0

Saç Keratin Bakımı Rehberi

Saç Keratin Bakımı Rehberi

Saç Keratin Bakımı Rehberi
  • 18 Kasım 2023, Cumartesi
  • 416

Saç Keratin Bakımı Rehberi
Saç için keratin bakımı her geçen gün daha popüler olmakta olan bir uygulama olarak bilinmektedir. Yıpranmış saçlarını eski, sağlıklı hallerine kavuşturmak isteyen kadın veya erkek pek çok kullanıcı bu uygulamayı gerçekleştirir. Uygulamanın popüler olmasının sebeplerinden biri, kuaförlük hizmeti veren yerlerde yapılabileceği gibi gerekli malzemeleri sahip olunduğu takdirde evde de yapılabiliyor olmasıdır. Dolayısıyla pek çok kişi, saçlarının eski sağlıklı hallerine sahip olmadığını düşündüğünde bu uygulamayı gerçekleştirir. Keratin bakımı, saçları kabarık ve kıvırcık olan kişiler tarafından farklı uygulama yöntemleri ile saçlarını düzleştirmek için de kullanılmaktadır.

Saç Keratin Bakımı Nedir?

Saça keratin bakımı, saçlar için oldukça yararlı olan keratin adı verilen maddenin saçı uygulanması ile gerçekleşmektedir. Bu uygulamanın farklı yöntemleri olabileceği gibi, keratin farklı formlarda da satın olarak kullanılabilir. Keratin bakımı en ağırlıklı şekilde satın alınan Keratinin sülfatsız şampuan ile yıkanan saçı uygulanması ile gerçekleşmektedir. Bu uygulama esnasında keratin saçta daha uzun süre kalabilmesi için şampuan sülfatsız olarak tercih edilir. Keratin saç uygulandıktan sonra saç fen makinası yardımıyla kurutularak ısı yardımıyla keratin saçta kalması sağlanır. Bu şekilde saçı hapsedilen keratin saçların eski sağlıklı hallerine kavuşmasına, çok daha canlı ve gür bir görüntüye sahip olmasını sağlar.
 

Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır? 

Keratin bakımının uygulanmasının pek çok farklı yolu bulunmaktadır. Direkt olarak satın alınan keratin saç uygulanabileceği gibi, farklı formlarda içerisinde keratin bulunan ürünlerle saça bakım da yapılabilir. Bu bakımın oldukça popüler olmasının nedenleri arasında kullanıcıların evde kendilerinin de yapabiliyor olması bulunur. 

Evde keratin bakımı yapmak isteyen kişilerin satın alacakları keratin içeriğine dikkat etmesi gerekmektedir. Bitkisel keratin satın alınarak yapılan uygulamanın etkileri çok daha uzun süre kalıcı olacaktır. Keratin saç bakımı evde bu maddenin saçın her yerine gelecek şekilde uygulanması ile gerçekleşir. Ancak aldığınız keratinin türünün farklı olması, uygulamanın da daha farklı şekilde gelişmesine sebep olabilir. 
 

Keratin Saç Bakım Yağı 

Keratin yağ formunda da bulunabilen ve bu şekilde saça uygulanabilecek bir ürün olarak bilinir. Saç yağlarının oldukça popüler olması sebebiyle pek çok kişi keratin saç bakım yağlarını tercih etmektedir. Saç yağları saça kolaylıkla uygulanırken, düzenli kullanımda gözle görülür şekilde saçlar iyileştirmekte ve daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Saçlar pek çok farklı sebepten dolayı yıpranabilir. Özellikle yüksek ısı yardımıyla saçlarınızı şekil veriyorsanız, belirli bir sürenin sonunda saçlarınızın eski sağlığına sahip olmadığını gözlemleyebilirsiniz. Bu durumlarda saçınıza kullanacağınız keratin saç bakım yağı, saçınızın daha canlı ve gür görünmesi konusunda yardımcı olacaktır.
 

Keratin Bakımı Saç Rengini Açar mı?

Keratin bakımı yaptırmak isteyen kullanıcıların saçlarının renginin açılıp açılmayacak konusu oldukça kafa karıştırıcı bir halde bulunmaktadır. Özellikle saçlarını düzenli olarak boyayan kullanıcılar keratin bakım esnasında saçlarında herhangi bir renk değişimi olup olmayacağı hakkında kafa karışıklığı yaşamaktadır. 

Keratin saça oldukça yararlı bir maddedir. Tek başına saç rengini açması mümkün değildir. Ancak evde veya kuaförde uygulanan keratin bakım esnasında keratin saçta kalabilmesi adına saçlar pek çok kez yıkanır. Saçların yıkanması ise saç rengini açabilir. Dolayısıyla saç renginde herhangi bir açılma istemeyen kişiler yağ gibi, yıkanması gerekmeyen formlarda bulunan keratin yardımıyla da saçlarına bakım yapabilir. 
 

Keratin Bakımı Saç Döker mi?

Saça keratin bakımı uygulanmasının nedenleri arasında saçlarında dökülme problemi yaşanması bulunur. Dolayısıyla keratin bakımının saçlarını döküp dökmeyeceğini düşünen kişiler, gönül rahatlığıyla bu uygulamayı gerçekleştirebilir. Keratin saçlara eski sağlıklı görüntülerini verirken, saç tellerinin daha kalın ve kuvvetli olmasını sağlamaktadır. Dolayısıyla keratin bakımının saç döktüğüne dair herhangi bir bilgi yoktur. Aksine keratin bakımı saç dökülmesi yaşayan kişiler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir.
 

Keratin Bakımı Saçı Uzatır mı?

Saça keratin bakımı nedir sorusunu soran pek çok kişi bu uygulamanın etkilerini de öğrenmek istemektedir. Keratin bakımının en sık kullanılmasının altında yatan neden saçların daha sağlıklı ve canlı gözükmesini sağlamaktır. Ancak keratinin saçları bu etkiyi, yapabilmesi için saç tellerini güçlendirmesi gerekir. Dolayısıyla keratin saç tellerini güçlendirirken, saçlarınızın hızlı uzamasına da yardımcı olacaktır. Keratin bakımı yapılan saçların diğer saçlara göre çok daha hızlı sürede uzadığı, kullanıcılar tarafından söylenir. 
 

Keratin Bakım Temiz Saça mı Yapılır?

Keratin bakımı esnasında kullanacağınız keratinin formu, uygulamanın şekillerini değiştirmektedir. Keratin bakımlarından en popüler olanı, sıvı şekilde bulunan keratinin saça uygulanması ile gerçekleşir. Bu işlemden önce saçların sülfatsız bir şampuan yardımıyla oldukça iyi şekilde yıkanması gerekir. Dolayısıyla keratin bakımı, temiz saça yapılmaktadır. 
 

Keratin Bakımı Saçı Gürleştirir mi?

Keratin bakımın en bilindik etkilerinden biri ise saçı daha gür hale getirmesidir. Saçlar için oldukça yararlı olan bir protein maddesi olan keratin, saç tellerini kalınlaştırmaktadır. Saçlarında koparak dökülme problemi yaşayan kişiler ise, keratin bakımının yeni saç oluşumuna da yardımcı olduğunu gözlemleyebilir. Dolayısıyla saç keratin bakımı saçların eskisinden çok daha gür ve sağlıklı gözükmesini sağlarken, uzatma gibi pek çok etkisi de bulunmaktadır. 
 
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için