0

Erkek Kısa Saç Modelleri

Erkek Kısa Saç Modelleri

Erkek Kısa Saç Modelleri
  • 28 Mart 2023, Salı
  • 465

Erkekler için Kısa Saç Modelleri

Erkek kısa saç modelleri, erkeklerin saç modasında her zaman yer alır. Bunun en önemli sebebi pratik bir şekilde kullanılabilmesidir. Eğer evden hızlı bir şekilde çıkmak istiyorsanız, şekillendirme süresi bakımından oldukça avantajlıdır. Bunun yanı sıra bakımı da uzun saçlara göre daha kolaydır. Bununla sınırlı kalmadan, kısa saçlar işten günlük yaşama, düğünlerden davetlere kadar her yerle uyumludur.

Her ne kadar tahmin edilmese de bu kapsamda yer alan pek çok saç tipi vardır. Eğer tüm bunları bilirseniz, size en çok yakışanı kısa sürede bulabilirsiniz. Erkek kısa saç modelleri her kuaför tarafından yapılabildiği için hiçbir zorluk çekmeden kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak hızlı bir şekilde model kararı vermeden yüz tiplerini incelemeniz, bakım önerilerini de dikkate almanız gerekir. Böylece saçlarınız daha da güzel ve güçlü bir görünüme sahip olabilir.

Erkekler İçin Kısa Saç Modelleri Nedir?

Erkek kısa saç modelleri, adından da tahmin edildiği üzere saçların olabildiği kadar kısaltılmasına odaklanır. Bu bakımdan farklı saç tiplerinin uzunlukları da değişkenlik gösterir. Eğer sık sık tıraş olmak istemiyorsanız, kısa bir saç modeli hayatın her yönünde avantajlıdır. Ayrıca kuaförlerin yapması gereken işlemler daha az karmaşıktır. Bu nedenle geçirmeniz gereken zamanı da minimum seviyelere indirir.

Erkekler İçin Kısa Saç Modelleri Kimlere Yakışır?

Kısa saç yakışır mı nasıl anlarım? Bu soru pek çok erkeğin aklında olan düşüncedir. Zira saçları kısa kestirmek oldukça ciddi bir karardır. Bundan pişman olunursa tekrar uzaması 2-3 ay alabilir. Burada bilmeniz gereken, saç modellerinin her kafa ve yüz tipi ile uygun olmadığıdır. Dolayısıyla öncesinde yüz tipinizi bilmeniz, buna göre bir tercih yapmanız tavsiye edilir. Bu sayede sonuçlardan da daha memnun kalabilirsiniz. Ayrıca kuaförler de saç tipleri konusunda bilgili olduğu için kısa modellerin size uygun olup olmadığı hakkında bilgi verebilir.

Erkekler İçin Kısa Saç Modelleri Hangi Yüz Tipine Yakışır?

Kısa saç hangi yüz tipine yakışır? Kısa saçların getirdiği bir avantaj, neredeyse tüm saç tiplerine yakıştığıdır. Zira farklı türleri olduğu için arasından seçim yapmanıza izin verir. Ayrıca şu gibi tipolojilere göre saç modellerini de önemlidir;
  1. Kare yüz modeli: Bu yüz tiplerinde, favorilerin kısa tutulması önerilir. Fransız veya fade kesimler, daha şık olmanızı sağlayabilir. Ayrıca yanları kısa üstleri hafif uzun da bırakmayı da tercih edebilirsiniz. Sakallarınızı da ince bir şekilde bırakabilirsiniz.

  2. Dikdörtgen yüz modeli: Bu yüz tiplerinde kare yüz modeline göre dikdörtgen yüzlerde belirli bir uzunluk mevcuttur. Dik modelleri sevseniz bile bu saç tiplerinde önerilmez. Bunun yanı sıra yana yatırılan veya alına düşen perçemleri kullanabilirsiniz. Sakal olarak kısa ve kirli sakalları veya V formundaki keçi sakallarını bırakabilirsiniz.

  3. Oval yüz modeli: Bu yüz tiplerinde oval yüzler, tüm saçlarla muhteşem yapıdadır. Dolayısıyla istediğiniz herhangi bir seçeneği düşünebilirsiniz.

  4. Yuvarlak yüz modeli: Bu yüz tiplerinde yuvarlak yüz modeli farklı tür saçlarla oldukça uyumludur. Dolayısıyla oval yüzlerde olduğu gibi farklı seçenekleri düşünebilirsiniz.

  5. Elmas yüz modeli: Bu yüz tiplerinde elmas yüz modellerinde hacimli saç kesimleri özellikle önerilir. Tepe kısımları sağ veya sola doğru yatırılabilir. Dağınık bırakmanız da daha şık olmanıza yardımcı olur. Sakal bırakmayı düşünüyorsanız, kirli ya da ince sakalları tercih edebilirsiniz.

  6. Üçgen yüz modeli: Bu yüz tiplerinde üçgen model saçlarda özellikle orta uzunluk önerilir. Çok kısa kesimlerden kötü durabilir.

Erkek kısa saç modelleri arasında bunları da bilirseniz, sonradan şekil değiştirmek istediğinizde daha kolay karar verebilirsiniz.

Erkekler İçin Kısa Saç Modelleri Bana Yakışır Mı Nasıl Anlarım?

Erkek kısa saç kimlere yakışır? Bana uyar mı? Kısa saçların her saç tipine uygun olması, kişilerin sonucundan memnun olacağını göstermez. Bu nedenle kuaföre gitmeden önce emin olmak istenir. Bu konuda şu gibi noktaları önceden düşünmeniz tavsiye edilir;
  1. Saç modeli yüz ve kafa tipiyle uyumlu olmalıdır.

  2. Saç yapınızın nasıl olduğu bilinmelidir.

  3. Saçlarınız günlük yaşantınızda sizi rahat ettirmelidir.

  4. Belirli bir model tercih etmek, sokaktan iş yerine kadar sizi daha iyi gösterir.

  5. Sakallarınız yüz şeklinizle uygun olmalıdır.

Tüm bunlara özen gösterirseniz, daha iyi çözümler alabilirsiniz. Ayrıca bahsettiğimiz gibi kuaförünüzle konuşmayı da tercih edebilirsiniz.

Erkekler İçin Kısa Saç Modelleri Kesimi Avantajları

Erkek kısa saç modelleri yıkama esnasında büyük bir kolaylık sağlar. Rahat bir şekilde ıslatabilir, şampuanın saç köklerine kadar işlediğinden emin olabilirsiniz. Aynı şekilde kurulamasını da kısa sürede hızlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Eğer sık sık tıraş olmak istemiyorsanız, kısa kesilen bir saç size daha uzun süre gidebilir. Ekstra olarak çoğu iş yerleri, erkek saçlarının kısa olmasını da ister. Ayrıca daha genç görünmek istiyorsanız, yine burada size çözüm sunar. Kısa saç daha genç gösterir mi sorusunun yanıtı da böylece evettir.

Erkekler İçin Kısa Saç Modelleri Bakım Nasıl Yapılır?

Saçlarınızın daha güzel görünmesi için sadece modele dikkat edilmemelidir. Düzenli ve doğru bir şekilde bakım yapmak da önemlidir. Kısa saçların bakımı nasıl olmalıdır diyorsanız, temel olarak şu gibi kurallar vardır;
  1. Sıcak sudan ile saçlar yıkanmamalıdır.

  2. Saç boyu, saç tipinize uyumlu olmalıdır.

  3. Sprey ve jöle ürünleri sık sık uygulanmamalıdır.

  4. Saç tipine uygun bir şampuan kullanılmalıdır.

Eğer bunlara dikkat ederseniz, sonuçlardan daha fazla memnun olabilirsiniz. Ayrıca dökülme ve kepeklenme gibi erkeklerde sık sık görülen sorunlara da çözüm bulabilirsiniz. Son olarak düzenli olarak kuaförünüzü ziyaret ederek bakım işlemleri de gerçekleştirebilirsiniz.

Erkekler İçin Kısa Saç Modellerine Nasıl Şekil Verilir?

Erkek kısa saça nasıl şekil verir? Bu soru en az kesimler kadar önemlidir. Eğer saçlarınızdan memnunsanız, bu durum şekil vermeden dışarı çıkabileceğinizi göstermez. Burada ilk olarak, erkeklerin saçlarına kadınlara göre daha kolay şekil verebileceğini bilmelisiniz. Eğer birkaç şekil önerisine ihtiyacınız varsa bir miktar saç kremi alarak, bununla saçların üst bölümüne istediğiniz gibi bir şekil verebilir, böylece kendinizi daha yakışıklı hissedebilirsiniz. Farklı çözümler arıyorsanız ince dişli taraklar ile saçınızı dilediğiniz gibi tarayabilir, şekillendirebilirsiniz. Saç ayrımınızı farklı bir yöne yapmak istiyorsanız da bir ay gibi bir süre aynı yere tarayabilir, böylece kalıcı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Erkekler İçin Kısa Saç Modellerine Hangi Renk Yakışır?

Günümüzde saç modellerinin bazı renklerde daha güzel duracağını düşünülebilir. Ancak bu tamamen yanlıştır. Önemli olan saç renginizin teniniz, yününüz ve saç tipiniz ile uygun olmasıdır. Örneğin kısa saçlar sizde güzel duruyorsa ancak sarı sizi kötü gösteriyorsa; yine de tercih etmek sonuçlardan memnun bırakmayacaktır.

Erkekler İçin Kısa Saç Modelleri

Erkek saç modelleri arasında kısa kesimler oldukça geniştir. Bunlara geçmeden ilk olarak geleneksel olarak sorulan saç sağa mı yatırılır sola mı sorusuna yanıt verilmelidir. Bu kişilere göre değiştiği için kendi tarzınız oluşturulmalıdır.

Kısa Ve Düz Saç Modelleri

Kısa ve düz saç modelleri arasında birçok seçenek vardır. Fresh cut, bunlardan bir tanesidir. Fresh cut saç kesimi nedir incelendiğinde, saçlarda doğal ve yumuşak katlar meydana getirdiği görülür. Bu yapısı ile özellikle günlük hayatta kullanışlıdır.
Diğer bir içeriğimiz olan erkek düz saç modelleri yazımızı da mutlaka incelemelisiniz.

Düz Saç Modelleri: Oxford


Oxford saç modeli, saçın yan ve arka kısımlarını üste göre daha kısa tutar. Üst taraftaki saçlar ise geriye doğru hacimlendirilir. Güne yaklaşık 5 dakikada hazırlanmanızı sağlayacak, oldukça pratik bir modeldir.

1 Numara Erkek Saçı


1 numara erkek saçı, erkek kısa saç modelleri arasında pek çok kişi tarafından kullanılır. Çünkü erkekleri özellikle yaz aylarında oldukça rahatlatır. Ancak yaşadığınız yer çok soğuksa aşırı kısa saçlar, sizde sorun çıkartabilir. Zira burada saç deriniz görülür bir yapıdadır. Pişman olursanız 2-3 aydan uzun bir süre saçların çıkmasını beklemeniz gerekir.

2 Numara Erkek Saç Kesimi


Eğer 1 numara size çok kısa geliyorsa, 2 numara kesimler sizi daha memnun edebilir. Burada saç uzunluğu yaklaşık olarak 5 mm’dir. Bu yönüyle oldukça popüler kullanılan modeller arasındadır. Saçlarınız seyrek ya da ince bir yapıya sahipse yapabileceğiniz tercihlerden biridir.

3 Numara Erkek Saç Modelleri



3 numara kesimler, özellikle kalın telli saçlarda daha güzel durur. Bakımının kolay olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilir. Ayrıca şekilde vermek istenirse 2 numaraya göre daha kolay çözümler de sunar.

4 Numara Erkek Kısa Saç Modelleri


4 numaralı erkek kısa saç modelleri ortalama 12 mm civarıdır. Kısa olsa da “orta uzunluk” olarak belirtilir. Hem kalın hem de ince telli saçlarda başarılı sonuçlar teklif eder. Bunun yanı sıra şekilde vermesi daha da kolaydır.

5 Numara Erkek Kısa Saç Modeli



5 numara erkek kısa saç modelleri 15 mm’dir. Bu nedenle “uzun saç” kısmına girer. Eğer centilmen bir duruş arıyorsanız yapabileceğiniz tercihler arasındadır. Saç boyu da ideal yapıda olduğu için günlük hayata uyumludur.

Asker Tıraşı Modeli

Asker tıraşı aynı zamanda “buzz cut” olarak da adlandırılır. Bunun en önemli nedeni genelde askere gidecek erkeklerin kullanmasıdır. Ne var ki saç yıkama ve bakımı işlemlerinde uzun bir süre kaybetmek istemiyorsanız, size büyük bir kolaylık sunar. Ayrıca kuaförün yapması gereken işlemler de o kadar karmaşık değildir. Bu nedenle daha kısa sürede işinizin bitmesini sağlar. Son olarak nasıl tıraş olacağınızı biliyorsanız, evinizde kendiniz bile yapabilirsiniz.

asker tirasi modeli

Erkekler İçin Kısa Saç Modellerini Ne Sıklıkla Yıkamalıyım?

Erkek kısa saç bakımı yaparken, doğru yıkama doğal olarak önemlidir. Erkeklerin saçları kadınlara göre farklı olduğu için tavsiye edilen haftada en az 3 kere yıkamadır. Saçlarınızı kısa kestireceğiniz için hem yıkama hem de kurutma işlemleri size zaman kaybettirmez.

Erkekler İçin Kısa Saç Modelleri Hangi Tarz Şampuan Kullanılmalı?

Şampuan seçimleri saç tipinize uygun olmalıdır. Örneğin dökülme veya kepeklenme yaşıyorsanız, buna son vermek için özel besleyici şampuanlar incelenmelidir. Böylece hem daha iyi bir bakım yapabilir, hem de söz konusu sorunları geride bırakabilirsiniz.

Erkekler İçin Kısa Saç Modellerinde Hangi Bakım Ürünlerini Kullanılmalı?

Erkek kısa saç modelleri sizde güzel dursa bile, bu durum bakım yapmayacağınızı göstermez. Aksine saçlarınız bakımsız olursa, her zaman mükemmel duran bir saç yakışıklılığınızı gölgeleyebilir. Özellikle jöle ve aşırı kimyasal içeren bakım ürünleri, saçlarınıza hasar verebilir. Dolayısıyla içeriklerine dikkat etmeniz ve daha doğal olmasına özen göstermeniz tavsiye edilir. Ayrıca erkeklere sunulan tonikler, kremler ve saç serumları da vardır. Bunları da inceleyerek kullanmak yine önerilir.

Erkekler İçin Kısa Saç Modellerinde Saç Bakımı Doğal Yöntemler

Erkekler için saç bakımı önerileri arasında doğal yöntemleri de bilmek gerekir. Bunları bakım ürünleri ile uygularsanız, saçlarınız daha da güçlü ve ışıltılı olabilir. Bal, siyah çay, zeytinyağı gibi malzemeler ile yapabileceğiniz karışımlar saçlarınızı daha iyi besleyebilir. Ayrıca beslenme düzenine de önem vermek şarttır.
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için