0

Keratin Saçı Uzatır Mı?

Keratin Saçı Uzatır Mı?

Keratin Saçı Uzatır Mı?
  • 26 Eylül 2022, Pazartesi
  • 1545
Saça keratin yüklemesi saçı uzatır mı sorusu, herhangi bir sebeple keratin bakımı yaptırmak isteyen pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Keratinin saç için oldukça yararlı bir madde olması, saça farklı şekillerde, gözlü görülür etkilerde bulunmaktadır. Keratinin en sık tercih edilen bakım ürünleri arasında gelmesinin altında ise bir çok farklı sebep bulunur. 
 
Bu sebeplerden en bilindik olanı bunlarında başında da saçlarım uzamıyor sorunudur. Keratin bakımı etkileri arasında hasarlı yıpranmış saçları onarım ve saçları güçlendirme ve besleme vardır. Keratin bakımı, kuaförlerde yaptırılabildiği gibi, gerekli malzemelere sahip olunduğu taktirde evde de kolaylıkla gerçekleştirilebilecek bir işlemdir. Keratin bakımı saç diplerinden başlayarak, uçlarına kadar yoğun bir bakım yapmaktadır. 

Keratin Nedir ?
Keratin saçımız da bulunması gereken önemli bir protein çeşididir. Dişlerin ve tırnakların yapısında bulunduğu gibi saçın yapısında da bulunur. Saçımızda ki yokluğunu çok çabuk belli eden bir proteindir. Eksikliğinde saçımızın sağlıksız ve bakımsız görünmesine neden olur. 

Keratin eksikliğine neden olacak birçok neden vardır. İlki saçlarımıza gereken günlük bakımın yapılmaması, saçlarımıza ağır işlemler görmesi hatta saçların yıpranmasında yaşanılan şehir dâhil olmak üzere saçlar üzerinde birçok etken vardır. Bu işlemler sonrasın da saçlara gereken saç bakımını yapmamız gerekir. Gereken bakımın yapılmaması saçlarda aşırı yıpranmalar görülür.

Keratin bakımı ile saçlarınızı besler, onarır ve güçlendirebilirsiniz. Bunun yanında saçlarınızın parlak gözükmesini sağlayan keratin bakımı saçlarınızın nemlendirir ve inanılmaz bir pürüzsüzlük kazandırır. 

Keratin Bakımı Saçı Uzatır mı?

Keratin bakımı her geçen gün daha popüler hale gelmekte olan bir uygulamadır. Bu denli popüler olmasının sebebi ise, uzun süreli ve gözle görülür etkileri olmasıdır. Kimyasal işlemler gibi farklı sebeplerden dolayı saçları yıpranan ve eski sağlıklı hallerine sahip olmaya saçlar için keratin bakımı önerilmektedir. Keratinin saçlar için oldukça yararlı bir protein olması, bu önerinin sebebi olarak bilinmektedir. Saçlara uygulanan keratin, çok kısa süre içerisinde saçların daha sağlıklı ve gür görünmesini sağlayacaktır. Bu etkilerin sebebi ise hasarlı güçsüz saçları onarmasıdır. Bu onarımın saçları da eskisinden daha hızlı uzatıyor olması, keratin bakımı saçı uzatır mı sorusuna cevap vermektedir. Keratin bakımı saç diplerini ve saç tellerini güçlendirerek, saçın eskisine göre çok daha hızlı şekilde uzamasını sağlamaktadır. Dolayısıyla saçlarının yavaş uzamasından şikayetçi olan kişiler, keratin bakımı yardımı ile bu problemi ortadan kaldırabilir. 
 

Keratin Yüklemesi Saçı Uzatır mı?

Keratin bakımı, saça yüksek miktarda keratin uygulanması sayesinde gerçekleşmektedir. Bu uygulama esnasında saça yüklenen keratin, saçları kısa süre içerisinde onarmaya başlar. Bu onarım ise saça verilen proteinin saçı beslemesi sayesinde gerçekleşmektedir. Dolayısıyla saçlarını daha sağlıklı şekilde uzatmak isteyen kişiler, düzenli olarak keratin bakımı yaparak bu etkiden yararlanabilir. Saç tellerini daha güçlü hale getirmekte olan keratin bakımı, uzayan saçların çok daha gür olmasını sağlamaktadır. Keratin yüklemesi saçı uzatır mı konusunda etki görmek isteyen kişiler için, keratin bakımı tavsiye edilmektedir.
 

Keratin Ne İşe Yarar?

Keratin saç telindeki pulcukları kaplayarak saç teline karşı koruyucu bir kalkan oluşturur ve saçı çevresel etkenlere karşı koruma sağlar. Gözle görünen ve hissedilen muhteşem sonuçlar ile saçlarınız eski sağlıklı yapısına kavuşur. Yıpranmaları onarır, saçı içten dışa doğru onarır ve güçlendirmek için saç hücresine nüfuz eder. Saçların ölü hücresini atmasına yardımcı olarak saç yüzeyine pürüzsüzlük ve yumuşaklık kazandırır. Saçın ihtiyacı olan nemi sağlayarak besler ve işlemden sonra derinin ipeksi bir yumuşaklık kazanmasına yardımcı olur."Keratin saç bakımı ne işe yarar" yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Keratin bakımı saç döker mi ?

Keratin saç tellerinin ana yapısında bulunan bir maddesidir. Ayrıca tırnak ve dişlerimizin yapısında da bulunur. Saçlara uygulanan kimyasal işlemler yada fön düzleştirici gibi ısılı işlemler saçın keratin yapısını bozar ve zarar verir. Keratini azalan saçlar güçsüzleşir, incelir zayıf ve bakımsız görünür. Güçsüzleşen incelen saçlarda da kırılarak dökülmeler görülür. Keratin bakım işlemi kırılarak dökülmeleri durdurur.
İlginizi çekebilir:  "Keratin Bakımı Dökülmeyi Önler Mi?" yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
 

Kıvırcık saçlar Keratin bakımı ile düzleşir mi?

Natura keratin brezilya fönü uygulaması ile kıvırcık saçlar düzleştirilebilir. Ayrıca saçlarınızın daha canlı ve parlak gözükmesini sağlayabilirsiniz. Brezilya fönü uygulamaları ile saç tellerinizi pürüzlerden arındırabilir ve saçınızın pürüzsüz gözükmesini sağlayabilirsiniz. Kıvırcık saçları düzleştirmenin yanında kimyasal işlemlerden dolayı aşınmış ve yıpranmış saçlar için saç sağlığını geri kazandırabilirsiniz.
İlginizi çekebilir:  “ Keratin Doğal Kıvırcık Saçı Düzleştirir Mi ?

Keratin Saç Döker mi?

Keratinin saçlar için faydalı olduğunu düşünen ve bu bakımı yapmak isteyen kişiler keratinin zararlarının olup olmadığını da öğrenmek istemektedir. Keratin saç için oldukça faydalı olsa da içeriği temiz ve saf olan malzemeler ile uygulanması gereken bir işlemdir. İçeriğinde zararlı maddeler bulunan keratinlerle yapılacak olan keratin bakımı ile istenilen sonuç elde edilmeyecektir. Dolayısıyla keratin saç döker mi gibi, keratinin zararları hakkında araştırmalar yapan kişilerin, doğru ürünlerle uygulama yapmaları tavsiye edilir. Tercih edeceğiniz keratin üzerinde belirtilen bakım esnasında kullanmanız gereken miktarı da göz ardı etmemeniz gerekir. Olması gereken yöntemden daha farklı miktarlar ve şekillerde uygulanan keratin, birtakım aksilikler ile karşı karşıya kalmanıza neden olabilir. Ancak temiz içeriğe sahip ürünlerle ve doğru uygulama yöntemi ile 3-4 ayda bir tekrarlanması durumunda çok faydalı bir bakım işlemidir.

Keratin Bakım Fiyatları

Keratin bakımı fiyatları aslında kullanılan ürüne bağlıdır, Natura keratin günümüzde sıkça kullanılan ve tavsiye edilen trend bir bakım ürünü olmuştur. Güncel keratin bakım ürünlerinin fiyatlarını takip etmek için sayfamızı ziyaret edin =>"Keratin Bakımı Fiyatları"
 

Keratin yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Duştan sonra saçların fön makinesiyle kurutulması gerekir. Havuz ve deniz suyu sonrası saçlar su ile durulanmalıdır. Saç rengini açma işlemi yapılmamalıdır.Bu konuda hazırladığımız "saça keratin yaptıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler" yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz.

Natura keratin saç botoksu keratini formaldehit ve zararlı hiçbir kimyasal içermez. Bitkisel içeriği sayesinde saçlara mükemmel bakım ve onarım sağlar.
 
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için