• Türkçe
0

Sağlıklı Saçlar İçin En İyi 10 Gıda

Sağlıklı Saçlar İçin En İyi 10 Gıda

Sağlıklı Saçlar İçin En İyi 10 Gıda
  • 17 Temmuz 2018, Salı
  • 253

Uzun saçlarınız var fakat sıkıldınız kestirmek de istemiyorsunuz. O zaman size uzun saçlar için farklı saç modelleri önerilerimiz var. Fakat saçlarınız uzunda olsa faklı modelde yapsanız eğer saçlarınız bakımlı değilse siz ne yaparsanız yapın saçlarınız güzel görünmeyecektir. Modellerden önce en önemli şey bakımlı saçlar. Eğer saçlarınız yıpranmış ve kurumuşsa saçlarınızdaki kırıkları aldırmalı ve saçlarınızı canlandırmalısınız. Böylece hafifleyen ve temizlenen saçlarınız siz onlara şekil verdikçe daha az zarar görecek ve çok daha güzel görünecek.

Mısır püskülü gibi gözüken saç bakımı nasıl yapılmalı ?
Saçlarınız mısır püskülü gibi sönük ince ve kötü görünüyorsa keratin bakımı ile saçlarınızı canlandırın.

Sağlıklı Saçlar İçin En İyi 10 Gıda
 

1. Somon

Kalp sağlığı içinde önemli olan somon en kaliteli Omega-3 kaynaklarındandır. Ayrıca kafa derisinin de yumuşak ve nemli kalmasını sağlayan somon saçlarınızın da canlı olmasını sağlıyor. Dolayısıyla bu maddenin eksikliğinde saçların mat ve cansız gözükmesine neden olur. Bunun yanı sıra somonda bulunan yüksek miktarda protein saçlarınızın güçlü olmasını sağlıyor.   
 

2. Ceviz

Eğer saçlarda dökülme varsa ve bu genetik değilse ceviz kabuklarını kaynayan suyun içine atıp 10 dakika kadar kaynattıktan sonra saçlarınızı yıkamak saç dökülmelerinizi durduracaktır. Saçlar parlaklığa kavuşacak ve yıpranmış saçlarınızı kuvvetlendirecektir. Ayrıca saçlar kepeklerden de arındırılarak daha sağlıklı bir görünüme kavuşacaktır.


3. İstiridyeler

Saçlarınızın canlı ve parlak gözükmesini sağlayan istiridyeler saçlarınızı mat ve pürüzlü yapısından uzaklaştırır.
 

4. Patates

Patates maskesi yaparak saçlarınızdaki saç ve saç derinizi güçlendirerek saç dökülmelerini engelleyebilirsiniz. 1-2 tane patatesin kabuğun soyduktan sonra katı meyve sıkacağından sıkıp içerisine aloe vera jel ve 1 yemek kaşığı jeli karıştırarak saçlarınıza sürdükten 2 saat sonra yıkayabilir ve saçınızın güçlü ve dinç olmasını sağlayabilirsiniz.
 

5. Yumurta

Nem kaybeden saçlarınız zamanla kurur ve mat gözükür. Saçlara uygulanan yumurta ise saçın kaybettiği nemi tekrar kazanmasına yardımcı olur. Yumurtanın nemlendirme özelliği sayesinde saçlarınız kaybettiği nemi tekrar geri kazanır ve saçlarınızın pürüzsüz olmasını sağlayabilirsiniz.
 

6.Ispanak

Ispanak saç köklerini güçlendirerek saçlarınızın dökülmesini önler ve saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Aynı zamanda ıspanak farklı doğal ürünlerle birlikte saç uzatma kürü olarakta kullanabilir.  
 

7. Mercimek

Lif bakımından oldukça zengin olan yeşil mercimek. Özellikle vücudunuzdan sağlığınıza zararlı olan maddelerin atılmasını sağlar. Aynı zamanda saçlarınızın da güçlenmesini ve dinç gözükmesini sağlar. 
 

8. Yoğurt

Saç dökülmesinin birçok sebebi olabileceği gibi vitamin ve mineral eksikliğinden dolayı da dökülmelere neden olabilir. Bu nedenle bol bol yoğurt tüketimi ile saçlarınızın güçlü kalmasını sağlayabilirsiniz.
  

9. Yaban Mersini

Yaban mersinini kullanarak yapacağınız kürlerde saçlarınızın canlı ve parlak olmasını sağlayabilir ve saçlarınıza güç katabilirsiniz. 
  

10. Kümes Hayvanları

Saçlarınızın sağlıklı ve canlı gözükebilmesi için yeterli miktarda proteini saçlara kazandırmak gerekir. Bunun içinde kümes hayvanlarının önemi büyüktür.  

İlişkili Ürünler

Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için