0

Örgülü Gelin Saç Modelleri

Örgülü Gelin Saç Modelleri

Örgülü Gelin Saç Modelleri
  • 28 Nisan 2023, Cuma
  • 623

Örgülü Gelin Saç Modelleri

Örgülü gelin saç modelleri, evlenme hazırlığı yapan kadınlara, bu özel günlerinde daha güzel olmalarını sağlar. Saçınız ister uzun isterse kısa olsun pratik bir şekilde kullanıma imkan tanır. Bu çerçevede düşünebileceğiniz pek çok özel saç modeli vardır.

Eğer her birini ayrı olarak bilirseniz, aralarından sizin için en güzel olanını kolay bir şekilde tercih edebilirsiniz.

Örgülü Gelin Saç Modelleri Saç Nedir?

Örgülü saçlar günlük hayattan iş yerine kadar her yerde kullanılabilecek modellere sahiptir. Eğer evlenirken de bunları tercih etmek istiyorsanız, size daha da güzel gösterecek seçenekleri vardır.

Bunlar özel olarak yapıldığı için ışıltılı bir güzellik sergilemenize yardımcı olur. Ancak isterseniz sade ve klasik tercihleri de yer almaktadır. Her birini ayrıntılı olarak inceleyip, saç tipinize uygun olanları seçerseniz gecenin en güzel kadını olarak öne çıkabilirsiniz.

Örgülü Gelin Saç Modelleri Kimlere Yakışır?

Örgülü gelin saç modelleri her kadına yakışır. Ancak bu hemen kullanabileceğiniz anlamına gelmez. Önceden yüz tipinizi bilirseniz buna en uygun kesim tarzlarını tercih edebilir, buna göre davranarak güzelliğinizi taçlandırabilirsiniz.

Örgülü Gelin Saç Modelleri Hangi Yüz Tipine Yakışır?

Örgülü saçlar her yüz tipine uygun olsa da kesimlerin büyük bir önemi vardır. Çünkü hatalı bir kesim tercih etmek, sizi kötü gösterir. Bu nedenle düğününüz için saç kesimi de düşünüyorsanız şunlar bilmeniz gereken detaylardır;

  1. Oval yüz tipi: Bu yüzlerde her saç kesimi ve model, problemsiz şekilde kullanılabilir. Dolayısıyla ne kadar uygun olduğunu düşünmeniz çok gerekmez. Zira zor bob kesimler bile büyüleyici sonuçlar verebilir.

  2. Yuvarlak yüz tipi: Bu yüzlerde hareketli, katlı kesimler, güzel olmanızı sağlar. Ayrıca yüzünüzü ince ve uzun göstermek istiyorsanız, omuz hizasında ve katlı modeller tercih edilebilir.

  3. Kalp yüz tipi: Bu yüz modellerinde kaküller önerilmektedir. Tepe noktasında başlayan uzun kaküller ya da katlı modeller, masalsı bir görünüm kazandırır.

  4. Kare yüz tipi: Kare yüz tiplerinde keskin ve köşeli hatlar vardır. Dolayısıyla kısa kesimler değil; uzun ve yarı perçemli modeller önerilir. Bu sayede daha yuvarlak, dengeli sonuçlara ulaşılabilir.

  5. Dikdörtgen yüz tipi: Dikdörtgen yüz modellerinde yüzü yuvarlak gösterebilmek için perçem stilleri önerilmektedir.

  6. Elmas yüz tipi: Bu yüz modellerinde bob kesimler daha iyi sonuçlar almanızı sağlar. Dolayısıyla çene boyutunda ya da bir miktar aşağısında kalan kısa saçlar önerilir.

Yüz tipinize uygun bir saç her zaman sizi daha da güzel gösterir.

Örgülü Gelin Saç Modelleri Bana Yakışır Mı Nasıl Anlarım?

Gelinler mutlu günlerinde daha da güzel olmayı ister. Bu nedenle sadece gelinliklere değil, saç modellerine de büyük bir önem verilir. Özellikle beğenilmemesi halinde tekrar kuaföre gitmek arzu edilmez.

Eğer size gidip gitmeyeceğini düşünüyorsanız mevcut saçlarınız üzerinden bir örgü planlaması yapabilir, size yakışıp yakışmadığını anlayabilirsiniz. Aynı zamanda kuaförünüz de saçlarınızı bildiği için tavsiyelerde bulunabilir.

Örgülü Gelin Saç Modelleri Kesimi Avantajları

Örgülü gelin saç modelleri kısa sürede yapılabilir. Bu nedenle kuaförde geçireceğiniz saçlar minimum seviyededir. Aynı zamanda yüzünüzün ön plana çıkmasına da yardımcı olur. Eğer güzelliğinizi sergilemek istiyorsanız doğal bir duruşa sahip olmanızı sağlar.

Örgülü Gelin Saç Modellerine Bakım Nasıl Yapılır?

Saçların güzel durması için doğru bir bakım yapılması da şarttır. Eğer güçlü, sağlıklı ve canlı saçlar istiyorsanız bakım ürünlerinin saçları desteklemesi önerilir. Aynı şekilde cilde ve saç tellerine, derisine zararlı içerikler bulunmamalı; doğal çözümler sunmalıdır.

Bu tarz ürünler ile yapacağınız günlük bakım rutinleri, daha iyi saçlar elde etmenize, böylece özel günlerinizde daha güzel olmanıza olanak tanır.

Örgülü Gelin Saç Modellerine Nasıl Şekil Verilir?

Örgülü gelin saç modelleri oldukça kolay bir şekilde yapılabilir. Eğer dilerseniz, Hollanda Örgüsü bunlardan bir tanesidir.

El altı tekniği ile yapılmakta olup klasik ve sade bir duruş sergiler. Özellikle sade görünmek isteyen gelinler tarafından tercih edilebilir. Üç telli olup kabarık bir yapısı vardır. Eğer kuaförde yaptırmak isterseniz, kendi içinde farklı çözümlere de sahiptir. Bu nedenle daha da güzel olmanıza yardımcı olur.

Düğün İçin Örgü Saç Modelleri Yapılışı

Örgülü gelin saç modelleri arasında farklı modeller arıyorsanız, Fransız örgüsü de vardır. Üç sıralı olup el örgüsü ile yapılmaktadır. Düz ve pürüzsüz bir görünüm sağladığı için büyüleyici bir dış görüşüne kavuşturur.

Burada yukarı veya aşağıda tutamlar bırakmak da dahil birçok şekil kolay olarak uygulanabilir. Eğer romantik görünmek istiyorsanız, size aradığınız çözümleri sunabilir.

Örgülü Gelin Saç Modellerine Hangi Renk Yakışır?

Kadınlar saç modelleri ile renklerinin uygun olmasını her zaman ister. Eğer ikisini de yüz tipinize uygun seçerseniz, özel günlerinizde masalsı bir güzellik sergileyebilirsiniz. Şayet bir tanesi bile size uymuyorsa mutsuz olacağınız önceden bilinmelidir.

Örneğin sarı saçlar size yakışmıyorsa, her zaman kullandığınız büyüleyici bir örgü modeli artık güzelliğinizi gölgeleyebilir. Çok güzel sarı saçlarınız varsa bile bu durum, yüz tipinize ters bir saç modelini arka plana atmaz.

Örgülü Gelin Saç Modelleri

Düğününüzde örgülü saçlar kullanmak istiyorsanız, yapabileceğiniz pek çok tercih vardır. Bunların her birisini bilirseniz, daha büyüleyici sonuçlar elde edebilirsiniz.

Uzun Örgülü Saç Modeli: Örgülü Halo

Örgülü halı, örgülü gelin saç modelleri arasından bir tanedir. Sadece kısa değil uzun saçlarda da büyüleyici bir yapıya sahiptir. Sizi masum bir güzelliğe kavuşturacak olan bu modeller, kısa süre içerisinde yapılabilir.

Sıkı Örgü Saç Modeli: Balık Sırtı

Her ne kadar tipik olsa da balık sırtı da örgülü gelin saç modelleri arasında yer almaktadır. Bohem bir karaktere sahip olan bu tarz, çiçek, saç aksesuarları ve ipek kurdele ile başarılı bir şekilde birleştirilebilir. Böylece zahmetsiz bir şekilde güzel olmanıza yardımcı olur.

Topuzlu Örgülü Saç Modeli: Düşük Topuzlar

Düşük topuzlar, örgülü gelin saç modelleri arasında yapabileceğiniz seçeneklerden bir diğeridir. Hem kısa hem de uzun saçlı kadınlara başarılı bir şekilde uyum gösterebilir. Yüzünüzü ön plana çıkaran bu model, aksesuarlarınızı da sergilemenizi sağlar. Doğru bir makyaj ile büyüleyici sonuçlar teklif eder.

Kısa Örgülü Saç Modeli: Yarım Örgü

Yarım örgü özellikle kısa saçlarda başarılı bir duruş sergiler. Size saçınızı arkadan bağlamış gibi bir görünüm kazandırır. Kısa sürede yapılabildiği için kuaförden daha hızlı bir şekilde çıkmanıza, böylece gün için hazır olmanız yardımcı olur.

Dağınık Örgü Saç Modelleri Düğün: Yan Örgü

Eğer fazla telaşa kapılmadan güzel durmak istiyorsanız, örgülü gelin saç modelleri arasında yan örgü de kullanılabilir. Burada saçlarınız yan taraftan uzatılır. Hem kısa hem de uzun saçlarda özel bir şekilde uygulanabilir. Ayrıca sürekli düzeltme ihtiyacı da bulunmaz.

Düğün İçin Örgülü Saç Modelleri: Fransız Büküm

Elegant topuza benzeyen Fransız Büküm 1950’li yıllardan bu yana popülerliğini koruyan bir modeldir. Klasik olsa da sade bir güzellik arayan gelinler tarafından tercih edilebilir. Kısa sürede yapılabilmesi de büyük bir avantajdır.

Düğün Saç Modelleri Genç Örgülü: Örgü Topuzlar

Eğer Bohem bir tarza sahip olmak istiyorsanız, örgü topuzlar da örgülü gelin saç modelleri arasında tercih edilebilir. Kısa ve uzun saçlara sahip kadınlara yapılabildiği için oldukça pratiktir. Yüzünüzü ve aksesuarlarınızı daha iyi bir şekilde sergilemenizi sağlar.

Örgülü Gelin Saç Modellerini Ne Sıklıkla Yıkamalıyım?

Saçlarınızın daha sağlıklı olması için yıkama sıklıkları oldukça önemlidir. Kadınlar tarafından bilindiği üzere her saç tipi farklı şekilde yıkanır. Bu nedenle örgülü gelin saç modelleri için özel bir şey düşünmeniz gerekmez. Örneğin saçlarınız yağlıysa, tipik olarak her gün gerçekleşmelidir.

Örgülü Gelin Saç Modellerinde Hangi Tarz Şampuan Kullanılmalı?

Canlı ve ışıltılı saçlara ulaşmak için nasıl şampuan kullandığınız oldukça önemlidir. Sadece saç tipinize uygun olması yeterli değildir. Besleyici ve nemlendirici olması, saçlarınıza daha iyi bakım yapmasını sağlar. Bunun yanı sıra keratin açısından zengin ürünler de tavsiye edilir.

Öneri > sülfat içermeyen şampuan ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Örgülü Gelin Saç Modellerinde Hangi Bakım Ürünlerini Kullanılmalı?

Günlük bakım rutinleri, daha iyi saçlar için şarttır. Bu esnada nasıl ürün kullandığınız da bilinmelidir. Maske, sprey, krem ve diğer ürünlerde saçlarınıza ve cildinize zararlı unsurlar bulunması, uzun vadede zarar verir. Böylece örgülü gelin saç modelleri profesyonel şekilde yapılsa bile güzel durmaz.

Öneri > keratin bakımı ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Örgülü Gelin Saç Modelleri Bakımı Doğal Yöntemler

Doğal bakım ürünlerinin yanı sıra evinizde tercih edebileceğiniz doğal yöntemler de bilinmelidir. E vitaminli Hindistan cevizi yağı bunlardan bir tanesidir. E vitamini açısından zengin olduğundan daha iyi bir nemlendirme sağlar. Düzenli olarak kullanmak, saçlarınızı daha canlı hale getirir.

Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için