0

Erkekler İçin Uzun Saç Modelleri

Erkekler İçin Uzun Saç Modelleri

Erkekler İçin Uzun Saç Modelleri
  • 29 Mart 2023, Çarşamba
  • 803
Erkekler için Uzun Saç Modelleri
Uzun saç modelleri erkek, farklı yaş aralıklarında erkeklere oldukça ilgi çekici gelir. Zira yeni ve etkileyici bir tarz sunar. Farklı giyim tarzları ile uyumlu olduğu için pratik bir şekilde kullanılabilir.
Ancak bunun öncesinde uzun saç yasak mı sorusunun da yanıtını bilmek gerekir. Zira kadınlarda normal olsa da erkeklerde uzun saç bırakmak tercihe dayalıdır. Erkek saçları bu şekilde uzamadığından şekil verilir.
Okullarda bir dönem kısa saç gerekse de şimdi gerek yoktur. Temiz olduğu müddetçe, çocuklar saçlarını uzun bırakabilir. Ancak askerde bilindiği gibi saçların kısa olması gerekir. Bunun dışında saçlarınıza nasıl bakım yapabileceğiniz de önemlidir.
Çünkü normal erkek saçı az bakımla iyi durabilse de uzun erkek saçlarında aynı şey geçerli değildir. Bakımsız bir saç, tarzınızı olumsuz bir şekilde etkiler.
Erkekler İçin Uzun Saç Modelleri Nedir?
Uzun saç modelleri erkek uzun erkek saçlarında yapılan kesimleri ve şekillendirmeleri içerir. He ne kadar birçok kişi tarafından bilinmese de, aslında tercih edilebilecek farklı seçenekler yer almaktadır. Bunlar her birini inceleyebilir, aralarından size en uygun olanını seçebilirsiniz.
Ancak öncesinde saçı en hızlı ne uzatır bilmeniz önerilir. Çünkü normal koşullarda saçın istenen uzunluğa gelmesi aylar, bazen yıllar gerekebilir. Bunu hızlandırmak için soğuk su ile masaj tercih edilebilir. Böylece kan dolaşımı arttırılarak uzama da hızlandırılabilir.
Bunun yanı sıra saçların uzamasını hızlandıran yağlar ve kremler de tercih edilebilir. 
Erkekler İçin Uzun Saç Modelleri Kimlere Yakışır?
Uzun saç modelleri erkek her yaştan erkeğe uygundur; ancak bu herkesin kullanabileceğini göstermez. 
Çünkü kullanmak istediğiniz saç tipi, yüzünüz ile orantılı olmalıdır. Eğer buna dikkat etmezseniz, orantısız bir saç modeli size yakışmayacaktır. 
Erkekler İçin Uzun Saç Modelleri Hangi Yüz Tipine Yakışır?
Tıpkı kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de yüz tiplerine göre saç kesimleri önemlidir. Eğer bir saç modelinin size yakışmasını istiyorsanız, şunları bilmeniz gerekir;
Kare yüz modeli: Kare yüzlerde, kısa favoriler tavsiye edilir. Fransız ya da fade kesimler, daha yakışıklı olmanızı sağlar. Yanları kısa üstleri hafif uzun bırakarak da büyüleyici sonuçlar elde edilebilir. Sakallar da ince bir şekilde kullanılabilir.
Dikdörtgen yüz modeli: Dikdörtgen yüzlerde, belirli bir uzunluk mevcuttur. Dolayısıyla sevseniz bile dik modelleri önerilmez. Lakin yana yatırılan ya da alına düşen perçemler sizi daha yakışıklı gösterebilir. Sakal bırakmak isterseniz, kısa ve kirli sakalları ya da V formundaki keçi sakallarını tercih edebilirsiniz.
Oval yüz modeli: Oval yüzler tüm saçlarla orantılıdır ve bu nedenle istediğiniz herhangi bir seçeneği düşünmeniz mümkündür.
Yuvarlak yüz modeli: Yuvarlak yüz modelleri farklı tür saçlarla uyumludur. Bu nedenle istediğiniz kesim sizde başarılı bir duruş sergiler.
Elmas yüz modeli: Elmas yüz modellerinde hacimli saç kesimleri özellikle tavsye edilir. Tepe kısımları sağ veya sola doğru yönlendirebilir. Böylece daha yakışıklı olmanızı sağlar. Sakal bırakmayı düşünürseniz, kirli veya ince tercih edebilirsiniz.
Üçgen yüz modeli: Üçgen model saçlarda orta uzunluk önerilir. Bu sayede tarzınızı daha iyi gösterebilir
Saçlarınızı buna göre tercih ederseniz, size daha fazla yakışabilir. Ayrıca saçlarını uzatmak isteyen bir erkek, uzun saç kaç ayda olur konusunu da bilmelidir. Bir saç teli günde 0.3 mm, ayda 1 cm yılda 12 cm uzar. Buna göre istediğiniz uzunluğa göre hesaplama yapılabilir. Ancak belinize kadar uzamasını istiyorsanız 7 yıl gibi bir süre beklemeniz gerekir.
Erkekler İçin Uzun Saç Modelleri Bana Yakışır Mı Nasıl Anlarım?
Erkekler hangi saç modelini sever? Her erkeğin sevdiği saç modeli farklıdır. Bazıları özellikle uzun saçlara sahip olmayı düşünebilir. Eğer yüz tipinize uyuyorsa, uzun saçlar sizi daha yakışıklı gösterebilir.
Ayrıca kafa tipinizi, saç yapınızı da bilmeniz gerekir. Ayrıca günlük hayatta ne kadar kullanışlı olduğunu da hesaplamanız tavsiye edilir. Sakallar da saça uygun şekilde bırakılırsa sizi muhteşem şekilde tamamlayabilir.
Erkekler İçin Uzun Saç Modelleri Kesimi Avantajları
Uzun saçlar kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de zaman ayırmak ister. Ayrıca kuruması için daha fazla uğraşmak gerektiği de bilinmelidir. Ancak tarz görünmek istiyorsanız, uzun saçlar oldukça başarılı bir etki sunar. 
Erkekler İçin Uzun Saç Modelleri Bakımı Nasıl Yapılır?
Kısa saçlı erkeklerin çoğunlukla bakım için ekstra bir şey yapması gerekmez. Ancak uzun saç modelleri erkek için bu durum böyle değildir. Saçlarınız uzadıkça bakım yapmayı da gerekli hale getirir. Eğer özen göstermezseniz bu defa kötü duracak, istemeseniz bile kestirmeyi zorunlu yapacaktır.
Ayrıca günlük rutinlerin dışında kuaföre gitmek de saçlarınıza ayrıntılı bir bakım gerçekleştirilmesi için şarttır. 
Erkekler İçin Saç Bakımı
Uzun saç erkek modelleri, saçlarına iyi bakmak zorundadır. Uzun saçları kısa saça göre daha çabuk kırılır yıpranır ve kurur. Sürekli fön, jöle ve spreyden kaçınmalıdır. Bu işlemler saça zarar verecektir. Kullandığı şampuan sülfat paraben sls içermemelidir. Sülfatsız şampuan çeşitlerimizi inceleyebirsiniz. Ayrıca Haftada bir yada iki defa saç maskesi argan yağı gibi nemlendirici ürünler kullanmalıdır. Daha iyi bir bakım içinde 2-3 ayda bir keratin bakımı yapmalıdır.
Erkekler İçin Uzun Saç Modellerine Nasıl Şekil Verilir?
Saçlara nasıl şekil verilir erkek modellerinde oldukça önemlidir. Eğer saçlarınız kısaysa bu konuda uzun süre düşünmeniz gerekmez. Çünkü 5 dakikada hazırlanabilir, evden hemen çıkabilirsiniz.
Eğer saçlarınız uzunsa, şekil vermek biraz daha uzun süre alacaktır. Bu kapsamda evde yapabileceğiniz farklı modelleri inceleyebilir ve aralarından bir tanesini uygulayabilirsiniz. Şayet bununla da uğraşmak istemiyorsanız, bir tarafa yatırmayı da tercih edebilirsiniz.
Erkekler İçin Uzun Saç Modellerine Saça Hangi Renk Yakışır?
Kadınlar gibi erkekler de istediği modelin, saçlarıyla nasıl duracağını merak eder. Bu bakımdan mevcut renk ile nasıl durulacağı büyük bir soru işareti bırakır.
Burada önemli olan istediğiniz saç tipinin yüzünüze ve kafanıza uyumlu bulunmalıdır. Bu durumda saçlarınızın doğal rengi ile sorunsuz şekilde kullanılabilir. Ancak boyatmayı düşünüyorsanız, ilgili rengin de teninizle ve yüzünüzle uyumlu olduğundan emin olunmalıdır.
Erkekler İçin Uzun Saç Modelleri
Her ne kadar erkek saç modelleri kadınlara göre daha az olsa da bu durum uzun saç modelleri erkek seçeneklerinin hiç olmadığını göstermez. Bu nedenle herhangi birine karar vermeden önce incelemeniz tavsiye edilir. 
Asi Stil
Asi stil aynı zamanda Wolf Cut olarak da bilinir. Bu saç kısalığını tercih etmek istiyorsanız, belirli bir uzunluğa getirdikten sonra kuaförünüze giderek bunu belirtebilirsiniz. Diğer saç tiplerinden farklı olarak ıslak saçlara değil kuru modellere yapılmaktadır.
Uzun Saç Modelleri Erkek
Uzun saç modelleri erkek farklı şekiller ile birleştirilebilir. Eğer düz saçlarınızdan hoşlanıyorsanız, kakül yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Eğer alnınız çok genişse ve bu durumdan şikayetçiyseniz, kapatarak aradığınız görünüme kavuşabilirsiniz.
Uzun Saçlı Erkekler İçin Saç Kesimleri: Dreadlock
Eğer saçlar uzunsa bunları pratik olarak nasıl bağlayabileceğinizi de bilmeniz gerekir. Zira böylece uğraşmak istemediğiniz zaman, güne daha hızlı bir şekilde başlamanız mümkün hale gelir.
Bu seçeneklerden biri, Rasta olarak da bilinen Dreadlock olmaktadır. Şayet uzun süreli bir saç modeli arıyorsanız, oldukça dayanıklı bir seçenektir. 
Uzun Saç Erkek Bağlama Modelleri: Yarım At Kuyruğu
Yarım at kuyruğu, son zamanlarda popüler olan uzun saç modelleri erkek seçenekleri arasındadır. Zira sadece saçların bir bölümünü ensenin arkasında ya da tepenin üst kısmında birleştirmeniz gerekir. Kalan saçlar da aşağı doğru uzatılmalıdır. Böylece doğal bir dokunuş yapmaya olanak tanır.
Erkek Uzun Saç Kesim Modelleri
Uzun saçlı erkeklerin, tercih edebileceği farklı modeller vardır. Topuz modellerini de bu bakımdan kullanmanız mümkündür. Burada sadece at kuyruğunda olduğu gibi saçlarınızı başın arkasına doğru çekmeniz, toka ile etrafını sararak toplamanız gerekir.
Böylece güne uğraşmadan hemen başlayabilirsiniz. Ancak saçlarınızın zarar görmemesi için çok fazla sıkmadığınızdan da emin olunmalıdır. Bunların yanı sıra tercih edebileceğiniz farklı modeller de yer almaktadır.
Orta Uzun Saçlar
Eğer saçlarınızın normal erkek saçlarına göre daha uzun olmasını istiyorsanız, orta uzunlukta saçlar bırakmayı tercih edebilirsiniz. Bunu nasıl şekillendireceğinizi düşünüyorsanız yandan ayırarak daha tarz olabilirsiniz. Bunun yanı sıra katlı bir modeli de kuaföre giderek kullanabilirsiniz.
Yeni Nesil Asker Tıraşı
Yeni nesil asker tıraşı, saç kesimlerinde tercih edebileceğiniz seçeneklerden bir diğeridir. Bu modelde geleneksel asker tıraşına nazaran ön kısımdan arkaya doğru kısalmaya başlar. Yan taraflar da buna göre daha kısa bir şekilde bırakılır.
İngiliz Tarzı
Eğer modern bir görünüm arıyorsanız, İngiliz tarzı yapabileceğiniz tercihlerden bir tanesidir. Özellikle orta uzunluktaki saçlar ile uyumlu bir yapısı vardır. Bunu nasıl yapabileceğinizi düşünüyorsanız, saçlarınızı yandan ayırarak kulak arkasına atmanız yeterlidir. Böylece anında dışarı çıkmak için hazır olunabilir. 
At kuyruğu
At kuyrukları erkeklerin de tercih edebileceği saç modellerinden biridir. Özellikle uzun saç modelleri erkek seçenekleri için neredeyse idealdir. Zira kolay bir şekilde arkadan toplamanızı sağlar. Böylece uzun saatler boyunca şekil vermeden çıkmanıza yardımcı olur.
Özellikle saçlarınız düz bir yapıdaysa, at kuyrukları sizde daha da güzel bir şekilde durabilir. Ayrıca elektriklenme yapmayacağı için gün boyunca size sorun da çıkartmaz.
Erkekler İçin Uzun Saç Modelleri Ne Sıklıkla Yıkamalıyım?
Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de doğru bir saç yıkaması, güçlü saçlar için şarttır. Burada koşul saç tipinize göre hareket etmektir. Temel olarak haftada en az 3 kere yıkanması tavsiye edilir. Ancak farklı tiplere göre değişebileceği unutulmamalıdır. 
Erkekler İçin Uzun Saç Modelleri Hangi Tarz Şampuan Kullanılmalı?
Uzun saç modelleri için tercih edilen şampuanlar, saç yapınızı besleyebilmelidir. Böylece daha canlı ve güçlü saçlar elde edilebilir. Ayrıca kepeklenme ya da saç dökülmesi gibi sorunlar varsa buna özel bakımlar da sunmalıdır. Kullandığı şampuan sülfat paraben sls içermemelidir. Sülfatsız şampuan çeşitlerimizi inceleyebirsiniz.
Erkekler İçin Uzun Saç Modelleri Hangi Bakım Ürünlerini Kullanılmalı?
Uzun saç modelleri erkek seçeneklerinde, nasıl bakım ürünü kullandığınız da önemlidir. Eğer bir ürünün içinde saça zararlı öğeler varsa ya da kimyasal bulunduruyorsa, uzun vadede saçlarınıza zarar verecektir. Bu nedenle güzel duran bir modelin bile kötü bir hal amasına sebep olur. 
Dolayısıyla doğal içeriklere sahip olması, daha iyi çözümler keşfetmenize yardım eder.

 
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için