0

Keratin Şampuanı Ne İşe Yarar?

Keratin Şampuanı Ne İşe Yarar?

Keratin Şampuanı Ne İşe Yarar?
  • 13 Eylül 2022, Salı
  • 1209
Keratin şampuan saçlarına düzenli olarak bakım yapmak isteyen kişiler tarafından kullanılmaktadır. Şampuan en sık kullanılan bakım ürünü olması sebebiyle, seçimi esnasında oldukça dikkat edilmesi gereken bir üründür. Tercih edeceğiniz şampuanın, saçınızın ihtiyaçlarını karşılayacak içeriklere sahip olduğuna dikkat etmeniz gerekir. 
 
Keratin şampuanları özellikle sülfat, paraben ve sls içermemeldir. Formülünde keratin dışında saçları besleyen güçlendiren birçok yağlar extraktlar içermelidir. Farklı çeşitleri bulunan bu şampuanlar içerisinden size en uygun olanı bulabilmek için, keratinli şampuan önerileri ve yorumlarından yardım alabilirsiniz. Fakat şampuan kişiye özel bir ürün olduğunu unutmamız gerekiyor. Örneğin benim saçıma çok iyi gelen bir şampuan sizin saçınıza iyi gelmeyebilir.  O yüzden kişilerin yorumlarında ziyade saç yapınızı çok iyi tanımalısınız. Sonrasında da satın almayı düşündüğünüz şampuan markasının içeriğini çok iyi inceleyin.
 
Sülfat, paraben sls ve tuz içermemesi saçlarınızı yıpratmadan temizleyeceği anlamına gelir. Formülünde bulunan ger bir yağ ya da extrakt saçınıza ayrı bir faydası olacaktır. Natura keratin ve Groomed markalı keratin şampuanlarımızı gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.  

Keratin Şampuan Saç Dökülmesini Önler mi?

Keratin, saçlara sağladığı birçok fayda sebebiyle, her geçen gün daha popüler hale gelmekte olan bir bakım ürünüdür. Farklı formlarda bulunabilen bu ürün, şampuanların içinde bulunduğu haliyle, düzenli bir bakım sağlamaktadır. Keratin özellikle saçları yıpranmış kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca brezilya fönü ve keratin bakımı işlemleri sonrasında bakımın kalıcılığı için özellikle kuaförler tarafından önerilmektedir. 
 
Keratin şampuanların içerisinde bulunan bakım ürünleri ve yoğun şekilde bulunan keratin, yalnızca saçları değil, saç diplerini de beslemektedir. Saçların mat halini, parlak bir hale getirmekte olan keratin şampuan, saça banyo esnasında bakım yapmaktadır. Şampuan halinde kullanımı oldukça pratik olması sebebiyle de sıklıkla tercih edilen keratin şampuan, saçın daha hızlı uzamasını da sağlar. Keratin bakım hakkında araştırma yapan kişiler keratin şampuan saç dökülmesini önler mi hakkında da merak duymaktadır. Keratin şampuan saç için oldukça faydalı bir içeriğe sahip olsa da, tek başına saç dökülmesini tedavi edebilmek için yeterli değildir. Ancak saçı güçlendirdiği ve daha sağlıklı hale getirdiği için, yıpranma dolayısıyla dökülen ve ya kopan saçları iyileştirme konusunda yardımcı olmaktadır. 
 

Keratin Şampuan Saçı Düzleştirir mi?

Keratin bakım ve keratin şampuan hakkında en büyük kafa karışıklığı keratin şampuan saçı düzleştirir mi konusu hakkındadır. Bu yanlış bilginin yada sorunun cevabı aslında çok basittir. Hiçbir şampuan saçlarda kalıcı düzleştirme sağlayamaz. Keratin şampuanı da buna dahildir. Kalıcı düzleştirme için Brezilya fönü keratinleri kullanılmalıdır. Bu sebeple keratin şampuandan beklentiniz saçları yıpratmadan temizlemesi, güçlendirmesi parlaklık canlılık vermesi, yumuşaklık kazandırması olabilir.

Keratinli Şampuan Saça Zarar Verir mi?

Keratin içeren şampuanlar günümüzde pek çok kişinin en sık kullandığı bakım ürünlerinin arasında gelmektedir. Oldukça sık şekilde tercih edilen bu ürünlerin, tercih edilmelerinin en büyük nedenleri ise saçları onarması ve bakım sağlaması gelmektedir. Özellikle keratin içeren şampuanların oldukça kolay şekilde uygulanabiliyor olması da, yıpranmış saçlara kolaylıkla bakım yapabilmeyi sağlamaktadır. Keratin şampuanı keratin bakımı ile karıştırıldığı için dolayısıyla keratinli şampuan saça zarar verir mi sorusu oldukça fazla sorulmaktadır.
Tercih ettiğiniz şampuanın keratin içeriyor olması durumunda, saçlarınız yıpranmadan temizlenmiş olacaktır. Bu şampuan diğer keratin bakımları ile birlikte kullanıldığında ise bakımın etkilerinin çok daha uzun sürmektedir. 
 

Keratin Şampuan Zararları

Saçları farklı sebeplerden dolayı yıpranmış olan kişiler, saçları için en uygun olacak bakımı araştırmaktadır. Yıpranmış saçlarının daha sağlıklı olması için en sık şekilde tercih edilen bakım ise keratin bakımı olmaktadır. Keratin terimi çok genel bir terim olmasından dolayı içeriğinde keratin olan her ürünün keratin bakımı yapması beklenmektedir. Fakat keratin bakımı işlemini sadece keratin botox yada saç botoksu keratinleri sağlaktadır. Bir şampuanın yada bir saç maskesinin içeriğinde bir miktar keratin olması keratin bakımı özelliğini sağlamaz. Bundan dolayı da keratin şampuanı ürünü için bile internette keratin şampuanı zararları aramaları yapılmaktadır. Keratin şampuanı zararlı değildir. Saça hiçbir zarar vermez.

Keratin Saç Şampuanı 

Keratinli saç şampuanlarının içerisinde keratin hammaddesi bulunmaktadır. Keratinin saç için besleyici ve yararlı bir madde olması, bu şampuanların sıklıkla tercih edilmesini sağlamaktadır. Saç yıkama rutinine eklenen keratinli saç şampuanı sayesinde yıpranmış saçlar kısa bir süre içerisinde daha sağlıklı hale gelecektir. Bu şampuanları keratin proteini içerirken aynı zamanda pek çok farklı saç bakım ürünü de içerebilir. Bitkisel yağlar veya vitaminler ile desteklenen keratin saç şampuanları, saçların yıkanmasının ardından çok daha bakımlı hale gelmesini sağlamaktadır. Yıpranma dolayısıyla koparak dökülen saçların yaşadıkları problemleri de en aza indiren keratinli şampuan, saçların sağlıklı şekilde uzamasına yardımcı olmaktadır. 

Keratinli Şampuan Önerileri 

Saçlarının yıpranması sebebiyle keratinli şampuan tercih etmek isteyen kişiler, almaları gereken ürün hakkında soru işaretleri yaşayabilir. Piyasada satılmakta olan farklı keratinli şampuanların çeşitliliği, bu soru işaretine sebep olmaktadır. Ancak saçınıza en uygun keratinli şampuanın seçimi esnasında, bu ürünün saçınızın isteklerini yerine getireceğinden emin olmanız gerekir. Keratinli şampuan önerileri arasında en üst sıralarda ise Natura Keratin ve Groomed markamızın keratin şampuanları gelmektedir. Bu ürünün kullanıcıları, ürünün içerisinde bulunan melissa, papatya ve alovera sayesinde, hem bakım yapmakta hem de saç derilerini rahatlatmaktadır. Bu şampuanın içerisinde bulunan argan, makadamiya, biotin ve at kestanesi ise saçlara derinlemesine bir temizlik ve kalıcı bir bakım sağlamaktadır. 
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için