0

Brezilya Fönü Bozulur Mu ? Nasıl Bozulur ?

Brezilya Fönü Bozulur Mu ? Nasıl Bozulur ?

Brezilya Fönü Bozulur Mu ? Nasıl Bozulur ?
  • 02 Ağustos 2022, Salı
  • 2581
Brezilya fönü nasıl bozulur sorusu Brezilya fönü yaptırmış ya da yaptırmayı düşünen kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Brezilya fönü en genel tanımıyla saçları düzleştiren ve bu düzlüğü uzun süre saçta tutan bir işlemdir. İşlemi yaptırırken bilinmesi gereken en önemli şeylerden biri, fönün saça verdiği düzlüğün önerilen bakımlar yapıldığı takdirde uzun süre kalıcı olacağıdır. 
 

Brezilya Fönünü Ne Bozar? 

Brezilya fönü bozulma gibi durumlara karşı oldukça güçlü bir işlemdir. Brezilya fönü kolaylıkla bozulmaması sebebiyle özellikle dalgalı ve kıvırcık saçlı kişiler için en sık tercih edilen işlemlerden biridir. Brezilya fönünü ne bozar sorusu ise bu işlemi yaptırmadan önce araştırılması gereken konuların arasında yer alır. Brezilya fönünü tercih eden kişiler saçlarının uzun süre düz kalması isteğinde bulunurlar. Dolayısıyla pek çok kullanıcı Brezilya fönünün bozulması gibi durumlardan çekinmektedir. Bozulmaları engellemek ve düzlüğü saçta uzun süre tutmak için alınabilecek bazı önlemler bulunur. Brezilya fönünden sonra tercih edilen şampuanın sülfatsız bir şampuan olması gerekir. Sülfat içeren şampuanlar Brezilya fönünün içindeki keratinle etkileşime girerek saçların kabarmasına sebep olur. Saçları kuruturken karıştırarak ve kabartarak kurutmak da Brezilya fönünü bozan sebepler arasında bulunur. Brezilya fönü etkisi tamamen geçtikten sonra tekrar uygulanabilen bir işlemdir. Tekrarlanabilir bir işlem olması da Brezilya fönü bozulma gibi korkuları ortadan kaldırır. 

Boya Brezilya Fönünü Bozar mı? 

Brezilya fönü yapılırken saçtaki kabarıklığın giderilmesi ve saçın düz halde kalması için yoğun miktarda keratin uygulanır. Saça uygulanan bu keratin saç pulcuklarını tamamen kaplar. Pulcukları keratinle kaplı saça uygulanacak olan saç boyaları ise tam olarak kalıcılık sağlayamaz. Fakat buna rağmen boyanın içerisinde bulunan yoğun kimyasal Brezilya fönünü bozabilir. İşlemin öncesinde boyanmış olan saçlara Brezilya fönü işlemi uygulanabilir. Fakat boya Brezilya fönünü bozar mı sorusunun cevabı evet olduğu için işlemi yaptırdıktan sonra saçlarınızı boyatmanız önerilmez. Brezilya fönü yaptırdıktan sonra işlem görmüş saçı boyatmak için en az 2 hafta kadar sürenin geçmesini beklemek daha doğru olacaktır. 
 

Brezilya Fönü Çabuk Bozulur mu? 

Brezilya fönü işlemini yaptırdıktan sonra doğru şekilde bakım yapılan saçlarda bu işlem uzun süre kalıcı oluyor. Fakat bu süre ne kadar uzun olursa olsun saçların sonsuza dek işlemin ilk yapıldığı halde kalması beklenmemeli. Brezilya fönünün bozulması ve saçların eski haline dönmesi için verilecek süre saç tipine bağlı olarak değişiyor. Dalgalı saçlara sahip kişiler Brezilya fönünü 5-6 aya kadar kullanabilir. Kıvırcık saçlarda Brezilya fönünün kalıcılık süresi ise 3-4 aya inmektedir. Dolayısıyla Brezilya fönü çabuk bozulur mu sorusunun cevabını arayanlar bakımı doğru yapıldığı sürece çabuk bozulmadığı olacaktır. 
 
 

Brezilya Fönü Yıkandıktan Sonra Bozulur mu? 

Brezilya fönü yıkandıktan sonra bozulur mu bu konuda merak edilenler arasındadır. Saçların düzleşmesi için yapılan bu işlemin en büyük amaçlarından biri düzleşen saçın uzun süreler boyunca işlemin uygulandığı ilk halinde kalmasıdır. Bu sebeple işlemi yaptıran pek çok kişi Brezilya fönünü bozacak davranışlardan uzak durmaya çalışır. Yapımı yaklaşık olarak 3-4 saat süren Brezilya fönünün sonrasında dikkat edilmesi gereken hususlar bulunur. İşlem gören saçı yıkamadan önce ne kadar süre beklemeniz gerektiği de bunlardan biridir. İşlemi uygulatan kişinin saçının yapısına bağlı olarak 24 ila 48 saat süresince saçlar sudan uzak tutulmalıdır. Eğer bu süre içerisinde saç yıkanırsa Brezilya fönünün yapısı bozulabilir. Bu bozulmaları engellemek için işlemi uygulayan kişinin size söylediği süre boyunca saçınızı yıkamamaya özen gösterin. Bu sürenin sonunda saçlar önerilen şampuanlarla yıkanabilir. Önerilere dikkat edilerek, gerekli bakımlar yapıldığında kalıcı fön bozulur mu gibi soruların düşünülmesine de gerek kalmayacaktır. 

Brezilya Fönü Saçın Yapısını Bozar mı?

Brezilya Fönü Saçın Yapısını Bozar mı ?
Brezilya fönü işlemi esnasında keratin saça yüksek derecede ısıyla birlikte verilir. Bu aşamada saç çok yüksek derecelerde ısıya maruz kalır. Bu ısı saç kırıklarına sebep olabilir. Fakat Brezilya fönü saçın yapısını bozar mı endişesi yaşayan kişiler için saç yapısında herhangi bir bozulma meydana gelmediği belirtilmiştir. Brezilya fönünün saça verdiği zarar saçın her gün düzleştirilmesinden daha az seviyede olmaktadır. Fakat Brezilya fönü işlemi yapılırken havaya karışan formaldehit ismi verilen maddeyi uzun süre solumamak sağlık açısından önemli bir konudur. Saça yapılan doğru bakımlar Brezilya fönünün saçın yapısını bozmadığı gibi, kalıcı fön bozulur mu endişesini de ortadan kaldırır. 
 
 İlginizi Çekebilir → Brezilya Fönü Ne Kadar Süre Dayanır ?
 
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için