0

Kısa Saça Keratin Bakımı Yapılır Mı?

Kısa Saça Keratin Bakımı Yapılır Mı?

Kısa Saça Keratin Bakımı Yapılır Mı?
  • 12 Eylül 2022, Pazartesi
  • 1438

Kısa saça keratin yapılır mı hakkında yapılacak olan araştırma, bu bakımın ne gibi etkileri ve faydaları olduğu hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır. Kısa süre içerisinde her yerde duyulmaya başlayan, gittikçe popülerleşen bir uygulama olan keratin bakımın, saçlar için bir çok faydası bulunmaktadır. Keratin bakımın faydaları hakkında araştırma yapan kişiler, bu bakımın kısa saçlar içinde uygun olup olmadığını merak etmektedir.

Keratin bakımının hem erkekler hem de kadınlar tarafından uygulanabiliyor olması, bu bakımı oldukça popüler hale getiren sebepler arasında bulunmaktadır. Kısa saçlı erkek kullanıcılar tarafından da sıklıkla tercih edilen bir uygulama olan keratin bakım, saçların hızlı uzamasını da sağlamaktadır.
 
Kısa saçlar da pek çok sebep dolayısıyla yıpranabilir ve kötü bir görünüm alabilir. Ancak keratin bakımın yalnızca yıpranmış saçlar için gerçekleşen bir uygulama olduğunu düşünmek yanlıştır. Keratin bakım esnasında saça uygulanan yoğun miktarda keratin saçların çok daha güçlü, parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar. Dolayısıyla kısa saça keratin yapılır mı sorusu hakkında araştırma yapan kişiler, olumlu dönüşler almaktadır. 

Keratin Nedir ?
Keratin saçımız da bulunması gereken önemli bir protein çeşididir. Dişlerin ve tırnakların yapısında bulunduğu gibi saçın yapısında da bulunur. Saçımızda ki yokluğunu çok çabuk belli eden bir proteindir. Eksikliğinde saçımızın sağlıksız ve bakımsız görünmesine neden olur. 
İlginizi çekebilir : “Keratin Nedir ?

Keratin eksikliğine neden olacak birçok neden vardır. İlki saçlarımıza gereken günlük bakımın yapılmaması, saçlarımıza ağır işlemler görmesi hatta saçların yıpranmasında yaşanılan şehir dâhil olmak üzere saçlar üzerinde birçok etken vardır. Bu işlemler sonrasın da saçlara gereken saç bakımını yapmamız gerekir. Gereken bakımın yapılmaması saçlarda aşırı yıpranmalar görülür.

Keratin bakımı ile saçlarınızı besler, onarır ve güçlendirebilirsiniz. Bunun yanında saçlarınızın parlak gözükmesini sağlayan keratin bakımı saçlarınızın nemlendirir ve inanılmaz bir pürüzsüzlük kazandırır. 
İlgili Yazı çekebilir : “Keratin Bakımı Nedir ?

Erkek Kısa Saça Keratin Yapılır mı ?

Kısa saça keratin yapılır mı erkek kullanıcılar tarafından en çok araştırılan konuların başında gelmektedir. Erkekler tarafından da gönül rahatlığıyla yapılabilen bir uygulama olan keratin bakımın çeşitli etkileri bulunmaktadır. Özellikle saçlarına şekil verirken zorlanan ve vaktinin çoğunu buna harcayan pek çok erkek bu problemi keratin bakım ile çözmektedir. Keratin bakım saç tellerini güçlendirerek, daha sağlıklı hale getirdiği için saçların çok daha kolay şekil almasını sağlamaktadır.
 
Kısa saçların en sık yaşadıkları problemler arasında olan kabarma ve elektriklenme içinde çözüm olarak keratin bakım önerilmektedir. Kısa saça keratin yapılır mı erkek kullanıcılar tarafından kullanılabildiği için, bu soruya evet cevabı verilmektedir. Kısa saçlı kişilerin keratin bakım yaptırmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Keratin bakımın etkileri arasında saçların hızlı uzamasının bulunması, saçlarını uzatmak isteyen kısa saçlı kişiler tarafından bu uygulamanın tercih edilmesini sağlar.
 

Keratin bakımı saç dökülmesine iyi gelirmi ?

Keratin saç tellerinin ana yapısında bulunan bir maddesidir. Ayrıca tırnak ve dişlerimizin yapısında da bulunur. Saçlara uygulanan kimyasal işlemler yada fön düzleştirici gibi ısılı işlemler saçın keratin yapısını bozar ve zarar verir. Keratini azalan saçlar güçsüzleşir, incelir zayıf ve bakımsız görünür. Güçsüzleşen incelen saçlarda da kırılarak dökülmeler görülür. Keratin bakım işlemi kırılarak dökülmeleri durdurur.
İlginizi çekebilir:  "Keratin Bakımı Dökülmeyi Önler Mi?" yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Keratin Hangi Saçlara Uygulanır?

Keratin bakımının yapılmasının pek çok farklı sebebi bulunmaktadır. Özellikle saçlarını düzenli olarak boyatan kişiler keratin hangi saçlara uygulanır sorusuna cevap olarak verilebilir. Boya gibi kimyasal uygulamalar saçları oldukça yıpratarak, cansız bir görünüme sahip olmalarına sebep olmaktadır. Dolayısıyla keratin bakımı, bu gibi sebepler dolayısıyla cansızlaşan saçların çok daha sağlıklı bir görünüm elde etmeleri konusunda yardımcı olmaktadır.
 
Yaz aylarında saçlar güneş, deniz ve havuz gibi pek çok doğal etken sebebiyle, sağlıklı görüntülerini kaybedebilir. Yaz tatillerinin ardından yapılacak olan keratin bakım, saçları kökten uca besleyerek, doğal etkilerin bıraktığı hasarları en aza indirecektir.
 
Ancak keratin bakımın yalnızca yıpranmış saçlı kişiler tarafından uygulandığını düşünmemek gerekir. Saç köklerini beslemek isteyen ve saçlarının sağlıklı şekilde uzamasını isteyen kişiler de, belirli aralıklarla keratin bakım yaptırmaktadır. Keratin bakımı için özel olarak tasarlanmış orjinal keratin ürünleri incelemek için tıklayın.

Keratin içeren ürünlerin yelpazesinin olukça geniş olması ise, bu bakımın çok daha kolay şekilde uygulanabilir olmasını sağlamaktadır. Dolayısıyla bakım yaptırmak isteyen kişilerin sorduğu keratin hangi saçlara uygulanır sorusuna, her saç tipinin keratin bakımı yaptırabileceği şeklinde cevap verilebilir.
 

Keratin bakımı saçı düzleştirir mi ?

Natura keratin brezilya fönü uygulaması ile kıvırcık saçlar düzleştirilebilir. Ayrıca saçlarınızın daha canlı ve parlak gözükmesini sağlayabilirsiniz. Brezilya fönü uygulamaları ile saç tellerinizi pürüzlerden arındırabilir ve saçınızın pürüzsüz gözükmesini sağlayabilirsiniz. Kıvırcık saçları düzleştirmenin yanında kimyasal işlemlerden dolayı aşınmış ve yıpranmış saçlar için saç sağlığını geri kazandırabilirsiniz.
İlginizi çekebilir:  “ Keratin Doğal Kıvırcık Saçı Bozar mı?

Keratin Uzun Saç İçin mi Daha Uygun Kısa Saç İçin mi?

Keratin saç telleri güçsüzleşen, koparak dökülen veya kırılan herkese tavsiye edilen bir bakım ürünüdür. Farklı formlarda bulunan ürünleri ile saçlara dipten uca, sürekli bir bakım sağlayan keratin bakım, her tip saç için uygundur. Keratin uzun saç için mi daha uygun kısa saç için mi sorusuna verilecek tek bir cevap bu sebeple bulunmamaktadır.
 
Ancak saçları boya gibi kimyasal sebepler dolayısıyla yoğun şekilde yıpranmış kişilerin keratin bakımı esnasında saçlarını yüksek ısıya maruz bırakmaması önerilir. Yıpranmış ve yanmış saçlar, bu gibi durumlarda yüksek ısıya maruz kaldıklarında saçlarında kopmalar meydana gelebilir. Fakat keratin bakımının uygulanmasının herhangi bir aksiliğe sebep olacağı bir saç bulunmamaktadır. Keratin uzun saç için mi daha uygun kısa saç için mi hakkında yapılacak olan araştırma, bu bakımın etkilerinin ve faydalarının anlaşılması adına önemlidir. Saçınızın uzunluğu fark etmeksizin yaptırabileceğiniz keratinin etkilerinin uzun sürmesi için, bakım sonrası dikkat etmeniz gereken durumları göz ardı etmemeniz gerekir. Bu etkenler göz önünde bulundurulduğunda, keratin bakımının ardından saçlarınız eskisinden çok daha güçlü ve bakımlı hale gelecektir.
 

Keratin sonrası nelere dikkat edilmeli?

Duştan sonra saçların fön makinesiyle kurutulması gerekir. Havuz ve deniz suyu sonrası saçlar su ile durulanmalıdır. Saç rengini açma işlemi yapılmamalıdır.Bu konuda hazırladığımız "saça keratin yaptıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler" yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz.

 

Keratin Bakım Fiyatları

Keratin bakımı fiyatları aslında kullanılan ürüne bağlıdır, natura keratin günümüzde sıkça kullanılan ve tavsiye edilen trend bir bakım ürünü olmuştur. Genellikle kuaförde uygulanan keratin bakım işlemi günümüzde tek kullanımlık keratin setleri sayesinde evde de uygulanmaya başlanmıştır. Güncel keratin bakım ürünlerinin fiyatlarını takip etmek için sayfamızı ziyaret edin =>"Keratin Bakımı Fiyatları 2022"

 
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için