0

Kısa Küt Saç Kesim Modelleri

Kısa Küt Saç Kesim Modelleri

Kısa Küt Saç Kesim Modelleri
  • 28 Nisan 2023, Cuma
  • 2037

Kısa Küt Saç Modelleri

Kısa küt saç modelleri, yapılırken saçlar kulak hizasında kesilmektedir. Eğer saçlarınızı kısa kestirmek ilgi çekici geliyorsa ancak çok kısa olmasını da arzulamıyorsanız, yapabileceğiniz tercihlerden bir tanesidir.

Bu çerçevede yer alan çok sayıda saç modeli vardır. Bunlardan her birini ayrıntılı olarak inceleyebilir, içlerinden herhangi bir tanesini tercih edebilirsiniz. İçlerinden herhangi birine karar vermeden tümünü değerlendirirseniz, size daha çok yakışacak bir tane görebilirsiniz.

Bununla sınırlı kalmadan daha canlı, hacimli ve büyüleyici saçlara ulaşmak istiyorsanız, saç bakımı esnasında nelere dikkat etmeniz gerektiği, bakım ürünlerinden nelere gösterilmesi gerektiği oldukça önemlidir.

Kısa Küt Saç Modelleri Nedir?

Her kadın zaman içerisinde dış görünüşünü değiştirmek ister. Saçlar burada akla gelen ilk çözümlerden biridir. Ne var ki saçların uzaması uzun süren bir durumdur. Bu nedenle önceden emin olmak arzulanır.

Kısa küt saçlar, temel olarak çene hizasında sonlanır. Ancak uzunluk kişilere göre farklılık arz edebilir. Arzu edildiği takdirde katlar yapılması ya da farklı şekillerin verilmesi mümkündür.

Kısa Küt Saç Modelleri Kimlere Yakışır?

Her ne kadar kısa saçlara sahip olmak yanında birçok avantaj getirse de, ilk olarak yakışıp yakışmayacağı düşünülür. Zira aksi durumda uzaması için tekrar beklemek gerekir.

Burada saç ve yüz tiplerinize dikkat edilmelidir. Yeni yapmak istediğiniz şekli ya da kesimi buna göre seçerseniz, sonuçlardan daha fazla memnun kalabilirsiniz.

Kısa Küt Saç Modelleri Hangi Yüz Tipine Yakışır?

Kısa küt saç modelleri her ne kadar tüm saç tiplerine uygun olduğu düşünülse de oldukça yanlıştır. Zira bazı yüz modellerinde kısa saçlar kötü durabilir. Bu nedenle yüz tiplerine göre şu gibi önerileri bilmeniz tavsiye edilir;

  1. Kare yüz tipi: Belirgin elmacık kemikleri, bu yüz tiplerine daha iyi durur. Yandan ayrılan, uçları katlı ve orta uzunlukta olan saç modelleri önerilmektedir.

  2. Yuvarlak yüz tipi: Bu tipte geniş yüzler olduğu için katlı kesimler önerilir. Böylece geniş görünümü azaltılabilir. Sadece uzun saçlara değil, kısa saçlara da uygundur.

  3. Uzun yüz tipi: Uzunluk, bu tipte genişliğe oranla yüksektir. Aynı zamanda alnın da büyük olduğu gözlemlenir. Hacimlendirilmiş saçlar dengelemede size güzel sonuçlar teklif eder.

  4. Elmas yüz tipi: Güçlü ve kemikli olan elmas yüz tipinde, Bob saç kesimleri bu önerilir. Kısa saçların yanı sıra orta modeller için de uygundur

  5. Dikdörtgen yüz tipi: Köşeli ya da dikdörtgen yüz tipinde çene kemiğini geçmeyen kesimler önerilir.

  6. Kalp yüz tipi: Kalp ya da üçgen tipte geniş başlayarak incelen sivri çeneler vardır. Dolayısıyla bunu azaltabilmek için elmacık kemikleri ve sivri çeneyi yumuşatan, tepe noktasında başlayan kaküllerle şekillendirilen katlı kesimler tavsiye edilir.

Eğer saçın size uygun olmasını istiyorsanız, yüz tipinize uygun saç modelleri ile en iyi sonuçları elde etmeniz mümkündür.

Kısa Küt Saç Modelleri Bana Yakışır Mı Nasıl Anlarım?

Saçları kısa kestirmek oldukça önemli bir karardır. Çünkü kestirince geri dönüşü yoktur ve sevilmezse uzayana kadar beklenmesi gerekir. Bu nedenle öncesinde kadınlar tam anlamıyla emin olmak ister.

Eğer yaptırmak istediğiniz saç modeli yüzünüze uygunsa, yakışacağından daha fazla emin olabilirsiniz. Özellikle yuvarlak, üçgen, dikdörtgen ve elmas tip yüze sahipseniz, sizde daha iyi bir duruş sergileyebilir.

Ayrıca kuaförünüz saç tipinizi, yüzünüzü bildiği için buna göre en uygun tavsiyeleri de kendisinden alabilirsiniz.

Kısa Küt Saç Modelleri Kesimi Avantajları Neler?

Kısa saçları yeni deneyecek kişiler, bunun ne gibi artıları olduğunu düşünebilir. Eğer dışarı çıkarken harcadığınız süreyi kısaltmak istiyorsanız, kısa küt saç modelleri size başarılı çözümler sunar. Şekil vermek daha kısa süreceği için güne hızlı bir şekilde başlanabilir.

Bunun yanı sıra kısa saçlara bakım yaptırmak, diğer modellere göre oldukça kolaydır. Bu yönleri ile oldukça avantajlı bir yapısı vardır. Son olarak duş ardından saçların kuruması için harcamanız gereken zaman da daha azdır.

Kısa Küt Saç Modellerinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Eğer daha güzel olmak ve insanları etkilemek istiyorsanız, sadece güzel saç tiplerini bilmek yeterli değildir. Bunun yanı sıra saçlarınıza nasıl bakım yaptığınız da oldukça önemlidir. Bir saç modeli yüz tipinizde dursa bile saçlarınız bakımsızsa eski görkemine sahip olmayabilir.

Saç bakım ürünleri günümüzde oldukça geniş bir yapıya sahiptir. Bu nedenle aralarından hızlı bir çözüm asla tavsiye edilmez. İçinde kimyasal varsa ya da zararlı unsurlar bulunuyorsa zaman içerisinde saçlarınıza zarar verebilir.

Dolayısıyla içeriklere dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Zararsız öğeler bulunduranlar ve doğal içerikler, daha iyi sonuçlar almanıza yardımcı olur. Örnek olarak Hindistan cevizi özü içerenler, saçlarınızı E vitamini bakımından destekler. Böylece saçların zaman içinde yıpranmasının önüne geçer.

Bunun dışında argan otu içeriği de parlak, canlı ve güçlü saçlara ulaşmanıza olanak tanır. Bunların dışında farklı içerikleri de incelerseniz, saçınıza nasıl çözümler sağlayabileceğini görebilirsiniz.

Kısa Küt Saç Modellerine Nasıl Şekil Verilir?

Kısa küt saç modelleri sadece kesimle elde edilmez. Saçlarınız mevcut olarak kısaysa ve şekillendirmek istiyorsanız pek çok seçenek vardır.

Saçlarınızı Pixie olarak kestirmemişseniz ve daha feminen bir görünüm istiyorsanız, geriye doğru yatırabilirsiniz. Bunun için yalnızca ince dişlere sahip bir tarak ve düzleştirici ile saçlarınızı düzleştirmeniz; sonrasında geriye tarayarak şekillendirici kullanmanız gerekir.

Böylece gün sonuna dayanabilecek saç modellerine ulaşabilirsiniz. Eğer seviyorsanız, kakül yapmayı da tercih edebilirsiniz. Yüz tipinize göre kısa ya da uzun modelleri rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Dilerseniz krem veya şekillendirici ile saçların uç bölümlerini istediğiniz biçime sokabilirsiniz.

Kısa Küt Saç Modellerine Hangi Renk Yakışır?

Eğer saç kesimi yaptırdıktan sonra boyama yapılması planlanıyorsa, nasıl duracağı da merak edilir. Burada genellikle güzel bir modelin, kötü bir saç rengiyle bozulmaması amaçlanır.

Burada temel olarak saçın yüzünüzde nasıl durduğu önemlidir. Şayet yakışıyorsa farklı renkler bu görünümü bozmaz. Ancak her saç rengi her yüz tipinde güzel durmayabilir. Bu durumda doğal olarak sizi kötü gösterebilir.

Boyalı Saçlar İçin Kısa Küt Saç Kesimleri

Kadınlar yeni bir saç kesimi ve boyama işlemi olacaksa, birbiriyle kötü durmaması için ne yapılacaksa büyük bir soru işareti meydana gelebilir. Eğer yüz ve saç tiplerinizi bilirseniz, bu konuda daha iyi kararlar alabilirsiniz.

Her zaman gittiğiniz kuaföre de danışırsanız, bu konuda onun görüş isteyebilirsiniz. Böylece sonuçlarından da daha fazla memnun kalabilirsiniz.

Balyajlı Kısa Küt Saçlar

Balyajlı kısa saçlar sadece sarı balyajlar ile değil tüm renkler ile kullanılabilir. Bob saç kesimleri ile bal rengi, karamel ya da buz sarısı gibi tercihler kullanılabilir. Bunların yanı sıra farklı renk seçeneklerini de düşünerek, saçlarınızın uçlarını renklendirebilirsiniz.

Eğer doğal saçlarınızı seviyorsanız, ancak bir değişiklik yapmak istiyorsanız, farklı renk balyajları kolay bir şekilde tercih edebilirsiniz.

Kısa Küt Saç Modelleri

Her ne kadar öyle gibi düşünülmese de kısa küt saç modelleri oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Bu yönüyle her kadına kendine özel çözümler bulmasını sağlar. Eğer farklı tiplerin ne olduğunu bilirseniz, aralarından size en uygun olanlarına karar verebilirsiniz.

Yanlar Kazılı Küt Saç Modelleri: Mohawk

Kısa küt saç modelleri arasında yanlar kazılı modeller de vardır. Eğer sıra dışı seçenekleri seviyorsanız ve yeniliklerden korkmuyorsanız, size tarz bir görünüm kazandırabilir. Özellikle yaz aylarında size daha rahat bir kullanım imkanı tanır. Sadece saçların üst kısmını şekillendirebilir, böylece hazır hale gelebilirsiniz.

Özellikle kare yüz hatlarına sahipseniz, sizde oldukça güzel durabilir. Saçların üst bölümünü dalgalandırabilir, böylece dolgunluk elde edebilirsiniz.

Yuvarlak Yüzler İçin Kısa Küt Saç: Boyish

Eğer çok kısa saç modellerini seviyorsanız, Boyish seçeneklerinizden biri olabilir. Ancak bu modeller Pixie gibi oldukça kısadır. Bu nedenle sonuçlardan memnun kalmazsanız uzaması için uzun süre büyümesi için beklenmelidir.

Buna rağmen tarz görünmek ve dış görünüşünüze renk kazandırmak istiyorsanız, Boyish size oldukça güzel bir seçenek sunar. Özellikle saçların ön kısmını uzun bırakırsanız, yüz hatlarını daha iyi bir şekilde dengeleyebilirsiniz.

Köşeli Yüzler İçin Kısa Küt Saç: Asimetrik

Asimetrik modeller, kısa küt saç modelleri size en iyi çözümleri teklif etmektedir. Yandan ayrılan asimetrik modeller, uzun perçemler ile birleştiği zaman klasik ve modern görünümleri aynı anda sağlar.

Özellikle dikdörtgen ve oval yüz hatlarına sahipseniz, asimetrik modeller sizde oldukça güzel durabilir.

Üçgen Yüzler İçin Kısa Küt Saç: Kıvırcık

Kıvırcık modeller, son zamanlarda en çok tercih edilen kısa küt saç modelleri arasındadır. Uzun süren bir kış mevsimi ardından saçlarınızı değiştirmek isterseniz, yeni bir stil ve tarz kazanmanıza yardımcı olur.

Özellikle ters üçgen yüz hatlarına, belirgin elmacık kemiklerine sahipseniz sizde güzel bir duruş sergileyebilir.

Kaküllü Kısa Küt Saç Modelleri

Saçların boyutu nasıl olursa olsun, kakül kadın saç modasında her zaman vardır. Bu çerçevede tercih edebileceğiniz birçok model vardır. Her biri eşsiz olsa da bob modeller daha büyüleyici bir karaktere sahiptir.

Bu kesimlerde saç uzunluğu çene boyutuna kadar uzanmaktadır. Özellikle kısa ve dar alnınız varsa mikro kaküller, geniş bir alnınız varsa perçem ya da uzun kaküller kullanılabilir.

Dalgalı Saçlar İçin Kısa Küt Saç Kesimleri

Küt saç kesimleri sizi daha dinamik ve enerjik gösterir. Saçlarınız dalgalıysa dış görünüşünüzü kısa sürede değiştirerek girdiğiniz her ortamda öne çıkmanıza olanak tanır. Ayrıca günlük hayattan iş yerlerine kadar her yerde de kullanılabilir.

Kısa Küt Saç Modellerini Ne Sıklıkla Yıkamalıyım?

Saçlar modellere göre değil tipine göre yıkanır. Kıvırcık ve kalın tellerde yıkama aralıkları uzun tutulabilir. Lakin kuruysa haftada en çok iki kere yıkanması tavsiye edilir. Yağlı saçlar için ise bu her gündür.

Kısa Küt Saç Modellerinde Hangi Tarz Şampuan Kullanılmalı?

Kısa küt saç modelleri bakımı yapılırken, kullanılan şampuan oldukça önemlidir. İçeriğin zararlı olması ya da yoğun kimyasallar bulundurması, zamanla saçlarınızı olumsuz etkileyebilir. Dolayısıyla doğal içeriklere sahip olanlar, saçlarınızı daha iyi korumanıza yardımcı olur.

Kısa Küt Saç Modellerinde Hangi Bakım Ürünlerini Kullanılmalı?

Saç modeliniz nasıl olursa olsun bakım standart bir şekilde yapılmalıdır. Ancak tıpkı şampuanlarda olduğu gibi zararlı içeriklere sahip olmamasına özen gösterilmelidir. Saç yapınızla uyumlu olması da aynı şekilde gerekir.

Kısa Küt Saç Modelleri Saç Bakımı Doğal Yöntemler

Doğal yöntemler saçlarınızın daha canlı olmasına ve parlamasına yardımcı olabilir. Doğru bakım ürünleri ile birleştirildiğinde, size oldukça güzel sonuçlar teklif edebilir. Bu konuda deneyebileceğiniz farklı karışımlar vardır.

Bunların nasıl uygulandığını internetten ayrıntılı bir şekilde görebilir, buna göre uygulayarak saçlarınızı besleyebilirsiniz.

Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için