0
0
0

Hamilelikte Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır ?

Hamilelikte Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır ?

Hamilelikte Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır ?
  • 31 Ekim 2022, Pazartesi
  • 1495

Hamilelikte saç bakımı, hamile olmayan kadınlara göre nispeten daha zordur. Hamilelikte saçları cansız bir yapıya bürünen kadınlar, bu soruyu her zaman sorar. Burada ilk olarak sentetik saç kimyasalları bilinmelidir. Bunlardan kesinlikte kaçınmanız gerekir. Saçınızı boyamaya veya perma ve rahatlama için başka kimyasallar kullanmayı çok istiyorsanız, doktorunuz ile konu hakkında görüşmeniz önerilir. Çünkü kimyasalların saç derinize nüfuz etme ve kan dolaşımınıza girme ve büyümekte olan bebeğinize ulaşma olasılığı yüksektir.

Ayrıca güçlü kokulu ürünlerden kaçınmanız önerilir. Hamilelikte saç bakımı için bu oldukça önemlidir. Bazı hamile kadınlar güçlü kokulara karşı hassastır. Şampuanınızın veya diğer saç ürünlerinizin kokusu tolere edilemeyecek kadar güçlüyse, kokusuz bir seçeneğe geçmeniz önerilir. Günümüzde bu yönde çok sayıda ürün yer almaktadır.

Hamilelikte saçlarınızın daha hızlı dökülmesini engellemenin yolları da hamilelikte saç bakımı için önemlidir. Sıkı saç modellerinden kaçınmanız bu nedenle önerilir. Çünkü sıkı saç modelleri saçınızı zayıflatabilir ve saç dökülmesini hızlandırabilir. Sıkı örgülerden ya da sıkı topuzlardan da kaçınmanız önerilir.
Hamilelik sürecinde genel olarak beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Bu saç sağlığınız için de önemli bir maddedir. Çünkü uzun, güçlü ve parlak saçlara sahip olmanın bir diğer sırrı da dengeli beslenmedir. Taze mevsim meyveleri ve sebzeleri ile fındık ve protein açısından zengin besinler diyetinize dahil edilmelidir. Bol su ve sıvı içerek yeterince hidratlı kalmak da önemlidir.
 

Hamileyken Brezilya Fönü Yapılır Mı?

Hamileyken Brezilya fönü yapılır mı sorusu birçok hamile kadının aklında yerini alır. Zira hamilelik her kadında yumuşak ve parıltılı saçlar oluşturmaz. Bazı kadınlar cansız, mat saçlara kavuşabilir. Buna çözüm de doğal olarak sorulur.

Burada akla gelen uygulamalardan bir tanesi Brezilya fönüdür. Zira kısa sürede 3-6 ay arasında kalıcı bir yapı teklif eder. Böylece daha canlı, parıltılı saçlara kavuşmanız mümkündür. Ancak hamileyseniz gerek bu uygulamayı gerekse kimyasal işlemleri kullanmamanız önerilir.
Bu nedenle hamilelikte Brezilya fönü hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için yapılmamalıdır.


 

Hamilelikte Keratin Bakımı Yapılır Mı?

Keratin vücutta doğal olarak olan bir maddedir. Özellikle deri, tırnaklar ve saçlar için önemlidir. Keratin seviyesinin düşmesi, saçların cansız ve mat olmasına sebep olur. Her ne kadar dikkat edilse de bazı durumlarda bu seviye istemeden de olsa düşebilir.

Hamilelik döneminde meydana gelen hormon değişiklikleri de bu sonuçlara neden olabilir. Hamile kadınlar hamilelikte keratin bakımı yapılır mı sorusunu sık sık sormaktadır. Bu gibi işlemlerden hamilelik döneminde uzak kalmanız tavsiye edilir.
Eğer hamile olduğumu bilmeden keratin yaptırdım diyorsanız da en kısa sürede doktorunuza gitmeniz, konuyu onunla konuşmanız tavsiye edilir.
 

Hamilelikte Saç Kurutma Makinesi Kullanımı

Hamilelikte saç kurutma makinesi kullanımı, bebeğini iyonlaştırıcı radyasyonlardan ve asbestten korumak isteyen kadınlar tarafından sık sık sorulmaktadır. Pek çok kadın, hamileyken elektronik cihazlardan uzak durma eğilimindedir.

Saç kurutma makinesi kullanmaktan kaçınan hamile annelerin çoğu, saç kurutma makinesi çok fazla radyasyon yaydığı için saç kurutma makinesinden gelen radyasyonun yeni doğan bebeklerine zarar vereceğinden endişe eder.
Bu açıdan bir çalışmada, anneleri hamileyken elektromanyetik alanlara yüksek oranda maruz kalan çocukların astım gelişme riskinin yüksek olabileceğini belirtilmektedir. Dolayısıyla hamilelikte saç kurutma makinesi kullanımı yapılmamalıdır.
 

Hamilelikte Hangi Şampuan Kullanılır?

Hamilelikte hangi şampuan kullanılır anne olmaya hazırlanan kadınların endişelerinden bir tanesini oluşturmaktadır. Hamilelik sırasında kaçınılması gereken tüm kimyasallar vardır ve dolayısıyla içerikler önemlidir.

Bunlardan biri Formaldehit’tir. Ayrıca Sodyum lauril sülfat da hamilerin kullandığı şampuanda olmamalıdır. Bu, sabundan şampuana kadar her şeyde sıklıkla bulunan bir kimyasaldır. Bu nedenle mevcut kullandıklarınızı geçici de olsa bir süre değiştirmeniz tavsiye edilir.
Ayrıca parabenler de şampuanlarda görülebilmektedir. Bunlar genellikle kozmetik koruyucular olarak kullanılır. Lakin araştırmalara göre parabenli şampuanlara uzun süre maruz kalmak bebekler doğduktan sonra kilo alma sorunlarına yol açabilir.

Bu gibi içeriklerin olmadığı bir şampuan, hamileler için daha sağlıklıdır. Hamileler için kokusuz şampuan mevcut olduğu için bunları inceleyebilir, bunlara özen gösterebilirsiniz. Eğer saç dökülmesi yaşıyorsanız, buna özel seçenekleri de düşünebilirsiniz.
Hamilelikte saç dökülmesi için şampuan da günümüzde özel olarak imal edilmektedir. Tüm bunlar sayesinde daha iyi bir saç bakımı da yapabilirsiniz.
 

Hamilelikte Saç Botoksu Yapılır Mı?

Saç botoksu günümüzde daha güçlü ve canlı saçlara ulaşmak için yapılır. Hamile kadınlarda bazen mat, cansız ve kötü görünümlü saçlar oluşabilmektedir. Bunun en önemli nedeni hormonlardır. Dolayısıyla hamilelikte saç botoksu yaptırılır mı gibi sorular, sık sık düşünülmektedir.
Bilindiği üzere Botoks bir toksindir. Bu bakımdan bebek için büyük zararları vardır. Dolayısıyla kesinlikle uygulamamanız gerekir. Ancak hamile olduğunuzu bilmeden yaptırmışsanız, en kısa sürede doktorunuza gitmeniz tavsiye edilir.
 

Hamilelikte Saç Maskesi Yapılır Mı?

Kadınlar hamile olduklarında gündelik yaşamında yaptığı uygulamaları sık sık sorgular. Çünkü bu sefer bebeğe de zarar gelme olasılığı vardır. Bu bakımdan hamilelikte saç maskesi yapılır mı da sık sık sorulan konular arasındadır.
Günlük hayatta yararlanılan çoğu kozmetik kimyasal barındırır. Bu sadece şampuan ve kremler için değil, maskeler için de geçerlidir. Dolayısıyla bebeğiniz için tehlikeli bir yapısı olabilir. Dolayısıyla hamilelik sürecinde bunlardan uzak kalmanız tavsiye edilir.

Doğumdan Sonra Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır? yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.