0

Gelin Topuz Saç Modelleri

Gelin Topuz Saç Modelleri

Gelin Topuz Saç Modelleri
  • 28 Nisan 2023, Cuma
  • 120

Gelin Topuz Saç Modelleri

Gelin topuz saç modelleri, hayatlarının belki de en mutlu gününü yaşamakta olan gelin adaylarının zarif, şık ve etkileyici görünümlere kavuşması noktasında önemli bir rol oynuyor. Birbirinden farklı stillerde yapımları gerçekleşen bu modeller, gelin adaylarının gelinlikleri ve diğer aksesuarları ile bir bütün oluşturuyor. Modeller arasından seçimler yapılırken ise gelin adaylarının gelinlik modelini, saç yapısını, saçının uzunluğunu ve düğün töreninin gerçekleşeceği mekânı göz önünde bulundurması gerekli oluyor.

Gelin Topuz Saç Nedir?

Gelin topuz saç nedir sorusuna kısaca cevap vermek gerekli olursa, bu saç şekli tüm saçların alt kısımda veya aksine üst kısımda şekilli formlarda tamamı ile toplanmasını ifade ediyor. Dağınık, kıvırcık, dalgalı, sert topuz ve daha pek çok topuz modeli bulunması ise her gelin adayının kendine en uygun topuz modeline daha kolay karar verebilmesine yardımcı oluyor. Bu sayede her gelin adayı kendi gelinliği, kendi yüz tipi ve kendi tarzı doğrultusunda bir saç modeli yaptırarak en mutlu gününde tüm çekiciliği ve naifliği ile gören herkesi adeta büyüleyebiliyor, kendine hayran bırakabiliyor.

Gelin Topuz Saç Kimlere Yakışır?

Gelin topuz saç modelleri, her gelinin adayının hoşuna giden modellerdir. Ancak gelin adayları hangi modelin kendilerine yakışırken hangi modelin kötü bir görünüm sunacağına emin olamayabilirler. Bu noktada göz önünde bulundurulması gereken bazı detaylar vardır. Yüz şekli, saç tipi ve gelinlik modeli, model seçerken dikkat edilmesi gereken unsurlardır. Örneğin, yüz şekli oval olan biri. Üstten, yandan, boyundan açık olan bir gelinlik ile modeller arasından seçimler yapabilir. Yuvarlak yüz şekline sahip olanlar, hacimli topuzlara ve kıvrımlı atkuyruğuna sahip olan modellere yönelebilir. Kare yüz şekline sahip kişiler, kıvırcık ve dalgalı topuz modelleri tercih edebilirler. Herhangi bir saç modeli ile iyi görünen oval yüz en ideal yüz tipi olarak değerIendirilebilir.

Trend Saç modeli seçerken gelinlik modelinizin yakasını da mümkün mertebe göz önünde bulundurmalısınız. Gelin saç topuzu modeli gelinliğe uygun olmalıdır. Aynı zamanda makyaj detaylarına da büyük bir ölçüde dikkat edilmelidir. Gözlerinizi belirginleştirmek istiyorsanız renkli far sürmeyi ve yukarı dönük eyeliner kullanmayı tercih edebilirsiniz. Yuvarlak bir yüz tipine sahip kişiler çene ve aynı zamanda da elmacık kemiklerini belirginleştirmelidir. Yanakları gölgelendirip keskin bir hat çizilerek yüzün orta kısmına dikkat çekebilirsiniz. Kare yüzler için üç boyutlu makyaj önerilir. Dikdörtgen bir yüz şekli ile gözler, kaşlar ve dudaklar daima yatay ve çapraz olarak boyanmalıdır. Yüzünüzdeki sivilce ve leke gibi kusurları gizlemek istiyorsanız porselen makyaj modeli iyi bir seçimdir. Saç ve makyaj stilinize karar vermek için saç modeli ve makyaj uyumluluğuna mümkün olduğunca özen göstermeyi ihmal etmemelisiniz.

Gelin Topuz Saç Hangi Yüz Tipine Yakışır?

Gelin topuz saç modelleri yüze dikkat çeken modellerdir. Bu nedenle her çeşit topuz modelinin oval yüz şekillerine çok yakıştığını söyleyebiliriz. Çünkü oval yüz tipi en mükemmel ve uyumlu olan yüz tipidir. Saç modeli seçimi sadece yüz tipiyle değil, boyun ve buna ek olarak omuzlarla da alakalıdır. Minyon bir yüzünüz varsa iç yüzü ortaya çıkaracak şekilde açık olmalıdır. Omuzlarınız dar olsa bile gelin saçını topuz modellerden seçin ve saçlarınızı açık bırakmayın. İyi bir kuaför veya deneyimli bir saç stilisti bir düğün için topuz modeli oluşturabilir ve hareketler yaratarak topuzu yüz tipine uyacak şekilde şekillendirebilir. Hangi model hangi yüz tipine yakışır noktasında tercih edilen model isteğe göre düğünden önce de denenebilir ve böylece fikir sahibi olunabilir.

Gelin Topuz Saç Bana Yakışır mı Nasıl Anlarım?

Gelin topuz saç modelleri hiç kuşkusuz tüm gelin adaylarına yakışabilecek olan modellerdir. Bir gelin topuz saç modelinin kendinize yakışıp yakışmayacağından tam olarak emin olamıyorsanız sizlere önerimiz gelinlik modelinizi, yüz tipinizi ve tercih edeceğiniz makyajınızın detaylarını göz önünde bulundurmanız olacaktır.

Gelin Topuz Saç Kesimi Avantajları

Gelin topuz saçlar oldukça revaçta fakat bazı modellerde daha kısa saçlar gerekli de olabiliyor. Bu durumda ise gerekli ölçüde saçlar kesilebiliyor. Ayrıca gelin topuz saç tercih etmek bu özel günde daha rahat hissetmeye ve yüz hatlarını keskin bir şekilde ortaya koyabilmeye yardımcı oluyor.

Gelin Topuz Saça Bakım Nasıl Yapılır?

Gelin topuz saça bakım yapılırken de tıpkı diğer saç modellerinde olduğu gibi zararlı bileşenler içermeyen ve mümkün mertebe doğal içerikler ile zenginleştirilmiş olan saç bakım ürünlerinden faydalanmak gerekli oluyor. Saç yapısına göre kıvırcık saçlar için veya düz saçlar için geliştirilmiş olan saç bakım ürünlerinden rahatlıkla faydalanılabilir.

Gelin Topuz Saça Nasıl Şekil Verilir?

Gelin topuz saç modelleri için modelin görünümüne göre saça şekil de verilebiliyor. Saç stilistleri ve kuaförler dalgalı topuzlar için maşa ve saç şekillendirici gibi ürünlerden yararlanmayı tercih edebiliyor. Sıkı topuzlar için ise saçlara fön çekme ve düzleştirme işlemi uygulanabiliyor.

Gelin Topuz Saça Hangi Renk Yakışır?

Gelin topuzu saçlar her renk saç ile uyumlu ve zarif bir görünüm elde edebilmeyi sağlayacaktır. Bu konuda kesin bir kıstas ve kesin kurallar yoktur.

Gelin Topuz Saç Modelleri

Gelin topuz saç modelleri ile tüm gelinlikler tüm ihtişamını tam olarak gözler önüne sererken gelin adayları tüm gece zarif görünümleri ile herkesi kendine hayran bırakıyor.

Kısa Saç Gelin Topuz Modelleri

Kısa saçlar hiç topuz yapılabilir mi görüşünü tamamı ile ortadan kaldıran ve etkileyici görünümler sunan bu modeller özellikle de alışılmışın dışında saç rengine sahip olanlar tarafından sık tercih ediliyor.

Yandan Topuz Gelin Saç Modelleri

Yandan topuz gelin saçı modelleri daha çok kare ve dikdörtgen yüz tipleri içindir. Yandan topuz modeli, yüzü küçük olanlar veya yüzünü daha yuvarlak görünüme kavuşturmak isteyenler için önerilir. Üst ve alt topuzlar gibi yan topuzlar da topuzun tepesinin konumunu belirliyor. Bu modeller isteğe göre çiçekler ve çeşitli aksesuarlar ile de zenginleştirilebiliyor.

Gelin Başı Topuz Saç Modelleri

Modellerin her biri farklı stiller, örgüler ve aksesuarları yansıtmakta olduğu için model yelpazesi oldukça geniştir. Böylelikle gelin adayları ideal modeli daha rahat bir şekilde seçebilmektedir.

Sıkı Topuz Gelin Saçı Modelleri

Sıkı bir şekilde toplanan saçlar alt kısımda veya üst kısımda olabilir. Sıkı topuz modeller özelikle de yüz hatlarını çok daha keskin bir görünüme kavuşturur.

Tepeden Topuz Gelin Saç Modelleri

Bir saç modeli seçerken nerede kamuflaj yapmak ve kısıtlamak istiyorsanız, hacim katmak için o bölgeyi ters yönde kabartmalısınız. Hai Bang olarak da bilinen modeller, kuaförler arasında en popüler modellerden biridir. Topuzun şekli bulunduğu yere göre değişir ve üst topuz zevklere göre sıkı, kabarık veya dağınık ve sade olabilir. Topuzlar en çok oval bir yüz şekline sahip olan gelin adayları için uygundur. Bir topuz modeli boyuna uzunluk kattığı gibi daha da fazla boy katar bu nedenle gelin adayları için üst kısmı daha gösterişli olan gelinlik modelleri önerilir. Üst kısımdaki sıkı bir topuz, yüzünüzün görünürlüğünü en üst düzeye çıkarır ve gerçekte olduğundan daha büyük görünmesini sağlar. Küçük bir iç yüzünüz varsa, boynunuzun üst kısmından veya ense kısmından da bir topuz yaptırabilirsiniz, ancak gelinlik bu noktada yüzünüzü ortaya çıkaran dar bir model olmalıdır. Bu modeller aynı zamanda özellikle geniş çeneli gelinlerin çok beğendiği bir modeldir. Uzun ve geniş bir çeneniz varsa, o zaman kabarık bir topuz modeli, yani kavisli bir model sorunu çözecektir.

Alttan Topuz Gelin Saçı Modelleri

Alttan topuzlar da tıpkı üstten topuzlar gibi çok sık tercih edilir. İsteğe göre saçlar sıkı, dağınık veya örgülü bir şekilde alt kısımda toplatılabilir.

Gelin Saçı Dağınık Topuz Modelleri

En popüler gelin saçı modellerinden birinin dağınık topuz saç modeli h olduğu söylenebilir. Topuzunuz dağınıksa, takı ve aksesuar kullanımınızı en aza indirmeyi düşünün. Dağınık topuz modeli zaten oldukça esnektir, bu nedenle kulaklarınızın üzerinde abartılı bir şekilde sarkan küpelerden kaçının. Ensede dağınık bir topuz tercih ediyorsanız, baskın, boyundan bağlamalı ve hatta kayık yakalı gelinliklerin sizi boğacağını söylemeliyiz. Ancak dağınık topuzlar için omuzları açık ya da açık gelinlikleri tercih etmeniz önerilir. Yüzünüzü daha ince göstermek istiyorsanız her iki taraftaki saçları alıp açık bırakmak mantıklıdır.

Öneri > dağınık gelin saç modeli içeriğimiz de ilginizi çekebilir.

Örgü Topuz Gelin Saç Modelleri

Örgülü balerin topuzu ve örgülü sıkı topuz en çok beğenilen örgü topuz modelleri denilebilir. Örgülü bir şekilde yapılan topuz saç modelleri romantik bir tarz sergiliyor. Duvak kullanmayı tercih etmek yerine çeşitli taçları bu modellerle yönelmeniz önerilir. Romantik olmak için çiçekler modele yardımcı oluyor ve taş bir saç tokası ona vintage bir görünüm kazandırıyor. Çiçek süslemeli örgü modeli açık hava düğünü olan, sade uçuşan bir gelinlik giyen ve pastel tonları tercih ederek makyaj yapan tüm gelin adaylarına tavsiye edilir.

Öneri > diğer gelin saç modeli içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.

Balon Topuz Gelin Saç Modelleri

Bu modeller de özellikle gelinlik ve makyaj seçimini sade bir şekilde yapmış olan gelin adaylarının tüm dikkati saçlarına çekmesini sağlıyor.

Gelin Saçı Taçlı Topuz Modelleri

Gelin topuz saç modelleri arasında öne çıkan taçlı topuzlar, zarafeti ve şıklığı daha da artırıyor ve eşsiz bir görünüm sunuyor. Gelinliğin yakasını kapatırken yani yukarı çıkarken saçların üst kısımda toplanması gerektiğini unutmayın. Örneğin straplez nitelikli bir gelinlik modelinde taçlı topuzlar daha ideal olacaktır. İstenirse saçlar aşağıda veya dağınık bir topuzda bırakılabilir. Boyun ve omuzlar açıkta olduğundan saç için bolca yer vardır. Baskın yaka, boyundan bağlamalı, boyundan bağlı ve kayık yaka gibi çeşitli modeller için de çeşitli taçlar uygun olur. Straplez, kare yaka, yuvarlak yaka, v yaka gibi açık olan yaka tipleri için de dağınık, salaş dökümlü topuzları tercih edebilirsiniz. Gelinliğinizin yakası straplez ise özellikle boyunda aksesuar kullanmak yerine saçlarda topuz daha şık görünecektir.

Gelin Topuz Saçı Ne Sıklıkla Yıkamalıyım?

Gelin topuz saç modelleri arasından seçimler yapma esnasında merak edilen sorulardan biri de budur. Ancak bunun için özel bir yıkama rutini oluşturmaya gerek yoktur.Gelin Topuz Saça Hangi Tarz Şampuan Kullanılmalı?

Gelin topuz saça şampuan seçimi de gündelik kullanımlardaki şampuanlardan yana olabilir.

Gelin Topuz Saça Hangi Bakım Ürünlerini Kullanılmalı?

Bakım ürünlerini değiştirmenize gerek yoktur ancak kimyasal içerikli bakım ürünlerinden mümkün mertebe uzak durmaya özen göstermeniz önerilir.

Gelin Topuz Saç Bakımı Doğal Yöntemler

Gelin topuz saç modelleri doğal yöntemler ile hazırlanan kürler sayesinde daha parlak görünümlere kavuşabilir. Bunun için zeytinyağı ve diğer bitkisel içerikli yağlar ile kürler hazırlayabilir, saçlarınızı topuz modeline hazır bir hale getirebilirsiniz.
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için