0

Keratin Sonrası Saçlarımı Ne Zaman Boyayabilirim?

Keratin Sonrası Saçlarımı Ne Zaman Boyayabilirim?

Keratin Sonrası Saçlarımı Ne Zaman Boyayabilirim?
  • 17 Temmuz 2018, Salı
  • 8160

Brezilya Fönü veya keratin bakımının daha kalıcı olması ve saçlarınızın canlı ve parlak gözükmesi için uygulama sonrası kimyasal işlemlere maruz bırakmamalısınız. Fakat saçınızı boyatmaya karar verdiyseniz de keratin uygulamasının üstünden birkaç hafta geçtikten sonra boyatmanız daha sağlıklı olur. Yaptığınız keratin bakımı saçın pulcuklarını tamamen kaplar ve derinlemesine bir onarım sağladığından saçınıza hemen boya uygulaması yapılması saçınız da etkisini tam anlamıyla göstermez. Bu durum brezilya fönünüze veya keratin bakımınıza zarar verirken boyanın da kalıcılığını sağlamaz. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak amacıyla saçınıza yaptığınız brezilya fönü ve keratin bakımı sonrasında üzerinde en az 2-3 hafta geçmesini bekleyiniz.
 

Keratin uygulamasının üstünden geçen bir iki hafta


Brezilya fönünün kalıcılığını arttırmak amacıyla saçınızı sık sık boyamaktan ve kimyasal işlemlere maruz bırakmaktan kaçınınız. Eğer saçınızı boyatmak istiyorsanız ve saçınızın da bunu kaldırabileceğini düşünüyorsanız brezilya fönünden önce saçlarınızı boyatmanız daha doğru olacaktır. Brezilya fönünün uzun süreli kalıcı olmasını ve saçlarınızın canlı ve parlak gözükmesini istiyorsanız yapacağınız uygulamalara dikkat etmelisiniz. Brezilya fönü veya keratin bakımı uygulamasını yaz mevsiminde yapmayı düşünüyorsanız yaptığınız uygulamalarda daha dikkatli olmalısınız. Yazın her gün banyo yapsanız da saçlarınızı her gün yıkamayın 2 veya 3 günde bir yıkayacağınız saçlarınızı da sülfatsız şampuan kullanarak yıkayınız. Ya da yazın havuz veya denizin klorundan veya güneşin zararlı ışınlarından dolayı saçlarınız zarar görebilir. Bu nedenle saçlarınızı korumak amacıyla koruyucu saç spreyleri kullanabilirsiniz. Natura Keratin Durulanmayan Saç spreyi sayesinde keratin botoksu veya brezilya fönü uygulaması sonrasında saçlarınızı dış faktörlere karşı koruyabilirsiniz. Kullanımı da oldukça pratik olan bu sprey ile ısı ile şekillendiricilerin etkilerine karşı da saçlarınızı koruyabilir ve saçınızın daha yumuşak ve parlak olmasını sağlayabilirsiniz.

Keratin Sonrası Saçlarımı Ne Zaman Boyayabilirim

 Evde keratin bakımı nasıl yapılır?


Arındırıcı şampuan, keratin bakım, şampuan ve saç kremi ürünlerini daha önceden almanız gerekmektedir. Uygulama yaparken kap, ince telli tarak, fırça, eldiven ve ince boya önlüğü olması gerekir.
 

Keratin ne işe yarar


Saçlar da boya ve diğer işlemlerden dolayı işlem yapılan saçlara keratin bakımı yaptırabilirsiniz. Saçınıza bakım yapar. Saçlarınız sağlıklı görünüme sahip olur. Keratin bakım ne işe yarar yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
 

Keratin bakımı saç dökülmesine iyi gelirmi ?

Keratin saç tellerinin ana yapısında bulunan bir maddesidir. Ayrıca tırnak ve dişlerimizin yapısında da bulunur. Saçlara uygulanan kimyasal işlemler yada fön düzleştirici gibi ısılı işlemler saçın keratin yapısını bozar ve zarar verir. Keratini azalan saçlar güçsüzleşir, incelir zayıf ve bakımsız görünür. Güçsüzleşen incelen saçlarda da kırılarak dökülmeler görülür. Keratin bakım işlemi kırılarak dökülmeleri durdurur.
İlginizi çekebilir:  "Keratin Bakımı Dökülmeyi Önler Mi?" yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.


Keratin bakım ne sıklıkla yapılmalı


Keratin bakımı 2-3 ay da bir tekrar edilebilir. Saçlarını boyatanlar için her boyama sonrası yapılırsa boyanın verdiği zararı en aza indirebilirler. Saçlar daha sağlıklı görünüme kavuşmasına yardım eder.
 

Keratin bakımı boyayı akıtır mı?

Keratin bakımı çok açık sarı ve beyaza yakın sarı renklerde bir ton rengi açabilmektedir. Bu konuda renk işlemi uygulanırken baz rengine dikkat edilmelidir.
 

Boyadan hemen sonra keratin yapılır mı?

Boyadan hemen sonra keratin bakımını yapılması önerilmez. 1-2 hafta sonra yapmak daha doğrudur.
  

İlişkili Ürünler

Natura Keratin Bakımı 120 Ml
Natura Keratin Bakımı 120 Ml 1.120,00 TL 1.600,00 TL
Natura Keratin Bakım Seti Small
Natura Keratin Bakım Seti Small 1.400,00 TL 2.000,00 TL
Natura Brezilya Keratini 120 Ml
Natura Brezilya Keratini 120 Ml 1.120,00 TL 1.600,00 TL
Natura Brezilya Fönü Seti Small
Natura Brezilya Fönü Seti Small 1.400,00 TL 2.000,00 TL
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için