0

Kış Aylarında Keratin Bakımı Yapılır Mı?

Kış Aylarında Keratin Bakımı Yapılır Mı?

Kış Aylarında Keratin Bakımı Yapılır Mı?
  • 26 Eylül 2022, Pazartesi
  • 216

Keratin bakım saçlara iyi gelen bir uygulama olarak bilinse de, kış aylarında keratin bakımı yapılır mı konusu kişilerin kafasını karıştırmaktadır. Keratin bakımın hangi aylarda veya hangi aralıklarla yapılması gerektiği gibi konular, bu bakımı yaptırmak isteyen kişilerin araştırdıkları konuların başında gelmektedir.

Keratin bakımı yaptırılmasının en belirgin sebebi, yıpranan saçların eski sağlıklı hale getirilmesini sağlamaktadır. Bu bakım yaz aylarında uygulanabileceği gibi, kış aylarında da yapılabilir. Belirli aralıklarla yaptırılabilen bir bakım olan keratin bakımın etkileri ise, dikkat edilmesi gereken etkenler göz önünde bulundurulduğunda, uzun süre sürmektedir. 

Hangi aralıklarla yapılması gerektiği sorusunun cevabı saça göre değişiklik gösterse de, kış aylarında keratin yapılır mı sorusuna evet cevabı verilebilir. Yaz aylarının ardından deniz, güneş gibi sebepler dolayısıyla yıpranan saçların onarılması için kış aylarında rahatlıkla keratin bakım yaptırılabilir. 

Ayrıca kış aylarında çok fazla kapalı ortamlarda zaman geçirmemiz. Saçlara bere şapka takmamız saçların havasız kalmasına ve nem kaybedip kurumasına neden olur. O yüzden kış aylarında saçların kaybettiği nemi ve keratini geri yüklemek için keratin bakımı yapılması çok önemlidir.

Keratin Bakımı Ne Zaman Yapılır?

Saçlar pek çok farklı sebepten dolayı yıpranabilir ve bakımsız hale gelebilir. Bu sebepler arasında en belirgin olanları ise güneş, deniz, havuz gibi doğal sebeplerdir. Özellikle yaz aylarında bu sebepler dolayısıyla yoğun şekilde yıpranan saçlar, kötü bir görüntüye sahip olabilir. Saç bakımının ise oldukça önemli olması, yıpranmış saçlar için keratin bakımı ne zaman yapılır hakkında merak duyulmasına neden olmaktadır. Keratin bakım yaptırmak için beklenilmesi gereken herhangi bir mevsim bulunmamaktadır. Ancak keratin bakımının ardından dikkat edilmesi gerekenleri bilmeniz, bu bakımı ne zaman yaptırmanız gerektiği hakkında karar vermenizi kolaylaştırabilir.
 
Keratin bakımın ardından, saçlar aynı gün yıkanabilmektedir. Fakat brezilya fönü uygulamasından sonra en az 48 saat saçlarınızı yıkamamanız gerekmektedir. Keratin bakımının etkilerinin uzun süre boyunca gözlenebilmesi için en önemli etkenlerden bir diğeri ise bakımın ardından havuza veya denize girmemektedir. Havuz veya deniz esnasında saçlar klorlu ve tuzlu suyla ıslanacağı için, saçta bulunan keratin kısa süre içerisinde etkisiz hale gelecektir. Dolayısıyla keratin bakımı ne zaman yapılır sorusunu araştıran kişilere bu bakımı yaz tatillerinden önce yaptırmamaları önerilmektedir. 
 
Kış aylarının, deniz ve havuz gibi etkenlerle karşılaşma riskinin daha düşük olması sebebiyle, bu bakım için daha uygun olduğu bilinmektedir. Özellikle yaz aylarında güneş, deniz gibi sebepler dolayısıyla yıpranan saçlara yapılacak olan keratin, saçların çok daha sağlıklı görünmesini sağlayacaktır. 
 
Keratin Nedir ?
Keratin saçımız da bulunması gereken önemli bir protein çeşididir. Dişlerin ve tırnakların yapısında bulunduğu gibi saçın yapısında da bulunur. Saçımızda ki yokluğunu çok çabuk belli eden bir proteindir. Eksikliğinde saçımızın sağlıksız ve bakımsız görünmesine neden olur. 

Keratin eksikliğine neden olacak birçok neden vardır. İlki saçlarımıza gereken günlük bakımın yapılmaması, saçlarımıza ağır işlemler görmesi hatta saçların yıpranmasında yaşanılan şehir dâhil olmak üzere saçlar üzerinde birçok etken vardır. Bu işlemler sonrasın da saçlara gereken saç bakımını yapmamız gerekir. Gereken bakımın yapılmaması saçlarda aşırı yıpranmalar görülür.

Keratin bakımı ile saçlarınızı besler, onarır ve güçlendirebilirsiniz. Bunun yanında saçlarınızın parlak gözükmesini sağlayan keratin bakımı saçlarınızın nemlendirir ve inanılmaz bir pürüzsüzlük kazandırır.
 

Tavsiye Edilen Keratin Bakımı Zamanı Ne Zamandır?

Tavsiye edilen keratin bakımı zamanı ne zamandır sorusunun tek bir doğru cevabı bulunmamaktadır. Keratin bakımının ne zaman ve hangi aralıklarla yaptırılması gerektiği, yaptıracak olan kişinin saçıyla ilgili olarak değişmektedir. Saçlarını düzenli olarak boyatan veya ısı vererek şekillendiren kişilerin saçları, diğer kişilere göre çok daha fazla şekilde yıpranmaktadır. Dolayısıyla bu kişilerin, saçlarını boyatmayan kişilere göre daha sık aralıklarla keratin bakım yaptırması gerekir. Yıpranmış saçlara sahip olan kişilerin 3 ayda 1 kez olacak şekilde keratin bakım yaptırmaları tavsiye edilmektedir. Bu süreç saç şekline ve tipine göre de değişiklik gösterebilir. 
 
Keratin bakımın hangi tarihlerde yaptırılacağı ise tamamen isteğe bağlı olacak şekilde gerçekleşmektedir. Ancak yaz aylarında sıcak hava sebebiyle normalden daha çok banyo yapılıyor olması, keratinin etkilerinin daha kısa sürmesini sağlayabilir. Dolayısıyla pek çok kişi bu bakımı kış aylarında yaptırmaktadır. Kış aylarında soğuyan havalar saçların elektriklenmesine ve nemlerini kaybetmelerine neden olmaktadır. Keratin bakım saçlara nem takviyesi yaparak, elektriklenme veya kabarma gibi problemleri ortadan kaldırmaktadır. Dolayısıyla tavsiye edilen keratin bakımı zamanı ne zamandır sorusuna verilebilecek tek bir yanıt olmadığı gibi, bu bakım her mevsim gerçekleştirilebilir. Ancak keratin bakımı yaptırdıktan sonra dikkat etmeniz gereken etkenleri, öncesinde araştırmanız tavsiye edilmektedir.
 

En İyi Keratin Bakım Zamanı Ne Zaman?

En iyi keratin bakım zamanı ne zaman sorusu, pek çok kişinin bu bakımı yaptırmadan önce merak ettiği bir konudur. Keratin bakımı etkilerinin hemen görüldüğü ve uzun sürdüğü bir saç bakım uygulamasıdır. Bu bakım esnasında saça uygulanan keratin, saçların çok daha uzun süre pürüzsüz ve sağlıklı bir görüntüye sahip olmasını sağlamaktadır. 
Kış aylarında gerçekleştirilen keratin bakım, yaz sonrası yıpranan saçların toparlanmasının sağlayacaktır. Yaz aylarında, tatil öncesi yapılan keratin bakım ise havuz veya deniz gibi doğal etkilerin saçlarınıza zarar vermesini engelleyecektir. Dolayısıyla en iyi keratin bakım zamanı ne zaman verdiğiniz cevap esnasında, saçlarınızın isteklerini göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. 

Keratin bakımı ya da brezilya fönü işleminin belli bir zamanı olmamakla birlikte genellikle yaz sonrası ve yaz öncesi yoğun olarak yapılmaktadır. Keratin bakımı yaptırmak için saçların yıpranması kötü duruma gelmesi beklenmemelidir. Kış öncesi yaptırılarak saçlara kışa hazırlanmış olunur. Yaz öncesi de yaptırılarak yazın güneşin zararlarına karşı hazırlanır. Keratinin saçlarda koruyucu bir kalkan görevi gördüğünü unutmamalısınız.
 

Keratin Bakım Fiyatları

Keratin bakımı fiyatları aslında kullanılan ürüne bağlıdır, natura keratin günümüzde sıkça kullanılan ve tavsiye edilen trend bir bakım ürünü olmuştur. Genellikle kuaförde uygulanan keratin bakım işlemi günümüzde tek kullanımlık keratin setleri sayesinde evde de uygulanmaya başlanmıştır. Güncel keratin bakım ürünlerinin fiyatlarını takip etmek için sayfamızı ziyaret edin =>"Keratin Bakımı Fiyatları 2022"

Keratin bakımı sonrası nelere dikkat edilmeli?

Duştan sonra saçların fön makinesiyle kurutulması gerekir. Havuz ve deniz suyu sonrası saçlar su ile durulanmalıdır. Saç rengini açma işlemi yapılmamalıdır.Bu konuda hazırladığımız "keratin bakımından sonra saç nasıl yıkanır" yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz.


 
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için