0

Yarım Örgü Saç Modelleri

Yarım Örgü Saç Modelleri

Yarım Örgü Saç Modelleri
  • 28 Nisan 2023, Cuma
  • 1511

Yarım Örgü Saç Modelleri

Yarım örgü saç modelleri; hem pratik olmaları hem de havalı görünümler sunmaları ile adeta kurtarıcı görevi görüyor. İster günlük hayatta ister özel günlerde tercih edilebilmekte olan bu modeller saçlarıyla uğraşmak istemeyen ve saçlarını yapmak için saatlerini ayırmak istemeyenlerin favorisi oluyor. Özellikle de son zamanlarda daha sık karşımıza çıkmakta olan bu modeller, hem salaş ve rahat kıyafetler ile hem de şık elbiselerle bütün bir görünüm oluşturabiliyor. Saç uzunluğu ve saç yapısına göre farklı şekillerde yapılabilen modeller böylelikle herkes tarafından tercih edilebiliyor.

Yarım Örgü Saç Nedir?

Yarım örgü saç modelleri nedir diye baktığımızda; bu modellerin saçın bir kısmının örülmesi ile oluştuğu gözlemleniyor. Arkadan, yandan veya aksine önden yarım bir şekilde örülebilen saçlar böylelikle çok daha zarif ve çekici görünümlere kavuşuyor. Üstelik bu saç modellerinin her türlü kıyafet stili ile tercih edilebilmesi ve her türlü ortamda rahatlıkla kullanılabilmesi giderek daha fazla yaygınlaşmasının nedenini oluşturuyor. Birbirinden farklı şekillerde örülen saçlar her yaştan ve her zevkten kadının beğenilerine de uyum sağlamayı başarıyor ve böylelikle sık sık tercih ediliyor.

Yarım Örgü Saç Kimlere Yakışır?

Yarım örgü saç modelleri zarif ve çekici görünümler sunuyor fakat pek çok kişi bu modellerin kimlere yakışıp kimlere yakışmayacağından tam olarak emin olamıyor. Bu noktada ise devreye yüz tipi, kıyafet stili, saç uzunluğu ve saç yapısı gibi detaylar giriyor. Bu detaylar göz önüne alınarak bu modeller arasından tercihler yapıldığında modellerin yakışmama ihtimali neredeyse ortadan kalkmış oluyor.

Yarım Örgü Saç Hangi Yüz Tipine Yakışır?

Yarım örgü saç modelleri arasından seçimler yapmak ve zarif görünümlere kavuşabilmek isteyenlerin yüz tipini muhakkak göz önünde bulundurması gerekli oluyor. Örneğin yuvarlak bir yüz tipine sahip olan kişilerin yarı açık yarı örgü modelleri tercih etmesi daha uygun olabiliyor. Bunun nedeni ise yarı açık yarı örgü şeklindeki saçların yuvarlak yüz hatlarını daha uzun göstermesi ve böylelikle de yüzün toplu görünümden kurtulması. Oval yüz tipleri için neredeyse tüm modeller gayet uyumlu olabilirken ve rahatlıkla tercih edilebilirken; üçgen ve kare yüz tipine sahip olanların da yarım topuz örgü saç modelleri veya yarım toplu saç örgü modelleri tercih etmesi çok daha ideal oluyor. Böylelikle hem yüz hatları belirginleştirilmiş olunuyor hem de saçlar ile yüz arasında hoş bir uyum elde edilebiliyor. Dikdörtgen yüz tipine sahip olanlar ve aksine kalp yüz tipine sahip olanlar için de çoğunlukla klasik örgüler ve yarı açık bir şekilde bırakılan örgülü saç modelleri ideal oluyor.

Yarım Örgü Saç Bana Yakışır mı Nasıl Anlarım?

Yarım örgü saç modelleri hoşunuza gidiyorsa ve kendinize yakışıp yakışmayacağından tam olarak emin olamıyorsanız öncelikle saçınızın uzunluğunu ve saç tellerinizin yapısını ele almalısınız. Bu iki detay sizlerin kendisi için en ideal olan modeli seçebilmesine ve böylelikle de modelin tam olarak yakışmasına yardımcı olacaktır. Saç uzunluğu ve saç tellerinin yapısına ek olarak genel kıyafet stili ve yüz tipi de göz önünde bulundurulduğu takdirde saçlar mükemmel bir görünüm sunabiliyor.

Yarım Örgü Saç Kesimi Avantajları

Yarım örgü saç modelleri hem zarif ve çekici görünümler ile bir araya getiriyor hem de bununla kalmıyor ve pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. Özellikle de bu yarım örgü modeller uygun saç kesimleri ile bir araya getirildiğinde daha etkili görünümlere kavuşabilmeyi bir hayli kolaylaştırıyor. Yarım örgü saçların sunmakta olduğu avantajların başında ise bu saçların her türlü kıyafet ile uyumluluk geliştirebilmesi bulunuyor. Böylelikle her yaştan ve her zevkten kadın ister ofise giderken ister arkadaşları ile dışarıya bir şeyler içmeye çıkarken isterse de şık olunması gereken özel günlerde bu modellerden kendisine uygun olanı seçebiliyor ve kullanabiliyor. Bir diğer avantaj olarak ise bu saçların hazırlanmasının uzun vakitler gerektirmemesi göze çarpıyor. Sabahları hazırlanırken saçları yapmaya uzun saatler ve vakitler harcamak bu saç modelleri ile ortadan kalkıyor. Dakikalar içerisinde hazırlanabilen saçlar direkt olarak havalı bir görünüm yakalamaya büyük bir oranda yardımcı oluyor.

Yarım Örgü Saça Bakım Nasıl Yapılır?

Yarım örgü saç modelleri kesinlikle en ideal saç modelleri arasında bulunuyor fakat özellikle de bu örgüler çok sık kullanılmak isteniyorsa gerekli tüm bakımların hiçbir şekilde aksatılmadan yapılması gerekli oluyor. Günlük saç bakım rutinlerinizi gerçekleştirirken sürekli örgülü olan saçlar havasız kalabileceği için saçlarınızı nemlendirecek olan saç bakım ürünlerinden yararlanmayı tercih edebilirsiniz. Böylelikle saçlar örgülüyken kaybettiği nemi kısa sürede geri kazanabilecektir. Ayrıca zararlı içerikleri bulunmayan çeşitli köpükler ve spreyler de saç örgülerinin bozulmamasına yardımcı olacak, saçların da daha canlı ve daha parlak bir görünüme kavuşabilmesini sağlayacaktır.

Yarım Örgü Saça Nasıl Şekil Verilir?

Yarım örgü saç modelleri için şekil verme işlemleri de rahatlıkla tercih edilebiliyor. Örneğin yarım örgü bir saç modeli olan yarı açık yarı örgülü saç tercih edilecekse, açık bırakılan saçlar çeşitli saç şekillendirici ürünler ile dalgalı bir hale getirilebilir. Bunun yanı sıra yalnızca bir fön makinesi ve uygun bir tarak ile de açık bırakılmış olan saçlara kolayca hacim kazandırılabilir. Yarım örgü saça şekil vermek için saç stilistleri ve tasarımcıları daha farklı pek çok yöntemden de yararlanabilmektedir. Şekil verilen ve zarif bir şekilde örülen saçlar çeşitli aksesuarlar ile zenginleştirilerek de mükemmel bir görünüme kavuşabilmektedir. Böylelikle bu saçlar girilen her türlü ortamda kadınların kendilerini en iyi şekilde yansıtabilmelerini sağlamaktadır.

Yarım Örgü Saça Hangi Renk Yakışır?

Yarım örgü saça hangi renk yakışır noktasında aslında belirli bir saç renginden bahsetmek mümkün değildir. Bunun nedeni ise yarım örgü saç modellerinin her yaştan ve her zevkten kadınlar için uygun olması ve her türlü ortamda da tercih edilebilmesidir. Bu yüzden de saç renginiz ister ışıltılı sarı olsun ister siyah olsun ister çarpıcı bir mor rengi olsun hiç fark etmeksizin bu saç örgüsü modellerinden tercih edebilirsiniz. Bu saç örgüsü modelleri ile de tarzınızı en iyi şekilde yansıtabilmiş olmanın keyfini sürebilirsiniz.

Yarım Örgü Saç Modelleri

Yarım örgü saç modelleri, her türlü ortamda, mekânda ve her türlü kıyafet stili ile mükemmel görünümlere kavuşmanıza yardımcı oluyor. Hem pratik bir şekilde yapılabildikleri için zamandan tasarruf etmeyi sağlamaları hem de her saç yapısına uygun olmaları ile bu modeller özellikle de günümüzde çok popüler bir konumda bulunmayı sürdürüyor.

Yarım Topuz Örgü Saç Modelleri

Yarım topuz örgü saç modelleri tam olarak saçlarına uzun saatler harcamak istemeyenlere hitap ediyor. Saçların tamamı örülmek istenmediğinde saç modeli kolayca atkuyruğu şekline çevrilebiliyor. Atkuyruğu şekline ek topuz haline de getirilen saçlar ister bir adet topuz ister iki adet topuz olarak tercih edilebiliyor.

Balo Saç Modelleri Yarı Açık Yarı Örgü

Özel günler ve davetlerin vazgeçilmez modelleri arasında yerini çoktan almış olan yarı açık yarı örgü balo saç modelleri, tıpkı bir prenses edası sunuyor ve kişilerin tüm gösterişini ortaya koyuyor. Üstelik yapım aşamaları da bir hayli kolay gerçekleşebilmekte olan bu modeller böylelikle pek çok kişinin favorisi olmayı da başarıyor.

Kısa Saç Yarım Örgü Modelleri

Tıpkı orta uzunluktaki veya görece daha uzun olan saçlardaki gibi kısa saçlarda tercih edilen yarım örgüler de bir hayli estetik görünümler sunuyor. Saçların tepesinden geriye doğru ince ince örülen ve yarıda bırakılan örgüler kısa saçlara bambaşka bir hava katıyor ve tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Yarım Toplu Örgü Saç Modelleri

Balıksırtı örgü ile daha çok tercih edilen bu model de neredeyse dakikalar içinde yapılabiliyor. Balıksırtı örgü şeklinde örülen saçlar ense hizasına gelene kadar örgüyü sürdürüyor ve orada yarım bırakılarak geriye kalan saçlar isteğe göre atkuyruğu yapılabiliyor veya topuz yapılabiliyor. Bu saç modelinin yapımı tamamlandıktan sonra zararlı bileşenler içermemekte olan saç spreyleri kullanılması saçın uzun süre bozulmamasına yardımcı oluyor.

Klasik Örgü Modelleri

Klasik örgü modelleri adından da anlaşılmakta olduğu üzere artık klasikleşmiş oldukları için pek çok kişinin ilk tercihi oluyor. Yapım aşamaları zorlanmadan tamamlanan bu modeller dilenen her yerde tercih edilebiliyor.

Basit Örgü Nasıl Yapılır Saç?

Basit örgünün nasıl yapılacağına gelince, basit bir örgü yapmak için saçı öncelikle tarakla iyice açmış olmak ve tam olarak hangi kısmın örüleceğini belirlemiş olmak gerekiyor. Ardından da üç kısıma ayrılan saç örülmeye başlanıyor ve dilenen yerde örgü tamamlanıyor.

Cornrows Örgü Nasıl Yapılır?

Afrika tarzı saç örgüsü olarak bilinmekte olan cornrows örgü, saçların saç derisinden başlanarak örülmesini gerektiriyor. Ense kısımdan başlanarak yukarı doğru örülen ve basit, düz çizgiler oluşturmakta olan bu saçlar son derece havalıve marjinal görünümler elde etmeyi sağlıyor. Genel stili daha salaş ve daha rahat olan kişiler tarafından bu modeller çok daha sık tercih ediliyor.

Yarı Açık Saç Örgü Modelleri

Yarı açık saç örgü modelleri hemen hemen her yüz tipi ile mükemmel bir uyum içerisine girebiliyor. Bu saç modelleri her türlü uzunluktaki saç ile de tercih edilebiliyor ve böylelikle favori modeller arasında yerini alıyor. Saçların bir kısmının açık bırakıldığı bir kısmının isteğe göre balıksırtı, klasik örgü veya mısır örgüsü gibi örgü çeşitleri ile örüldüğü saçlar epey zarif görünümler sunabilmeyi de ihmal etmiyor.

Yarım Örgü Saçı Ne Sıklıkla Yıkamalıyım?

Yarım örgü saç modellerini yıkamak için günlük saç yıkama rutininde herhangi bir değişiklik yapmak gerekli olmuyor. Diğer saç tipleri ve modellerinde olduğu gibi saçı en az iki günde bir olacak şekilde yıkamak gerekli olabiliyor.

Yarım Örgü Saça Hangi Tarz Şampuan Kullanılmalı?

Yarım örgü saçları yıkamak için tercih edilecek şampuanı da özel olarak seçmeye gerek kalmıyor. Her daim saçlarınız için paraben, tuz ve SLS gibi çeşitli içerikler içermeyen doğal içerikli şampuanlar kullanmanız en ideali oluyor.

Yarım Örgü Saça Hangi Bakım Ürünleri Kullanılmalı?

Yarım örgü saçlar için nemlendirici ve canlandırıcı etkiler sunan bakım ürünleri tercih edilebiliyor. Böylelikle eşsiz örgüler daha parlak ve daha dolgun görünümler sunabiliyor.

Yarım Örgü Saç Bakımı Doğal Yöntemler

Yarım örgü saç modelleri için doğal yöntemlerle kürler ve çeşitli maskeler hazırlamak; örgülü halde kalan saçların canlanmasına ve hava almasına yardımcı oluyor. Bu hususta pek çok bitkisel yağ rahatlıkla tercih edilebiliyor. Bu yağların ise günaşırı değil haftada 2 gün olacak şekilde kullanılması öneriliyor.

Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için