0

Tuzsuz Şampuanlar Neden Tercih Edilmelidir?

Tuzsuz Şampuanlar Neden Tercih Edilmelidir?

Tuzsuz Şampuanlar Neden Tercih Edilmelidir?
  • 13 Şubat 2023, Pazartesi
  • 320

Günümüzde saç bakımı için doğal, kimyasallardan arınmış malzemeler kullanılmakta. Bu anlamda tuzlu şampuanlarla karşılaştırıldığında tuzsuz şampuanların faydaları daha fazla olduğu için saç temizlenmesinde bu ürünlerin de sıklıkla kullanıldığını biliyoruz.

Özellikle son zamanlarda pek çok marka tarafından öne çıkarılan bu şampuanların saça faydası olduğu bilinmektedir. Sülfat olarak da adlandıran tuz içerikli şampuanların kimyasal içermesi ve bu anlamda da hem saç sağlığı hem de genel beden sağlığı için olumsuz etkiler göstermesi ile çoğu kişi zamanla bu şampuanlara yönelmektedir.

Şampuan İçerisinde Kullanılan Tuz Nedir Ve Saçlar İçin Ne Kadar Zararlıdır?


Tuzsuz olmayan şampuanların tümünde bulunan tuz nedir ve saçlar için ne kadar zararlıdır? Sadece şampuan değil pek çok vücut temizliği ve genel temizlik ürünlerinin içerisinde kullanılan tuz, diğer adı ile sodyum lauryl sülfat ( SLS ) maddelerin köpürmesini sağlayan, bu şekilde kullanıcılara temizlik hissi sağlayan bir kimyasaldır. Fakat aynı zamanda içerdiği özellikler ve saçlarda, ciltte meydana getirdiği durumlar ile hiç de masum olmayan bu kimyasal maalesef sıklıkla her gün kullandığımız pek çok ürünün içerisinde yer almaktadır.

Bu anlamda kanserojen maddelerden birini bile hayatımızda çıkarsak elde edeceğimiz sonuçlar oldukça başarılı olabilir. Özellikle saç üzerinde zamanla çeşitli olumsuzluklar meydana getiren tuz içerikli şampuanların kullanımı ne kadar az yapılırsa o kadar iyidir. Hatta bunun yerine tuzsuz şampuanlar piyasaya sürülmüştür ve sağlığını düşünen pek çok insan tarafından güvenle kullanılmaktadır.  Tuz içeren şampuanlar saçı cansızlaştırmasından tutun da kanserojen özelliğe kadar pek çok içeriğe sahiptir.

Bu nedenle saça olan zararlarının oldukça fazla olduğundan bahsedilebilir. Durum sadece saç ile sınırlı kalmayıp, saç derisi tarafından emilen bu kanserojen maddelerin zamanla vücut üzerinde zararlı etki gösterdikleri de saptanmıştır. 
Bu anlamda genel yargıya bakılırsa tuz nedir ve saçlar için ne kadar zararlıdır? Tuz, diğer kimyasallar ile bir araya geldiğinde kanserojen özellikler gösteren saç ve cilt için oldukça zararlı olan bir madde olarak tanımlanabilir.

Tuz İçerikli Şampuanların Saç İçin Zararları Nelerdir?

SLS yani sülfat içeren şampuanların saç için fazlaca zararı olduğunu artık biliyoruz. Fakat bu zararları somutlaştırmadan bir yargıya varmak mümkün değil. Hem saç hem cilt hem de vücudun geneli için tehdit oluşturan ve maalesef saç bakımında sıklıkla kullandığımız tuz içerikli şampuanların saç ve cilt için zararları nelerdir?
- Bu şampuanlar saç derisini kurutup aşındırmak sureti ile saç dökülmesine, kaşıntıya, kepek oluşumuna ve saç dökülmelerine neden olmaktadır.
- Üreme sistemi ve cinsel işlevde bozuklukları meydana getirmektedir.
- Saçta nem dengesizliği yaratarak kuruma, kırılma ve kopma gibi durumlar meydana getirmektedir.
- Saç derisinde yarattığı kuruluk ve aşındırma nedeni ile egzama gibi cilt sorunları meydana gelebilmektedir.
- Alerjik reaksiyonları tetikleyici özelliği ile vücutta ve saç derisinde sorunlara yol açabilir.
- Saçların yavaş uzamasına ve koparak dökülmelerin artmasına neden olabilir.
- Son olarak diğer kimyasallar ile tepkimeye girmesinden ötürü kanserojen oluşumlar meydana getirebiliyor. Bu da uzun vadeli kullanımda istenmeyen sonuçlar ortaya çıkmasına neden olabiliyor.

Sadece şampuan içeriğinden bahsettiğimiz SLS bunun gibi pek çok temizlik ürününde arındırıcı olarak kullanılmaktadır. Aşındırıcı özelliği ile de belki de vücudun en hassas yerlerinden olan saç derinde kullanılması en son düşünülecek madde olabilir. Bu anlamda saç için her zaman sülfatsız şampuan kullanımı sağlık için ve saçların daha dolgun görünmesi, zayıflamaması için önemli gibi görünüyor.

Tuzsuz Şampuan Nedir?

Günümüzde doğal olana dönülmesi ile birlikte karşımıza sıklıkla çıkan tuzsuz şampuan nedir? Bir de buna göz atalım. Genel anlamda tuz içeriği olmayan bu şampuanlar, içeriğinde sodyum louril sülfat ve sodyum louret sülfat bulunmayan şampuanlardır. İçeriğinden tuzun çıkarılması ile de yukarıda bahsettiğimiz tuzun aşındırıcı ve zarar verici özelliklerinin saç üzerinde oluşmaması bu şampuanlar ile hedeflenmektedir.

Sağlık için her gün bir adım saha doğal olana yaklaşıyoruz. Bu anlamda üretilen sülfatsız şampuanlar da tuzlu şampuanlara kıyasla hem olumsuz etkileri yok etmeleri hem de sağladığı pek çok fayda ile hayatımıza girmiş bulunmakta. Bu anlamda tuz içeriği olmayan bu şampuanlar ile ilgili olarak detaylı bilgiyi yazanın devamında bulabilirsiniz.

Tuzsuz (Sülfatsız) Şampuanlar: Neden Tercih Edilmelidir? Faydaları Nelerdir?

Tuzlu şampuanların zararlarını biliyoruz. Peki, yerine kullanılan tuzsuz (sülfatsız) şampuanlar: neden tercih edilmelidir? Öncelikle bununla ilgili cilt ve saç sağlığını düşünen herkesin, bu ürünü tercih etmesi gerektiğini söyleyerek başlayabiliriz.

- Tuz içerikli şampuanların yarattığı ve uzun vadede yaratması beklenen olumsuz etkilerden korunmak için bu ürünler tercih edilebilir.
- Keratin bakımı veya brezilya fönü uygulaması yaptırmış olan kişiler saçların bozulmaması için bu ürünü tercih edebilirler.
- Kuru ve yıpranmış saçlar için saçları canlandırmak adına bu ürün tercih edilebilir.
- Egzama gibi sorunları olan kişiler yine saç derilerini rahatlatmak adına doktora danışarak bu ürünü kullanabilirler.

Bu ve bunun gibi saça olan pek çok yararı nedeni ile tuz içeriği olmayan şampuanlar tercih edilebilir. Bunun yanında genel olarak tuzlu şampuanlarla karşılaştırıldığında tuzsuz şampuanların faydalarına bakacak olursak da şunlar söylenebilir;

- Saçın kırılmamasını dolgun ve parlak görünmesini sağlar.
- Saça zarar vermeden temizler.
- Boyanın uzun ömürlü olarak saçta kalmasına yardımcı olur, aşındırıcı özellik göstermez.
- Saç derisinde olan kepek ve kaşıntı sorunlarını giderir.
- Saç dökülmesini engeller.
- Saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olur.
- Saçların canlı durmasını ve sağlıklı şekilde görünmesini sağlar.
- Saçların nemini kaybetmesini engeller.
- Saçta kopma ve kırılmaların oluşmasını engeller, aynı zamanda da nem sağlayarak olası sorunların giderilmesine de yardımcı olur.

Genel olarak bakıldığında saç bakımında en doğru ürünlerden biri olan tuzsuz (sülfatsız) şampuanlar: neden tercih edilmelidir? Saça zarar vermeden, kanserojen madde olmadan hızlı bir temizlik sağladığı için tercih edilmelidirler diyebiliriz.

Hangi Durumlarda Tuzsuz Şampuan Tercih Edilmelidir?

Özellikle boyalı ve yıpranmış saçları olan kişilerin bu şampuanları tercih etmesi doğru olacaktır. Çünkü tuz içerikli olan şampuanların yukarıda söylediğimiz yıpranma ve dökülme gibi durumları sağladığını biliyoruz. Bu anlamda boyalı saçlar boyanın daha iyi tutunması adına bu ürünü tercih ederken, yıpranmış saçlar da daha dolgun bir görünüm için seçim yapabilirler.

Bunlara ek olarak kıvırcık saçlarda nemi hapsetmek zor olduğu ve elektriklenme fazla olduğu için bu şampuanlar tercih edilebilir. Tuz içeriği olmayan bu şampuanlar ile saçlarda nem hapsedilecek ve istenmeyen elektriklenmelerin önüne geçilebilecektir.

Saçlarına brezilya fönü ve keratin bakımı yapmış veya yaptırmış olan kişiler de tuzsuz şampuan kullanmalıdırlar. Özelikle bu uygulamalardan sonra tuz içerikli şampuan kullanmak saçın yapısını bozarak istenmeyen sonuçlara neden olmaktadır.

Saçlarında sürekli kepek sorunu yaşayan kişiler de bu şampuanı tercih edebilirler. Kısacası tuzlu şampuanın yarattığı sorunlardan muzdarip olan tüm kullanıcılar şimdilerde bu ürünün kullanımını tercih edebilmektedirler.

Tuzsuz Şampuanlar Hangi Saç Tipleri İçin Uygundur?

Genel olarak bakıldığında tuzsuz şampuanlar için uygun saç tipleri belirlenirken net bir çizgi bulunmamaktadır. Her saç tipi bu şampuanı güvenle kullanabilmektedir. Sadece markaların her saç tipine göre ayrı özellikler kapsamında ürettikleri şampuanlar mevcuttur. Bunlar göz önüne alındığında doğru bir seçim yapılabilir. Bunun yanında tuz içeriği olmayan bu şampuanı, düz saç kullanır, kıvırcık saç kullanamaz gibi bir tutum olmamasına karşın, belirli saç tipleri düzenli olarak kullandığında ekstra olumlu sonuçlar elde edebilmektedirler.

Bu saç tipleri ile ilgili bir belirleme yapacak olursak tuzsuz şampuanlar için uygun saç tipleri arasında kuru, yıpranmış, boyalı, dalgalı ve kıvırcık saç tiplerini söyleyebiliriz. Peki, neden özel olarak bu saç tiplerinde tuz içeriği bulunmayan şampuan kullanılmalıdır?

- Kuru saçlarda tuz içeren şampuanların kullanımına devam edilmesi halinde tuz, saçtaki nemi emerek daha da cansız hale gelmesine yol açacaktır. Bu nedenle kuru ve yıpranmış saçların tuz ve sülfat içermeyen şampuanları kullanması, saçların nemini geri kazandırmaya yardımcı olabilmektedir.
- Boyalı saçlara ise özel olarak bu şampuanın önerilmesinin en temel sebebi de tuz içerikli şampuanların boya ile tepkimeye girerek boyayı aşındırmasıdır. Tuz ve sülfat içermeyen bu şampuanlar ile saç rengi uzun süre muhafaza edilebilir ve boyanın olumsuz etkilerinden saçlar korunabilir.
- Son olarak dalgalı ve kıvırcık saçlar şekil vermekte zorlanılan, elektriklenen ve nemi içerisinde hapsetmekte zorlanan saç tipleri arasında gelmektedir. Bu anlamda tuzlu şampuanlar bu saçlarda ekstra şekil bozukluklarına neden olabilmekte, elektriklenmenin artmasına yol açabilmektedir. Tuz içeriği olmayan şampuanlar ise bu saç tiplerinde kullanıldığında daha şekilli, düzgün görünümler oluşmasına yardımcı olacak, elektriklenme sorununu en aza indirecektir.

Tuzsuz Şampuan Nasıl Kullanılmalıdır?

Tuz içeriğinden vazgeçmiş kişilerin merak ettiği bir konu tuzsuz şampuanlar nasıl kullanılmalıdır? Her duşta kullanılır mı? Kimler kullanır? gibi pek çok soru ortaya çıkmaktadır. Bu kapsamda genel bir açıklama yapılacak olursa öncelikle herkes kendi saç tipine göre uygun olarak gördüğü tuz ve sülfat içermeyen şampuanları seçerek kullanmaya başlayabilir. 

Bu şampuanlar saç yıkama rutininize göre her duşta gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir. Duş esnasında kullanımı için öncelikle saçlar ıslatılmalı, ardından yeteri kadar ürün el içerisinde yayıldıktan sonra saç derisine masaj yapılarak uygulanmalıdır. Tüm saça yedirildiğinden emin olunduktan sonra da ılık su ile durulanmalıdır. Gerekirse aynı duş içerisinde ikinci uygulamayı da yapabilirsiniz. Ama genel olarak tek bir kullanım her duş için yeterli olmaktadır.

Sülfat içermeyen bu şampuanlardan en fazla verimi alabilmek için yine aynı şekilde tuz içermeyen saç kremleri ile birlikte kullanılmaları önemlidir. Hem şampuan hem de saç kremini bu şekilde seçerseniz saçlarınızdaki ekstra yumuşaklık ve parlaklık ile tanışabilirsiniz. Saç kreminin uygulanışı da her duş için bir kez olacak şekilde yapılabilir. Saçlar tuz içermeyen şampuan ile yıkandıktan sonra tuzsuz saç kremi saçın boy ve uçlarına yedirilerek yaklaşık 2 ila 3 dakika beklenmeli ardından ılık su ile durulanmalıdır. Bu şekilde sağlıklı saçlara temiz içerik ile ulaşma mümkün olmaktadır.

Genel anlamda tuzsuz şampuanlar nasıl kullanılmalıdır? Normal şampuan uygulamaları gibi kullanılabilmekte, her duşta gönül rahatlığı ile uygulanabilmektedirler.

Tuzsuz Şampuan Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saçlarınız için en doğru olanı yapmaya ve sülfat içeriği olmayan şampuanları kullanmaya karar verdiniz. Peki, tuzsuz şampuan seçerken nelere dikkat etmelidir? 

- Öncelikle alacağınız ürünün gerçekten tuz içeriğinin olmamasına dikkat etmelisiniz. Bunu içerisindekiler kısmından öğrenebilirsiniz. Tuz içeriği olmayan şampuanlarda SLS ve SLES maddeleri içerikte geçmemektedir.
- Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise seçeceğiniz şampuanın saç derinize ve saç tipinize uygun özellikler gösteriyor olmasıdır. Yağlı, kuru, kepekli saçlar için üretilen şampuanların özelliklerine bakarak tercih yapmalısınız.
- Bu şampuanları saç kremi ile birlikte kullanarak ekstra kalıcı sonuçlar elde edebilirsiniz.
- Kullanımında göstereceği etkiler için sabırlı olmalısınız. Düzenli bir şekilde kullanımda etkisini belirli bir süre sonra göstermeye başlayacaktır.

Genel olarak tuzsuz şampuan seçerken nelere dikkat etmelidir? Saça uygun olmasına ve orijinal olmasına denebilir. Sizlere ayrıca bir önerimiz de saçınızın bakımlı olması için seçtiğiniz bu yöntem sonrasında ısıl işlemleri olabildiğince azaltmanız olacaktır. Hem ısıyı azaltıp hem de bu sağlıklı ürünleri kullanarak saçlarınızı son derece dolgun hale getirebilirsiniz.

Tuzsuz Şampuan Kullanmak Herhangi Bir Yan Etki Oluşturur Mu?

Tuz içeren şampuanların yan etkilerinin fazlaca olduğunu biliyoruz. Peki, tuzsuz şampuanların yan etkileri ve riskleri nelerdir? Sizlere bu şampuanların herhangi bir riski veya zararı olmadığından bahsedebiliriz. Uzun süre kullanımda bile saçlarda mükemmel görüntünün bozulmayacağını bilmelisiniz. Temiz içerikli ve kimyasal içermeyen bu şampuanların kullanımında tuzlu şampuanlarda yaşanması muhtemel olan ve özellikle zaman geçtikçe ortaya çıkacak olan sorunları yaşamazsınız.

Genel anlamda tuzsuz şampuanların yan etkileri ve riskleri nelerdir? Sorusuna verilecek cevap riski yoktur olmaktadır. Sadece saç tipinize uygun bir şampuan seçmezseniz bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Bunun için de yukarıda belirttiğimiz tuz içeriği olmayan şampuanları seçerken dikkat edilmesi gerekenleri göz önünde bulundurabilirsiniz.

Hem yan etkisi olmayan hem de açlar için adeta mucize ürün niteliğinde olan bu şampuanlar ile daha sağlıklı saçlar ve daha sağlıklı bir bedene sahip olabilir en azından hayatınızdan bir kanserojen maddeyi çıkarmanın özgürlüğünü yaşayabilirsiniz.

Sonuç: Tuzsuz Şampuanlar İle Daha Sağlıklı Saçlar!

Biliyoruz ki artık doğal olan ürünler bizler için daha kaliteli, daha kullanışlı ve tabi ki sağlığımız için de en doğru seçimdir. Bu anlamda söz konusu saçlarımız olduğunda da sonuç: tuzsuz şampuanlar ile daha sağlıklı saçlar olmaktadır. Sizler de kendi saç tipinize uygun tuz içeriği olmayan şampuanlar ile hem doğaya hem de kendinize yatırım yapabilirsiniz.

SLS içermeyen şampuanlar saçlardaki nemi geri kazandırmakla kalmaz, saç kırıklarının onarılmasına yardımcı olur, saç için gerekli tüm mineralleri sağlar. Bunun yanında da saçın sağlıklı şekilde uzaması için kullanılır. Tüm bunlar göz önüne alındığında doğru ürün seçilmesi sonrasındaki sonuç: tuzsuz şampuanlar ile daha sağlıklı saçlar. 

Özellikle boyalı, kıvırcık veya dalgalı, nemini kaybetmiş, kepek problemi yaşayan kişilerin kullanması gereken bu şampuanlar ile sizler de sağlıklı saçlara sahip olabilir, aynı zamanda da tuz içerikli şampuanların vücudunuz için yaratacağı olumsuz etkilerden sülfatsız şampuan ile kurtulabilirsiniz.



 
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için