0

Keratin Saça Nasıl Etki Eder?

Keratin Saça Nasıl Etki Eder?

Keratin Saça Nasıl Etki Eder?
  • 16 Temmuz 2018, Pazartesi
  • 582

Saçlar yoğun işleme maruz kaldıklarında saçın yapısında bulunan keratini yok ederek saçların yapısını olumsuz etkilemektedir. Böylece saçlar kırılır cansız ve mat bir görünüme ulaşır. Bundan dolayı saçta eksilen keratini geri kazanmak için keratin bakımına ihtiyaç duyulur. 
 

İnce telli saçlara keratin yüklemesi

Gün geçtikçe sık sık duyduğumuz keratin bakımı aşırı yıpranmış saçları güçlendirerek daha iyi bir görünüm sunmaktadır. Keratin bakımı yapılmadan önce saçın yapısı incelenmeli saçın yapısında kuruma, matlaşma, yıpranma gibi etkiler gözlemlenirse keratin bakımı uygulanmaktadır.  Uygulanan keratin bakımı saçların incelen kısımlarını doldurarak saçlardaki keratin eksikliğini önlemektedir. Böylece ince telli saçlara hacim kazandırmaktadır. Keratin bakımının yapılış nedeni yıpranmış saçlara güç katmak gür ve parlak saç yapısı oluşturmaktır. Keratin bakımı saçların uzun vadede nemlilik, canlılık ve parlaklık kazanarak cansız ve yıpranmış gözüken saçlara yumuşaklık kazandırır. Saç telinde incelme, kopma ve zor taranmaya başladıysa keratine ihtiyaç duyulur.
Keratinler doğal yapısından dolayı, saçın hasarlı noktalarına nüfuz ederek saç teli üzerinde koruyucu tabaka oluşturur ve saçın pürüzsüz gözükmesini sağlayarak saçı güçlendirir.  Bir protein çeşidi olan keratinlerin bu güçlü onarıcı etkisi başka hiçbir maddede bulunmamaktadır. Çok hasarlı saçlarda bile tedavisi birkaç seansı almaktadır. Böylece saçın kötü görünümünden kurtularak sağlıklı ve bakımlı saçlar elde edilir. Keratinler küçük parçacıklara sahip olduklarından saçın hasarlı olan her zerresine etkileyerek kırık ve hasarlı noktalarına yerleşir saçın yapısına uyum sağlar ve kalıcı bir onarıma kavuşturur.
 
Keratin Saça Nasıl Etki Eder
 

Keratinin Saça Etkisi


Keratin bakımı veya keratinli saç bakım ürünleri saçları güçlendirmek ve daha iyi bir görünüme kavuşturmak için uygulanmaktadır. Saçları düzleştirmenin yanında olumlu birçok etkileri de bulunmaktadır. Saçları hem düzleştirmek hem de saçların uzun vadede bakım sağlamak isteniyorsa keratin bakımı uygulanmalıdır. Kopmak üzere olan saçlara, dökülen saç yapısına önerilen saç bakım ürünü olan keratin bakımı saça uygulanan boya gibi kimyasallar nedeniyle saçlarda oluşan yıpranmalara bir çözüm getirmek amacıyla geliştirilen bir üründür. Bu ürün saçın kaybetmiş olduğu keratin niteliğinin saç yapısına tekrar kazanmasını sağlar.

Keratin Nedir ?
Keratin saçımız da bulunması gereken önemli bir protein çeşididir. Dişlerin ve tırnakların yapısında bulunduğu gibi saçın yapısında da bulunur. Saçımızda ki yokluğunu çok çabuk belli eden bir proteindir. Eksikliğinde saçımızın sağlıksız ve bakımsız görünmesine neden olur. 
İlginizi çekebilir : “Keratin Nedir ?

Keratin eksikliğine neden olacak birçok neden vardır. İlki saçlarımıza gereken günlük bakımın yapılmaması, saçlarımıza ağır işlemler görmesi hatta saçların yıpranmasında yaşanılan şehir dâhil olmak üzere saçlar üzerinde birçok etken vardır. Bu işlemler sonrasın da saçlara gereken saç bakımını yapmamız gerekir. Gereken bakımın yapılmaması saçlarda aşırı yıpranmalar görülür.

Keratin bakımı ile saçlarınızı besler, onarır ve güçlendirebilirsiniz. Bunun yanında saçlarınızın parlak gözükmesini sağlayan keratin bakımı saçlarınızın nemlendirir ve inanılmaz bir pürüzsüzlük kazandırır. 
İlgili Yazı çekebilir : “Keratin Bakımı Nedir ?

Keratin Ne İşe Yarar?

Keratin saç telindeki pulcukları kaplayarak saç teline karşı koruyucu bir kalkan oluşturur ve saçı çevresel etkenlere karşı koruma sağlar. Gözle görünen ve hissedilen muhteşem sonuçlar ile saçlarınız eski sağlıklı yapısına kavuşur. Yıpranmaları onarır, saçı içten dışa doğru onarır ve güçlendirmek için saç hücresine nüfuz eder. Saçların ölü hücresini atmasına yardımcı olarak saç yüzeyine pürüzsüzlük ve yumuşaklık kazandırır. Saçın ihtiyacı olan nemi sağlayarak besler ve işlemden sonra derinin ipeksi bir yumuşaklık kazanmasına yardımcı olur. Keratin bakım ne işe yarar ve keratinin saça etkileri yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
 

Keratin bakım saç dökülmesini önler mi ?

Keratin saç tellerinin ana yapısında bulunan bir maddesidir. Ayrıca tırnak ve dişlerimizin yapısında da bulunur. Saçlara uygulanan kimyasal işlemler yada fön düzleştirici gibi ısılı işlemler saçın keratin yapısını bozar ve zarar verir. Keratini azalan saçlar güçsüzleşir, incelir zayıf ve bakımsız görünür. Güçsüzleşen incelen saçlarda da kırılarak dökülmeler görülür. Keratin bakım işlemi kırılarak dökülmeleri durdurur.
İlginizi çekebilir:  "Keratin Bakımı Dökülmeyi Önler Mi?" yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
 

 

Keratin kıvırcık saçı bozar mı?

Natura keratin brezilya fönü uygulaması ile kıvırcık saçlar düzleştirilebilir. Ayrıca saçlarınızın daha canlı ve parlak gözükmesini sağlayabilirsiniz. Brezilya fönü uygulamaları ile saç tellerinizi pürüzlerden arındırabilir ve saçınızın pürüzsüz gözükmesini sağlayabilirsiniz. Kıvırcık saçları düzleştirmenin yanında kimyasal işlemlerden dolayı aşınmış ve yıpranmış saçlar için saç sağlığını geri kazandırabilirsiniz.
İlginizi çekebilir:  “ Keratin Doğal Kıvırcık Saçı Düzleştirir Mi ?

 

Neden Keratin Bakımı


Keratin bakımı saç maskesi uygulamasıyla yapılan bakımlara nazaran daha etkilidir. Saça uygulanan bu bakım sayesinde saç tellerinin etrafını sararak saçın gün içerisinde maruz kalacağı her türlü dış etkilere karşı korumaktadır. Saçı tüm zararlı etkilere karşı koruyarak saçın uzun süre boyunca güçlü kalmasını sağlar. Ayrıca brezilya keratini kullanılarak uygulanan Brezilya fönü saçlara güç esneklik ve parlaklık kazandırmanın yanı sıra kullanıma bağlı olarak saçlara düzlük kazandırır. 
 

İlişkili Ürünler

Natura Keratin Bakımı 120 Ml
Natura Keratin Bakımı 120 Ml 1.400,00 TL 1.600,00 TL
Natura Keratin Bakım Seti Small
Natura Keratin Bakım Seti Small 1.750,00 TL 2.000,00 TL
Natura Keratin Bakım Seti Medium
Natura Keratin Bakım Seti Medium 2.800,00 TL 3.200,00 TL
Natura Keratin Bakım Seti Large
Natura Keratin Bakım Seti Large 5.000,00 TL 6.000,00 TL
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için