0

Saç Maskesi Ne İşe Yarar?

Saç Maskesi Ne İşe Yarar?

Saç Maskesi Ne İşe Yarar?
  • 17 Temmuz 2018, Salı
  • 234

Saç maskesi saçlara yüksek oranda nem takviyesi yapan saç kreminin yoğun halidir. Genellikle tüm maskeler haftada bir yada iki defa düzenli uygulanmaldır. Nem yüklemesinin dışında bazı maskelerin onarıcı, besleyici, boya koruyucu, çok kuru saçlar için yükske nemlendirme gibi özellikleri vardır. Saçınız da vücüdunuz gibi kuruyabilir. Kuru saç saman gibi mat ve zayıf görünür. Isı saçın nemini alır. Bu nedenle ısıtılmış şekil verme araçlarını mümkün olduğunca az kullanmalı ve fön makinesinin ayarını düşük ısıya ve tam üflemeye ayarlamalısınız. Uygulayacağınız fön, maşa gibi işlemleri saçınızıda bulunan nemin azalmasına neden olur. Boyalı veya permalı saçların uygun şekilde nemlendirilmesi de özellikle önemlidir. Hayatınızda gün boyu karşılaştığınız sorunlar saçınıza vereceğiniz bakımı erteler. Gün boyu maruz kaldığınız kir , duman , toz bu gibi etkenler saçınızın nemsiz kalmasına sebep olur. Günlük saç maskesi kullanarak saçınızın nem ihtiyacını giderebilirsiniz.

Saçlarımızın en çok ihtiyaç duyduğu şey nemdir. Nemsiz kalan saçlar yıpranır , dökülür , canlılığını yitirir , çabuk kurur ve matlaşır. Bunun önüne geçmek için saç tipine uygun saç maskesi uygulanmalıdır. Saç maskesi saçlarınıza nem takviyesi yaparak  günlük hava şartlarına rağmen saçınızın nem ihtiyacını karşılar. Saç kremleri sık sık her duş sonrasında kullandığımız bir üründür. Ayrıca her saç tipi saç kremleri kullanabilirler. Saç maskesi saçı yumuşatmanın yanı sıra saçlarınıza derinlemesine bakım ve onarım sağlar. Saç kremlerinden farkı saç maskeleri sık sık kullanılmaz. Saçlarınızın bakıma ihtiyaç duyduğunda kullanılır. Yıpranmış, kuru ve aşırı işlem görmüş saçlara saç maskesi kullanılır. Saç maskeleri haftada bir olmadı iki kere uygulamak gerekir.

Saç maskelerini seçimi oldukça önemlidir. Öncelikle saçınızın ne durumda olduğunu nasıl bir işlem görmesi gerektiğini bilincine varmalısınız. Saç maskelerinin çeşitleri vardır bunlar; Yağlı saçlar için saç maskesi, kuru yıpranmış saçlar için saç maskesi, Boyalı saçlar için ve doğal saç maskeleri vardır. Bu çeşitler içinden size uyan saçınızın ihtiyaç duyduğu bakımı sağlar.
 

Saç Maskesini Kimler kullanmalıdır?

Saçları yıpranmış , kurumuş, nemsiz kalmışsa herkes kullanmalıdır. Ancak yapacağınız maske için önce bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Maskeyi kullanmadan önce saç tipinize uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Maskeyi kullanmaya başlayacağınız zaman tek bir seferde uygularsanız geçici sonuç alabilirsiniz . Etkili ve kalıcı sonuçlar için düzenli olarak uygulama yapmalısınız. Saçlarınızı sıcak suyla ve sık yıkamaktan kaçınmalısınız. Maske yaptığınız günlerde maşa , fön gibi uygulamalardan kaçının.  Maske yaptığınız da daha etkili bir sonuç için doğal ve organik malzemeler kullanmaya özen gösterin. İsterseniz sitemizden dilediğiniz özellikteki saç bakım maskelerine sahip olabilirsiniz. Dilerseniz ise evinizde doğal yollarla kendinize saç bakım maskesi oluşturabilirsiniz. Bu noktalara dikkat ettiğinizde istediğiniz saç maskesini kullanabilirsiniz.

Saç Maskesi Neden kullanılmalıdır?

Saç makesi saçınızın kaybettiği nemi kazandırmak için kullanılır. Günlük hayatta karşılaştığınız etkenler saçınızın doğal görünümünü bozar bundan dolayı saçınızın ihtiyaç duyduğu nemi kazandırmalısınız. Saçlarınız doğal nemini kaybettiğinde kuru görünüm sağlar. Kuru saç kırılgandır ve dokununca saman gibi bir his verir. Bu gibi saçlar zor taranır ve parlaklığını yitirir. 
Maskelerin temel amacı kuru ve yıpranmış saçı derinlemesine nemlendirmek ve parlaklık kazandırırken ,kırılan saçları onarır ve saç kırılmalarının önüne geçer. Yaptığınız düzenli maske sayesinde saçın daha parlak ve canlı gözükmesini sağlayabilirsiniz. Maske alıyorsanız, içeriğini iyi okuyup, ne işe yaradığından emin olarak satın alın.  Saçınıza özenle bakmalısınız. Sert muamele saçınızı çok fazla gerip daha sonraki süreçlerde zarar verebilir. Bu yüzden saç bakımını aksatmamalısınız.
 

Saç maskesi çeşitleri

 

Onarıcı saç maskesi

Yıpranmış saçlarınıza eski sağlığını ve ışıltısını geri kazandırabilirsiniz. Saçlarınıza uyguladığınız yoğun işlemler, hava kirliliği , güneş gibi etkenlere maruz kalmış saçlarınıza uyguladığınız onarıcı saç maskesiyle , saçlarınıza eski doğal parlak görüntüsünü kazandırabilirsiniz. Yıpranmış saçlar için onarıcı saç maskesi saçlarınıza derinlemesine besleyerek  onarır ve yapılandırır. Çalışan bayanlar daha sık fön, düzleştirici gibi ısılı işlemleri kullanmaktadır. Bunun dışında ayda bir yada iki ayda bir yapılan boya işlemleri sonrasında da saçlar çok fazla yıpranmaktadır. Onarıcı özelliğe sahip maskeler ile saçların kaybettiği nem ve keratin takviyesi ile saçlar güçlendirilir.
 

Besleyici saç maskesi

Saç maskeleri saç kökleri ve saç derisi için besleyicidir. Yıpranmış saçların eski görünümünü kazanmasına yardımcı olur. Saçlarınıza parlak , ipeksi yumuşaklık kazandırır. Saçlarını sürekli boyatanların kesinlikle besleyici saç maskelerine ihtiyacı vardır. Bunun nedeni boya işlemlerinde kullanılan kimyasalar saçları zayıflatır. Saçlar zamanla incelir kurur ve kırılmaya başlar. Besleyici özelliği olan maskeler saçın kaybettiği nemi geri kazandırarak saçların zayıflamasının önine geçer.
 

Boya koruyucu saç maskesi

Saçlarınızı boyarken zararlı etkisene rağmen boyuyoruz. Saç rengi beklenmediği şekilde açılıyor, dipler hemen kendini belli ediyor parlaklığı ve canlılığı soluyor aynı boya işlemini tekrardan yapıyorsunuz. Saçlarınızın renginin çabuk açılmasını nedeni kullandığınız maskelerdir. Maskeler saç tipine göre ayrılmıştır. Saç boyaları saçlarınızı geçirgen hale getrirebilir. Bu da saçlarınızın nem kaybına daha kolay hale getirir. Yani siz saçlarınızı  her yıkadığınız da normalden daha fazla nem kaybedersiniz ve buda saç boyasının yapısını bozar. Saçlarınızda ki boyayı daha uzun süre kalması için saçlarınızı nemlendirmeniz gerekir. Birçok saç markası boyalı saçlara özel maske üretir. Bu tarz maskeler saçlarınızdaki boyanın yapısını muhafaza etmesini desteklemek ile birlikte boyaya parlaklık ve canlılıkta katar.


Kuru saçlar için saç maskesi

Kuru saçın birçok nedeni vardır. Saç deriniz kuru olabilir ve yeterli miktar da sebum üretmiyordur. Saçlarımız kuruysa saç diplerimiz yeterince beslenmez mat, cansız, yıpranmış bir görünüm kazanır. Saçınızın bu durumdan kurtarmak için birçok çözüm vardır. Kullanacağınız maske ile saçınızın ihtiyaç duyduğu nemi kazandırır.
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için