0

Düzenli Sülfatsız Şampuan Kullanmanın Etkileri

Düzenli Sülfatsız Şampuan Kullanmanın Etkileri

Düzenli Sülfatsız Şampuan Kullanmanın Etkileri
  • 16 Ocak 2023, Pazartesi
  • 110

Son zamanlarda sülfatın içeriğinde yer alan sert bileşenler nedeniyle saç yumuşaklığı için mutlaka tercih edilmesi gerektiği ifade edilen sülfatsız şampuan ürünleri, sıklıkla araştırılmaktadır. Halk arasında tuzsuz şampuan olarak da bilinen ürünler, saç sağlığına sunduğu faydalarla herkesin merakını çekmektedir.

Sülfatsız şampuan çeşitlerine adına veren sülfat, köpürtme özelliğiyle birlikte birçok temizlik maddesi için yıllardır tercih edilmektedir. Yaygın olarak inanılan ‘’köpürtme özelliğinin temizliği arttırdığı’’ kanısı nedeniyle güzellik ve kişisel bakım ürünlerinde de sıklıkla sülfat görülür. Bu noktada uzmanlar, sülfatın yer aldığı temizlik ürünlerinin ciltte geri dönüşü olmayan komplikasyonlara neden olacağıyla birlikte saçları yıpratabileceğini de ifade ederler. 

Bu noktada sülfatsız şampuan kullanımı, milyonlarca uzmanın önerdiği konulardan biri olarak gösterilir. Köpürtme etkisinin yanı sıra herhangi bir faydasının bulunmadığı bilinen ürün, cilde dost görünürken oldukça fazla zarar verebilir. Bu noktada saçın doğal yağının kaybolmasına neden olan sülfatlı şampuanlar, saçları matlaştırarak yıpranmalarına ve kurumalarına neden olur. 

Üstelik hassas ciltlerde kullanılan ürünler, derinin bazı kısımlarında tahriş ve kızarıklık gibi sorunlara yol açabilir. Ayrıca içeriğinde yer alan kimyasal bileşenler nedeniyle saçta yer alan boyaların çabucak akmasına ve saçın parlak görüntüsünü kaybetmesine neden olur. Son olarak sülfatlı bakım ürünlerinin saç tellerine zarar vererek saç yapısının genel durumuna zarar verdiğini de belirtmekte yarar var.

Sülfatsız Şampuan Ne Demektir?

Şampuan reklamlarında bilinçsiz bir şekilde ön plana çıkartılan sülfat, aslında ürünlere köpürme özelliğini sağlayan ve cilde zarar veren bir maddedir. İçerisindeki tuz yoğunluğu nedeniyle saç üzerinde de doğal yağlanmayı azaltma gibi etkilere sahiptir. Bu nedenle tuzsuz şampuan kullanmamak, kızarıklık ve kuruntuya sebep olabileceği gibi sürekli kaşınma istediğini de belirli zamanlarda uyandırabilir. 

Sülfatsız şampuan kullanımı ise ilgili maddenin içerikte yer almaması nedeniyle saçın iç ve dış katmanlarında yaşanacak herhangi bir yıpranmayı önleyerek saçın sertleşmesini durdurur. Ayrıca satın hızlı kurumasını önleyerek boyalı saçların daha uzun ömürlü kullanılmasını sağlar. Tüm bunların yanı sıra parabensiz şampuan ürünleri, saç derisine hafifçe masaj yapmanın yanı sıra saçın var olan nemini korumasına yardımcı olur. Bu nedenle milyonlarca uzman, sülfatsız içermeyen şampuan kullanımı konusunda hemfikir olurken sadece doğal ürünlerin cilt üzerinde tercih edilmesini tavsiye ederler. 

Sülfatsız Şampuan Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

  • Sülfatsız şampuan kullanmanın faydaları arasında en önemli notlardan biri, ürünlerin saçlarınızı sertleştirmemesi ve yumuşak dokunuşlarla adeta masaj yapar gibi temizlik sağlamasıdır.

  • Saçınızda köpürme yaşanmamasını sağlayarak cildinize zarar verecek bir kimyasal bileşenin ortaya çıkmamasına yardımcı olur.

  • Sülfatsız şampuan kullanmanın faydaları arasında ürünlerin saçlarınızdan çok daha kolay şekilde arınabilmeleri ve doğal bileşenleri nedeniyle saç tellerine zarar vermeden temizlik uygulamaları yer alır. 

  • Sülfat içermeyen şampuan, saçta yer alan doğal yağ tabakasını korurken bu sayede matlaşma, yıpranma ve kuruma gibi sorunların tamamen ortadan kalkmasına yardımcı olur.

  • Tuzsuz şampuan ürünleri, boyalı saçlarda renk ve parlaklığın korunabilmesine yardımcı olur. 

  • Sülfatsız şampuanın etkileri arasında herhangi bir kimyasal madde içermediğinden dolayı saç diplerini tahriş etmemesi ve hassas ciltler için rahat bir şekilde kullanılabilmesi yer alır.

  • Doğal içerikler ile geliştirildiğinden saçların beslenmesine ve canlı bir hal almasına yardımcı olur. 

  • Yumuşak ve doğal formülü sayesinde saç derisinin aşınmasına izin vermez ve saçların kırılmasını engelleyerek kolay taranabilecek şekilde temizlik sağlar. 

Sülfatsız Şampuanın Etkileri Nelerdir?

Şimdilerde milyonlarca kişi, sülfatsız şampuanların ciltte ve saç genelinde sağlayacağı etkiyi merak etmektedir. Bu noktada uzmanların gözünde doğal ürünlerin oldukça faydalı olduğu biliniyorken saçlar üzerinde değişim sağlanmasına kapı araladığı birçok etkisi de mevcuttur. İşte, sülfatsız şampuan kullanmanın etkileri, 

  1. Saçta Bulunan Nemin Korunmasını Sağlar

Sülfat içermeyen şampuanlar, saçta yer alan doğal nemi koruma altına alarak saçın çok daha sağlıklı bir hale gelmesine yardımcı olur. Ayrıca saçta yer alan kuruma, kepek ve saç dökülmesi gibi sorunları en aza indirir. Bunun yanı sıra kırık saç uçları ve kronik saç kırılması gibi sorunlar için de uzmanlar tarafından tuzsuz şampuan çeşitleri önerilir. 

  1. Saçın Doğal Yağının Korunmasına Yardımcı Olur

Her insanın saç yapısında belirli miktarda doğal yağ bulunur. Bu yağ, saçların sağlıklı olması, çevresel etkenlerden korunabilmesi ve pürüzsüz gözükebilmesi için gereklidir. Bu noktada sülfat içeren ürünler, saçta bulunan doğal yağın kısa süre içerisinde kuruyup yok olmasına neden olur. Bu nedenle saçlarınızın sağlıklı kalabilmesi için tuz bileşenlerine sahip çeşitlerden uzak durmak gerekiyor.

  1. Saçın Rengine Herhangi Bir Zarar Vermez

Paraben içeren şampuanlar, yeni boyanmış olan saçların sertleşmelerine neden olur. Bu noktada kimyasal bileşenlerden arındırılmış olan ürünler, saç boyasının ömrünü uzatırken saçların boya nedeniyle sertleşmesini de engeller. Bunun için parabensiz şampuan satın alarak saç kremini de ekstra destekleyici olarak tercih etmenizde yarar var.

  1. Hassas Ciltlerde Dahi Saç Derisinde Komplikasyona Neden Olmaz

Hassas bir saç derisine sahip olan kişiler, yanlış şampuanlar nedeniyle yıl içerisinde birçok sorunla karşılaşabilirler. Bu noktada kimyasal içeriğe sahip olan ürünler, derinin kaşınmasını, tahriş olmasını veya kaşınmasını sağlayabilir. Bu nedenle sülfatsız şampuanın etkileri arasında saç derisine çok nazik davrandığı da belirtilir. 

  1. Duş Sırasında Gözlerin Yanma Sorununu Tamamen Ortadan Kaldırır

Türkiye genelinde birçok kişinin duş alırken göz yanması sorunu yaşadığı bilinir. Bu durum, yanlış ve kimyasal içeriğe sahip olan şampuan çeşitleri nedeniyle ortaya çıkar. Bu noktada sülfat içermeyen şampuanların kesinlikle göz yanmasına neden olmadığı ve bu sorunu çözüme kavuşturduğu bilinir.

  1. Saçta Yer Alan Doğal Bukleleri Destekler

Sülfat içermeyen şampuanlar, saçta yer alan doğal buklelerin korunabilmesini sağlarken sizlerin yapay olarak verdiği şekillerin uzun süreli olarak kalabilmesini de destekler. Bu nedenle buklelerinizin bozulduğunu düşünüyorsanız sülfatsız şampuan deneyerek aradaki farkı kolayca görebilirsiniz.

Sülfatsız Şampuan Kullanımı İçin Ürünün Doğal Olduğunu Nasıl Anlaşılabilir?

Şimdilerde milyonlarca kişi, sülfatsız şampuan kullanmanın etkileri ve faydalarının yanı sıra ürünlerin kimyasal bileşenlerden uzak olarak üretilip üretilmediğini nasıl anlayabileceğini de soruşturuyor. Bu noktada uzmanlar, kişiler için bazı tüyolar vermiş ve ürünleri satın alırken mutlaka bu tüyoların dikkate alınmasını tavsiye etmişlerdir. Bu durum, Türkiye genelinde geçerli olduğu gibi global anlamda da eşit şekilde ele alınır.

Şampuan ürünlerinin tuz gibi sert kimyasallardan arınıp arınmadığını öğrenebilmek için müşterilerin yapmaları gereken ilk hareket, ürün paketinin arka bölümünde yer alan bileşen listesini okuyarak incelemektir. Bu bölüm, şampuanların üretim sırasında hangi bileşenlerle birlikte tasarlandıklarını gösterir. Bunun için bir şampuan satın alırken mutlaka ilgili bölümü başta sona kadar okumalı ve içeriğinde herhangi bir sorunun yer almadığından emin olmalısınız.

Ayrıca uzmanlar, sülfatsız şampuan kullanmaya başlamak için ürün paketinin içerik kısmında hangi kimyasal maddelerin yer almaması gerektiğini de açıkladılar. Bunlar; parabenler, sodyum Lauril Sülfat, Sodyum Laureth Sülfat, Trietanolamin ve Ftalatlar olarak sıralanabilmektedir. Siz de sağlıklı bir saç ve deri yapısına sahip olabilmek istiyorsanız mutlaka şampuanların içerik kısmını inceleyerek herhangi bir kimyasal bileşen içermediklerinden emin olun. 

Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için