0

Kısa Saç Örgü Modelleri

Kısa Saç Örgü Modelleri

Kısa Saç Örgü Modelleri
  • 28 Nisan 2023, Cuma
  • 227

Kısa Saç Örgü Modelleri

Kısa saç örgü modelleri, yaşamda kadınlara büyük bir kolaylık getirir. Dolayısıyla zaman zaman kadınlar saçlarını belirli bir oranda kısa kestirmeyi planlayabilir. Ne var ki bu tarz bir değişiklik için nelerin tercih edilebileceği beraberinde pek çok soru işaretini de oluşturur.

Özellikle çok sayıda kısa saç modeli olduğu için aralarından hangisinin seçileceği bir soru işareti bırakabilir. Kararınızı hızlı verirseniz, ileride pişman olacağınız için öncesinde saç bakımı ve birkaç model fikri almak tavsiye edilir.

Kısa Saç Örgü Modelleri Nedir?

Kısa saç örgü modelleri sadece saçın belirli bir şekilde kısaltılarak basit bir örgü yapılmasını kapsamaz. Kişilerin saçları istediği derecede kısaltılarak, en uygun örgü modellerinden bir tanesi yapılır. Bunun dışında mevcut kesim seviliyorsa bunun üzerinden şekilde verilebilir.

Kısa Saç Örgü Modelleri Kimlere Yakışır?

Kısa saç örgü modelleri kimlere gider? Kadınlar saçlarınızı zaman zaman daha pratik kullanmak, zorluk yaşamamak ister. Kısa modeller ve örgü, bunu aynı anda sunar. Zira kısa sürede dışarı çıkmak için hazır hale getirir.

Ancak özellikle saç kesimi de yapılacaksa, önceden emin olmak için kime yakışıp yakışmayacağı düşünülebilir. Örgü modelleri temel olarak her kadına uygundur. Ancak saçlarınızı kısa kestirecekseniz yüz tipinize göre en uyumlu olanlar keşfedilmelidir.

Kısa Saç Örgü Modelleri Hangi Yüz Tipine Yakışır?

Her kadın saç kesiminin kendisine durmasını ister. Kısa saç örgü modeller için de bu durum geçerlidir. Eğer farklı yüz tiplerinde önerileri bilirseniz, daha iyi sonuçlara kavuşmanız mümkündür;

  1. Kare yüz tipi: Bu yüz tipinde elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi, daha mutlu olacağınız saç tiplerine kavuşturabilir. Bunun yanı sıra uçları katlı ve yandan ayrılan modeller de kişiler tarafından tercih edilebilir.

  2. Yuvarlak yüz tipi: Bu yüz tipine yüz geniş olduğu için buna göre saç modelleri düşünülmelidir. Katlı kesimler size özellikle yakışabilir. Çünkü geniş görünümü azaltmasıyla, size yeni bir görünüm kazandırabilir. Hem uzun hem de kısa saçlı kişiler tarafından uygulanabilecek bir modeldir.

  3. Uzun yüz tipi: Uzunluk, genişliğe oranla fazla ve alın büyük olduğu için hacimlendirilmiş saçlar ile dengeleme sağlanabilir. Dalgalı ve kıvırcık modeller, uzun yüz tiplerinde uygundur.

  4. Elmas yüz tipi: Bu yüz tipi güçlü ve kemikli bir yapıya olduğu için Bob saç kesimler önerilir. Kısa ve çene kadar giden orta uzunlukta saçlarda tercih edilebilir.

  5. Dikdörtgen yüz tipi: Çene kemiğini geçmeyen kesimler, dikdörtgen yüz tiplerinde daha güzel sonuçlar verir. Bunun dışında şakak kemiklerini kapatan perçemler de kullanılabilir.

  6. Kalp yüz tipi: Geniş başlayarak incelen sivri çenelerde, bunu azaltabilmek için elmacık kemikleri ve sivri çeneyi yumuşatan; aynı zamanda tepe noktasında başlayan kaküllerle biçim verilen katlar düşünülebilir. Hacim kazandırılan ve dalgalandırılmış modeller de önerilir. Dilerseniz şakak kemiğinden tepesine doğru volümü artan seçenekler de kullanılabilir.

Genel anlamda yüz tiplerine göre saç tavsiyeleri böyledir. Kısa saç örgü modelleri bana yakışır mı diyorsanız, sadece kısa saçların size uyumlu olup olmadığına bakmanız yeterlidir. Yuvarlak, elmas ve dikdörtgen yüz tiplerinde kısa saçlar güzel durduğu için örgü modelleri de size büyüleyici bir hava kazandırabilir.

Kısa Saç Örgü Modelleri Bana Yakışır Mı Nasıl Anlarım?

Kuaföre giderek saçları kısa kestirmek, oldukça büyük bir karardır. Zira sadece yeni bir model denenirse, sevilmezse anında değiştirilmesi mümkündür. Ancak saçlar kısa kesilmişse uzayana kadar bir çözümü yoktur. Saçlarınız belinize kadar geliyorsa, kısa kestirince eski uzunluğuna seneler boyunca kavuşmaz.

Bu bakımdan kısa saç örgü modelleri yakışır mı sorusu öncesinde sık sık sorulur. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi yüz tipinize göre uygun kesimleri tercih etmek, daha başarılı sonuçlar elde etmenize yardımcı olur.

Ayrıca yüz tipinizi de dikkate alırsanız, sonuçlarını daha çok seveceğiniz saç modellerine çok kısa bir süre zarfında ulaşabilirsiniz.

Kısa Saç Örgü Modelleri Kesimi Avantajları

Bele kadar uzanan saçlar her ne kadar büyüleyici gelse de bakımı oldukça zordur. Ayrıca şekil vermek isterseniz, ayırmanız gereken zaman da oldukça fazladır. Bu nedenle güne başlamanızı oldukça geciktirir.

Bu bakımdan kısa saç örgü modelleri size pek çok avantaj kazandırır. Öncelikle kısa bir saça şekil vermesi çok daha kolaydır. İstediğiniz çoğu model sadece dakikalar harcayarak tamamlanabilir.

Kısa saça örgü yapılır mı bir soru işareti bıraksa da problemsiz bir şekilde gerçekleştirilebilir. Böylece saçlarınızı gün içinde daha da pratik şekilde kullanmanız sağlanır. Sokak kullanımından iş yerine kadar her yere uygundur. Davetlere özel modeller bile yapılabilir.

Ayrıca kısa saçları banyo ardından kurutmak çok daha kolaydır. Böylece size rahat bir yapı kazandırır.

Kısa Saç Örgü Modellerinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Kısa saç örgü modelleri yüz tipinizle uyumlu olsa bile saçlarınız bakımsızsa kötü duracaktır. Bu nedenle bakım işlemlerine de önem verilmelidir. Tercih ettiğiniz bakım ürünleri hem besleme yapmalı hem de nemlendirebilmelidir. Böylece daha güçlü saçlar elde edilebilir.

Bunun yanı sıra içeriklerin nasıl olduğuna da özen gösterilmelidir. Doğal içeriklere sahip olan ürünler, saçlarınıza bakımı daha iyi bir şekilde yapacaktır. Düzenli rutinler saçlarınızı sürekli güçlendirerek, zaman içinde daha parlak olmalarını sağlayabilir.

Kısa Saç Örgü Modellerine Nasıl Şekil Verilir?

Kısa saça örgü nasıl yapılır? Kısa saçlara yapılabilecek pek çok örgü modeli vardır. Bunlar kuaförde yapılabildiği gibi evde de kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Eğer aşağıda verdiğimiz örneklere bakarsanız, bu konu hakkında bazı tavsiyelere kolay şekilde ulaşabilirsiniz.

Kısa Saç Örgü Modellerine Hangi Renk Yakışır?

Eğer yeni bir saç modeli uygulanacaksa, kadınlar doğal olarak bunun renkler ile uyumlu olması istenir. Bilmeniz gereken kural önemli olanın yine yüz tipi olduğudur. Örnek olarak sarı saç size hiç yakışmıyorsa, normalde güzel duran bob kesimler sizi kötü gösterecektir. Bunun tam tersi durum da geçerlidir.

Bu nedenle sarı saçlar ve kısa modeller size yakışıyorsa, kötü duracağından dolayı endişelenmeniz gerekmez.

Kısa Saç Örgü Modelleri

Kısa saç toplama modelleri arasında örgüler her yılın trendleri arasındadır. Çünkü oldukça pratik bir şekilde yapılabilir. Böylece güne kısa sürede başlama avantajı sunar. Bu kapsamda düşünebileceğiniz seçenekler oldukça fazladır.

Kısa Örgü Modeli

Her ne kadar kısa saçlara örgü yakışmayacağı düşünülse de oldukça yanlıştır. Bu çerçevede kullanabileceğiniz seçenekler oldukça fazladır. Her birini inceleyerek evinizde kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Davete ya da düğüne katılacaksanız, daha şık bir görünüm için kuaförü de tercih edebilirsiniz.

Arkadan Toplu Örgü Modeli

Kısa saç örgü modelleri oldukça geniş bir kategoriyi ele alır. Bu kapsamda çözümlerinizden biri romantik topuzlar olabilir. Böylece doğal bir görünüm elde etmeniz mümkündür. Eğer nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız, saçların iki tarafı da klasik örgüyle örülür.

Ardından da saçların her iki tarafı da klasik örgü ile örülür. Ardından da bunlar ense hizasında birleştirilir. Sağ taraftaki saçlar sola, soldakiler ise sağa alınarak topuz yapılır. Böylece ensede kavuşarak muhteşem bir görünüm sergileyebilir.

Kaküllü Örgü Saç Modeli

Kısa saç için örgü modelleri arasında ikili seçenekler de vardır. Özellikle spor giyim tarzları ve boğazlı kazaklar ile muhteşem bir yapıya sahiptir. Bunun için ilk olarak saçlar ortadan iki eşit parçaya ayrılır. Bir bölüm örülür ve bu esnada balık sırtı gibi her seferinde saç eklenir.

Bir bölüm tamamlanınca aynısı diğere tarafa da uygulanır. Her iki taraf ayrı ayrı lastik toka ile sabitlenerek model sonlandırılır.

Kısa Saç İçin Örgü Modelleri

Eğer farklı bir tarz arıyorsanız, örgünüzü taçlı modellerle renklendirebilirsiniz. Böylece kısa saçlarınızı daha da güzel gösterebilirsiniz.

Üçlü örgü ile yapılan modeller, günlük hayattan işe kadar her yerde kullanılabilir. Eğer bir davete katılacaksanız küçük aksesuarlar ve uygun bir taç ile büyüleyici sonuçlar elde edilebilir.

Kısa Saç Yandan Örgü Modelleri

Tek taraflı örgüler, yandan uzayan modeller arasında yer almaktadır. Sadece saçlarınızı yandan ayırmanız, kalan parçayı açıkta bırakarak diğerini örmeniz yeterlidir. Dilerseniz tek yerine çift örgüyü tercih etmeniz de mümkündür. Bunu istediğiniz aksesuarlar ile kolayca taçlandırabilirsiniz.

Kısa Saç Örgülü Topuz Modelleri

Her ne kadar kısa saçlara topuz ve örgünün aynı anda olmayacağı düşünülse de bazı seçenekler yine vardır. Kısa saça örgü nasıl yapılır diyorsanız, zarif örgüleri de tercih edebilirsiniz.

Bunun için önce saçınızın üstünden iki küçük tutam alarak, ikişer kere olmak üzere toplamda 4 kez ters örgü örmeniz gerekir. Son olarak da alt ısımlar küçük topuzlar halinde tamamlanır.

Balık Sırtı Kısa Saç Örgü Modelleri

Balık sırtı günümüzde en çok tercih edilen örgü modelleri arasındadır. Eğer saçlarınız kısaysa da yapılabildiği için oldukça pratiktir. Saçların ön kısmını balık sırtı gibi örüp, kakül gibi öne düşmesine izin vererek istediğiniz sonuçlar hemen alınabilir.

Bunun dışında kısa ancak katlı olmayan saçlarınız varsa, klasik balık sırtlarını tercih etmeniz de mümkündür. Sadece bir tutam saç alarak üç eşit parçaya bölmeniz, iki kere düz örgü olarak örmeniz gerekir. Bu her defasında kenardan az az saç alarak devam edilir. Son olarak da enseye gelince toka ile sabitlenir.

Kahküllü Kısa Saç Örgü Modelleri

Kısa saç örgü modelleri kahkül ile de birleşebilir. Eğer kakülleriniz varsa yukarıda verdiğimiz modellerden herhangi biri kullanılabilir. Örneğin balık sırtı veya zarif örgü ile kakülü birleştirebilir, böylece güzel sonuçlar alabilirsiniz.

Kısa Saç Örgü Modellerini Ne Sıklıkla Yıkamalıyım?

Saçınız her zaman olduğu gibi saç tipine göre yıkanmalıdır. Örnek olarak yağlı ise model ne olursa olsun her gün yıkanmalıdır. Kuru saçlar ise haftada en çok iki kez işlem yapılmalıdır.

Kısa Saç Örgü Modellerinde Hangi Tarz Şampuan Kullanılmalı?

Saçlarınızda kullandığınız şampuanların saç derisini ve folikülleri beslemesi, onarması ve nemlendirmesi gerekir. Bu nedenle tek başına temizlik yeterli değildir. Keratin bakımından zengin olması da daha canlı saçlara kavuşmanıza yardımcı olur.

Kısa Saç Örgü Modellerinde Hangi Bakım Ürünlerini Kullanılmalı?

Kısa saç örgü modelleri sizde daha iyi dursun istiyorsanız, nasıl bir bakım ürünü seçtiğiniz oldukça önemlidir. Eğer içeriğine bakarsanız, size neler teklif ettiğini zorlanmadan görebilirsiniz. Örnek olarak Hindistan cevizi bulunuyorsa, bunun anlamı E vitamini bakımından zengin olacağı, bu nedenle saçlarınızın yıpranmasının da önüne geçer.

Eğer argan otu bulunduruyorsa, saçlarınız daha kolay şekil alabilir. Bununla sınırlı kalmadan nemlendirerek kepek gibi sorunları önleyebilir. Daha parlak ve güçlü saçlar da kazandırabilir.

Kısa Saç Örgü Modelleri Saç Bakımı Doğal Yöntemler

Evde uygulanabilecek doğal maske ve yağlar da saçlarınıza hacim kazandırabilir ve güçlendirebilir. Bu kapsamda düşünebileceğiniz çok sayıda tarif vardır. Saç tipinize ve onun ihtiyaçlarına göre bir tanesini düzenli kullanırsanız, zamanla daha iyi saçlara ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için