0

Keratin Bakımı Nedir? Evde Nasıl Yapılır ?

Keratin Bakımı Nedir? Evde Nasıl Yapılır ?

Keratin Bakımı Nedir? Evde Nasıl Yapılır ?
  • 05 Ağustos 2022, Cuma
  • 3494
Keratin saçların canlı, pürüzsüz ve dolgun görünmesini sağlayan temel bir proteindir aynı zamanda saçların esnek yapısını korumamıza da yardımcı olur. Saçlar şekillendiricilerin yıpratıcı etkilerinden veya boya röfle gibi renk değiştirme işlemlerinden dolayı keratin kaybederek hasarlı bir yapı oluşur. Keratin uygulaması ile hasarlı ve yıpranmış saçlar onarılır.
Keratin bakımı, çeşitli sebeplerden hasar görmüş, yıpranmış saçların tekran canlı, pürüzsüz ve dolgun görünmesini sağlamak amacı ile uygulanan bir saç bakım uygulamasıdır.
 

Evde Keratin bakımı yapmak mümkün müdür? Püf noktalarını nelerdir?

Keratin bakımı, bir diğer ismi saç botoksu uygulamalarının eğitim almış kuaförler tarafından uygulanması daha doğrudur. Fakat Natura Keratin olarak 10 yıldır bu ürünü evde uygulamak isteyen müşterilerimize resimli uygulama kılavuzları ve eğitici uygulama videoları ile yardımcı oluyoruz.  Özellikle günümüzde kalitesiz keratinlerin çoğalması kişilerin kaliteli ürünleri alarak evde uygulama yapmak istemelerine neden oldu. Buradaki en önemli konu, uygulamada kullanılacak ürünün markası ve kalitesidir. Şu an piyasada keratin adı altında keratin ile hiç alakası olmayan birçok ürün satılmaktadır. Kullandığınız keratin ürünü kaliteli ise, uygulama adımlarına da dikkat etmeniz durumunda, sonuç kuaförde yapılandan farksız olmaktadır.
 

Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde keratin bakımı uygulama işlemi ile saçlara kaybettiği ve ihtiyacı olan keratin geri yüklenerek saçınızın kaybettiği doğal yapısını geri kazandırıken aynı zamanda bakım ve onarım işlemi yapılır.  Size 10 adımda evde keratin bakımı işlemini nasıl yapacağınızı anlatacağız. Evde uygulamaya başlamadan önce en önemli konu kullanılacak keratinin markası ve kalitesidir. Her keratin markasının uygulaması birbirinden farklı olabilir. Bu yazımızda anlatılan uygulama adımları Natura keratin markalı saç botoksu uygulamasının adımlarıdır.

Keratin Nedir ?

Keratin saçımız da bulunması gereken önemli bir protein çeşididir. Dişlerin ve tırnakların yapısında bulunduğu gibi saçın yapısında da bulunur. Saçımızda ki yokluğunu çok çabuk belli eden bir proteindir. Eksikliğinde saçımızın sağlıksız ve bakımsız görünmesine neden olur. 
İlginizi çekebilir : “Keratin Nedir ?
 

Keratin Ne İşe Yarar?

Keratin saç telindeki pulcukları kaplayarak saç teline karşı koruyucu bir kalkan oluşturur ve saçı çevresel etkenlere karşı koruma sağlar. Gözle görünen ve hissedilen muhteşem sonuçlar ile saçlarınız eski sağlıklı yapısına kavuşur. Yıpranmaları onarır, saçı içten dışa doğru onarır ve güçlendirmek için saç hücresine nüfuz eder. Saçların ölü hücresini atmasına yardımcı olarak saç yüzeyine pürüzsüzlük ve yumuşaklık kazandırır. Saçın ihtiyacı olan nemi sağlayarak besler ve işlemden sonra derinin ipeksi bir yumuşaklık kazanmasına yardımcı olur. "Keratin bakım ne işe yarar" yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

 

Keratin botox nedir?

Keratin botox saçlara bakım yapar. Düzleştirme etkisi olmayan bir üründür. Hasarlı yıpranmış, yanmış saçları onarır ve bakım yapar.
İlginizi çekebilir: "Saç Botoksu Nedir?"

 

Keratin botox zararlı mı?

Keratinin botox saça zarar vermez. Kullanılan ürünün kalitesine bağlı olabiliyor. İçeriği ne kadar doğru ve güvenilirse saça daha iyi gelmektedir.

Keratinin saça zararı var mı?

Keratinin saça zararı tam olarak var diyemeyiz kullanılan ürüne bağlı olabilir. İçeriği ne kadar doğru ve güvenilirse saça daha iyi gelmektedir.
 

Keratin bakımı saçı düzleştirir mi?

Natura keratin brezilya fönü uygulaması ile kıvırcık saçlar düzleştirilebilir. Ayrıca saçlarınızın daha canlı ve parlak gözükmesini sağlayabilirsiniz. Brezilya fönü uygulamaları ile saç tellerinizi pürüzlerden arındırabilir ve saçınızın pürüzsüz gözükmesini sağlayabilirsiniz. Kıvırcık saçları düzleştirmenin yanında kimyasal işlemlerden dolayı aşınmış ve yıpranmış saçlar için saç sağlığını geri kazandırabilirsiniz.
İlginizi çekebilir:  “ Keratin Doğal Kıvırcık Saçı Düzleştirir Mi ?
 

Boyadan yıpranmış saçlara keratin bakımı nasıl olmalıdır ?

Keratin bakımı 2-3 ay da bir tekrar edilebilir. Saçlarını boyatanlar için her boyama sonrası yapılırsa boyanın verdiği zararı en aza indirebilirler. Saçların daha sağlıklı görünüme kavuşmasına yardım eder.

Yıpranmış saç uçlarına ne iyi gelir?

Keratin bakımı yapılmadan önce saç uçlarından 2-3cm kestirilmelidir. Daha sonra keratin bakımı yapılmalıdır. Saçlarınıza ve uclarınıza keratin iyi gelecektir.

Keratin bakımı ne kadar sürer?

Uygulama sonrasında şampuan ve saç kremini düzenli olarak kullanılırsa Keratin bakımı 3 ay etkili olacaktır.

Keratin bakım şampuanı?

Keratin bakım şampuanının içinde sulfate paraben ve tuz olmaması gerekir. Yapılan bakımın daha uzun süreli kullanılması için sülfat, paraben ve sls içermeyen şampuan kullanılmalıdır.

Boyadan yıpranmış saça ne iyi gelir?

Saçlarını boyatanlar için her boyama sonrası yapılırsa boyanın verdiği zararı en aza indirebilirler. Keratin bakımı 2-3 ay da bir tekrar edilebilir. Saçların daha sağlıklı görünüme kavuşmasına yardım eder.
 

Keratin Bakım Fiyatları

Keratin bakımı fiyatları aslında kullanılan ürüne bağlıdır, natura keratin günümüzde sıkça kullanılan ve tavsiye edilen trend bir bakım ürünü olmuştur. Genellikle kuaförde uygulanan keratin bakım işlemi günümüzde tek kullanımlık keratin setleri sayesinde evde de uygulanmaya başlanmıştır. Güncel keratin bakım ürünlerinin fiyatlarını takip etmek için sayfamızı ziyaret edin =>"Keratin Bakımı Fiyatları 2022"
 

10 Adımda Evde Keratin Bakım Uygulama Kılavuzu

Natura Keratin saç botoksu ürünleri ile sizde evde saçlarınıza keratin bakımı uygulamasını kolayca yapabilirsiniz.
Evde keratin bakımı yapanlar için hazırladığımız aşağıdaki yöntemleri takip ederek en doğru ve uzun süreli sonuca ulaşabilirsiniz.
 

1- Saçınızı 2 Kez Yıkayın

Evde keratin bakımı uygulaması

Natura keratin clarifying (arındırıcı) şampuan ile saçları 2 kere yıkayın.
 

2- Hafif Nemli Kalacak Şekilde Saçlarınızı Kurutun

Keratin bakımı uygulama sac kurutma

Havlu ile saçların ıslaklığını alın. Hafif nemli kalacak şekilde saçları kurutun.
 

3- Keratini Tüm Saça Sürün

keratin bakımı uygulama saclariniza keratin surun

Saçları 3 ya da 4 bölüme ayırın. Saçların uzunluğuna ve yapısına göre 50 - 70 ml keratini tüm saçlara sürün. Saç derisi, ense ve yüze temastan kaçının
 

4- Keratini Saçınıza Yedirin

Keratini saciniza yedirin

İnce dişli tarak yardımı ile saça keratin iyice yedirilir ve saçtan fazlalığı alınır.


5- Keratini Saçınıza Sürdükten Sonra 30-40 dk Bekleyin

Keratini sacta bekletin

Tüm saçlara keratin sürüldükten sonra saçlar toplanır bone yada streç sarılır 30-40 dk arası beklenir. Fazla beklemesi iyi değildir.
 

6- Bekledikten Sonra Saçlarınızı Ilık Su İle Durulayın

keratin uygulama saclarinizi durulayin

Bekleme süresinden sonra su temiz akana kadar saçları sadece ılık su durulanır. Şampuan kullanmayınız.
 

7- Saçlarınıza Isı Yardımı İle Şekil Verin

keratin bakim uygulama saca sekil verme islemi


Sonrasında saçlara ısı ile şekil verilir.
Düzleştirici yada maşa Isısı:
Kalın telli doğal kıvırcık saçlar için 230 C - İnce yıpranmış boyalı saçlar için 200 C  - Röfleli platin sarı ince telli saçlar için 180 C

8- Saçlarınız Beklemeden Şampuanla Yıkayabilirsiniz.

keratin bakimi uygulama sampuanla yikama

Saç botoksu (keratin bakım) ürününde bekleme süresi yoktur. İstediğini zaman şampuan ile yıkayabilirsiniz.
 

9- Saç Bakımınızın Sağlığı İçin Düzenli Olarak Natura Keratin Saç Kremi ve Sülfatsız Şampuan Kullanın 

keratin uygulamasindan sonra sülfatsiz sampuan kullanin

Uygulamadan sonra saç bakımının bozulmaması için düzenli olarak Natura keratin sülfatsız şampuanı ve saç kremi kullanılmalıdır.
 

Keratin Bakımı Nasıl Yapılır Video [2021]

 

Keratin bakımı sonrası nelere dikkat edilmeli?

Duştan sonra saçların fön makinesiyle kurutulması gerekir. Saç rengini açma işlemi yapılmamalıdır.Bu konuda hazırladığımız "saça keratin yaptıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler" yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz.

 




 

İlişkili Ürünler

Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için