0

Keratin Bakımı Zararlı Mıdır?

Keratin Bakımı Zararlı Mıdır?

Keratin Bakımı Zararlı Mıdır?
  • 24 Ocak 2022, Pazartesi
  • 10860
Keratin bakımı doğru uygulandığı takdirde saçın sağlıklı yapısına kavuşmasını sağlayan, kırık saç uçlarını onaran, elektriklenmeyi önleyen ve saçın parlaklık kazanmasına yardımcı olan gibi birçok olumlu etkisi bulunan uygulamadır.
 

Keratin botox saça zarar verir mi?

Peki keratin bakımının zararı var mıdır? Aslında keratin bakımı uygulamasının hiçbir zararı yoktur. Aksine zarar görmüş hasarlı saçları onarmak için yapılır. Fakat Türkiye'de o kadar çok keratin bakımı adı altında uygulanan aslında keratin bakımı yada saç botoksu keratini ile alakası olmayan çok yüksek oranda formaldehit içeren ürünler varki. Bu tarz ürünler ile yapılan uygulamaların saça faydadan çok zararı vardır. Doğal olarak da bu tarz ürünler işlen yaptıran kişi keratin bakımı yaptırdım saçım daha kötü oldu demektedir. Ve keratin bakımı zararlı mıdır sorusu da en çok sorulan sorular arasındadır. Natura Keratin bakımı ürünü formaldehit ve hiçbir zararlı kimyasal içermez. Aksine saçların onarılmasını ve bakımlı ve sağlıklı gözükmesini sağlayan bir çok aktif hammadde içerir. Keratin bakımı yapılan saçların her saç teli onarılarak saçların kalınlaşmasını ve pürüzsüz gözükmesini sağlar. Natura keratin saç botoksu ile saçlar onarılarak canlı ve parlak gözükmesi sağlanır. Aynı zamanda saçların yumuşak olmasını sağlayarak kolayca şekil almasına da yardımcı olur.
 

Keratin bakımı saç döker mi?

Keratin saç tellerinin ana yapısında bulunan bir maddesidir. Ayrıca tırnak ve dişlerimizin yapısında da bulunur. Saçlara uygulanan kimyasal işlemler yada fön düzleştirici gibi ısılı işlemler saçın keratin yapısını bozar ve zarar verir. Keratini azalan saçlar güçsüzleşir, incelir zayıf ve bakımsız görünür. Güçsüzleşen incelen saçlarda da kırılarak dökülmeler görülür. Keratin bakım işlemi kırılarak dökülmeleri durdurur.
İlginizi çekebilir:  "Keratin Bakımı Dökülmeyi Önler Mi?" yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

 

Keratin bakımının etkisi nedir? zararlı mı?

Natura keratin bakım uygulaması ilk uygulama sonrasında hasarlı yıpranmış saçları onarır. Saçlara mükemmel yumuşaklık ve parlaklık kazandırır. Bu etki 3-4 ay saçlarda kalmaktadır. 3-4 ay sonra saçlar eskş yıpranmış haline dönmez fakat uygulamanın ilk yapıldığı günkü parlaklık ve yumuşaklık kalmaz.

Keratin Nedir ?
Keratin saçımız da bulunması gereken önemli bir protein çeşididir. Dişlerin ve tırnakların yapısında bulunduğu gibi saçın yapısında da bulunur. Saçımızda ki yokluğunu çok çabuk belli eden bir proteindir. Eksikliğinde saçımızın sağlıksız ve bakımsız görünmesine neden olur. 
İlginizi çekebilir : “Keratin Nedir ?

Keratin bakımı ile saçlarınızı besler, onarır ve güçlendirebilirsiniz. Bunun yanında saçlarınızın parlak gözükmesini sağlayan keratin bakımı saçlarınızın nemlendirir ve inanılmaz bir pürüzsüzlük kazandırır. 
İlgili Yazı çekebilir : “Keratin Bakımı Nedir ?
 

Keratin Ne İşe Yarar?

Keratin saç telindeki pulcukları kaplayarak saç teline karşı koruyucu bir kalkan oluşturur ve saçı çevresel etkenlere karşı koruma sağlar. Gözle görünen ve hissedilen muhteşem sonuçlar ile saçlarınız eski sağlıklı yapısına kavuşur. Yıpranmaları onarır, saçı içten dışa doğru onarır ve güçlendirmek için saç hücresine nüfuz eder. Saçların ölü hücresini atmasına yardımcı olarak saç yüzeyine pürüzsüzlük ve yumuşaklık kazandırır. Saçın ihtiyacı olan nemi sağlayarak besler ve işlemden sonra derinin ipeksi bir yumuşaklık kazanmasına yardımcı olur. Keratin bakım ne işe yarar ve keratinin saça etkileri yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

 

Keratin bakımı nasıl koruma sağlar?

Keratin saç tellerindeki hasarlı pulcukları onararak saçları sağlıklı bir görünüme kavuşturur. Saçlardaki eksilen keratini yükleyerek saçları dış etkenlere karşı korur. Saç tellerimiz yaşayan bir canlıdır. Saç boyoma uygulamaları, fön, düzleştirici gibi ısılı işlemler saçın keratin yapısına zarar verir. Güneş, deniz havuz gibi etkenlerde saçlarımızı kurutur. Saçlar da keratin eksildiğinde saçlar kuru, cansız mat görünür. Islakken lastik gibi uzar. Kuruduğunda da kabarık ve mat görünür. Keratin bakım uygulaması saçların kaybettiği keratini geri yükler. Bu sayede saçlar dış etkenlere karşı daha güçlü olur.
 

Keratin bakım ne işe yarar ?

Keratin bakımı saçlarının daha canlı, parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar. Saçların sağlıklı uzamasına yardımcı olur.
 

Keratin yüklemesinin saça faydaları nelerdir ?

Saçlardaki azalan keratinin saçlara tekrardan yüklenmesi ile yapılan bir işlemdir. Keratin bakımı ile saçlarınız daha sağlıklı ve güzel görünecektir.
 

Keratin bakımı saçı düzleştirir mi?

Natura keratin brezilya fönü uygulaması ile kıvırcık saçlar düzleştirilebilir. Ayrıca saçlarınızın daha canlı ve parlak gözükmesini sağlayabilirsiniz. Brezilya fönü uygulamaları ile saç tellerinizi pürüzlerden arındırabilir ve saçınızın pürüzsüz gözükmesini sağlayabilirsiniz. Kıvırcık saçları düzleştirmenin yanında kimyasal işlemlerden dolayı aşınmış ve yıpranmış saçlar için saç sağlığını geri kazandırabilirsiniz.
İlginizi çekebilir:  “ Keratin Doğal Kıvırcık Saçı Düzleştirir Mi ?

 

Keratin yüklemesi nedir ?

Saçlarda olan keratin saça yapılan işlemler sonrası azalır. Keratin yüklemesi ise saçlardaki eksilen keratinin tekrardan uygulama yaparak saça iyi gelmesini sağlamaktır. Keratin yüklemesi saçın daha iyi uzamasını ve daha canlı görünmesini sağlar.
 

Keratin bakım ne kadar dayanır?

Saçlara yapılan keratin bakımı doğru ürünler kullanıldığında 3 aya kadar etkili olmaktadır.
 

Keratin bakımı saç rengini açar mı ?

Keratin bakımı çok açık sarı ve beyaza yakın sarı renklerde bir ton rengi açabilmektedir. Bu konuda reng işlemi uygulanırken baz rengine dikkat edilmelidir.
 

Keratin saçı parlatır mı?

Keratin bakım saçınızın parlak ve canlı görünmesini sağlar. Elektriklenmeyi önler. Daha doğal bir görünüme sahip olursunuz.
 

Keratin Bakım mı botoks mu?

Aslında keratin bakım ve botoks aynı eş değer ürünlerdir. Kullanılan keratin saça bakım için kullanılyorsa düzlük istenmiyorsa keratin bakım ya da botoks diyebiliriz.
 

Keratin botox evde nasıl yapılır ?

Arındırıcı şampuan, keratin bakım, şampuan ve saç kremi ürünlerini daha önceden almanız gerekmektedir. Uygulama yaparken kap, ince telli tarak, fırça, eldiven ve ince boya önlüğü olması gerekir.
 

Keratin Bakım Fiyatları

Keratin bakımı fiyatları aslında kullanılan ürüne bağlıdır, natura keratin günümüzde sıkça kullanılan ve tavsiye edilen trend bir bakım ürünü olmuştur. Genellikle kuaförde uygulanan keratin bakım işlemi günümüzde tek kullanımlık keratin setleri sayesinde evde de uygulanmaya başlanmıştır. Güncel keratin bakım ürünlerinin fiyatlarını takip etmek için sayfamızı ziyaret edin =>"Keratin Bakımı Fiyatları 2022"
 

Keratin sonrası nelere dikkat edilmeli?

Duştan sonra saçların fön makinesiyle kurutulması gerekir. Havuz ve deniz suyu sonrası saçlar su ile durulanmalıdır. Saç rengini açma işlemi yapılmamalıdır.Bu konuda hazırladığımız "saça keratin yaptıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler" yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz.

İlişkili Ürünler

Natura Keratin Bakımı 120 Ml
Natura Keratin Bakımı 120 Ml 1.120,00 TL 1.600,00 TL
Natura Keratin Bakım Seti Small
Natura Keratin Bakım Seti Small 1.400,00 TL 2.000,00 TL
Natura Keratin Bakım Seti Medium
Natura Keratin Bakım Seti Medium 2.240,00 TL 3.200,00 TL
Natura Keratin Bakım Seti Large
Natura Keratin Bakım Seti Large 4.200,00 TL 6.000,00 TL
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için