0

Brezilya Fönü Ne Kadar Süre Dayanır?

Brezilya Fönü Ne Kadar Süre Dayanır?

Brezilya Fönü Ne Kadar Süre Dayanır?
  • 08 Temmuz 2022, Cuma
  • 3223
Brezilya fönü süresi bu fönden yaptırmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Çünkü özellikle son dönemlerde Brezilya fönü yaptırmak oldukça popüler bir hale gelmiş durumda. Kalın telli ve kıvırcık saçlara sahip olanlar tarafından daha çok tercih edilen bu fön kolay şekilde düz saça kavuşmak isteyenlere hitap ediyor. Üstelik Brezilya fönü dayanma süresi kapsamında da sunduğu uzun süreli kullanım ile birlikte beklentileri en iyi şekilde karşılamaya yardımcı oluyor.
Brezilya fönü süresi için öncelikle bu fönün neden tercih edildiği üzerinde durmak gerekir. Söz konusu fön, kalıcı olarak saçın düzleştirme işlemine denilmektedir. Her ne kadar kalıcı olarak anılıyor olsa da belirli bir süre bu düzlüğü sorunsuz şekilde gösterir. Bunun yanında profesyonel olarak yapılan işlem sırasında özellikle yoğun keratin kullanıldığından saç tellerinin düz yapıda olması mümkün hale geliyor. Başka bir deyişle saçta meydana gelen kabarmanın ortadan kalkması ve kütikülü de kapatmak amacıyla tercih edilmektedir.
Fönün uygulamasında özel yöntemler söz konusudur. Temel olarak ise saça sıvı bir solüsyonun sürülmesi ile yapılmaktadır. İşlem temel olarak saç tellerinin etrafına korucuyu tabaka ekler ve kütikülleri de dolgun hale getirir. Aynı zamanda pürüzsüz ve parlak görünecek şekilde saçların yapısını ortaya çıkarır. Brezilya fönü dayanma sürüsü genel olarak uygulanan işleme göre de belirleniyor olsa da ortalama 3 ilâ 6 ay arasındadır. Bu süreç sonunda düz görünüm devam ediyor olsa bile yer yer kabarıklık oluşabilir.

Brezilya Fönü Uzun Süre Kullanılır mı?

Brezilya fönü uzun süre kullanım için uygundur ancak bu süre ortalama olarak 6 ay olarak belirlenir. İşlem esnasında kullanılan malzemeler ve uygulama yöntemi de sürenin uzamasında etkili olmaktadır. Eğer kaliteli solüsyon ve uygulama esnasında da profesyonel adımlar takip edilirse aylık bazda uzun süre kullanmak mümkündür. Bu durum da saçlarını sürekli olarak düz görünümde isteyenler için önemli bir avantaj oluşturur. Haliyle Brezilya fönünün uzun süreli kullanımı mümkündür.

Brezilya Fönü Kaç Gün Sonra Yıkanır?

Brezilya fönü süresi aynı zamanda uygulama sonrasında da dikkat edileceklere bağlıdır. Bu kapsamda saç yıkama için belirli sürenin gözetilmesi gerekir. Uygulaması sonrasında saçın yapısına göre 24 saat ile 48 saat aralığında yıkama yapılması tavsiye edilmemektedir. Şayet saçların doğal yapısı çok kıvırcık ve dalgalıysa bu durumda da 48 saat beklenmelidir. Ancak hafif dalgalı yapıda saçlar için 24 saat sonunda yıkama işlemi yapılabilir. Fön uygulandıktan sonra su ile teması belirtilen sürelerin altında önerilmez. Saçlara suyun gelmesi durumunda kurutma işlemi vakit geçirmeden mutlaka yapılmalıdır. Ayrıca fönün de zarar görmemesi için orta derecede düzleştirici ile düzleştirme işlemi yapılmalıdır.
Sadece yıkama kapsamında değil aynı zamanda saçlara uygulanmış olan keratinin de bozulmaması için saçlara şekil verme yapılmamalıdır. At kuyruğu yapılmamalı, toka ve saç bandı kullanılmamalıdır. Ayrıca uygulama sonrasında saçların da ihtiyaç duyacağı bakımın sağlanması için saç kremleri ve sülfatsız olan şampuan tercih edilmelidir. Brezilya fönü süresi uzatmak için uygulama sonrasındaki günlerde de dikkatli olunmalıdır. Saç diplerinin terlememesi sağlanmalı ve mümkün olduğunca saçlar salık vaziyette durmalıdır.

Brezilya Fönü Kaç Ayda Bir Yapılır?



Brezilya fönü dayanma süresi ortalama olarak saç yapısına göre 5 – 6 ay arasında olacaktır. Bu süre sonunda ise saçlarda yıpranma ya da bozulma görülebilir. Bu kapsamda ilgili süreler sonunda saçlarda meydana gelen bozulmaları gidermek ve tekrar düz saç yapısına kavuşmak için Brezilya fönü uygulanabilir.

Brezilya fönünün nasıl yapıldığını biliyor musunuz? Bu konuyu detaylı şekilde ele aldığımız Brezilya Fönü Nasıl Yapılır ? Başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.
 
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için