0

Saçta Keratin Eksikliği Ve Belirtileri Nelerdir?

Saçta Keratin Eksikliği Ve Belirtileri Nelerdir?

Saçta Keratin Eksikliği Ve Belirtileri Nelerdir?
  • 15 Şubat 2023, Çarşamba
  • 577

 

Saçlarla ilgili yaşanan her türlü sorunun ana kaynağı Keratin eksikliği olarak bilinir. Peki keratin eksikliği nedir? Saç için keratin bakımı: hangi ürünleri kullanmak gerekir? Keratin bakım ürünleri hangileridir?

 

Keratin eksikliği durumunu fark edebilmek için saçlarınızı iyi tanıyor ve dikkatli inceliyor olmanız gerekir. Saçların tellerinde ve uçlarında izler görüyorsanız sorun başlamış demektir. Saçta keratin eksikliği ve belirtileri nelerdir? Saçta solgunluk, yıpranmışlık, matlık, kırılmalar gibi destekleyici sorunlar ardarda karşınıza çıkmaya başlayacaktır. Bu durumda yapılması gereken özel formüllerle düzenlenen nem ve mineral desteği alan keratin kullanmaktır. Keratin bakımı uygulamasını gerçekleştirdiğinizde eski halini almış saçlarınıza kavuşmanız mümkün olacaktır. Ancak keratin uygulamasını kendi kendinize yapmanın dışında en sağlıklı ve garantili yolu bir uzmana yaptırmaktır.

Kendi kendinize yaptığınızda yanlış bir adım ve uygulama saçlarınıza ciddi zarar verecektir. Doğru ürün, doğru uygulama ve doğru uygulama sonrası süreçler, size sağlıklı saçlarınızı geri kazandıracaktır. Tüm bu süreçler başarılı bir şekilde geçildiğinde sonuç: keratinli saçlar için sağlıklı ve parlak bir görünüm olacaktır.

 

Keratin Nedir Ve Saçta Ne İşe Yarar?

 

Saç bakımı konularında incelemeye girildiğinde karşınıza en çok çıkacak kelime keratin olacaktır. Bu noktada doğal olarak akıllardaki soru; keratin nedir ve saçta ne işe yarar? olmaktadır. Öncelikle işin kökenine inip keratin kavramını anlatarak başlamak gerekir. Keratin bir protein türüdür ve vücutta tırnak, saç ve dişlerde yoğun olarak bulunur. Saç ve tırnak uzamasında oldukça etkili bir protein olarak hayati bir değeri vardır.

Vücutta doğal olarak bulunan bir maddedir ve keratin eksikliği olmaya başladığında sorunlar başlar. Keratin eksik olduğunda, takviye etmek amaçlı olarak birçok yöntem vardır. Keratin bakımı uygulaması da bunlardan biri olarak en çok tercih edilen yöntemdir demek yanlış olmayacaktır. Unutmadan eklemek gerekir; vücuda keratin desteğini, beyaz ve kırmızı et ile yün, doğal ve deri gibi ürün ve maddelerde sağlayabilmektedir. Keratin proteininin saça sağladığı yararlar ise aşağıdaki gibi özetlenebilir;

 

  • Saç Dökülmesini Azaltma: Keratin eksikliği olduğunda saç dökülmeleri başlayabilir. Keratin saç bakım ürünleri sayesinde bunun önüne geçilmiş olacaktır.

 

  • Saçtaki Yıpranmaları Önleme: Saçlara yapılan çeşitli işlemler saçları yıpratır. Bu da kuruluk, kırılma ve benzeri durumları ortaya çıkarır. Keratin bakımı ile bu durumlara karşı saçınızı koruyabilirsiniz.

 

  • Saç Kalitesini Artırma: Keratin eksikliği saçlarda incelme ve kopmalara neden olur. Saç tellerini kalınlaştırmak ve güçlü hale getirmek için keratin bakımı verimli bir geri dönüş sağlayacaktır.

 

  • Saçların Uzamasına Yardımcı Olma: Doğal içerikli keratin bakım ürünleri ve tedavisi ile saçların çok daha hızlı bir şekilde uzaması sağlanacaktır.

 

  • Saçlarda Parlaklık Sağlama: Saçlarda parlaklık yaratması özelliği, keratinin en bilinen özelliklerinden biri olarak öne çıkar.

 

  • Saçlarda Tarama Kolaylığı: Keratin nedir ve saçta ne işe yarar? başlığına son madde olarak, çoğu zaman sorun halinde olan ve can yakan saç tarama konusunda, keratin bakımı ile artık zorlanmadan saçları taramak mümkün olabilecektir.

 

Saçta Keratin Eksikliği Ve Belirtileri Nelerdir?

 

Saçlarınız için bakım yaptırmadan önce kendi saçınızı tanıyor olmanız adeta kendi saçınızın doktoru olmanız önemli bir avantaj olacaktır. Her geçen gün saç tellerinde bulunan keratin miktarı azalır. Saçta keratin eksikliği ve belirtileri nelerdir? Bu noktada eksikliğin getirisi olarak en önemli belirtiler temelde saçlarda bakımsız ve solgun bir görüntü ve olarak ortaya çıkar. Bunu takiben de saçlarda cansızlık, yıpranmışlık hacimsizlik gibi durumlar gözükür. En çok karşılaşılan belirtilerden biri de saçlarda dökülme ve saçlarda zayıflamadır. Bu durumlara karşılık olarak aslında ilk atılması gereken adım, vücut keratin seviyesini ölçtürmek olmalıdır. Keratin oranına göre sonraki adımlara geçilmelidir.

 

Saç İçin Keratin Bakımı: Hangi Ürünleri Kullanmak Gerekir?

 

Keratin eksikliği nedeniyle keratin bakımı uygulaması yaptırmaya karar verenler aklına ilk şu soru gelir; saç için keratin bakımı: hangi ürünleri kullanmak gerekir? Bu aşamada ürünlerin barkod içermesi, doğru ve incelediğiniz bir marka olması ve de tamamen doğal bir ürün olması ana kriterler olmalıdır. 

 

Keratin Tedavisi: Ne Zaman Ve Nasıl Yapılmalıdır?

 

Keratin bakımı ve tedavisi konusunun zamanı ve nasıl yapılması gerektiği merak edilen bir konudur. Keratin tedavisi: Ne zaman ve nasıl yapılmalıdır? Bu konuda net bir örnekle şunu söylemek mümkündür; Dışarı çıktınız ve nemin getirisi olarak saçlarınızda elektriklenme yaşıyorsanız, saçlarınız genelde kuru ise artık bir keratin bakımı yaptırma zamanı gelmiş demektir.

Keratin tedavisi sayesinde, bu kabarma sorunu ve saç tellerindeki kuruma sorunu onarılmış olacaktır. Bir diğer zamanlama kriteri de mevsimseldir. Bu tip işlemleri yaz ayı ve sıcaklıklar artmadan yaptırmak gerekir. Yaz öncesi yapılan keratin tedavileri ile saçlar tuz, havuz ve güneş gibi etkenlere karşı korunmuş olacaktır. Yaz bitimi yapılan işlemlerde ise yaz döneminde güneş, tuz gibi etkenlerle yıpranan saçlar, nem ve keratin takviyesi alıp canlanmış olacaktır. Keratin tedavisi: Ne zaman ve nasıl yapılmalıdır? Evde kendi kendinize de yapabileceğiniz bir uygulama olmasına rağmen daha verimli ve sağlıklı olması açısından profesyonel ellere bırakmak doğru olacaktır. Evde kendi kendinize yaparken hem adım adım ilerlemek, hem de bazı önemli detaylara dikkat etmek gerekir. Bu adımlar ve detaylar şu şekildedir;

 

  • Bu işlem için gerekli olan özel bir şampuan ile saçları yıkayarak sürece başlanır.
  • Bu şampuanın kullanılmasının nedeni, saçı derinlemesine temizlemesidir.
  • Ardından uygulamaya geçilir ve keratin saça uygulanır. Bu uygulamada amaç her saç teline uygulamayı yapabilmektir. Bunun içinde yöntem olarak saçı eşit parçalara ayırıp bölmektir. İşlemi yaparken de keratin, fırça ile saç ucuna kadar sürülür.
  • Keratin bakımı uygulaması bittiğinde hiçbir ek işlem yapmadan yaklaşık 20-30 dakika kadar beklenir. 
  • Keratini sabitlemek için de fön makinesi yardımı ile saçlar kurutulur ve ardından da fön çekme işlemi yapılır.
  • Tüm bu işlemleri yaparken mutlak suretle maske kullanılmalıdır. Çünkü ürünün sıcakla temasından ortaya çıkacak koku ve duman boğaza zarar verebilir.
  • Son olarak ta saç diplerine kadar çekilmesi gereken fön işlemi sırasında sıcak fönün deriye temas etmemesine dikkat edilmelidir. Eğer bu tip durumlar olursa canınız yanabilir ve de ileriki zamanlarda kepek benzeri ölü deriler bulmanız mümkün olabilir.

 

Keratin Saçlar İçin Bakım Önerileri Ve Tavsiyeler

 

Saçlara keratin eksikliği durumuna karşı bakım yapıldıktan sonraki süreçte oldukça değerli ve önemlidir. Çünkü devamında dikkatli olunmadığında yapılan işlem boşa gidebilir. Keratin saçlar için bakım önerileri ve tavsiyeler aşağıdaki gibi özetlenebilir;

 

  • Öncelikle işlem sonrası 48-72 saat aralığında saçları asla yıkamamak gerekir.
  • Bu süreçte terleme oluşturacak aktiviteler yapılmamalıdır.
  • İşlem sonrası ilk 48 saatlik süreçte istemeden saçınızı ıslatırsanız hemen kurutma makinesi ile kurutma yapıp düzleştirici ile düzleştirme işlemi yapılmalıdır.
  • Her saç yıkama işleminden sonra mutlaka fön makinesi yardımıyla saçlarınızı kurutun. Kendi kendine kurusun mantığından uzak durun.
  • Keratin eksikliği durumuna karşı yapılan bakım sonrası süreçte saçlarınıza toka, bant, klips gibi şeyler takmayın ve at kuyruğu şeklinde toplama gibi işlemler yapmayın.
  • Saçlarınızı kulak arkası yapmayın.
  • İşlem sonrası ilk 48 saatlik bölümde saçları olabildiğince düz halde tutmaya gayret edin.
  • Keratin saçlar için bakım önerileri ve tavsiyeler konusunun son maddesi olarak, bu işlemin uzun süreli olarak kalmasını sağlamanın yolu, her zaman için natura keratin saç kremi, sülfatsız şampuan ve işlem sonrası bakım için gerekli olan ürünleri kullanmak sağlıklı olacaktır.

 

Keratin Saçlarla İlgili Bilinen Yaygın Yanlışlar

 

Keratin bakım uygulaması için birçok farklı tür mevcuttur. Bir de benzeri olan farklı uygulamalarda bulunur. Doğal olarak hem kendi içinde hem de diğer emsalleri ile karıştırılması olası bir durumdur. Keratin saçlarla ilgili bilinen yaygın yanlışlar nelerdir? Keratin bakımı temelde birkaç türde yapılmaktadır. İlki doğal keratin uygulama yöntemidir. Bu yöntem, kimyasal ve renklendirme işlemleri ile ısıya maruz kalma durumlarından sonra saçı onarmak amaçlanır.

İkinci yöntem ise saçı düzleştirmek amacında olan sakinleştirici keratin bakımı vardır. Bir de Brezilya fönü adı verilen oldukça güçlü bir uygulama mevcuttur. Tamamen düz bir görünüm sağlayan, kıvırcıklık ve dalgalanmaları tam olarak yok eden bir uygulamadır. Tüm keratin bakımlarında ısı gerekir ama keratin saçlarla ilgili bilinen yaygın yanlışlar arasında önemli bir konuda budur. Çünkü aşırı ısı saçlara zararlıdır. Doğru ısı  kullanılmalıdır.

 

Sonuç: keratinli saçlar için sağlıklı ve parlak bir görünüm kaçınılmazdır. Ancak doğru keratin bakımı ürünü, doğru uygulama ve doğru uygulama sonrası süreçleri gerçekleştirmek gerekmektedir.

 

Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için