0

Doğal Keratin Bakımı Evde Nasıl Yapılır?

Doğal Keratin Bakımı Evde Nasıl Yapılır?

Doğal Keratin Bakımı Evde Nasıl Yapılır?
  • 26 Eylül 2022, Pazartesi
  • 2257

 

Evde keratin yapımı kuaförde vakit kaybetmek istemeyen ve daha ekonomik bir yol arayan kişilerin araştırdıkları konuların başında gelmektedir. Keratin pek çok faydası bulunan ve en sık tercih edilen bakım ürünlerinin arasında yer almaktadır. Bu sebeple keratin bakım, bakım ürünleri arasında en sık araştırılan konulardan biri haline gelmiştir. Saçları kökten, uca kadar derin bir şekilde onaran keratin, evde de gerçekleştirilebilecek bir bakımdır. Farklı yöntemler ile gerçekleştirilebilecek olan bu bakım, kısa süre içerisinde saçlarınızın gözle görülür şekilde onarılmasının sağlayacaktır. Bu onarım sebebiyle keratin bakımı genellikle saçları yıpranmış kişiler tarafından tercih edilmektedir. 

 

Evde Keratin Bakım Yapılır Mı?

Evde keratin bakımı yapılır mı, keratin bakımı konusunda en kafa karıştırıcı konulardan biridir. Kuaförde uzun vakitler harcamak istemeyen ve kendileri için daha uygun bir yol arayan kişiler, bu bakımları evde gerçekleştirmeyi düşünmektedir.

 

Keratin bakımı, gerekli malzemelere sahip olunduğu taktirde evde de kolaylıkla gerçekleştirilebilecek olan bir uygulama olarak bilinir. Bu gibi sebepler dolayısıyla da pek çok kişinin en sık tercih ettiği bakımların arasında olan keratin bakımı için bir takım malzemelere ihtiyaç duyulmaktadır.
Bu malzemeler keratin bakımının gerçekleştirilmesi için gereken keratin veya keratin setleri olacaktırç. Keratin bakımı işleminden sonra tercih etmeniz gereken şampuanın sülfatsız ve tuzsuz olması önerilmektedir. Bunun sebebi ise şampuanların pek çoğunun içerisinde bulunan sülfat ve tuzun, saça uygulanan keratini hızlı şekilde arındırması olarak bilinir. Bu malzemelere sahip olan kişiler, evlerinde de kolaylıkla keratin bakımı uygulamasını gerçekleştirebilir.

 

Doğal Keratin Nedir?

Aminoasit, çinko ve B6 vitaminlerinden oluşmakta olan bir protein, doğal keratin nedir sorusuna cevap olarak verilebilir. Temel bir protein olan keratin, saçların çok daha sağlıklı ve güçlü olmasını sağlamaktadır. Ancak pek çok farklı sebepten dolayı yıpranan ve yorulan saçlar, dışarıdan keratin takviyesine ihtiyaç duyabilir.

 

Bu gibi durumlarda saçlara yapılacak olan doğal keratin takviyesi, saçların kısa süre içerisinde çok daha sağlıklı hale gelmesini sağlayacaktır. Bakımsız kalan saçlarınızın toparlanması adına yapacağınız keratin bakım için seçeceğiniz keratinin doğal olması oldukça önemlidir. İçeriğinde zararlı maddeler bulunduran ve bunlardan arınmamış olan keratinlerin saça etkileri oldukça kısa sürmektedir. Ancak doğal keratin ile saça yapılan bakım, oldukça uzun süreli etkileri olan bir bakım olarak bilinmektedir.

 

Saçlar için kullanılan keratin ürünü aslında 30’a yakın bileşenin bir araya gelmesi ile oluşmaktadır. Keratin bunlardan sadece bir tanesidir. Kullanacağının keratin markasının formaldehit içermemesine, Formülünde zararlı kimyasal içermemesine özen gösteriniz. Saf keratin, Doğal keratin, likit keratin gibi kavramlar aslında pazarlama için sunulan saça tek başına faydası olamayan terimlerdir.

 

Keratin Ne İşe Yarar?

Keratin saç telindeki pulcukları kaplayarak saç teline karşı koruyucu bir kalkan oluşturur ve saçı çevresel etkenlere karşı koruma sağlar. Gözle görünen ve hissedilen muhteşem sonuçlar ile saçlarınız eski sağlıklı yapısına kavuşur. Yıpranmaları onarır, saçı içten dışa doğru onarır ve güçlendirmek için saç hücresine nüfuz eder. Saçların ölü hücresini atmasına yardımcı olarak saç yüzeyine pürüzsüzlük ve yumuşaklık kazandırır. Saçın ihtiyacı olan nemi sağlayarak besler ve işlemden sonra derinin ipeksi bir yumuşaklık kazanmasına yardımcı olur. Keratin bakımının saça etkileri yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
 

Keratin bakımı saçı düzleştirir mi?

Natura keratin brezilya fönü uygulaması ile kıvırcık saçlar düzleştirilebilir. Ayrıca saçlarınızın daha canlı ve parlak gözükmesini sağlayabilirsiniz. Brezilya fönü uygulamaları ile saç tellerinizi pürüzlerden arındırabilir ve saçınızın pürüzsüz gözükmesini sağlayabilirsiniz. Kıvırcık saçları düzleştirmenin yanında kimyasal işlemlerden dolayı aşınmış ve yıpranmış saçlar için saç sağlığını geri kazandırabilirsiniz.
İlginizi çekebilir:  “ Keratin Doğal Kıvırcık Saçı Düzleştirir Mi ?

 

Keratin saç döker mi ?


Keratin saç tellerinin ana yapısında bulunan bir maddesidir. Ayrıca tırnak ve dişlerimizin yapısında da bulunur. Saçlara uygulanan kimyasal işlemler yada fön düzleştirici gibi ısılı işlemler saçın keratin yapısını bozar ve zarar verir. Keratini azalan saçlar güçsüzleşir, incelir zayıf ve bakımsız görünür. Güçsüzleşen incelen saçlarda da kırılarak dökülmeler görülür. Keratin bakım işlemi kırılarak dökülmeleri durdurur.
İlginizi çekebilir:  "Keratin Bakımı Dökülmeyi Önler Mi?" yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

 

Evde Saça Doğal Keratin Yüklemesi Nasıl Yapılır?

Evde saça doğal keratin yüklemesi nasıl yapılır sorusunu soran kişilerin, öncelikle sahip olması gereken malzemeler bulunmaktadır. Bu bakım için öncelikle içeriğinin temiz olduğundan emin olduğunuz, doğal bir keratin almanız gerekmektedir. Tercih edeceğiniz keratinin doğal olması, bakımın etkilerinin istediğiniz gibi olması adına oldukça önemlidir.

 

Satın aldığınız bu keratinin ardından, evde keratin bakımı uygulaması kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Bakıma öncelikle saçlar arındırıcı şampuan ile yıkanarak başlanır. Daha sonra ıslak saçlarınızı bir havlu yardımıyla nemli kalacak şekilde, belirli bir süre kurutun. Saçların tamamen ıslak ya da tamamen kuru olmaması, doğal keratinin saçlarınıza etki edebilmesi adına önemlidir. Ardından nemli saçlarınıza 50 – 70 ml keratini uygulayın. Bu aşamada, keratinin saçınızın her yerine uygulandığından emin olmanız gerekir. Eğer saçlarınızda daha çok yıpranmış kısımlar bulunuyorsa, bu kısımlara keratinin geldiğinde emin olunuz. Uygulamanın ardından keratinin saçınızda 20 dakika ila 30 dakika arasında kalması, saçın ihtiyacı olan proteini alabilmesi adına yeterlidir. Bu sürenin sonunda saçlarınızı ılık su ile yıkayarak, kalan keratinin arınmasını sağlamanız gerekir. Saçın yıkanmasının ardından saçlarınızı düzleştirici yardımıyla düzleştirerek, keratinin saçınıza hapsolmasını sağlayabilirsiniz. 

 

Keratin bakımı ya da diğer bir adı ile saç botoksu işlemi saçlarda mükemmel yumuşaklık parlaklık sağlar. Saçlardaki yıpranmışlığı matlığı ortadan kaldırır. Bu etki 3 aya yakın saçlarda kalmaktadır. Keratin bakım işlemi 3-4 ayda bir tekrarlanmalıdır.
 

Keratin Bakım Fiyatları

Keratin bakımı fiyatları aslında kullanılan ürüne bağlıdır, natura keratin günümüzde sıkça kullanılan ve tavsiye edilen trend bir bakım ürünü olmuştur. Genellikle kuaförde uygulanan keratin bakım işlemi günümüzde tek kullanımlık keratin setleri sayesinde evde de uygulanmaya başlanmıştır. Güncel keratin bakım ürünlerinin fiyatlarını takip etmek için sayfamızı ziyaret edin =>"Keratin Bakımı Fiyatları 2022"
 

Keratin bakımı sonrası nelere dikkat edilmeli?

Duştan sonra saçların fön makinesiyle kurutulması gerekir. Havuz ve deniz suyu sonrası saçlar su ile durulanmalıdır. Saç rengini açma işlemi yapılmamalıdır.Bu konuda hazırladığımız "saça keratin yaptıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler" yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz.

Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için