0

Boyalı Saçların Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Boyalı Saçların Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Boyalı Saçların Bakımı Nasıl Olmalıdır?
  • 27 Eylül 2022, Salı
  • 260
Her saç zaman içerisinde yıpranır. Zira saçlar dış etmenlere açık olduğu için kısa sürede kötü bir görünüm alabilir. Bakım işlemleri bunu önleyerek, daha sağlıklı, güçlü ve güzel saçlar elde etmek için vardır. Peki, Boyalı saçların bakımı nasıl olmalıdır?

Ne var ki boyadan yıpranmış saçların, normal saçlara göre bakım gereksinimleri daha fazladır. Bu her kadın tarafından endişeyle karşılansa da aslında pratik yöntemler kullanarak, evde bile saç bakımı yapmanız mümkündür. Dolayısıyla her seferinde bir kuaföre gitmeniz gerekmez.

Peki, boyalı saçlara evde bakım nasıl yapılır? Bunun için öncelikle kullandığınız saç bakım ürünlerine dikkat etmeniz gerekir. Saçlarınızın ve cildinizin türüne uygun olmayan bir bakım ürünü sizde kötü bir etki bırakacaktır.

Ayrıca doğal olmayan ürünler de zamanla saçlarınızı kimyasal içerikle yıpratacaktır. Eğer doğru bir ürün seçerseniz, daha sağlıklı bir şekilde kullanmanız mümkündür.

Boyadan Yıpranan Saçlara Ne Yapılabilir?

Saçlarım boyadan çok yıprandı ne yapmalıyım? Bu soru özellikle sık sık saçlarını boyatan kadınlar tarafından sorulan konular arasındadır. Doğru bir bakım ürünü seçtikten sonra bunun nasıl kullanılacağını bilmeniz de doğru bir bakım için şarttır. Çünkü günümüzde pek çok kişi hatalı kullandığı için istediği sonuçları alamaz.
Bunun yanı sıra aşağıda yer alan konu başlıklarına da dikkat ederseniz, daha doğru sonuçlar elde edebilirsiniz.

Klordan Korunmak

Yaz geldiğinde insanlar denize gidemese bile havuza gitmek, serinlemek ve yazın tadını çıkarmak ister. Ancak havuza girerken dikkatli olmak gerekir. Çünkü içerisinde klor mevcuttur ve bu saçlar için zararlıdır.
Bu durum havuz içinde ne kadar zaman harcarsanız, saçlarınızın o kadar çok yıpranacağı anlamına gelir. Dolayısıyla boyalı saçın yıpranmaması için ne yapmalı diyorsanız, kesinlikle dikkat etmeniz gerekir.
Havuza girmeden önce klora karşı saçlarınızı koruyan saç kremleri ve spreylerinden yararlanırsanız, klorun etkisini minimum seviyeye indirebilirsiniz. Böylece klordan korunurken havuz keyfine de devam edebilirsiniz.

Geç Yıkamak

Eğer saçlarınızı boyamışsanız, sık sık yıkamak zaman içerisinde boyanın zarar görmesine ve akmasına neden olacaktır. Dolayısıyla boyalı saçın yıpranmaması için ne yapmalı diyorsanız, daha geç yıkamanız tavsiye edilir.
Bu bakımdan haftada iki kez yıkamak tavsiye edilmektedir. Böylece saçlarınız da daha kolay bir şekilde korunabilir.

Renk Koruyucu Ürünler

Günümüzde çok sayıda renk koruyucu ürün vardır. Bunlar boyalı saçların mevcut renklerini korumasına olanak tanır. Böylece size büyük olanaklar sunar. Boyalı saçlara evde bakım nasıl yapılır diyorsanız bunları kullanmanız önerilir.
Eğer kullandığınız kremlerin ve şampuanların renk koruyucu özelliği olmasına dikkat ederseniz, daha pratik sonuçlar elde edebilirsiniz. Bu sayede saçlarınızın daha uzun süre boyayı korumasını sağlayabilirsiniz.

Sağlıklı Beslenme

Düzenli ve sağlıklı bir beslenme her şeyde olduğu gibi saç bakımında da şarttır. Kötü besleniyorsanız, bu saçlarınızı da etkileyecektir. Dolayısıyla istenmeyen olumsuz görünümlere neden olacaktır. Dolayısıyla boyalı saçın yıpranmaması için ne yapmalı diyorsanız, beslenme alışkanlıklarınızı da gözden geçirmeniz tavsiye edilir.

Sülfat ve Paraben

Sülfat ve paraben, şampuanların köpürmesinde kullanılır. Her ne kadar olumlu gibi dursa da aslında saçlara zarar veren yapısı vardır. Bu nedenle saçlarım boyadan çok yıprandı ne yapmalıyım diyorsanız, kullandığınız ürünlerin sülfat ve paraben bulundurmamasına özen göstermeniz gerekir.

Sıcak Su

Sıcak su özellikle kış aylarında çok çekici bir yapıya sahiptir. Her ne kadar rahatlatıcı olsa da sıcak su ile banyo yapmak, saç renginizin daha az kalıcı olmasına neden olur. Dolayısıyla boyalı saçlara evde bakım nasıl yapılır diyorsanız, ılık veya soğuk su ile duş yapmak da daha güzel ve sağlıklı saçlarınızın olmasına yardımcı olacaktır.

Isı ve Güneş Koruyucu Ürünler

Bahar ayları ile beraber başlayan yoğun ısılar saçlara zarar verir. Bu nedenle zaman içerisinde saçlarınızın güzel görüntüsünü bozar. Dolayısıyla saçlarınıza şekil vererek evden çıkıyorsanız, ısının bu zararını önlemek için ısı koruyucu krem ve spreylerden yararlanmanız da gerekir.
Aynı şey güneş ışınları için de geçerlidir. Güneş ışınlarına sürekli maruz kalmak da saçlara zaman içerisinde zarar verir. Dolayısıyla boyalı saçlara evde bakım nasıl yapılır diyorsanız, güneş koruyucu krem ve spreyler tavsiye edilir.

Vitamin Takviyeleri

Saçlarınızın daha güzel görünmesini, yıpranmamasını istiyorsanız onların doğru beslenmesini sağlamanız gerekir. B, C ve E vitaminleri, saçlara iyi gelen bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla bunları düzenli bir şekilde almanız önerilir.
Saçlarınızı daha canlı ve parlak tutmak istiyorsanız, bu dikkat etmeniz gereken önemli maddelerden bir tanesidir.

Saçlarınızı Serbest Bırakmak

Saçlarınızı sürekli topluyorsanız, bu onların zarar görmesine neden olur. Ayrıca saçların da hava almaya gereksinimi vardır. Toplu olmaları halinde hava alamayacakları için kötü bir görünüm oluşur. Dolayısıyla saçlarım boyadan çok yıprandı ne yapmalıyım diyorsanız zaman zaman serbest bırakmak, daha uzun süre güzel kalmalarına olanak tanır.

Boyalı Saçlar Nasıl Parlak Görünür?

Boyalı saçlar nasıl parlak görünür? Sorusu, saçları cansız görünen kişiler tarafından merak edilmektedir. Saçların güzel bir şekilde boyanması, parlak olacakları anlamına gelmez. Çünkü parlaklık saçın kendisinden gelen bir etmendir. Eğer daha parlak ve canlı saçlar istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı konular vardır.

Bunlardan bir tanesi her zaman saçı ıslatmamaktır. Eğer sadece vücudunuzu yıkamak istiyorsanız, saçlarınızı sudan korumanız tavsiye edilir. Bunun için bir bone takarsanız aradığınız sonuçlara daha iyi ulaşmanız mümkündür.
 

Saç Kremi

Boyalı saçlar nasıl parlak görünür diyorsanız, dikkat etmeniz gereken konulardan bir diğeri de saç kremleridir. Bazen şampuan yerine saç kremleri kullanmak, saçlarınızı daha yumuşak ve nemli bir yapıya sokar. Böylece daha canlı ve parla saçlara kavuşmanıza olanak tanır.
 

Bakım ve Maske

Boyalı saçlar nasıl parlak görünür konusunda önem vermeniz gereken başlıklardan bir diğeri de bakım ve maskedir. Düzenli olarak bakım ve maske yapmak, saçlarınızın beslenmesine olanak tanır. Böylece hem güzel hem de ışıltılı bir görünüme kavuşmalarına yardımcı olur. Saçlarınızı bakım yağı sürerek ıslatılmış bir havluya sarabilir, ardından soğuk bir su ile saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

 

Boyalı Saça Keratin Bakımı Yapılır Mı?

Keratin bakım daha canlı, parlak ve güzel saçlara ulaşmanıza yardımcı olur. Ancak boyalı saça keratin bakımı yapılır mı, her zaman kadınlarda bir soru işareti oluşturur.
Her ne kadar endişeler olsa da boyalı saça keratin yapılabilmektedir. Özellikle röfleli ya da çok incelmiş saçlarda daha fazla kullanılmaktadır. Genel olarak saçların boyanmasından önce değil, saçların boyanması ardından gerçekleştirilmektedir.

 

Kuru Ve Yıpranmış Saçlar İçin Ne Yapılmalı?

Kuru ve yıpranmış saçlar için ne yapmalı? Kuru ve yıpranmış saçlar, her kadının korkulu rüyası arasındadır. Eğer bunların yaşanmasını istemiyorsanız, saç tipinize özel ürünleri kullanmanız gerekir.
Bunun yanı sıra hangi marka/model kremleri ve şampuanları kullanıyorsanız sık sık değişiklik yapmamak önerilir. Her biri değişken içeriklere sebep olduğu için bu saçlara zarar verir. Dolayısıyla değişiklik yapmayı düşünüyorsanız, ciddi bir araştırma yaparak karar verilmelidir.
Bunun yanı sıra kuru ve yıpranmış saçlar için ne yapılmalı diyorsanız, bakım yağlarından destek almanız düzenli bir şekilde kullanmanız önerilir.

Ayrıca kuru saçlar hakkında sıkça sorulan sorular yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

 
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için