0

Sülfat Nedir?

Sülfat Nedir?

Sülfat Nedir?
  • 07 Eylül 2020, Pazartesi
  • 2990
Sülfat olarak bilinen SLS  (Sodium Lauret Sulfate) orta derece tahriş edici özelliğe sahip olan temizlik malzemelerinde bolca köpürdüğü için tercih edilen bir maddedir. Bol köpürmesi nedeniyle daha temiz hissiyatı oluşturan sülfat bu algıdan ve maliyetinin ucuz olmasından dolayı sıkça kullanılmaktadır. Köpürmenin temizlikle uzaktan yakından ilgisinin olmadığını bilen sağlığına önem veren bireylerin artması sonucunda da sülfatsız temizlik malzemelerine ve cildimizle direkt temas eden şampuanların içerdiği tuz oranı dikkat konusu olmuştur. Bu nedenle son zamanlarda revaçta olan bu sülfatsız şampuanlar cilt tarafından kolayca emilebilme özelliğine sahip olan ve zararlı kimyasalları içermemektedir.

İlgimizi Çekebilir : Sülfatsız şampuan nedir? Sülfatsız Şampuan Ne işe Yarar?
 

Sülfat İçeren Ürünler Nelerdir ?


1.    Şampuanlar

2.    Diş macunu

3.    Nemlendiriciler

4.    Banyo köpükleri

5.    Duş Jeli

6.    Yüz yıkama jelleri

7.    Makyaj malzemeleri

8.    Makyaj temizleme ürünleri
9.    Vücut losyonları

Ciltle doğrudan temas eden yukarıda saydığımız ürünlerin içeriğinde sülfatın olması bazı ciltlerde aşırı cilt hassasiyetine neden olur. Alerjik reaksiyonlara da neden olabilen sülfat zararlı maddelere karşı vücudumuzu bir bariyer gibi koruyan cildin, zamanla tahriş olmasına neden olur. Ciltte pullanma gibi etkileri olan sülfat saçlı derinin de kurumasına ve kepeklenmesine neden olur. Hem cildimizle hem de saçımızla doğrudan temas eden sülfatsız şampuanların seçimi bu nedenle önem taşımaktadır.
 

Sülfatın Cilde ve Saça Zararları Nelerdir?

1.    Saç köklerinden emilen sülfat direkt göz bölgesine ulaşarak daha zararlı hale dönüşebilir. Bu durumda bol su ile gözler yıkanmalıdır.

2.    Alerjik reaksiyonları arttırarak daha yeni alerjik reaksiyonların oluşmasına neden olabilir.

3.    Cildin nem dengesini bozan cildinizin ve saçlarınızın kurumasına neden olabilir. 
 
Siz de cildinizin ve saçlarınızın kurumasından şikayetçiyseniz bunun temel nedeni şampuanınızın içindekiler olabilir. Özellikle boyalı saçlarda boyanın renginin bozulmasına neden olan sülfat, keratin bakımınızın kalıcılığını da olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle sülfatsız şampuanlar önerilmektedir. Sülftasız şampuanlarla saçlarınızın doğal yapısını koruyarak hasar görmesini engelleyebilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir: Sülfatsız Şampuan Saça Nasıl Etki Eder? Faydaları Nelerdir?

Kuru, cansız ve mat saçlar için özel olarak üretilen organik içerikli Natura Keratin sülfatsız şampuanlarla yıpranmış saçlarınızı kirden arındırırken etkili bir şekilde onarım da yapabilirsiniz. Saç diplerinin kurumasından kaynaklanan saç kırılması, kopması ve dökülmesi vb. bazı problemlerin ortadan kalkmasına sülfatsız şampuanlar ile sağlayabilirsiniz. Sülfatsız şampuan kullanarak saçlarınızı kolayca durulayıp yumuşak ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir: Sülfatsız Şampuanların Sıradan Şampuanlardan Farkı Nedir?

Her Saç Tipine ve Günlük Kullanıma Uygunluk

Natura Keratin şampuan yumuşak formüle sahip olduğundan saçlarınızı nazik bir şekilde kirden ve yağdan arındırırken saçlarınızın beslenmesini de sağlıyor. Sülfat içeren şampuanlar kimyasal içeriği nedeniyle daha çok köpürür ama bu daha iyi temizlediği anlamına gelmediği gibi saçlarınızda da günlük kullanımında tahrişe neden olur. Sülfatsız şampuanlar saçtan kiri kolayca arındırırken saçlarınızı kırılmaya ve kurumaya karşı da korumuş oluyor. Bu sayede Natura Keratin her saç tipinin rahatlıkla günlük kullanabileceği şampuanlar arasında yerini alıyor. 

Cansız ve Mat Saçlara Mükemmel Parlaklık 

Sülfatlı şampuanların neden olduğu ince telli ve güçsüz saçlarınızın mat görünümünü Natura Keratin sülfatsız şampuanlar ile ortadan kaldırabilirsiniz. Saçlarınıza bakım yaparak saçlarınızı yıpratıcı etkenlerden koruyabilirsiniz. Böylece saçlarınıza sağladığınız parlaklık ve yumuşaklık sayesinde saçlarınızın kolay taranmasına da katkı sağlayabilirsiniz. Ayrıca saçlarınıza yapmış oluğunuz keratin bakımı vb. bakımların veya saç boyası vb. işlemlerin saçlarınızda kalıcılık süresini de Natura Keratin şampuanlar ile arttırabilirsiniz.

Natura Keratin Sülfatsız Şampuanın içeriğindeki Sodium C14-16 OLEFIN SULFONATE nedir?

Market şampuanların içeriğindeki SLS vb. maddeler hem saçınızda cansız ve mat görünüme neden olurken saç derinizin de kurumasına yol açar. Bu nedenle şampuan alırken ilk dikkat etmemiz gereken şeylerin başında SLS içerip içermemesi gelmektedir. SLS vb. zararlı kimyasal maddeleri içermeyen şampuanları seçmemiz sağlığımız açısından daha faydalı olacaktır. 

Natura Keratin şampuanın içeriğindeki Sodium c14-16 OLEFIN SULFONATE, sülfatlı şampuanlara göre saçlarınızı çok daha nazik bir şekilde yıkamanızı sağlıyor. Hindistan cevizinden elde edilen bu içerik sayesinde saçlarınız sülfatın yıpratıcı etkilerine teslim olmuyor.

 

Şampuan Tercihi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sizler için içeriğinde sülfat olan kimyasal maddeleri derledik. Şampuanınızı seçerken aşağıdaki maddelerin olmamasına özen göstermeniz oldukça önemlidir.
 
SLS (Sodium Lauret Sulfate)
SLES (Sodium Lauryl Ether Sulfate)
ALS (Ammonium Laureth Sulfate)
MLS (Magnesium Laureth Sulfate) 
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için