0

Brezilya Fönü Yaptırdıktan Sonra Yapılması Gerekenler

Brezilya Fönü Yaptırdıktan Sonra Yapılması Gerekenler

Brezilya Fönü Yaptırdıktan Sonra Yapılması Gerekenler
  • 07 Ağustos 2022, Pazar
  • 5362
Brezilya fönü sonrası yapılması gerekenler hakkında detaylara değinmeden önce Brezilya fönü hakkında temel bilgilere değinmekte fayda var. Saç bakımı ve saç güzelliği, kadınlar için erkeklerden çok daha önemli konulardır. Yeni saç modellerine duyulan istek, özel günlerde farklı saç modelleri kullanma ihtiyacı, okul saç modellerinde farklı tarzların tercih edilmesi gibi birçok istek kadınlarda çok fazla belirgindir. Aslında saç bakımı hem kadınlar hem de erkekler için önemli bir konudur. Ancak erkeklerin genellikle daha kısa saçlara sahip olması, kadınlara göre daha az bakıma ihtiyaç duydukları anlamına gelir. 
Bakım konusuna ek olarak, saç güzelliği oluşumu için bazı özel bakımlar vardır. Bunlardan biri olan Brezilya Fönü, keratin açısından zengin bir saç bakım uygulamasıdır. Kıvırcık saçlı kişilerin saçlarını uzun süre pürüzsüz ve korumalı tutması gerekir.
Saçın keratin adı verilen bir maddesi vardır. Keratin saç, tırnak ve insan vücudunun çeşitli yerlerinde bulunan bir proteindir. Bu protein dengesi bozulduğunda saç problemleri ortaya çıkar. Yani Brezilya fönü doğru kullanıldığında saça zarar vermediği söylenebilir. Aşırı dalgalanmayı önlemek ve asi saçları düzeltmek için keratin açısından zengin saç pigmentine göre uygulanan bir Brezilya fönü tüm beklentilerinizi karşılayacaktır. Tabii ki, bunu evde tek başınıza yapmak neredeyse imkânsızdır. 
Brezilya fönü sonrası kepek, aşırı yağlanma gibi problemler ile karşılaşmamak adına Brezilya fönü sonrası dikkat edilmesi gereken pek çok nokta, kullanılması gereken de bazı ürünler vardır. 

Brezilya Fönü Yaptırdıktan Sonra Brezilya Fönü İçin Şampuan Kullanmalısınız

Brezilya fönünün dayanıklılığını arttırmak ve Brezilya fönünü daha uzun süre kullanabilmek için pek çok uygulamaya ve ürün kullanımına dikkat etmek gerekir. Her şeyden önce, güvenilir bir Brezilya fönü markası kullandığınızdan emin olmanız gerekir. Bunun nedeni, zayıf ürünlerle yapılan Brezilya fönü uygulamalarının uzun sürmemesidir. Brezilya fönü için şampuan bu noktada son derece önemli bir görev üstlenmektedir. 
Brezilya fön işleminden sonra saçınızın daha uzun süre dayanması için Brezilya fönü şampuanı kullanmalısınız. Brezilya fönü sonrası şampuan, saçınıza Brezilya fönü ile koyduğunuz keratinden saçınızı daha hızlı temizler. Bu şampuanlar özel olarak geliştirilir ve saç bakımınızın dayanıklılığını artırmak için günlük kullanım için de uygundur. Piyasadan satın alınan şampuanlar ve kozmetikler, saçınızı ve saç derinizi kurutup zarar verebilecek sülfatlar içerir. Bu nedenle kullandığınız şampuan ve saç kremlerinin sülfatsız olmasına dikkat edin. Sülfat ve tuz içermeyen şampuan ve saç kremlerinin kullanımı güvenlidir.
Brezilya fönü sonrasında hangi şampuanı kullanmanız gerektiğini başka bir yazımızda daha detaylı bir şekilde ele aldık. Mutlaka incelemelisiniz → Brezilya Fönünden Sonra Hangi Şampuanı Kullanmalıyım ?

Brezilya Fönü Sonrası Saç Bakımı

Brezilya fönü sonrası saç bakımı büyük önem taşıyan bir konu olduğu için bu konuda son derece dikkatli olmak gerekiyor. Brezilya fönü saç yapısını düzleştirmek için uygulanan zararsız bir işlem olsa da saçın formunun tam olarak korunabilmesi için Brezilya fönü saç kremi ve uygun şampuanlar kullanmak şart oluyor. Tüm bunlara ek Brezilya fönü yaptırdıktan sonra saçlar yıkanacaksa fön makinası ile kurutulması, kendi halinde kurumaya bırakılmaması gerekiyor. 
Ayrıca saçınızı çok sıkı toplamak, at kuyruğu yapmak, toka veya saç bantları kullanmak Brezilya fönüne zarar verir. Brezilya fönünden sonra saçınızı sık sık yıkamayın. Ayrıca Brezilya saç kurutma makinesini kullandıktan sonra ilk üç gün saçınızı yıkamanızı öneririz. Saç derisini terleten tüm ısıl işlem ve uygulamalardan kaçının. Saç bakımının içeriğine ve kullanılan ürünlere de mutlaka dikkat dilmelidir. Ticari şampuanlarda bulunan deniz tuzu ve sodyum, saç keratin bakımının ömrünü olumsuz etkiler.

Brezilya Fönü Sonrası Tuzsuz Şampuan

Brezilya fönü sonrası tuzsuz şampuan kullanımı sık sık önerilmektedir. Diğer şampuanlardaki sodyum klorür, tuz ve sülfat, keratin tedavilerini hızla bozar. Günlük bakım, parlak, canlı saçlar ile sonuçlanan keratin bakımının sürdürülebilirliğine bağlıdır ve sürekli kullandığımız ürünler buna katkıda bulunur. Bu nedenle kullandığınız şampuana dikkat etmeniz gerekmektedir. Saçınızı yanlış şampuanla yıkamak Brezilya darbelerine ve saç yapısına ciddi zararlar verebilir. 
Keratin, saçı besleyen ana yapıdır. Yıpranmış veya kırılmış saçlar için uzun süreli keratin bakımı için bakımlı tuzsuz şampuanları da tercih edebilirsiniz. Bu şampuanlar sayesinde saçlarınız mat ve canlı görünür. Ayrıca tuzsuz şampuanlar saçların dökülmesini engelleyebilir ve saça gerekli nemi verebilir. Saça gerekli proteini vererek saçın elastikiyetini artırabilir. 
Bu tuzsuz şampuanlar hem içerik hem de üretim süreci açısından çok özeldir. Tuzsuz, hafif formüllü bu şampuanlar saç derisini ovmadan nazik bir temizlik sağlar. Ürünün içeriğinde yer alan sertifikalı organik ürünler, yağ, kimyasal ve saçı beslerken ve bakım yaparken kozmetik kalıntılar da giderilir.

Brezilya Fönü Sonrası Boya Yapılır mı?

Brezilya fönü sonrası boya yapılır mı konusuna gelince, Brezilya fönü yaptırdıktan hemen sonra boya işleminin uygulanması kesinlikle önerilmemektedir. Saç ve saç yapısı boya hemen sonra yapıldığında zarar görecek, Brezilya fönünün kalıcılığı düşecektir. Bu nedenle Brezilya fönü yaptırdıktan sonra saçlarını renklendirmek isteyenlerin bir süre beklemesi, saçlarını dinlendirmesi daha sonrasında da doğal içerikli saç boyaları ile boya işlemini uygulaması gereklidir. 


 
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için