0

Duvaklı Gelin Saçı Modelleri

Duvaklı Gelin Saçı Modelleri

Duvaklı Gelin Saçı Modelleri
  • 28 Nisan 2023, Cuma
  • 456

Duvaklı Gelin Saçı Modelleri

Duvaklı gelin saçı modelleri, gelinlerin bu en mutlu günde kendilerini adeta prensesler gibi hissetmesini sağlayan eşsiz görünümler sunmaktadır. Bu en mutlu günün taçlandırıldığı nikâh töreninin yapılacağı alan ve mekâna göre modeller arasından seçim yapılması, gelinlerin ortama uyum sağlama isteğinin tam olarak gerçekleştirilmesine yardımcı olur. Duvaklı gelin saçı modelleri, birbirinden çeşitli yöntemlerle farklı görünümlere ulaştırılmakta ve böylelikle herkes kendine en fazla yakışacak olan modele kolay bir şekilde karar verebilmektedir.

Herkesin bildiği üzere, duvak bir gelinliğin olmazsa olmazıdır. Her ne kadar düğünün giriş aşamasında kullanılmakta olsa da duvaklar pek çok ayrıntıya sahiptir. Tercih etmiş olduğunuz gelinliğin ve gelin saçının duvak ile uyumlu olması bu ayrıntılardan biridir. Buna ek olarak duvağın tam olarak hangi noktaya takılması gerektiği ve duvak ile rahat olabilmek de bu detaylar arasında bulunur.

Duvaklı Gelin Saçı Nedir?

Duvaklı gelin saçı, bir gelinliği daha fazla öne çıkaran ve eşsiz bir derece zariflik katan saç modellerindendir. Pek çok kişinin kendi saç yapısına, saç uzunluğuna ve diğer detaylara göre seçim yapabildiği modeller sayesinde bu en mutlu günde gelinler kendilerini çok zarif, çok şık hissedebilmektedir.

Duvaklı Gelin Saçı Kimlere Yakışır?

Duvaklı gelin saçı modelleri, çok fazla ayrıntıya ve takma şekline sahip olduğu için bu modeller arasından uygun olan seçildiği takdirde herkese kesinlikle yakışacaktır. Bu noktada önemli olan yüz tipinizi, saçınızın boyunu, saçınızın toplu olup olmamasının kararını göz önünde bulundurmak olacaktır. Tüm bu ayrıntılar göz önünde bulundurulduğunda, dilediğiniz zarif görünüme kavuşabilmek son derece mümkün olacaktır.

Duvaklı Gelin Saçı Hangi Yüz Tipine Yakışır?

Duvaklı gelin saçının hangi yüz tipine daha fazla yakışacağı konusuna gelince, yüz şekliniz eğer oval ise tüm modeller hiç kuşkusuz yakışacaktır. Buna ek olarak dikdörtgen bir yüz tipine sahipseniz saçlarınızın ortadan ayrılarak arkada toplandığı ve duvağın takıldığı modeller sizler için ideal olacaktır. Elmas yüz tipine sahip olanlar için en ideal modeller ise saçların tepeden toplandığı ve duvağın tam tepeye takıldığı modellerdir. Buna ek olarak açık bırakılan ve çeşitli yöntemlerle dalgalı bir forma dönüştürülen saçlar hemen hemen tüm yüz tiplerine uygun olacak, açık dalgalı saçlara takılan şık bir duvak ise bohem esintiler meydana getirecektir

Duvaklı Gelin Saçı Bana Yakışır mı Nasıl Anlarım?

Bu en mutlu gününüzde çok şık, çok zarif görünmek istemeniz ve bu doğrultuda da duvaklı gelin saçı modelleri arasından seçimler yapmaya çalışmanız son derece doğal. Ancak bu modeller her ne kadar eşsiz görünümler sunmakta olsalar da bu eşsiz görünümün tam olarak elde edilebilmesi için kişilerin kendine yakışacak olan modeli iyi bir şekilde belirlemesi gereklidir. Kişiler yüz tiplerini, giyecekleri gelinlik modelinin ayrıntılarını ve saç yapılarını dikkate alarak seçimler yapmaya çalıştıklarında, kendilerine yakışacak olan modeli kolayca bulabileceklerdir.

Duvaklı Gelin Saçı Kesimi Avantajları

Duvaklı gelin saçı modelleri için saç kesimi gerçekleştirilmesi de gerekli olabilir. Örneğin tercih edeceğiniz duvak çok fazla detaya sahipse ve benzerlerine kıyasla daha gösterişliyse bu durumda uzun saçlar bu görünümü karmaşıklaştırabilir. Bu durumda saç kesimi tercih edilebilir. Buna ek olarak tercih edilecek olan gelin saçı modelinin tam olarak hangi saç uzunluğu gerektirmekte olduğu da saç kesimi ihtiyacını doğurabilir.

Duvaklı Gelin Saçı Nasıl yapılır?

Duvaklı gelin saçı modelleri ve yapım aşamaları modelden modele bir hayli farklılık gösteriyor. Örneğin bir kır düğünü planlanıyorsa ve saçların açık bırakılması isteniyorsa bir maşa ve fön makinası yardımı ile saçlara doğal dalgalar verilecek, ardından da gelinliğe uygun olarak tercih edilen duvak takılacaktır. Saçların toplandığı gelin saçı modellerinde de saçların toplanma şekilleri birbirinden farklıdır. Bazı modeller dağınık bir şekilde toplanarak doğal görünümler elde edilirken bazı modellerde yüz hatlarını ve yapılan makyajı daha fazla ortaya çıkarabilmek için sıkı bir toplama şekli tercih edilir. Modele göre saçların ayrılma şekli de yine aynı şekilde değişkenlik gösterir. Bu noktada ise devreye yüz tipi girer. Oval ve elmas yüz tipine sahip olan kişiler için kuaförler saçı ortadan ikiye ayırarak toplamayı tercih ederler, ardından da duvağı arka kısma doğru takarlar. Ayrıca duvaklı gelin saçı modellerinin yapım aşamalarında tercih edilecek olan kuaförün teknikleri de farklılık gösterebilir.

Duvaklı Gelin Saçına Nasıl Şekil Verilir?

Duvaklı gelin saçı modelleri tercih edilmek istendiğinde genel olarak düz saç yerine dalgalandırılmış ve hacimli bir görünüme kavuşturulmuş saçlar tercih edilir. Saçların dalgalandırılması ve hacimli bir görünüme kavuşması için ise birbirinden çeşitli pek çok yöntem tercih edilir. Bu yöntemlerin başında ise istenen dalga kalınlığına uygun bir maşadan yararlanmak gelmektedir. Buna ek olarak perma işlemi de uygulanabilmekte ve böylelikle gelinlerin düğünden sonra da belli bir süre dalgalı saçlara sahip olması sağlanmaktadır. Gelin saçı yapım aşamalarında ve şekil verme aşamalarında kuaförler gelin saçının tüm gün ilk yapıldığı andaki görünümde olmasını sağlayabilmek için çeşitli spreylerden de yararlanırlar. Böylelikle gelinlerin kendilerini bu en mutlu günlerinde her daim güzel ve zarif hissedebilmesi sağlanmış olur.

Duvaklı Gelin Saçına Hangi Renk Yakışır?

Duvaklı gelin saçı modelleri, akla gelebilecek her türlü saç rengine yakışacaktır. İster sarı saçlara sahip olun ister siyah saçlara sahip olun isterseniz de tamamı ile açık mor ve yeşil gibi uçuk renkleri tercih edin; doğru gelinlik ve doğru bir duvak seçimi ile bu modeller sizleri en idea görünümlere kolayca kavuşturabilecektir.

Duvaklı Gelin Saçı Modelleri

Duvaklı gelin saçı modelleri, her saç kesiminden ve her saç tipinden gelinin eşsiz ve çarpıcı bir zarifliğe sahip olmasını sağlayacaktır. Doğru seçimler ve gelinlik kombinleri ile gelinler en mutlu günlerinde kendilerinin en iyi halini yakalayabileceklerdir.

Duvaklı Gelin Saçı Modelleri

Bu modeller ile pek çok kişi dilediği görünümleri kolay bir şekilde elde edebilecektir ancak modeller arasından seçim yaparken nikâh organizasyonunun gerçekleşeceği mekânı ve gelinlik modeli gibi detayları göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Taçlı Duvaklı Gelin Saç Modelleri

Taçlı duvaklı gelin saçı modelleri özellikle de kır düğünü tercih etmiş olan gelinlerin tercih etmekte olduğu modellerdir. Gösterişli aksesuarlardan hoşlanan gelin adayları tarafından da tercih edilen bu modeller oldukça zarif görünümler sunar.

Dağınık Duvaklı Gelin Saç Modelleri

Hem etkileyici hem de özgün olan bu modeller, bunlarla birlikte zarif bir görünüm sunmayı da ihmal etmiyor. Her türlü saç tipine uygun olan bu modeller, romantik tasarımlara sahip duvaklarla benzersiz bir hale geliyor.

Açık Duvaklı Gelin Saç Modelleri

En mutlu gününde doğal bir görünüm elde etmek isteyen gelinlerin tercih etmekte olduğu bu modeller, duvak ile bir araya geldiğinde bütün bir görünüm sunuyor.

Duvaklı Salık Gelin Saçı Modelleri

Tıpkı açık duvaklı modeller gibi salık modeller de doğal etkiler vadediyor. Özellikle de salık saçların hafif dalgalı bir şekle dönüştürüldüğü modeller, göz kamaştırıyor.

Duvaklı Taçlı Gelin Saçı Modelleri

Duvaklı taçlı gelin saçı modelleri sahil kenarında, geniş bir bahçede yani özellikle de açık havada ve doğal ortamlarda yapılan düğünlerde daha çok tercih ediliyor.

Rahibe Duvaklı Gelin Saçı Modelleri

Rahibe duvaklı gelin saçı eskilerden beri tercih edilen modellerdendir. Gelin adayların hem yüz hatlarını hem de güzelliğini öne çıkarır.

Topuz Duvaklı Gelin Saçı Modelleri

Gelin adaylarının gösterişli makyajını ve yüz hatlarını keskin bir şekilde ortaya çıkaran bu modeller kullanması da son derece rahat ve konforlu olan modellerdir. Gece boyu yapısını da korur.

Uzun Duvaklı Gelin Saç Modelleri

Başta yuvarlak yüz tipine sahip olan gelin adayları olmak üzere oval ve elmas yüz tipine sahip olanlar tarafından da tercih edilen modeller, kabarık bir şekilde arkaya alınıyor ve uzun bir duvağın takılmasından oluşuyor.

Duvaklı Gelin Saçı Ne Sıklıkla Yıkamalıyım?

Tıpkı normal saç yıkama rutinlerinde olduğu gibi duvaklı gelin saçı yıkama sıklığı söz konusu olduğunda da aynı rutinleri uygulamaya devam edebilirsiniz. Sülfat, tuz, alkol ve paraben gibi saç yapısını yıpratan çeşitli bileşenlerden mümkün olduğunda uzak durmalı ve saçınızı daha doğal içeriklere sahip olan şampuan çeşitleri ile yıkamayı tercih etmelisiniz. Aksi takdirde saçlarınız zamanla daha fazla dolaşmaya, dolaşarak da kopmaya ve dökülmeye başlayacaktır. Ayrıca gelin saçınızı yaptırmadan ve bu en mutlu gününüze gelinmeden önce saçlarınızı yıkamalı ve temiz bir haldeyken modelin yapılmasını tercih etmelisiniz. Bu sayede yapılacak olan model daha kolay yapılabilecek ve daha temiz bir görünümde olabilecektir.

Duvaklı Gelin Saçı Hangi Tarz Şampuan Kullanılmalı?

Duvaklı gelin saçı yaptırmak isteyenler tercih ettikleri saç modelini hem yaptırmadan önce hem de yaptırdıktan sonra besleyici vitaminler içeren şampuanlarla yıkamalıdırlar. Ayrıca zeytinyağı, hindistancevizi yağı ve kakao yağı gibi çeşitli bitkisel yağları içeren şampuanlar da saç modelini hem yaptırmadan önce hem de yaptırdıktan sonra tercih edilebilir. Böylelikle de saç hem işlemlere karşı korunmuş olur hem de işlemlerin zararlarından arındırılmış olunur.

Duvaklı Gelin Saçı Hangi Bakım Ürünlerini Kullanılmalı?

Bakım ürünleri söz konusu olduğunda da duvaklı gelin saçı yaptırmak isteyenler tercih ettikleri saç modelini hem yaptırmadan önce hem de yaptırdıktan sonra günlük rutinlerinde kullanmakta oldukları saç kremlerinden faydalanabilirler. Bu saç kremleri saç tipine ve saç yapısına göre tercih edilmelidir. İnce telli saçlara sahip olan ve saçları düz olan kişiler buna yönelik geliştirilmiş olan ürünleri tercih etmeli, saçları kıvırcık olanlar ise kıvırcık saçlar için üretilen saç kremlerini tercih etmelidir. Ayrıca bakım yaparken saç bakım yağlarından da faydalanılabilir.

Öneri > en iyi saç bakım ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

Duvaklı Gelin Saçı Bakımı Doğal Yöntemler

Duvaklı gelin saçı modelleri yapım aşamalarında çeşitli ısı gerektiren işlemlere ve çeşitli spreylere maruz kaldıkları için düğünden sonra mümkün olduğunca saçlara doğal yöntemlerle bakım yapılmalıdır. Bu sayede saçların yapısını ve parlaklığını korumak, dökülmesini de engellemiş olmak mümkün bir hale gelecektir. Bu saç bakımı yalnızca düğünden sonra değil, düğün öncesinde de gereklidir. Böylelikle saç çeşitli işlemler gerçekleşmeden önce önemli bir ölçüde korunmuş olacak ve yapılacak olan saç modeline hazır bir hale getirilmiş olacaktır. Sizler duvaklı gelin saçı modellerini hem yaptırmadan önce hem de yaptırdıktan sonraki gün çeşitli bitkisel yağlarla saçlarınızı besleyebilirsiniz. Tamamı ile bitkisel içerikli olan saç bakım yağları, saçınızı kısa süreler içerisinde yeniden dolgun ve parlak gösterecek, çeşitli işlemlerden dolayı yıpranmış olan saç da dinlendirilmiş olacaktır.

Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için