0

Düğün İçin Örgü Saç Modelleri

Düğün İçin Örgü Saç Modelleri

Düğün İçin Örgü Saç Modelleri
  • 28 Nisan 2023, Cuma
  • 362

Düğün Örgü Saç Modelleri

Örgü saç modelleri düğün günlerinin adeta vazgeçilmez modelleridir. Özellikle bahar ve yaz düğünlerinde en sık tercih edilmekte olan gelin saçı modellerinden biridir. Topuz ve atkuyruğu gibi model uyumlu örgüler, kendinizi özel ve güzel hissetmeniz için birbirinden çeşitli aksesuarlar ile de zevklere göre kişiselleştirilebiliyor. Ayrıca saçınızın düz mü, dalgalı mı, gür mü yoksa ince mi olduğu gibi detaylar modeller arasından seçimler yapılırken bir hayli oluyor. Her saç tipi için ideal ve uygun olan örgülü gelin saçı modelleri de bulunmaktadır. Modellerin her birinde farklı bir örgü çeşidi tercih edilmekte olması, modellerin daha şık görünümler sunmasını sağlamaktadır.

Düğün Örgü Saç Nedir?

Düğün örgü saç nedir sorusunu kısa bir şekilde yanıtlamak gerekli olursa, bu saç modeller özellikle de sıcak havalarda ve kır gibi alanlarda yapılan düğünlerde ortama ve havaya uyum sağlamak amacı ile tercih edilmekte olan modellerdir. Modellerin her biri birbirinden farklı tarzları yansıtmakta olsa da hepsinin temelinde bir örgü çeşidi bulunmaktadır.

Düğün Örgü Saç Kimlere Yakışır?

Örgü saç modelleri düğün günlerinin özellikle de son günlerde adeta vazgeçilmezi haline gelmiştir. Ancak pek çok kişi en mutlu günlerini planlarken doğal olarak saç modelini de düşünmekte, kır düğünü planladığı için de örgülü saçın tam olarak yakışıp yakışmayacağından kesin emin olamamaktadır. Düğün örgü saç modelleri uygun bir model seçildiği takdirde herkese kesinlikle kusursuzca yakışmaktadır. Bu noktada önemli olan kişilerin yüz tiplerini, gelinlik modellerini, saç yapılarını ve düğünün yapılacağı ortamı göz önünde bulundurmalarıdır. Bu faktörler göz önünde bulundurulduğunda hiç şüphesiz tüm gelin adayları bu en mutlu günlerinde kendilerini en iyi şekilde ifade edebileceklerdir.

Düğün Örgü Saç Hangi Yüz Tipine Yakışır?

Örgü saç modelleri düğün için de tercih ediliyor ve gelin adaylarının bu en mutlu günlerinde en zarif, en şık ve en görkemli görünümlerde olmalarına yardımcı oluyor. Ancak pek çok gelin adayı yaz düğünü planlamasına ve bu düğünü de kır düğünü olarak istemesine karşın düğün örgü saç modellerinin kendi yüz tipine yakışıp yakışmayacağından tam olarak emin olamıyor.

Düğün örgü saç modelleri düğün için yüz tipleri arasında en öne çıkan yüz tipi oval yüz tipi oluyor. Oval yüz tipine sahip olan kişilere örgü saç modellerinin hem topuz şeklinde olanları hem de açık bir şekilde bırakılan modelleri kesinlikle eşsiz görünümler sunuyor. Bunun yanı sıra yuvarlak bir yüz tipine sahip olan gelin adaylarının arkaya doğru örülen ve yanların açık bırakıldığı modellerden tercih etmesi çok daha ideal oluyor. Kare ve dikdörtgen yüz tipine sahip olan kişiler için de örgü saç modellerinin hemen hemen hepsi uyumlu olabiliyor.

Düğün Örgü Saç Bana Yakışır mı Nasıl Anlarım?

Örgü saç modelleri arasından seçimler yapmak istiyorsanız fakat kendinize yakışıp yakışmayacağından bir türlü tam olarak emin olamıyorsanız yüz tipinizi kesinlikle göz önünde bulundurmalısınız. Yüz tipinize göre yapacağınız bir saç modeli, sizlerin daha ideal görünümlere kavuşabilmesine büyük bir ölçüde yardımcı olacaktır. Ayrıca saç yapınız kalın telliyse daha sık örgü gerektiren modeller daha ideal olacakken gelinlik modelinizin yaka kısmı dahi örgü modeli seçimlerinde etkin bir rol oynayacaktır. Straplez yaka olan veya ön kısmı daha açık olan askılı gelinlik modelleri saçların açık bırakıldığı ve belirli kısımlarının örüldüğü modeller ile daha güzel bir uyum içerisine girmektedir.

Düğün Örgü Saç Kesimi Avantajları

Örgü saç modelleri düğün günlerinin vazgeçilmezleri haline giderek daha fazla gelmeye başladı. Ancak her örgü her saç uzunluğu için ne yazık ki uyumlu olamıyor. Bu durumda yapılması gereken ise saçların istenen örgü modeline göre kesilmesi ve şekillendirilmesi oluyor. Örneğin arkaya doğru kısa örgüler gerekliyse ve saçlarınız bu model için daha uzun bir boyda ise saçlarınızı kestirmeyi düşünebilir, böylelikle saçlarınızın canlanmasına katkıda bulunmuş da olabilirsiniz.

Düğün günlerinde örgü saç modellerinin tercih edilmesi pek çok avantajı da beraberinde getirmeyi ihmal etmiyor. Örneğin düğün gününde gerçekleşmekte olan bir fotoğraf çekiminde gelin adayları özgün örgülere sahip saç modelleri ile çok daha şık ve zarif bir görünüm yakalayabiliyor. Bunun yanı sıra bu modeller hem rahat bir şekilde hareket edebilmek hem de ortama uyum sağlamak açısından da bir hayli avantajlı oluyor. Özellikle de bir sahil kenarında veya bir kırda düğün organizasyonu gerçekleştirmeyi planlıyor ve bu en özel gününüzde ortama uygun bir saç stiline sahip olmak istiyorsanız saçlarınızın gelinlik modelinize göre çeşitli örgülerle donatılması daha ideal olacaktır. Taç, toka, çiçek ve daha pek çok saç aksesuarı ile de uyumlu görünümler sunmakta olan düğün saç örgüsü çeşitleri böylelikle sizlerin bu en özel günde kendinin en iyi halini yansıtabilmesine büyük bir katkıda bulunuyor.

Düğün Örgü Saça Bakım Nasıl Yapılır?

Örgü saç modelleri düğün günlerinin vazgeçilmezi ancak bu saçlar da tıpkı diğer saç modelleri gibi ihmal etmeye gelmiyor. Saç bakımlarını aksatmamak özellikle bu özel süreçte daha etkili görünümlerde olabilmek açısından bir hayli büyük önem taşıyor. Bunun yanı sıra daha bakımlı saçlar daha pratik bir şekilde örülüyor ve şekillendirilebiliyor. Bu nedenle de çeşitli saç bakım ürünleri ile saçın ihtiyaç duyduğu tüm bakımı mutlaka sağlamak gerekiyor.

Düğün Örgü Saça Nasıl Şekil Verilir?

Düğün örgü saç modellerine şekil verilirken modelde tercih edilecek olan örgü uzman saç stilistleri ve tasarımcıları tarafından titiz bir şekilde gerçekleştiriliyor. Özellikle de açık bırakılacak olan ve az sayıda örgü ile taçlandırılacak olan modeller çeşitli saç şekillendirici makineler yardımı ile doğal buklelere ve dalgalara kısa süreler içerisinde kavuşabiliyor.

Düğün Örgü Saça Hangi Renk Yakışır?

Örgü saç modelleri düğün günlerinde daha doğal renklerden tercih edildiğinde daha ideal görünüyor. Ancak bu demek değil ki saçları mor veya mavi olan bir kimse bu modelleri tercih edemez. Aksine alışılmışın dışındaki renklerde saçlara sahip olan kişiler gelinlik seçimleri ve örgü saç modeli seçimlerini uyumlu bir şekilde gerçekleştirdiklerinde ortaya çok daha marjinal görünümler çıkabiliyor. Çeşitli aksesuarlarla zenginleştirilebilen modeller, saç rengini en iyi şekilde yansıtabiliyor.

Düğün Örgü Saç Modelleri

Düğün örgü saç modelleri sayesinde gelin adayları kendilerini çok zarif, naif ve de kusursuz hissedebiliyor. Saçlara adeta canlılık katan ve saçların görünümünü kusursuzlaştıran bu modeller, eşsiz gelinlikler ile harika bir uyum yakalayabilmeyi de başarıyor.

Kısa Saç Örgü Modelleri Düğün

Aslına bakıldığında modellerin neredeyse tamamı kısa saçlar için de uygundur. Saçlarınız kulaklarınızdan kısaysa, başınızın hemen üstüne büyük, kalın nitelikle bir balıksırtı modeli örebilir ve saçaklı, ıslak görünümlü bir modelle arkaya yapıştırabilirsiniz. Hawk modeli olarak adlandırılan bu tarz oldukça cool bir izlenim vermektedir. Bu modelin dışında küçük bir taç ya da saçların ortadan ayrılıp balıksırtı şeklinde iki yandan enseye tutturulduğu bir model de aradığınız şey olabilir. Ayrıca örgüleri de dağıtabilirsiniz. Saçlarınız kısa boyutlarda olduğu için alışılmış fikirlerin aksine hemen hemen her gelinlik modeline çok yakışacaktır. Bohem esintiler sunmakta olan bir gelinlik modeliniz ve kır düğünü planınız varsa tüm saçlarınızı ince, minik örgüler halinde örebilirsiniz. Afro bir örgü her zamankinden farklı bir hava katan bir modeldir. Saç aksesuarlarını ve doğal çiçek taçlarını kullanmayı da kesinlikle unutmayın.

Dağınık Örgü Saç Modelleri Düğün

Dağınık bir saç modeli tercih ediyorsanız bu modeli örgü ile süsleyebilirsiniz. Dağınık saç modelleri arasında en popüler seçenek şüphesiz ensedeki dağınık topuzdur. Elbiseniz daha sadeyse, dağınık bir ense topuzunu tercih ederek saçlarınızı vurgulayabilirsiniz. Bu modeli biraz farklı kılmak için örgü eklemeyi de deneyin. Tercih ederseniz örgüleri dağınık topuzun etrafına dolayabilir, saçınızın belirli bir kısmını balıksırtı bir örgü ile ve alt kısmını da düzensiz bir topuzla sabitleyebilirsiniz.

Salaş Örgü Saç Modelleri Düğün

Salaş örgü saç modelleri de düğün günlerinin vazgeçilmez modelleridir. Özellikle de bohem bir düğün planlayan ve doğal bir görünüm elde etmek isteyen gelin adayları bu modeller ile diledikleri görünüme kolayca ulaşabilmektedir.

Açık Örgü Saç Modelleri Düğün

Straplez veya askılı transparan bir gelinlik modeliniz varsa saçlarınızı açıkta bırakan modelleri tercih edebilirsiniz. Örgülerinizi tamamlayacak en iyi saç modelleri doğal kıvırcık ve dağınık olanlardır. Bu modelde saçlar ortadan ikiye ayrılmış ve sol ve sağ taraflarda iki büyük ölçüye sahip Hollanda örgüsü örülür. Açık saçların altını doğrudan göremezsiniz. Kabarık yerine dantelli bir gelinliğe de yakışan modeller oldukça etkileyicidir. Örgülerinizin arasına papatyalar sıkıştırmayı veya çiçekli bir tacı doğrudan tepeye takmayı da deneyebilirsiniz.

Düz Saç Örgü Modelleri Düğün

Düz saçların belirli örgüler ile özgünleştirilmesi de yaz düğünlerinin vazgeçilmez modelleri arasında yer alır. Düz saçların hem kısa olduğu hem de uzun olabildiği bu modeller doğallık ve sadelikten yana olanların beklentilerine cevap verir.

Çocuk Saç Örgü Modelleri Düğün İçin

Çocuklar için de pek çok örgü çeşidi vardır. Çocukların prenses elbiselerine birebir uyum sağlayan çeşitli balıksırtı örgüleri ve mısır örgüleri kusursuz bir görünüm sunar. Çocukların hem kısa saçlarına hem de uzun saçlarına uygulanabilen bu modeller daha farklı örgü çeşitlerini de içerir. Çeşitli taçlar ve tokalar da bu modeller ile oldukça iyi görünümler sunar.

Düğün Örgü Saçı Ne Sıklıkla Yıkamalıyım?

Örgü saç modelleri düğün için saç yıkama sıklığını değiştirmeye herhangi bir şekilde gerek yoktur. Tıpkı normal günlerde olduğu gibi saç yıkama sıklığı aynen devam ettirilebilir. Ancak saçların örülmeden önce temiz ve hijyenik olduğundan emin olunması önemlidir.

Düğün Örgü Saça Hangi Tarz Şampuan Kullanılmalı?

Düğün örgü saçı için özel bir şampuan kullanımına da kesinlikle gerek yoktur. Günlük saç yıkama rutinlerinde kullanılan şampuanlar saça iyi gelindiğinden emin olunduğunda kullanılmaya rahat bir şekilde devam edilebilir.

Düğün Örgü Saça Hangi Bakım Ürünleri Kullanılmalı?

Düğün örgü saça bakım yapmak için bitkisel içerikli bakım ürünlerinizi kullanmaya devam etmeniz en doğrusu olacaktır. Özellikle de saç örülmeden önce ve özel günden sonra saçlara gerekli bakım yapılarak saçların kendine gelmesi sağlanmalıdır.

Düğün Örgü Saç Bakımı Doğal Yöntemler

Örgü saç modelleri düğün için doğal yöntemler ile isteğe göre saçlar hazırlanabilir. Düğün öncesi bitkisel içerikli yağlar ile bakım yapılan saçlar daha kolay bir şekilde şekil alır ve çeşitli işlemlerden etkilenmez. Düğün gününden sonra doğal yöntemlerin tercih edilmesi de saçları ideal yapıya ulaştırır.

Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için