0

Gelin Başı Saç Modelleri

Gelin Başı Saç Modelleri

Gelin Başı Saç Modelleri
  • 28 Nisan 2023, Cuma
  • 942

Gelin Başı Saç Modelleri

Gelin başı saç modelleri, gelin adaylarının en mutlu günleri olan nikâh günlerinde en zarif ve en görkemli görünüşlerde olmasının adeta anahtarıdır. Birbirinden çeşitli pek çok model, gelin adaylarının gelinlik modelleri ile kusursuz bir uyum içerisine girer ve böylelikle de gelin adayları kusursuz bir görünüme sahip olurlar.

Gelin Başı Saç Nedir?

Gelin başı saçın ne olduğunu kısaca açıklamak gerekli olursa, bu saçlar normal saçlara veya öznele hazırlanan diğer saç modellerine kıyasla çok daha fazla ince detaylara sahip olan, daha zarif etkiler sunan modellerdir. Gelin adaylarının düğün günlerinde rahat, konforlu ve de şık etkiler ile bir arada olmasını sağlayan şey gelin başı saç modellerinin yapım aşamalarında dikkate alınmakta olan detaylardır.

Gelin Başı Saç Kimlere Yakışır?

Gelin başı saç modelleri ve kimlere yakışıp yakışmayacağı noktasında belirlenmiş bir kıstas yoktur. Bu saç modelleri, yüz tipi, göz rengi, yapılacak olan makyaj, giyilecek olan gelinlik ve daha pek çok detay göz önünde bulundurulduğu takdirde her gelin adayına eminiz ki çok yakışacak, tüm gelin adayları etkileyici görünümleri ile hayatlarındaki insanda yeniden hayranlık uyandırabilecektir.

Gelin Başı Saç Hangi Yüz Tipine Yakışır?

Yüz şekliniz oval ise kesinlikle tüm modeller size çok yakışacaktır. Arkadan bağlamalı bir model, üçgen ve dikdörtgen yüz tipine sahip olan gelin adayları için idealdir. Elmas yüz tipine sahip olanlar için en iyi model, saçlarını toplamış ve duvağı olan modeldir. Ayrıca açık saç ve çeşitli teknikler kullanılarak şekillendirilen dalgalı saçlar da tüm yüz tiplerine yakışır ve hafif dalgalı saçlara şık aksesuarlar takmak da tercih edilebilir.

Gelin Başı Saç Bana Yakışır mı Nasıl Anlarım?

Özel gününüzde çok şık ve zarif görünmek ve buna göre de gelin başı saçı modeli seçmeye çalışmak çok doğal. Bu modeller eşsiz bir görünüm sunuyor ama kendinize özgü görünüme ulaşmak için hangi modelin doğru olduğuna karar vermeniz gerekiyor. Yüz tipinize, giyeceğiniz gelinliğin detaylarına ve saçınızın dokusuna göre karar vermeye kalktığınızda kendinize yakışan modeli bulmanız çok kolay olacaktır. Gelin başı saç modelleri böylelikle tüm detaylarınızla eşsiz ve kusursuz bir görünüme sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

Gelin Başı Saç Kesimi Avantajları

Gelin başı saç modelleri, uygun saç kesimleri ile yapıldığında kişilerin çok daha ideal görünümler ile bir arada olabilmesine yardımcı olur. Tercih edilecek olan gelin başı modeline göre saç kesimi tercih edilmesi, böylelikle gelinlerin çok daha kusursuz görünümler ve canlı saçlar ile bu mutlu günde boy göstermelerini sağlar.

Gelin Başı Saça Bakım Nasıl Yapılır?

Gelin başı saçlara bakım yapılması hem gelin başı modeli yapılmadan önce hem de gelin başı modeli yapıldıktan sonra şarttır. Model yapılmadan önce gerekli bakımlar yapıldığında saç gelin başı modeline hazırlanılmış ve çeşitli işlemlere karşı da kalkan oluşturmuş olacaktır. Buna ek olarak gelin başı modeli kullanıldıktan ve artık bu eğlenceli ve mutluluk verici gün sona erdikten sonra da saça gerekli kremler ve yağlar ile bakım yapılması; gelin başı modelinin yapım aşamalarında uygulanmış olan ısıl işlemlerin ve spreylerin zararlarını minimum seviyeye indirecektir. Saç böylelikle yeniden yapılandırılmış olacaktır.

Gelin Başı Saça Nasıl Şekil Verilir?

Gelin başı saç modelleri yapım aşamaları ve şekil verme aşamaları modelden modele büyük farklılıklar gösterir. Örneğin bir kır düğünü planlıyorsanız ve saçlarınızın açık olmasını istiyorsanız maşa ve saç kurutma makinesi kullanarak saçlarınızda doğal dalgalar oluşturun ve ardından gelinliğinize uygun en sevdiğiniz duvağı takın. Bazı modeller doğal bir görünüm elde etmek için bol toplanmışken, bazıları da yüz hatlarını ve makyajı daha iyi ortaya çıkarmak için daha sıkı koleksiyonları tercih ediyor. Yüz tiplerinin devreye girdiği yer burasıdır. Oval ve üçgen şeklindeki yüzler için saçlara şekil vermek çok daha kolay olur çünkü bu yüz tipleri hem saçların ortadan ayrılmasına hem yandan ayrılmasına hem de geriye doğru taranabilmesine son derece müsaittir. Saçlara şekil vermek konusunda dalgalı ve hacimli saçlar daha fazla ön plana çıkar.

Bu nedenle de insanlar hacimli bir görünüm elde etmek için saçlarını dalgalandırmanın farklı yollarını tercih eder. Bu yöntemler istenilen dalga gücüne uygun maşaların kullanılması ile başlar. Ek olarak, bir perma prosedürü uygulanmasını da talep edebilirsiniz. Bu da gelinin düğünden sonra dahi saçlarının dalgalı olmasına yardımcı olur olur. Gelin saç modeli oluşturma ve şekillendirme sürecinde kuaförler saç modelinin ilk yapıldığı andaki gibi görünmesi için çeşitli spreyler kullanır. Bu da gelinin en mutlu gününde kendini her zaman güzel ve zarif hissetmesini sağlar.

Gelin Başı Saça Hangi Renk Yakışır?

Gelin başı saç modelleri, hiç şüphesiz her saç rengine yakışacak, tüm gelin adaylarının kendini son derece şık ve zarif hissetmesine yardımcı olacaktır. Gelin saçı modelleri arasından kusursuzca seçimler yaparken önemli olan saç renginden ziyade saçın yapısıdır. Saçın yapısı doğrultusunda tercih edilecek olan bir model hem gece boyunca formunu koruyacak hem de zarif görünümünden hiçbir şey kaybetmeyecektir.

Gelin Başı Saç Modelleri

Gelin başı saç modelleri, gelin adaylarının mutlu günlerinde tercih edebilecekleri birbirinden eşsiz görünümler sunarken böylelikle de çok daha doğru saç modellerine karar verilebilmesini kolaylaştırır. Modeller arasından sizler de dilediğinizi seçerek gelinlik modelinizle kusursuz bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Gelin Başı Topuz Saç Modelleri

Gelin başı saç modelleri söz konusu olduğunda en çok tercih edilen ve herkesin dikkatini direkt olarak çeken modeller topuz saç modelleridir. Bu modeller kullanıcıların hem derli toplu ve bütün bir görünümde olmasına hem de yüz hatlarını ve makyajını tam olarak ortaya koyabilmesine yardımcı olur. Üstelik topuz modelleri çeşitli örgüler, dalgalar ve aksesuarlar ile de kolayca zenginleştirilebilir.

Kızıl Saç Gelin Başı Modelleri

Kızıl saçlı gelin adaylarının bu çarpıcı saç rengini en iyi şekilde yansıtabilmelerine yardımcı olan bu saç modelleri, böylelikle gelin adaylarının tüm gece herkes üzerinde adeta hayranlık uyandırmasına yardımcı olur.

Salık Saç Gelin Başı Modelleri

Salık saç gelin başı modelleri özellikle de kır düğünleri, bohem düğün organizasyonları ve sahil düğün organizasyonlarında daha sık tercih edilir. Tamamı ile salık bırakılan saçlar çeşitli örgü detayları ile taçlandırılır ve ortaya hem bohem etkiler hem de zarif etkiler çıkar. Straplez gelinlik modelleri ve ince askılı gelinlik modelleri salık saç gelin başı modelleri ile bir araya geldiğinde hayranlık duymamak elde değildir.

Sarı Saç Gelin Başı Modelleri

Sarı saçlı gelin adayları için uygun olan bu modeller o ışıltılı sarı saçların omuzlardan adeta süzülmesini sağlar. Toplu sarı saç gelin başı modelleri ise, sarı saçların etkileyici ışıltısı ile yapılan makyajın keskin bir kontrast oluşturabilmesine yardımcı olur. Böylelikle de yüz hatları da daha net bir şekilde ortaya çıkmış olur.

Dalgalı Saç Gelin Başı Modelleri

Dalgalı saç gelin başı modelleri, gelin adaylarının saçlarının uzunluğuna göre saçlara doğal dalga formu verilmesi sonucu ortaya çıkar. Uzun saçlara sahip olan gelin adaylarında daha kalın bukleler tercih edilerek daha doğal görünümler elde edilirken, kısa saçlı gelin adayları için ise daha sık bukleler tercih edilir. Üstelik dalgalı saç gelin başı çeşitleri taç ve parlak detaylara sahip tokalar ile tercih edildiğinde kesinlikle çok daha naif bir görüntü ortaya çıkacaktır.

Küt Saç Gelin Başı Modelleri

Küt saç gelin başı modellerinde fark edilen ilk detay, küt saçın çeşitli örgü ve aksesuarlar ile zenginleştirilmiş olmasıdır. Çeşitli taçlar, duvaklar ve de saç tokaları küt saçları hem daha eşsiz gösterir hem de gelinlik ile daha bütün bir görünüm sunar. Dalgalı küt saç gelin başı özellikle doğal görünüm elde etmek ve abartılı görünümlerden kaçınmak için rahatlıkla tercih edilebilir.

Kısa Saç Gelin Başı Modelleri

Tıpkı uzun saçlarda olduğu gibi kısa saçlarda da eksiksiz görünüşlere sahip olabilmek mümkündür. İsteğe göre dalgalandırılan, ince ince buklelere dönüştürülen ve çeşitli aksesuarlar ile de zenginleştirilen kısa saçlar daha özgür ve daha havalı görünümleri seven gelin adaylarının tercihidir.

Uzun Saç Gelin Başı Modelleri

Uzun saç gelin başı modelleri, diğer saç uzunluklarına kıyasla çok daha çeşitlidir. Çünkü uzun saçları şekillendirmek ve istenen yapıya dönüştürmek, diğer saç uzunluklarına göre daha kolay olur. Uzun saçlara her türlü örgü, dalga ve hacim kolaylıkla kazandırılabilir.

Açık Saç Gelin Başı Modelleri

Açık saç gelin başı modelleri ince askılı ve göğüs dekolteli gelinlik modellerinin vazgeçilmez saç modelleridir. Bu saç modelleri gelin adaylarının gelinliklerinin tüm ihtişamını gözler önüne sermesine yardımcı olurken doğal etkiler ile bir arada olabilmeyi de bir hayli kolaylaştırır.

Düz Saç Gelin Başı Modelleri

Düz saç gelin başı modelleri saçlarına şekil verdirtmek istemeyen ve tamamen doğal bir görünüşe sahip olmak isteyenler için ideal olmakla birlikte, bu saçlar her türlü gelinlik modeline de eşsiz derecede uyum sağlamayı başarır.

Gelin Başı Saçı Ne Sıklıkla Yıkamalıyım?

Gelin başı saçı yıkama noktasında sıradan günlerde uygulanmakta olan saç temizleme ve bakım rutinlerine devam etmek yeterli olur. Ancak önemli olan şey saçların yıkama esnasında çok fazla sıcak suya maruz bırakılmaması olacaktır. Hatta mümkün mertebe saçları ılık veya soğuk su ile yıkamak gereklidir. Bu gereklilik yalnızca gelin başı saçı için değil tüm saç modelleri içi geçerlidir. Çünkü durulama suyunun soğuk veya ılık olması saç derisindeki kan dolaşımının hızlanmasına ve saç köklerinin yenilenmesine büyük bir oranda yardımcı olur.

Gelin Başı Saça Hangi Tarz Şampuan Kullanılmalı?

Gelin başı saçlar için şampuan seçimleri yapmak da kişilerin önem verdiği noktalardan biridir. Ancak bu saç modelleri için özel bir şampuan almaya gerek yoktur. Diğer saç modellerinizde kullandığınız ve kullanmaktan memnun kaldığınız çeşitli şampuanları düğün gününüzden sonra da kullanmaya rahatlıkla devam edebilirsiniz.

Öneri > paraben içermeyen şampuan çeşitlerini inceleyebilirsiniz.

Gelin Başı Saça Hangi Bakım Ürünlerini Kullanılmalı?

Gelin başı saça kullanılması gerekli olan bakım ürünlerinin mümkün mertebe kaliteli ve zengin içerikli olması gereklidir. Ancak buradaki zengin içerikten kasıt zararlı bileşenler de içerebilir anlamında değildir.

Öneri > en iyi saç bakım ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

Gelin Başı Saç Bakımı Doğal Yöntemler

Gelin başı saç modelleri yapılmadan önce ve bu modeller kullanıldıktan sonra çeşitli bitkisel yağlarla kürler ve maskeler uygulanması gereklidir. Böylelikle saçlar hem modele eksiksiz hazırlanmış olacak hem de yapım aşamasındaki zararların etkileri önemli bir ölçüde azaltılmış olunacaktır.

Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için