0

Saç Tiplerine Göre Brezilya Fönü

Saç Tiplerine Göre Brezilya Fönü

Saç Tiplerine Göre Brezilya Fönü
  • 25 Ekim 2022, Salı
  • 720

Saç tiplerine göre Brezilya fönü yapmak en sağlıklı yöntemdir. Saçın yapısında bulunan keratin saçları beslemektedir. Daha sağlıklı ve canlı saçlar için bu bakımdan büyük bir önem taşır. Vücutta oranının eksilmesi ya da keratinin zarar görmesi, saçların eski görkemini kaybetmesine; cansız, mat bir duruşa sebep olur.

 

Brezilya fönü, bunları önlemek için kullanılan bir yöntemdir. Doğru bir şekilde yapılan Brezilya fönü ile saçlarınıza sağlıklı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Uzun süreli bir düzlük elde etmek istiyorsanız, kullanılan markanın önemi oldukça önemlidir. Ancak genellikle 3 ile 6 ay arasında değişen seçenekler sunmaktadır. Uygulama,
  1. Kısa saçlara,
  2. Uzun saçlara,
  3. Kuru saçlara,
  4. Yağlı saçlara,
  5. Dalgalı saçlara,
  6. Boyalı saçlara,
 
Herhangi bir problem olmadan uygulanabilir. Dolayısıyla kuru saça Brezilya fönü yapılır mı? Diyorsanız bu konuda endişelenmeniz gerekmez.

Brezilya Fönü Nedir?

Saç tiplerine göre Brezilya fönü konusuna geçmeden önce, Brezilya fönünün ne olduğunu bilmeniz gerekir. Brezilya fön ürünü sıvı keratindir.
 
Keratin, saçınızda ve tırnaklarınızda doğal olarak bulunan bir proteindir. Saçınızı biraz elastik yapan ve bu nedenle hasara dayanabilen şeydir. Bununla birlikte, düzenli fön, ısı ve kimyasallar gibi çeşitli şeyler onu tüketebilir. Bu keratin tükenmesi saçınızı kırılgan ve hasara açık hale getirebilir. Keratin eksikliği, büyük ölçüde kabarma faktörünün arkasındadır. Brezilya fönlerinde kullanılan keratin, yağda uygulanır ve genellikle çeşitli tohum ve meyvelerden elde edilir.
 
Kuaföre giderseniz 3-4 saat içinde yaptırabileceğiniz bu fön, böylece doğal bir içeriğe sahiptir. Sadece şekil vermekle sınırlı kalmayıp, aynı zamanda parlaklık da getirir. Uygulama evde de yapılabilir. Uzun saça Brezilya fönü uygulaması değişmediği için hangi adımları takip etmeniz gerektiğine endişe yersizdir.
 
Bununla birlikte kendinizden emin olmanız, doğru işlemleri doğru şekilde yapmanız şarttır. Zira hatalı hareket ederseniz yarardan çok zararını görmeniz muhtemeldir.

Brezilya Fönünün Avantajları Neler?

Brezilya fönünün birçok artı yönü vardır. Bunlardan bir tanesi saç tiplerine göre Brezilya fönü olmamasıdır. Dolayısıyla saçınız ne olursa olsun endişelenmeden yapmanız mümkündür. Saçınız tirbuşonla dolu, dalgalı veya arada bir yerde olsun, buklelerinizi yaşam tarzınıza göre ayarlayabilirsiniz. Brezilya fönleri ince, orta veya kalın saç tipinize göre ayarlanabilir. Kırılgan veya hasar görmüş saçlarda bile kullanmak güvenlidir. Kıvırcık veya hasarlı saçlar Brezilya fönü için bir engel değildir.

Saç Uzaması

Saç uzaması da saç diplerine göre Brezilya fönü gibi bir avantajdır. Bu uygulama, yeniden büyümenin çok doğal görünmesine yardımcı olur. Belirgin bir çizgi olmadan, öncesi ve sonrası fotoğrafları arasında arasındaki farkı söyleyemezsiniz. Çünkü yapay bir görünüme sebep olmaz. Bunun yerine kıvrılma veya dalga modeli doğal olarak devam edecektir. Ayrıca keratin, saçı güçlendirip güçlendirerek kırılmaya karşı daha az duyarlı olmasını sağlar. Uçlar kopmadığı için saçlar daha hızlı uzar.

Saçınızı güçlendirir

Kısa ve uzun saça yapılabildiği gibi yağlı Brezilya fönü yapmak da mümkündür. Üstelik türünüz ne olursa olsun, Brezilya fönü saçınızın durumunu gerçekten iyileştirir. Saçınızın etrafındaki koruyucu bir protein tabakasını güçlendirir ve onarır.
 
Bunun yanı sıra kıvrımları kaldırılır ve kütikül yumuşatılır. Isıtılmış şekillendirme cihazları ve sert kimyasal işlemler saçlarınızı düzenli bir şekilde dökerek hasara neden olabilir. Öte yandan, Brezilya fön, saçınıza karşı değil, onunla çalışan bir saç bakımıdır. Dolayısıyla yapay bir görünüme de sebep olmaz.
 

Uzun Süreli Sonuçlar

Brezilya fönünün artılarından biri de uzun bir süre kalıcı olmasıdır. Bu nedenle günümüzde yaygın bir şekilde yapılmaktadır. Bunun yanı sıra çıktıktan sonra beklemeniz gerekmez. Bu durum kıvırcık Brezilya fönü için de geçerlidir.
 
Salondan çıktıktan hemen sonra saçınızı yıkama veya doğrudan gece dışarı çıkma veya iş toplantınıza gitme seçeneğiniz vardır. Dolayısıyla günlük aktivitelerinizi hiçbir şekilde kısıtlamaz. Böylece gününüzü Brezilya fönü için planlamanız gerekmez. En uygun saatinize bunu yerleştirmeniz mümkündür. 
 
Saçınızı çok sık yıkamazsanız, keratin tedaviniz yaklaşık aylar boyunca devam edebilir. Böylece birkaç ay boyunca ipeksi, kabarmayan saçlar bekleyebilirsiniz.  Bunun dışında saçlarınızı daha kolay şekillendirmenize de olanak tanır.
 
Eğer uzun süre boyunca saçınıza şekil vermek istemiyorsanız, uygulama şekillendirme süresini büyük ölçüde azaltmaktadır. Böylece saçınızı kontrol altında tutmak için her gün saatlerinizi şekillendirmek ve saç kurutmak için harcamak zorunda kalmazsınız. Bu, saçınızın zamanla hasara neden olabilecek ısıya maruz kalmasını en aza indirir.
 

Özelleştirilebilir

Dalgalı saça Brezilya fönü ile kuru, uzun ya da kıvırcık saçlara yapılan uygulama arasında hiçbir fark yoktur. Ancak bunun anlamı herkeste aynı sonuçları gösterdiği değildir. Eğer bir kuaförde almayı seçerseniz, uzmanlar saçlarınızın ihtiyaçlarına göre hareket eder. Sizin tedavi ardından ne istediğinizi ve beklediğinizi sorarak buna göre hareket eder.
 

Bakımı Kolay Saçlar

Uzun saça Brezilya fönü tedavisi, özellikle kıvırcık veya kalın saçlarda daha kolay yönetilebilirlik kazandırır. Böylece saçınıza hem daha kolay bakım yapmanıza hem de kısa sürede şekil vermenize olanak tanır.
Bunun dışında keratin, saç tellerini oluşturmak için birleşen hücreleri yumuşatır. Böylece saçın daha kolay işlenmesini sağlar ve kabarmayı en aza indirir. Sonuç olarak, sağlıklı bir görünüme sahip saçlar kabarmaz ve parlak olur. Brezilya fönü, saçı geçici olarak tekrar bir araya getirerek, bölünmüş uçların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.
 

Brezilya Fönü Saçlarda Nasıl Bir Etki Oluşturur?

Peki, saç tiplerine göre Brezilya fönü nasıl bir etki bırakır? Bu uygulama esnasında saçta 232 derecelik bir ısı gözlemlenir. Bunun dışında keratin yüklemesi de mevcuttur. Bu bakıdan röfleli ve platin rengi saçlar için uygun bir ısıya sahip değildir. Bu saç türlerine ek olarak açık renkli saçlarda da pressleme işlemi 180 dereceyi geçmemelidir. Aynı durum ince telli saçlar için de geçerlidir.
 
Ne var ki saç telleri kalın bir yapıya sahipse, 200 ile 230 arasında bir ısı uygulanması mümkündür. Seyrek, sönük ve ince telli olan saçlarda bu uygulama hacmi arttırır ve daha güzel bir görünüme katkı sağlar. Bunun yanı sıra ince tellerin kalınlaşmasına da imkan tanır.
 
İnsanlar hayatı boyunca dış etmenlere maruz kalır. Nem, soğuk, sıcak, kuru hava, toz bunlardan sadece bazılarıdır. Ayrıca hamilelik dönemi de bazı değişiklikleri beraberinde getirir. Bu nedenle saçlar zaman içerisinde zarar görür. Keratin takviyesi, bu duruma bir çözüm oluşturur.
 
Dalgalı saça Brezilya fönü uygulaması, bu eksikliği giderebilir. Böylece daha canlı saçlara ulaşılabilir. Yıpranma dereceniz ne olursa olsun en iyi sonuçları elde edebilirsiniz.
 

Brezilya Fönü Bozulur Mu?

Peki, kısa saça Brezilya fönü bozulur mu? Eğer doğru bir şekilde yapılırsa bu fön aylar boyunca kullanım görebilir. Ancak bu durum zamanından önce bozulmayacağını da kesinlikle göstermez. Bu nedenle yaptırdıktan sonra bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir.
 
Bu uygulama ardından sülfat, paraben, sls ve tuz içeren şampuanlar, saç kremleri bozar. Dolayısıyla kullandıklarınızda varsa değişiklik yapmayı düşünmeniz tavsiye edilir. Bunun dışında fön süresini uzatmak için sıklıkla kendi kendine kurumaya bırakılsa da bu büyük bir hatadır.
 
Çünkü bu daha kısa sürede bozulmasına yol açar. Bunun yerine doğru bir fön ile yukarıdan aşağıya kurutmanız tavsiye edilir. Ayrıca saçların çok sık toplanması, toka ve klipslerin kullanılması da önerilmez.  Eğer bunlara dikkat ederseniz, kıvırcık Brezilya fönü daha uzun bir süre kullanım görebilir.
 

Brezilya Fönü Evde Uygulanabilir Mi?

Brezilya fönü kuaförlerde profesyonel bir şekilde yapılabilmektedir. Ancak birçok kadın daha pratik olması nedeniyle evde de yapmak isteyebilir. Dalgalı saça Brezilya fönü de dahil, saç tipiniz ne olursa olsun evde uygulanması kolaydır. Eğer aşağıda yer alan maddeleri takip ederseniz, kısa sürede çözüm bulmanız mümkündür;
 
  1. Fön uygulaması öncesinde saçlarınızı arındırıcı şampuan kullanarak iki kere yıkayın.
  2. Saçlarınızı fön makinesi kullanarak tamamen kurutun. Havlu ile saçların nemini alın.
  3. Saçlarınızı 3 ya da 4 farklı bölüme ayırın. Saç uzunluğu ve yapısına göre 60 ile 90 ml keratini saçlarınıza sürün. Ancak deri, ense ve yüze temas ettirmeyin.
  4. Keratini ince dişli bir tarak kullanarak saçlarınıza yedirin.
  5. Saçtan fazlalık olanları alın.
  6. Saçınızı bone ya da streç ile sararak, 20-30 dakika bekleyin. Ancak fazla beklemenin iyi olmadığını unutmayın.
  7. Saçınızı yüksek ısı kullanmadan kurumaya alın.
  8. Saçınızı tekrar 3-4 bölümde toplayın.
  9. İnce tutamlar alarak düzleştirme işlemi uygulayın. Kalın telli doğal kıvırcık saçlarda 230, boyalı saçlarda 200, röfleli platin saçlarda 180 derece kullanın. Her bir saç tutamını 8-9 defa düzleştirin.
  10. Keratin saçta 24 saat kalınca yeniden düzleştirin.
  11. Sülfatsız bir şampuan ile saçlarınız yıkayın.
 
Böylece kuru Brezilya fönü de tamamlanır. Ardından sadece düzenli olarak sülfatsız şampuan ya da saç kremi kullanmanız gerekir.

Kıvırcık saça brezilya fönü nasıl uygulanır detaylı anlatım için yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
 

Brezilya Fönü Boyalı Saça Gerçekleştirilir Mi?

Boyalı saça Brezilya fönü uygulanır mı? Bu fön uygulaması öncesinde birçok kadın tarafından sorgulanır. Çünkü yanlış bir işlem daha kötü bir görünüme, dahası saçların zarar görmesine neden olabilir.
 
Saç boyama farklı sebeplerden dolayı kullanılmaktadır. Bazen aynı renkten sıkılan kadınlar tarafından tercih edilirken bazen beyazları kapatmak istenir. Bu esnada yanlış bir uygulama saçlara zarar vereceği için dikkatli bir şekilde hareket edilmelidir.
 
Özellikle Brezilya fönü ile boyalı saçların aynı zamanda kullanılıp kullanılamayacağı sıklıkla sorulur. Her ne kadar olumsuz düşünceler olsa da boyalı saçlara yapılmasında bir sakınca yer almamaktadır. Sadece profesyonel olarak uygulanması gerekir.
 
Eğer saç telleriniz ince yapılıysa hiçbir tereddüt olmadan uygulamaya geçebilirsiniz. Böylece yeni boyadığınız saçlarınızı canlandırabilir, daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Kırık ve cansız yapıları ortadan kaldırarak, canlı sonuçlara hemen kavuşabilirsiniz.
 
Bu sadece ince değil kuru Brezilya fönü için de geçerlidir. Ancak bazı bilmeniz gerekenler de vardır. Bakımın daha uzun süre kalmasını istiyorsanız, havuza ve deniz girmeden önce koruyucu spreylerden yararlanmanız gerekir. Bu sayede maksimum görünümü elde etmeniz mümkündür.
 

Brezilya Fönü Ömrü Nasıl Uzatılır?

Peki, dalgalı saça Brezilya fönü ömrü nasıl uzatılır? Eğer daha uzun süre fönün kalmasını istiyorsanız, bazı noktalara dikkat edilmelidir. Bunlardan bir tanesi doğru bir şampuandır. Sert sülfatlar, klor ve tuz/sodyum klorür içeren şampuanlardan kesinlikle kaçınmanız gerekir. Bu bileşenler, keratini saçınızdan çıkarabilir. Böylece fönün tüm etkilerini geri alabilir. pH dengeli, nazik bir şampuan size daha uygun çözümler teklif eder.
Derin bakım uygulamaları nemi hapsederek saçınızın sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Ayrıca saçınızın daha pürüzsüz, daha az kıvırcık kalmasına ve bakımlar arasında daha kolay şekillendirilmesine yardımcı olurlar.
 
Kısa saça Brezilya fönü ardından saçlarınızı ne kadar sürede bir yıkadığınız da önemlidir. Çünkü sık sık yıkamak kalıcılığını düşürür. Saçınızı ne kadar sık ​​yıkarsanız, sonuçlarınız o kadar çabuk kaybolur. Saçınızı yıkamak her saç rutininin önemli bir parçası olsa da, saçlarınızı uzatmak sonuçlarınızı daha uzun süre koruyacaktır. Yıkamalar arasında susuz rötuşlar için kuru şampuan da kullanabilirsiniz.
 
Bunların dışında Brezilya fönü için özel ürünlerden yararlanırsanız, size en uygun çözümleri elde etmeniz mümkündür. Söz konusu ürünler özel bileşenlere sahip olduğu için size daha iyi yardımcı olur.
 

Brezilya Fönünden Sonra Saçlar Ne Zaman Yıkanabilir?

Brezilya fönünden sonra saçınızı yıkamak için bekleme süresi yoktur. Bu nedenle yağlı Brezilya fönü ardından beklemeden yıkamanız mümkündür. Diğer keratin tedavileri ilk birkaç gün sudan kaçınmanızı gerektirse de, Brezilya Fönlerinde bekleme yoktur. Brezilya Fönü uygulamasından sonra saçınızı istediğiniz zaman yıkayabilirsiniz.
 
Diğer keratin tedavilerinin aksine, Brezilya fönündeki sıvı keratin hemen emilir. Ek olarak, fazla keratin, tedavi sırasında saçınızdan durulanır. Bu nedenle, hemen ardından kilitlerinizi yıkamanın pek bir etkisi olmayacaktır.
 
Ancak ekstra dikkatli olmak istiyorsanız, tedavinizden sonraki ilk 48 saat saçınızı yıkamaktan her zaman kaçınabilirsiniz. Ne var ki saçlarınız fazla kıvırcıksa, yıkamayı mümkün olduğu kadar ertelemelisiniz. Bunu yapmak, daha uzun süre düz, pürüzsüz buklelere kavuşmanıza olanak tanıyacaktır.
 

Saç Yıkama ile İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç tiplerine göre Brezilya fönü farklılık göstermez. Ancak bazı durumlarda daha erken veya sık yıkamanız gerebilir. Bunlardan bir tanesi saçlarınızın reaksiyon göstermesidir. Fön ardından tahriş fark ederseniz, saçınızı, ellerinizi ve yüzünüzü hemen yıkamanız gerekir. Kimyasalları emmiş olabilecek giysileri çıkarılmalı ve yıkanmalıdır. Saçınızda ise ısı kullanmaktan kesinlikle kaçınılmalıdır.
 
Zira bazı kimyasallar böylece tekrar aktif olabilir. Reaksiyon devam ederse, mümkün olan en kısa sürede tıbbi yardım alınmalıdır. Aynı şey terleme için de geçerlidir. Ter, Brezilya Fönü'nüzdeki keratini parçalayabilen tuzla doludur. Terleyeceğiniz bir aktivite yapacaksanız, saçınızı önceden ıslatabilirsiniz. Saçınız sünger gibi davranacağı için taze suyla ıslatarak emebileceği ter miktarını engelleyebilirsiniz.
 
Son olarak havuz suyundaki klor ve deniz suyundaki tuz patlamanızın ömrünü kısaltabilir. Saçlarınızı önceden korumak istiyorsanız bone takabilirsiniz. Kasket tarzınız değilse saçınızı ıslatıp saç kremi de uygulayabilirsiniz. Bu, saçınızın klorlu veya tuzlu suyu emmesini önleyen bir bariyer oluşturur.
 

Brezilya Fönü Ardından Nelere Özen Gösterilmeli?

Uzun saça Brezilya fönü ve diğer uygulamaların en iyi soncu vermesini istiyorsanız, uygulamadan sonra saçlarınızı nasıl topladığınızdan tükettiğiniz besinlere kadar özen gösterilmelidir. En sık yapılan hata, saçları sert ve sıkı bir şekilde toplamaktır. Ancak bu föne zarar verdiği için ömrünü kısaltır. Bu nedenle yapılması tavsiye edilmez.
 
Aynı şekilde tokalar ve saç bantları da kullanılmamalıdır. Saçlarınızı serbest bırakmak daha uzun süre kullanmanız için şarttır. Bunun dışında saç diplerinin terlememesi de kişilere yine tavsiye edilir. Marketten aldığınız şampuanların içeriğine bakmanız, sodyum ve tuz içeriklerine dikkat etmeniz önerilir.
 
Eğer kullandığınızda bunlar varsa hemen değiştirmeniz önerilir. Bu şampuanlar cilt tipinizle de uyumlu olmalıdır. Başkasının şampuan ya da kremini kullanmamak bu nedenle oldukça önemlidir. Havuz veya denize girerken de saçlarınıza özen göstermeniz, mümkün olduğu kadar korumanız tavsiye edilir.
 
Şayet bunlara dikkat ederseniz, boyalı saça Brezilya fönü daha uzun süre dayanabilir. Ayrıca boya da uzun süre boyunca varlığını koruyabilir. Böylece daha güzel saçlar elde edilebilir.
 
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için