0

Düğün İçin Kısa Saç Modelleri

Düğün İçin Kısa Saç Modelleri

Düğün İçin Kısa Saç Modelleri
  • 28 Nisan 2023, Cuma
  • 526

Kısa Saç Düğün Modelleri

Kısa saç düğün modelleri arasında neler var? Evlilik öncesinde birçok hazırlık yapılır. Saçlar da bunlardan bir tanesidir. Daha güzel görünmek istiyorsanız, gelinlik modelleri kadar saçlara da özen gösterilmelidir.

Eğer kısa saçları tercih etmek istiyorsanız, yapabileceğiniz çok sayıda tercih mevcuttur. Kıvırcık, kaküllü ya da örgülü birçok seçeneği düğün gecesi öncesinde ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmelidir. Böylece daha iyi bir modele karar verilebilir.

Ayrıca düğün günü saçlarınızın daha iyi görünmesini istiyorsanız, bazı bakım önerilerini de bilmeniz tavsiye edilir. Böylece gecenin en güzeli olarak ön plana çıkabilir, kısa saç düğün modelleri ile herkesi etkileyebilirsiniz.

Kısa Saç Düğün Modelleri Nedir?

Düğünler evlenme kararı alan kadınların en mutlu günlerinden bir tanesidir. Bu süreçte birçok karar alınmakta olup kuaförde nasıl bir saç yapılacağı bunlardan bir tanesini oluşturur.

Eğer kısa kestirmek istiyorsanız, bu çerçevede birçok seçenek vardır. Eğer düğün için kısa bir saç modeli istediğinizi söylerseniz en iyi çözümleri rahatlıkla bulabilirsiniz.

Kısa Saç Düğün Modelleri Kimlere Yakışır?

Düğün için yanlış bir saç kesimi kişilerin en mutlu günlerini kolaylıkla gölgeleyebilir. Bu kimse tarafından istenmediği için kısa saç düğün modelleri için yakışıp yakışmayacağı doğal olarak düşünülebilir.

Burada düşünmeniz gereken en önemli nokta yüz tipinizdir. Bir saç kesimi yüz tipinizle çelişiyorsa, ne kadar çok sevseniz bile sizde güzel durmaz. Eğer daha fazla emin olmak istiyorsanız, kuaförünüze danışmanız da mümkündür.

Kısa Saç Düğün Modelleri Hangi Yüz Tipine Yakışır?

Kısa saç düğün modelleri yüz tiplerine göre incelenirse, daha doğru kararlar alınabilir. Ana hatları ile tavsiyeler şu şekilde gözlemlenmektedir;

  1. Kare yüz tipi: Kare yüzlerde, elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi daha iyi sonuçlar verir. Bu nedenle saç tipleri tercih edilmelidir.

  2. Yuvarlak yüz tipi: Yuvarlak yüz tiplerinde geniş bir yapı vardır. Dolayısıyla katlı kesimler bu bakımdan daha güzel çözümler verebilir. Geniş görünümü azaltarak, yüzünüze yeni bir açı getirebilirsiniz. Sadece uzun saçlarda değil, kısa saçlarda da uygun seçenekleri mevcuttur.

  3. Uzun yüz tipi: Uzun yüz tiplerinde uzunluk, genişliğe oranla fazladır. Bununla limitli olmadan alın da büyüktür. Durumu dengeleyebilmek için hacimlendirilmiş saçlar önerilir. Ayrıca dalgalı ve kıvırcık modeller de güzelliğinizi gösterebilirsiniz.

  4. Elmas yüz tipi: Elmas yüz tipleri güçlü ve kemikli bir yapıdadır. Dolayısıyla Bob saç modelleri güzel sonuçlar verebilir. Kısa ve orta uzunlukta saçlar da bu yüz tiplerine uygundur.

  5. Dikdörtgen yüz tipi: Köşeli ya da dikdörtgen yüzlerde çene kemiğini geçmeyen kesimler önerilir. Şakak kemiğini örten perçemler de dikdörtgen tiplerde güzel durabilir.

  6. Kalp yüz tipi: Bu yüz tipinde geniş başlayarak incelen sivri çeneler vardır. Sivriliği azaltabilmek için elmacık kemikleri ve sivri çeneyi yumuşatan, tepe noktasında başlayan kaküllerle biçimlendirilen katlı kesimler kullanılabilir.

Tüm bunları bilirseniz, kısa saçların dışında nelerin size gideceğini de öğrenebilirsiniz. Böylece saç değişikliği yapma kararlarını gelecek tarihlerde daha iyi bir şekilde alabilirsiniz.

Kısa Saç Düğün Modelleri Bana Yakışır Mı Nasıl Anlarım?

Kadınların saçlarını kestirme kararı oldukça büyük bir değişikliktir. Bu nedenle öncesine ciddi bir şekilde düşünülür. Bunun en önemli sebebi kötü görünürse uzaması için aylarca beklenmesi gerektiğidir.

Dolayısıyla düğünde kötü görünmemek için kısa saç düğün modelleri hakkında nasıl duracağı merakla sorulabilir. Temel olarak yuvarlak, üçgen, dikdörtgen ya da elmas yüz hatlarına sahipseniz kısa saçları başarılı bir şekilde taşıyabilirsiniz.

Ayrıca yüz tipinizi de dikkate alırsanız, size daha çok yakışacak modellere karar verebilirsiniz. Eski saçlarınızı bu konuda bir değerlendirme olarak kullanabilirsiniz.

Kısa Saç Düğün Modelleri Kesimi Avantajları Neler?

Düğün için saçlarınızı kısa kestirmeyi düşünüyorsanız, bu normal günlerde de size pek çok avantaj kazandırır. Öncelikle kısa bir saçın anlamı, bakımını yaparken harcamanız gereken zamanın da daha kısa süre ayırmanız gerektiğidir.

Ayrıca duş aldıktan sonra kuruması da daha hızlı olacaktır. Böylece düğün günü ardından da size birçok avantaj kazandırır. Günlük hayattan işe kadar her yerde de kullanışlıdır.

Kısa Saç Düğün Modelleri Bakımı Nasıl Yapılır?

Eğer düğün için özel bir saç bakımı yaptırmayı düşünüyorsanız, bunun için kesinlikle kuaföre gitmeniz tavsiye edilir. Günlük rutinler her ne kadar önemli olsa da profesyonel bir elin gerekmediği önerilmez. Düzenli kuaför ziyaretleri de daha güçlü, dayanıklı ve parlak saçlara ulaşmanıza yardımcı olabilir.

Düğünden birkaç hafta önce saç bakımı yaptırırsanız, kısa saç modelleri de sizde daha güzel bir şekilde durabilir. Ayrıca normalde kullandığınız saç bakım ürünlerine de özen gösterilmelidir. Yanlış bir ürün, saçlarınızı olumsuz etkileyebilir.

Kısa Saç Düğün Modellerine Nasıl Şekil Verilir?

Kısa saç düğün modelleri birçok kesime sahiptir. Ancak mevcut kesimi seviyorsanız, bunun yerine şekillendirmeyi de tercih edebilirsiniz.

Bu çerçevede birçok şeyi düşünmeniz mümkündür. Örnek olarak kısa saçlarınızı açık bir şekilde bırakmak istiyorsanız, hacimli ve dalgalı fön modellerini kullanabilirsiniz. Ancak fön saçlara zarar verebildiği için 230 derece ısıya karşı koruyabilen kremlerin öncesinde uygulanması tavsiye edilir.

Bunun yanı sıra burgulu topuzlar da önerilir. Topuzun arkasından çıkan minik saç öbeklerini önlemek istiyorsanız, size oldukça güzel bir çözüm sunar. Bu sayede gece boyu bozulmadan aynı şekilde kullanmanızı mümkün hale getirir.

Kısa Saç Düğün Modellerine Hangi Renk Yakışır?

Peki, kısa saç düğün modelleri hangi renkler ile kullanılabilir? Her gelin saçlarının güzel bir şekilde görünmesini ister. Bu nedenle hangi renklerin tercih edilmesi gerektiği büyük bir soru işareti meydana getirir.

Burada ilk olarak saç modelinizin yüz tipinizle uygun olduğundan emin olunmalıdır. Eğer değilse renkler bu durumu değiştirmek için yeterli değildir. Eğer saçlarınız yüzünüz ile uyumluysa, sadece rengin de yüzünüze göre seçilmelidir.

Kısa Saç Düğün Modelleri

Kısa saç düğün modelleri oldukça fazladır. Bunların her birini inceleyebilir, aralarından size en uygun olanlarına karar verebilirsiniz.

Kısa Kıvırcık Saç Modeli

Kısa kıvırcık saç modelleri, kısa saç düğün modelleri arasında tercih edebileceğiniz seçeneklerden bir tanesidir. Bu konuda seçenekleriniz oldukça fazladır ve kıvırcık bob aralarından bir tanesidir. Bunları yandan ayırabilir, böylece daha hacimli sonuçlar elde edebilirsiniz.

Kaküllü Saç Modeli

Kakül her senenin saç modelleri arasında yer almaktadır. Eğer düğününüzde bunları kullanmak istiyorsanız perçem kakülleri de tercih edebilirsiniz. Bunun dışında yan, ince, katlı perçem, Kore ve farklı kakül modellerini de kullanabilirsiniz.

Düz Kısa Saç Modeli: Küt

Kısa saç düğün modelleri arasında küt kesimler de vardır. Bunlar çene hizasında sonlandırılsa da farklı kesimler de yapılabilir. Size karizmatik bir dış görünüş kazandıracak olan küt modeller, gecenin en güzeli olmanıza yardımcı olabilir.

Kısa Saç Örgü Modelleri Düğün: Fransız Örgüsü

Eğer düğününüzde saçlarınızı örgü yapmak istiyorsanız, Fransız örgüsü seçeneklerinizden bir tanesidir. Kısa saç düğün modelleri arasında saçınızı büyüleyici bir şekilde sergilemenize yardımcı olur. Bu nedenle son zamanların popüler örgülerinden bir tanesidir.

El görgüsü ile oluşturulan bu model, üç sıralı oluşturulmuştur. Böylece saçlarınız pürüzsüz ve düz bir yapıya kavuşabilir.

Ayrıca saç tutamları aşağıda veya yukarıda bırakılarak şekil de verilebilir. Eğer romantik ve yumuşak bir görünüm arıyorsanız, yapabileceğiniz tercihlerden bir tanesidir.

Abiye Saç Kısa Saç Modelleri Düğün

Düğün için saçlarınızı nasıl yapabileceğinizi düşünüyorsanız, su dalgalarını da tercih edebilirsiniz. Özellikle düğün açık bir mekanda yapılacaksa daha büyüleyici bir şekilde görünmenizi sağlar. Saçlarınız kalınsa sizde daha mutlu edebilir.

Bunun yanı sıra Hollywood dalgalarını kullanmanız da mümkündür. Eğer Vintage ve retro tarzları seviyorsanız, aradığınız görünüme kavuşmanıza yardımcı olur. Size kusursuz bir şıklık kazandıran bu seçenekler, pürüzsüz bir yapıya sahiptir.

Kısa Kıvırcık Saç Düğün Modelleri: Doğal Bukleler

Doğal bukleler, kısa saç düğün modelleri arasında yapabileceğiniz tercihlerden bir tanesidir. Işıltılı ve göz alıcı çözümler sunmaktadır. Kolay bir şekilde yapılabildiği için kısa sürede hazırlanmanıza yardımcı olur.

Saçlarınızı topladığı için yüzünüzü ön plana çıkartarak, daha güzel görünmenizi sağlar. Bunun yanı sıra aşırı derecede terlemenizi de önler.

Düğün Saç Modelleri Genç Kısa: Balerin

Eğer baleyi seviyorsanız, kısa saç düğün modelleri arasında balerin modelini de deneyebilirsiniz. Özellikle 2000’li yıllar ardından popüler olan bu seçenekler, düğünde sizi başarılı bir şekilde ön plana çıkartır. Göz çizgisini de yukarı çektiği için daha güzel görünmenize yardımcı olur.

Her ne kadar klasik gibi dursa da oldukça zarif bir duruşu vardır. Sadelik ile güzelliği birleştirdiği için düğünde düşünebileceğiniz modeller arasındadır. Eğer çıkık elmacık kemiğine ve oval yüz şekline sahipseniz sizde daha iyi durabilir.

Düğün İçin Örgü Saç Modelleri: Hollanda Örgüsü

Kısa örgü düğün modelleri oldukça geniştir. Bunlardan bir tanesi de Hollanda örgüsüdür. El altı tekniği kullanılarak yapılmakta olup, klasik ancak büyüleyici bir yapısı vardır. Üç telli olup yanlara giyilen veya gevşek, hacimli yapıda olabilir.

Hollanda örgüsü kendi içerisinde farklı şekillerde yapılabilir. Bu nedenle size özel çözümler sunar. Saç dokularını ve uzunluklarını muhteşem bir şekilde tamamlayabilir.

Kısa Saç Düğün Modellerini Ne Sıklıkla Yıkamalıyım?

Her saç tipi farklı bir şekilde yıkanır. Yağlı saçlar her gün yıkanabilecekken kuruysa haftada en çok iki kere önerilir. Kalın telli saçlarda ise kıvırcıkta olduğu gibi uzun yıkama aralıkları olabilir. Böylece saçlarınız daha güzel ve güçlü durabilir.

Kısa Saç Düğün Modellerinde Hangi Tarz Şampuan Kullanılmalı?

Saç bakımında şampuanların yeri oldukça önemlidir. Saçlarınızı besleyen, onarak, kepeklenme yapmayan ve keratin takviyesi yapanlar güçlendirerek daha canlı hale getirebilir. Aynı şekilde içinde zararlı maddeler ve kimyasallar da yer almamalıdır.

Kısa Saç Düğün Modellerinde Hangi Bakım Ürünlerini Kullanılmalı?

Kısa saç düğün modelleri dikkatli bir şekilde seçilmelidir. Çünkü içinde kimyasal varsa veya saçlarınız için zararlı bir madde bulunduruyorsa, zaman içerisine parlaklığını kaybetmesine neden olabilir ve zayıf düşürebilir.

Bu nedenle içeriğinde neler olduğuna önem vermeniz ve neler sunduğunu bilmeniz tavsiye edilir. Örnek olarak Hindistan cevizli bir bakım ürün, saçlarınızı E vitamini açısından besler. Bu sayede yıpranmaları tamir ederek saçlarınızı güçlendirir.

Argan otu özüne sahip olanlar da saçlarınızı parlak ve canlı saçlara ulaşmanıza yardımcı olur. Doğal içeriklere sahip olanlar bu nedenle önerilmektedir.

Kısa Saç Düğün Modelleri Bakımı Doğal Yöntemler

Saçlarınıza evde bakım yapmak oldukça kolaydır. Bu konuda internette çok sayıda tarif vardır. Örnek olarak tarçın ve Hindistan cevizi yağını eşit şekilde karıştırarak saç köklerinize masaj halinde uygulayabilirsiniz. 30-45 dakika arası bekledikten sonra durulayabilirsiniz.

Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için