0

Profesyonel Keratin Ürünleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Profesyonel Keratin Ürünleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Profesyonel Keratin Ürünleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler
  • 07 Şubat 2023, Salı
  • 68

Saçlarımızın sağlığı ve güzel görüntüsü için hazırlanmış olan özel bir bakım ve tedavi yöntemi: Profesyonel keratin uygulaması nedir? Nasıl yapılmalıdır? Profesyonel keratin ürünleri seçerken nelere dikkat edilmelidir? Profesyonel keratin ürünleri ve uygulaması hakkında bilmemiz gerekenler nelerdir?

 

Saç şekilleştiren işlemler ve kimyasalları, hava ve çevre kirliliği, saç boyama işlemi derken birçok nedenle saçlarımız yıpranmakta ve canlılığını, gücünü yitirebilmektedir. Bu kadar sorunun olmasının nedeni ise keratin adı verilen proteinin eksilmesi saydığımız nedenlerden dolayı eksilmesidir. Tırnak, cilt ve diş sağlığı içinde önemli bir madde olan keratin, en çok saçlarda önem kazanır. Bu sorunların yaşanması ile eksilen keratin düzeyini tekrar olması gereken seviyeye çıkarmak ve saçları kendine getirebilmek için de keratin bakım ve tedavi işlemi yapılmasına ihtiyaç duyulur. Hangi saç tipleri ve problemleri için profesyonel keratin ürünleri uygundur? Bu noktada öncelikle keratin bakımı ile ilgili detayları bilmek, konuya hakim olmak gerekir. Detayları incelediğiniz ve öğrendiğinizde bu soruya çok daha net cevap vermeniz mümkün olacaktır. Temelde keratin kavramı ile ilgili bilinmesi gerekenler şu şu şekilde özetlenebilir;

 
  • Keratin etkisini canlı ve parlak saçlar sunarak gerçekleştirir.

  • Saç tellerindeki incelmeyi sonlandırır ve kalınlaşmasını sağlar.

  • Keratin saç bakım ürünleri seçiminde sülfatsız ve köpüksüz ürünler kullanılmalıdır.

  • Keratin yükseltme de sebze, et ve meyvelerde etkili olmaktadır.

  • Brezilya fönü ile benzerlikleri olsa da farklı sonuçları bulunur.

  • Keratin bakım ürünleri de ürün içeriklerine dikkat edilmelidir.

  • Keratin bakım ürünlerini alıp kendinizde evde bu uygulamayı yapabilirsiniz.

  • Keratin uygulaması yapılan saçlarda etki uzun sürelidir.

 

Keratin Nedir Ve Saçlar İçin Ne Kadar Önemlidir?

 

Özünde, bir protein olan keratin nedir ve saçlar için ne kadar önemlidir? sorusu saçlarıyla ilgili bakım ihtiyacı duyan kişiler için en çok sorulan soruların başında gelir. Keratin için, saçın yapı taşıdır demek yanlış olmaz. Sağlıklı bir cilt, sağlıklı ve mutlu saçları korumanın temeli olarak görülür. Keratin; doğal bir şekilde oluşan saç telleri, cilt ve tırnaklarda olan bir protein türüdür. Hücresel fonksiyonları düzenlemek ve saç şaftını korumak gibi fonksiyonları vardır. Tüm saç sorunlarının çözülmesinde ve tedavi edilmesinde faydaları sayısız olarak görülen keratin ve keratin ürünlerinin sağladığı bakım ile saçların güçlenmesi, büyümesi ve esnekliğinin artması sağlanmaktadır. Saça yapı kazandıran, pürüzsüz ya da kıvırcık görünmesini sağlayan 18 amino asidi birleştiren bir zincir olarak görülür. Keratin nedir ve saçlar için ne kadar önemlidir? Saç problemlerine karşı endişeyi azaltan keratin bakım ve tedavisi, kırılan saçları, kaybolan saç parlaklığını, saç dökülmelerini ve kırık uçları geri kazandırmaya ve düzeltmeye yönelik ciddi bir etki sağlamaktadır. Keratin saç üstünde yarattığı koruyucu tabaka ile tüm bu sorunlarla savaşmayı başaran temel bir protein olarak hayatımızda varlığını sürdürmektedir.

 

Profesyonel Keratin Ürünleri: Neden Tercih Edilmelidir?

 

Keratin ürünleri günümüzde en çok tercih edilen saç bakım ve tedavi ürünleridir. Profesyonel keratin ürünleri: neden tercih edilmelidir?

 
  • Keratin bakım ürünleri ve tedavisi, yıpranmış olan saçların onarımını ve parlak görünümünü sağlar.

  • Keratin sonrası saçlar çok daha dolgun ve canlı gözükecektir.

  • Saçlarınız ince telli ise, kalınlaşmasına, dolayısıyla da kırılma ve kopmalara karşı koruma oluşturacaktır.

  • Keratin bakımı yaptıranların saçlarının daha hızlı ve gür şekilde uzadığı bilinmektedir.

  • Profesyonel keratin ürünleri: neden tercih edilmelidir? sorusunun en önemli cevabı ise; keratin hem cilt hem de saçlara iyi gelir. Sağlıklı bir cilt ve saç için mutlak suretle keratine ihtiyaç vardır. Keratin zaten mevcutta vardır ve olmak zorundadır. Zaten keratin bakımı ve tedavisinin ana nedeni vücuttaki keratinin eksilmesi durumudur.

 

Profesyonel Keratin Ürünlerinin Faydaları Nelerdir?

 

Vücudumuz için kanın önemi neyse saçlarımız için de keratinin önemi aynıdır demek yanlış olmaz. Keratin saçlarımızda olan önemli bir protein olarak bilinir ve zamanla keratin azalması olma ihtimali vardır. Erken yaşlarda keratin eksikliği saç dökülmesi gibi durumlara yol açar. Keratin miktarını azaltan nedenler şampuanlar, saç kremleri ve diğer saç bakımı ürünlerinin içerdiği kimyasal maddelerdir. Profesyonel keratin ürünlerinin faydaları nelerdir? Profesyonel keratin bakımı yaptırmanın bu anlamda birçok yararı ortaya çıkmaktadır. Bu yararlar temelde üç başlıkta toplanır;

 
  • Saçları Canlandırma: Profesyonel keratin bakımı yaptıranlardan gelen ilk yorum “saçlarım canlandı” olmaktadır. Saç tellerini sarıp, dış etkilere karşı koruması, çevresel etkenlerden saçı korumasını sağlar. Bu da saçlara sağlıklı ve canlı görünüm verir.

 
  • Yıpranmalara Karşı Koruma: Saç telleri, yüksek sıcaklık, UV ışınları, şekillendirici ürünler ve mevsim geçişleri gibi nedenlerden dolayı zarar görür. Saçlarda elektriklenme, parlak olmama, kabarma ve cansızlık gibi durumların nedeni keratin anlamında eksik olması anlamına gelir. Profesyonel keratin bakımı ile saçlar, bu yıpranmalara karşı çok daha güçlü bir savunma sağlar. Düzenli bakım olduğunda ince telli saçların bile oldukça gürleştiği görülmektedir.

 
  • Saçları Güçlendirme: Profesyonel keratin ürünlerinin faydaları nelerdir? sorusunun en son maddesi ise saçları güçlendirmesi özelliğidir. Pro keratin bakımının saçlarda sağladığı ilk gözlemlenen değişim saçların güçlenmesi konusunda olmaktadır. Profesyonel keratin bakımı ile saç taranması sırasında tarakta kalan kopmuş saçlar, her gün biraz daha azalacak ve saçlarınız çok daha güçlenecektir.

 

Hangi Saç Tipleri Ve Problemleri İçin Profesyonel Keratin Ürünleri Uygundur?

 

Özel keratin bakım ürünleriyle yapılan keratin bakımı ve tedavisini yaptırmak için bazı nedenler ve kriterler olmalıdır. Hangi saç tipleri ve problemleri için profesyonel keratin ürünleri uygundur? Temelde her tip saç için keratin uygulaması yapılabilmektedir. Özellikle saçları boyalı olan kişilerin bu kimyasalların getirisi olarak saçlarında yıpranmalar oluşur. Bu noktada keratin bakımı mutlak suretle yapılmalıdır. Bunun dışında da farklı nedenlerle zarar görmüş, canlılığını yitirmiş, yıpranmış ve dolgunluğunu kaybetmiş saçlar içinde keratin saç bakım ürünleri ile bakım ve tedavi uygulanabilmektedir.

 

Profesyonel Keratin Ürünlerinin Nasıl Kullanılması Gerekmektedir?

 

Genel olarak keratin bakımının profesyonel ellerle yapılması en doğru yol olmaktadır. Ancak son dönemlerde birçok kadın bu bakımı evde kendi kendine de uygulamaktadır. Bu noktada merak edilen soru; Profesyonel keratin ürünlerinin nasıl kullanılması gerekmektedir?

 
  • İlk adım olarak özel ve doğru bir şampuan ile saçlar yıkanmalıdır.

  • Bu şampuan saçların temizliğinin derinlemesine olmasını sağlar.

  • Ardından keratin uygulamasına geçilir. Temel amaç her bir saç telinin işlenmesidir. Bunun içinde saçlar birkaç eşit parçaya bölünmelidir. Keratin malzemesi, fırça yardımıyla saçlara sürülür ve uçlarına kadar tarama ile yayılır.

  • Aygulama bittikten sonra yaklaşık 25 dakika kadar bekletilir.

  • Sabitlemek amaçlı olarak fön makinesi yardımıyla saç kurutma ve fön işlemi yapılır.

 

Profesyonel keratin ürünlerinin nasıl kullanılması gerekmektedir? konusunu adım adım anlattık. Ancak unutulmaması gereken bazı çok önemli detayları da söylemek gerekir. Öncelikle mutlaka bir hijyen maskesi takılmalıdır. Çünkü keratin sıcak ile temasa geçtiği zaman oluşan koku ve duman boğazınızı yakacaktır. Fön işlemini saç diplerinize kadar yaparken saç derinize sıcak fönden dolayı zarar verilmemelidir. Çok dikkatli şekilde yapılmalıdır. Eğer deriye zarar verilirse bir zaman sonra kepeği andıran ölü deriler ortaya çıkacaktır.

 

Profesyonel Keratin Ürünleri Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Keratin bakımı yaptırmaya karar verdiğinizde, evde kendi kendinize de yapsanız en doğru karar olarak kendinizi profesyonel ellere de bıraksanız, kullanılacak keratin ürününün hangisi olduğu oldukça önemlidir. Profesyonel keratin ürünleri seçerken nelere dikkat edilmelidir? Bu noktada markadan çok markaların özellikleri ve içeriklerine bakılmalıdır. Ürünün patentli ürün olup olmadığı, tamamen organik olup olmadığı en önemli ürün seçimi kriterleri olarak öne çıkmaktadır. Burada temel kural, kullanılacak keratin saç bakım ürünleri, doğal olmalıdır ve kimyasal içermemelidir.

 

Profesyonel Keratin Ürünlerinin Saça Etkileri

 

Keratin ürünlerinin saça kattığı değer tartışılmazdır. Profesyonel keratin ürünlerinin saça etkileri; Saçlar için olmazsa olmaz vitamin B7 içerir. Bu da sağlıklı ve güçlü saçların oluşmasını sağlar. Saçların canlılık ve parlaklığını artırır. Yıpranma, zarar görme ve kuruma oluşan saçları adeta tamir eder. Saçların gürleşmesine yardımcı olur. Saç çıkarma özelliği olmasa da dökülmesini önleme özelliği vardır. Bunların aksine bir de olumsuz anlamda profesyonel keratin ürünlerinin saça etkileri vardır. Saçlara keratin uygulaması yapıldığında yüksek ısı içeren işlemler yapılmamalıdır. Düzleştirici keratin saçlarda kırılmalara neden olmaktadır. Bir diğer durumda; keratin uygulamasında saçları düzleştirmek için pres yöntemi uygulanır. Bu da saçları canlı ve parlak gösterse de aslında doğallığını kaybettiren bir durum yaratır. Özetle keratin bakım ve tedavisi saçların ihtiyacı olan ve eksilmiş olan bir proteinin doğal bir şekilde geri verilmesidir.

Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için