0

Kadın Kısa Saç Modelleri

Kadın Kısa Saç Modelleri

Kadın Kısa Saç Modelleri
  • 27 Nisan 2023, Perşembe
  • 865

Kadın Kısa Saç Modelleri

Kadın kısa saç modelleri kadınlara hayatlarında büyük kolaylıklar sağlar. Bu nedenle pek çok kadın hayatlarının farklı dönemlerinde saçlarını belirli bir oranda kısaltmayı düşünür. Ancak mevcut modeli de değiştirmek istiyorsa akıllarda bir soru işareti olabilir.

Erkeklere göre kadın saç modelleri oldukça zengin bir kategoriye sahiptir. Bu nedenle tercih edebileceğiniz farklı kısa saç modelleri vardır. Ne var ki herhangi birini tercih etmek, sonuçlarından memnun kalmamanıza neden olabilir.

Kadın kısa saç modelleri arasında çok sevdiğiniz bir tane olsa bile, bunu seçmek sonucundan memnun kalacağınızı göstermez. Bu nedenle yüz tipine önem verilmelidir. Bunun yanı sıra saçlarınıza nasıl yapacağınız da daha güzel, canlı saçlar için şarttır.

Kadın Kısa Saç Modelleri Nedir?

Kadın kısa saç modelleri nedir? Bu modeller normal saç kısaltma ile karıştırılmamalıdır. Normal kesimlerde sadece saçlar kişilerin istediği yere kadar kısaltılır ve saçın mevcut modeline dokunulmaz.

Ancak kısa saç modelleri sadece saçınızı kısaltmaya değil, buna ek olarak yeni bir model vermeye de odaklanır. Böylece dış görünüşünüzü değiştirmenize yardımcı olur. Bu çerçevede düşünebileceğiniz çok sayıda model vardır ve hepsinin kısalıkları kişilere göre ayarlanabilir.

Kadın Kısa Saç Modelleri Kimlere Yakışır?

Kadın kısa saç modelleri kimlere yapılabilir? Kısa saç modelleri her yaştan kadına kolay bir şekilde yapılabilir. Ancak bu durum kısa saçın sizde güzel duracağını göstermez. Eğer beğenmezseniz, saçların uzaması için aylarca beklemeniz gerekebilir.

Kadın Kısa Saç Modelleri Hangi Yüz Tipine Yakışır?

Kadın kısa saç modelleri hangi yüz tipine güzel gider? Her yüz tipine tavsiye edilen saçlar farklıdır. Bunlar hakkında en genel bilgileri aşağıdan görebilirsiniz;

  1. Kare yüz tipi: Bu yüz tipinde elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi önerilir. Dolayısıyla saç tipleri de buna uygun kesilmelidir. Uçları katlı, yandan ayrılan ve orta uzunlukta olan saç modelleri güzel bir duruş sergileyebilir.

  2. Yuvarlak yüz tipi: Bu yüz tipine yüz geniş görülür. Katlı kesimler bu bakımdan sizde daha güzel durabilir. Geniş görünümü azaltarak, yüzünüze yeni bir açı ve boyut kazandırabilir. Kısa saç seviyorsanız bile uygun seçenekleri vardır.

  3. Uzun yüz tipi: Bu yüz tipinde uzunluk, genişliğe oranla fazladır ve alın büyüktür. Bunu dengeleyebilmek için hacimlendirilmiş saçlar tavsiye edilir. Dalgalı ve kıvırcık modeller, güzelliğinizi daha ön plana çıkarabilir.

  4. Elmas yüz tipi: Bu yüz tipi güçlü ve kemikli bir yapıya sahiptir. Bob saç kesimleri bu konuda oldukça güzel durabilir. Kısa ve orta uzunlukta saçlar için uygundur.

  5. Dikdörtgen yüz tipi: Çene kemiğini geçmeyen kesimler, bu yüz tipinde daha güzel durabilir. Şakak kemiğini örten perçemler de tercih edilebilir.

  6. Kalp yüz tipi: Bu yüz tipinde geniş başlayarak incelen sivri çeneler vardır. Sivriliği azaltabilmek için elmacık kemikleri ve sivri çeneyi yumuşatan, tepe noktasında başlayan kaküllerle biçimlendirilen katlı kesimler kullanılabilir. Ayrıca saç uçlarının hacimlendirimesi, dalgalandırılması tavsiye edilir. Şakak kemiğinden tepesine doğru volümü artan modeller de uygundur.

Kadın kısa saç modelleri temel olarak bu şekildedir. Bunları bilirseniz, daha iyi saç modelleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede ilerleyen tarihlerde saç modelinizi değiştirmek isterseniz yine en iyi çözümleri keşfedebilirsiniz.

Kısa Saç Tipi Hangi Yüze Yakışır?

Kadın kısa saç modelleri dikdörtgen, yuvarlak ve elmas yüz tiplerinde güzel durabilir. Eğer farklı saç kesimlerini incelerseniz, en çok beğendiklerinizi kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Saç modeli arıyorsanız yüzünüzle uyumlu bir model seçmemenin sizi kötü göstereceğini unutmamanız gerekir.

Kadın Kısa Saç Modelleri Bana Yakışır Mı Nasıl Anlarım?

Kısa saçlar kadınlar için ciddi bir değişiklik anlamına gelir. Çünkü dış görünüşü hemen büyük oranda değiştirir. Ne var ki uzaması uzun bir süre de gerektirir. Bu durum sevilmediği durumda pişman olunacağını gösterir.

Dolayısıyla kadın kısa saç modelleri bana yakışır mı diye sık sık sorulur. Belirttiğimiz üzere saçlarda esas olan aslında sizin ne kadar sevdiğiniz değildir. Örneğin bob modeli çok sevseniz bile, bu sizin yüz tipinize uyumlu olmayabilir. Bu durumda kötü gösterecektir.

Bu nedenle ilk olarak yüz tipinize en uygun modelleri incelemek önerilir. Böylece alacağınız sonuçlar daha da iyi olacaktır. Ayrıca gittiğiniz kuaför sizin saç ve yüz tipinizi bildiği için ona danışarak da tavsiyelerini alabilirsiniz.

Kadın Kısa Saç Modelleri Kesimi Avantajları Neler?

Kadın kısa saç modelleri beraberinde birçok avantajı getirir. Uzun saçlar her ne kadar güzel dursa da bakımı oldukça zordur. Bu nedenle dışarı çıkmadan önce saatlerce zaman harcamanızı gerektirebilir. Kuaförde geçirdiğiniz zaman da artacaktır.

Eğer bu kadar uğraşmadan kısa sürede evden çıkabilmek istiyorsanız, kısa saçlar size en büyük avantajı teklif eder. Bununla sınırlı kalmadan kısa olmaları nedeniyle duş aldıktan sonra kurumaları daha da hızlı olacaktır.

Kadın Kısa Saç Modelleri Bakımı Nasıl Yapılır?

Kadın kısa saç modelleri sizde güzel dursa da bu durum bakımsız da aynı sonuçları vereceğini göstermez. Bu nedenle bakım tavsiyelerini bilmeniz de canlı saçlar için şarttır.

Bu bakımdan saç bakım yağları, saçlarınızı beslerken daha kolay bir şekilde biçim almasına yardımcı olur. Böylece iki etkiyi aynı anda size sunar. Ancak günümüzde bu çerçevede yer alan çok sayıda ürün vardır. Bunlara içinde saça zararlı içeriklere sahip olanlar da dahildir.

Bu nedenle tercihinizi yaparken, daha doğal olanlara yönelmeniz tavsiye edilir. Kadın kısa saç modelleri için bakım, böylece daha güzel bir şekilde yapılabilir.

Kadınlar İçin Kısa Saç Bakımı

Kadın kısa saç modelleri için bakım nasıl yapılabilir? Bunun için arganlı saç bakım yağları, saçlarınıza daha iyi şekilde vermenize yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra daha parlak ve gür bir yapı da kazandırır. Saçlarınızı nemlendirerek kepek oluşumlarının da önüne geçer.

Hindistan cevizi özüne sahip olanlar da E vitamini ile saçların yıpranmamasını sağlar. Bunların dışında benzer seçenekleri tercih etmeniz de mümkündür.

Öneri > Kadın saç bakım ürünleri kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Kadın Kısa Saç Modellerine Nasıl Şekil Verilir?

Kadın kısa saç modelleri evde verilebilecek modellere de sahiptir. Eğer saçlarınız dalgalıysa saç şekillendirici kullanarak dağınık bir görünümü kolayca verebilirsiniz. Bu esnada şekillendirici ve kremlerden de yararlanabilirsiniz.

Bunları uyguladıktan sonra saçlarınızı kökten uca parmaklarınız ile dağıtarak, kendiliğinden kurumasını beklemeniz yeterlidir.

Bunun dışında kakül modelleri de vardır. Saçların tepesinden başlan uzun kaküller ile modern bir tarz elde edebilirsiniz. Diğer kısımlarını asimetrik yaparak daha hacimli sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Kısa Saç Şekillendirme

Kısa saç şekillendirme, tüm modellerde yapılabilir. Eğer Pixie tarzı bir kesim tercih etmişseniz, sadece geriye yatırmayı da düşünebilirsiniz. Böylece daha feminen ve sofistike tarz elde edebilirsiniz. Öncelikle ince bir tarak ve düzleştiriciyle hafif şekilde düzleştirmeniz, ardından da geriye doğru taramanız gerekir.

Şekillendirici sprey 4-5 kere uygulandıktan sonra daha sert bir yapıya kavuşturabilirsiniz. Son olarak saç spreyleri ile daha kalıcı sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Kadın Kısa Saç Modellerine Hangi Renk Yakışır?

Kadın kısa saç modelleri renge göre değil, yüz tipine göre belirlenir. Bu nedenle bir saç modeli yüz tipinizle uyumluysa tüm renklerde aynı sonuçları verebilir. Ancak yüzünüze durmayan bir saç modeli, tüm renklerde olumsuz sonuçlar almanıza neden olacaktır.

Kadın Kısa Saç Modelleri

Kadın kısa saç modelleri kategorisi oldukça geniştir. Bu nedenle bir modelde karar vermeden bazılarına göz atmak, daha iyi kararlar almanıza yardımcı olabilir.

Kısa Bob Saç Modeli

Kısa bob saç modeli çene hizasında olan kesimlerdir. Saçlarınız ister kıvırcık isterse düz olsun tercih edilebilir. Kullanımı da aşırı pratik olduğu için zorluk çıkarmaz. Bu kesim günlük hayatın her alanında uyumludur.

Eğer biraz uğraşılmış göstermek istiyorsanız, sadece yandan bir ayrım yapabilirsiniz. Yüzünüz yuvarlaksa bunun yerine ortadan ayrımı da kullanabilirsiniz.

Öneri > Kadın kıvırcık saç modeli ile alakalı içeriğimizi de incelemenizi öneririz.

Küt Kısa Saç Modeli

Küt saçlar, kadın modasında her zaman görülen kadın kısa saç modelleri arasındadır. Zira kullanımları oldukça kolaydır ve dışarı hızlı bir şekilde çıkmanızı sağlar. Bakımını yapmak da uzun saatler gerektirmez.

Boyish Saç Modeli

Boyish, kadın kısa saç modelleri arasında tercih edebileceğiniz kesimler arasındadır. Burada arka ve yan kısımlar kısa bırakılmakta; tepe noktasından başlayan uzun perçemler yer almaktadır. Minimal şekillendirmeler ile daha güzel görünmenize yardımcı olur.

Kısa Saç Kesim Modelleri: Pixie

Eğer daha farklı kadın kısa saç modelleri arıyorsanız, Pixie kesimleri de tercih edebilirsiniz. Bu çerçevede istediğiniz uzunlukta bırakabilirsiniz.

Pixie kesimler, tepe ve ön kısımların diğer yönlere göre daha uzun bırakıldığı modellerdir. Ancak uzun kesimleri bile oldukça kısadır. Her ne kadar yıkadığınız gibi kurutmanıza ve dışarı çıkmanıza olanak tanısa da çok kısa olması sebebiyle önce düşünmeniz önerilir. Eğer sıkılırsanız aylar boyunca uzaması için bekleyeceğiniz anlamına gelir.

Kadın Kısa Saç Modellerini Ne Sıklıkla Yıkamalıyım?

Peki saç modelleri nasıl yıkanır? Burada ilk olarak yıkamanın modellere göre değil, saç tipine göre şekillendiği bilinmelidir. Eğer saçlarınız kuruysa, haftada en fazla 2 kere yıkamanız önerilir. Ancak yağlı bir saç yapısına sahipseniz günaşırı yıkamayı da tercih edebilirsiniz.

Kalın telli ya da kıvırcık saçlar daha uzun dayandığı için yıkama aralarını uzun tutabilirsiniz.

Kadın Kısa Saç Modellerinde Hangi Tarz Şampuan Kullanılmalı?

Kadın kısa saç modelleri her ne kadar önemli olsa da bakım yapmazsanız, kısa sürede sonuçlarından pişman olabilirsiniz. Bu bakımdan özellikle ne tarz şampuanlar kullanabileceğinizi bilmek önerilir. İlk olarak şampuan, saç tipinize uygun seçilmelidir.

Ardından da ne gibi özelliklere sahip olduğu önemlidir. Saç derisini ve foliküllerini yeterince beslemesi, nemlendirmesi, temizlerken bakım da yapabilmesi gerekir. Saçlarınızı daha canlı hale getirebilmesi için keratin bulundurması da ayrıca tavsiye edilir.

Ancak içeriğine dikkat etmeniz, eğer saçlarınıza zararlı unsurlar bulunuyorsa uzak durmanız da önerilir.

Öneri > keratin bakım ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

Kadın Kısa Saç Modellerinde Hangi Bakım Ürünlerini Kullanılmalı?

Saçlarınızın daha güzel görünmesini istiyorsanız, doğru bakımı yapmanız da şarttır. Bu açıdan seçtiğiniz geleneksel bakım ürünlerinin özelliklerine artık dikkat edilmelidir. Ne kadar beslediği, nasıl bakım yaptığı ve saç tipiniz ile uyumlu olup olmadığı önemli ayrıntılardır.

Ayrıca kimyasal mı kullandığı, yoksa doğal çözümler mi sunduğu da saçlarınızın daha sağlıklı ve canlı olması için önemlidir.

Kadın Kısa Saç Modelleri Bakımı Doğal Yöntemler

Bakım ürünlerini evde doğal yöntemler ile birleştirirseniz, daha güzel görünümlü saçlara ulaşabilirsiniz. Bu açıdan internette kolayca bulabileceğiniz tarifleri incelerseniz kısa sürede yapabilir ve uygulayabilirsiniz.

Bu kapsamda zeytinyağı, bal, siyah çay ve daha birçok malzeme vardır ve her birinin uygulaması da farklıdır.

Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için