0

Kuru Saçlar Hakkında Sık Sorulan Sorular

Kuru Saçlar Hakkında Sık Sorulan Sorular

Kuru Saçlar Hakkında Sık Sorulan Sorular
  • 21 Mayıs 2021, Cuma
  • 292

Saçlar Neden Kurur ve Dökülür?

1-    Kullandığımız Şekillendiriciler

Kuru saçların en büyük nedenleri fön, maşa ve düzleştirici gibi aşırı ısı odaklı aletler saç tellerinin zaman içerisinde yıpranmasına ve kurumasına neden olur. Maşa ve düzleştirici gibi ürünleri kullanırken saçın belli şekle ulaşabilmesi için yüksek derecede ısı uygulamaları yapılması gerekir. Bu da ısı nedeniyle saçlarınızın daha fazla kurumasına ve kırılmasına neden olabilir. Kuruyan saçlar zamanla kırılır bu da saçların koparak dökülmesine neden olabilir.
 

2-    Saçlara yapılan işlemler

Kuru saçların bir diğer nedeni ise boya, röfle vb. yapılan işlemlerdir. Saçlara yapılan bu tarz işlemler içerisindeki kimyasallar sebebiyle saçlarda kuruma ve sertleşmeye neden olur. Düzenli olarak kimyasala maruz kalan saçlar seyrelir ve bölgesel olarak da dökülmeyle karşılaşılabilir. Bu nedenle boya ve röfle gibi yapılan işlemleri periyodik olarak yapmaktan kaçınmalı.
 

3-    Yanlış Kullanılan Saç Bakım Ürünleri

Saçlarımızın kurumasına sebep olan bir diğer etken ise şampuan, saç kremi ve maske gibi saç bakım ürünlerini yanlış kullanmak ve saç tipimize uygun olmayan ürünlerle bakım yapmaktır. Saç bakım ürünlerinin gerektiğinden fazla kullanılması saçın doğal nem dengesini bozar. Bu nedenle saç bakım ürünlerini gerektiği kadar kullanmalıyız. 
 

Kuru Saçlar İçin Ne Yapmalı?

•    Kuru saçları sıklıkla yıkamaktan kaçınınız. Çünkü saçlar sürekli yıkandığında saç köklerinde doğal olarak oluşan ve saçlara gereken nemi sağlayan yağlar saçlardan arınır. Bu durumda saç ihtiyacı olan nemi sağlayamaz. Ayrıca saçlarınızı yıkarken yumuşak hareketlerle nazikçe köpürtünüz ve parmak uçlarınızla masaj yaparak nazikçe durulayınız. 
•    Isı ile şekillendiriciler ve kimyasal işlemlerden olabildiğince uzak durmaya çalışınız.
•    Sprey, köpük ve jöle gibi saç şekillendiricileri saçların kurumasına neden olabilir. Bunlar yerine doğal içerikli saç serumları, yağlar ve durulanmayan saç spreyleri kullanınız.
•    Saçlarınızın ihtiyacı olan bakımı tespit etmeli ve doğal bakım ürünleriyle saçlarınızı desteklemelisiniz.
 

Saçlarım Çok Kuru ve Sert Ne Yapabilirim?

Kuru saçlar, saçlardaki bir hasara işaret eder. Bu hasarlar bir veya daha fazla nedenden kaynaklanabilir ve tedavi edilemezse saçların çok kuru ve sert olmasına neden olur ki bu da saçlardaki yıpranmanın karşılığıdır. 

Çok kuru ve sert saçlarda keratin eksikliği göründüğünden saçlarda yıpranmalar oluşur. Saçlardaki yıpranmaları ortadan kaldırabilmek için saçın ihtiyacı olan keratin bakımını saça uygulamalıyız. Saçların kaybettiği keratini kazandırabilecek en etkili ürün ise Natura Keratin bakımıdır. Natura Keratin bakımı sayesinde aşırı kurumuş ve yıpranmış saçlarınızı sağlıklı görünümüne kavuşturabilirsiniz.  
 

Aşırı Kuru Saçlar Nasıl Nemlendirilir?

Aşırı kuru saçların asıl nedeni çoğu zaman yoğun kimyasal işlemlere maruz kalmasıdır. Yoğun işlemlere maruz kalan saçlar zamanla incelir ve kurur. Sözde saç bakımı adı altında günü kurtarmak için yapılan saça hiçbir faydası olmayan uygulamalar da buna eklenince saçların aşırı kurumasına neden olur. Yıpranmış ve aşırı kurumuş saçlar yoğun keratin bakımına ihtiyaç duyar. Keratin takviyesi ile saçlarınızdaki bu hasardan rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Natura Keratin brezilya fönü uygulaması ile aşırı kurumuş ve hasar görmüş saçlarınızın canlı ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.  
 

Kuru Saçlar için Hangi Şampuanı Kullanmalı?

Doğal nemini kaybetmiş kuru saçlar için tercih edilen şampuan önem taşımaktadır. Saçların nemi geri kazanması saçtaki kuruluğun giderilmesi için saçları besleyecek ve kimyasal içermeyen şampuan kullanılmalıdır. Sülfatsız şampuanlar kuru saçlar için sıklıkla tercih edilen şampuanlardandır. Natura Keratin sülfatsız şampuanlar da içeriğinde kimyasal barındırmadığından kuru saçlar için kullanabileceğiniz kaliteli şampuanlardandır.
 

İlişkili Ürünler

Natura Keratin Bakımı 120 Ml
Natura Keratin Bakımı 120 Ml 1.120,00 TL 1.600,00 TL
Natura Keratin Saç Bakım Seti
Natura Keratin Saç Bakım Seti 1.500,00 TL 2.500,00 TL
Natura Keratin Sütü 150 Ml
Natura Keratin Sütü 150 Ml 480,00 TL 800,00 TL
Groomed Argan Saç Serumu
Groomed Argan Saç Serumu 600,00 TL 1.000,00 TL
Groomed Saç Bakım Seti
Groomed Saç Bakım Seti 1.200,00 TL 2.000,00 TL
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için