0

Değişik Saç Örgü Modelleri

Değişik Saç Örgü Modelleri

Değişik Saç Örgü Modelleri
  • 28 Nisan 2023, Cuma
  • 4254

Değişik Saç Örgü Modelleri

Değişik saç örgü modelleri, her daim açık bırakılan veya bağlanarak toplanan saçlara kıyasla çok daha özgün görünümler sunar. Birbirinden çeşitli pek çok örgü modeli her yüz tipi için ve her türlü beğeniler için farklı farklı tercih edilebilir. Gerek günlük kullanımlar için gerekse özel günlerde şık elbiseleri daha şık bir görünüme kavuşturabilmek için değişik saç örgü modelleri son derece idealdir. Hem evde dakikalar içerisinde uygulanabilen hem de deneyimli kuaförlerin maharetli elleri sayesinde ideal yapıya kavuşan bu saçlar, her yaştan ve her zevkten kadına oldukça yakışır. Kadınların çok daha zarif ve havalı görünümlere sahip olmasını da kolaylaştırır.

Değişik Örgü Saç nedir?

Değişik saç örgü modelleri ve detaylarını kısaca tanımlamak gerekirse, bu modeller çeşitli saç yapılarında ve çeşitli örme biçimlerinde gerçekleştirilen özgün modellerdir. Saç yapısı, yüz tipi, saç rengi ve daha pek çok detay göz önünde bulundurularak saç örgüsü çeşitlerinden hangisinin yakışıp yakışmayacağına ve hangisinin çok daha ideal bir görünüm sunabileceğine karar verilebilir.

Değişik Örgü Saç Kimlere Yakışır?

Değişik saç örgü modelleri hem kısa saçlara hem uzun saçlara bunlara ek olarak da hem dalgalı saçlara hem de düz saçlara son derece yakışmaktadır. Burada önemli olan saçın uzunluğuna, kalınlığına ve istenen modele karar vermek, bu modelin nerede ve hangi kıyafetler ile kullanılacağını da iyi belirlemektir. Tüm bunlar sonucunda hiç şüphesiz ki çeşitli görünümlere sahip olan saç modellerinin her biri kadınların kendini çok daha güzel, şık ve zarif hissetmesine yardımcı olacaktır.

Değişik Örgü Saç Hangi Yüz Tipine Yakışır?

Değişik saç örgülerinin hangi yüz tipine yakışıp yakışmayacağını belirlemekte olan faktör de saç örgüsünün genel görünümüdür. Örneğin daha yuvarlak ve daha toplu yüz tipine sahip olan kişilerin tüm saçlarını geriye doğru olacak şekilde örmeyi tercih etmesi, yüzlerinin daha toplu görünmesine neden olacaktır. Bu nedenle yuvarlak ve toplu bir yüz tipine sahip olan kişilerin değişik saç örgüsü çeşitleri arasından seçimler yaparken saçların bir kısmının açık bırakıldığı çeşitlerden tercih etmesi önerilir. Oval yüz tipine gelince, oval yüz tipi herkesin bildiği üzere her türlü saç modeli için uygun olan bir yüz tipidir. Bu nedenle oval yüz tipine sahip olan kişiler diledikleri modeli kullanmayı diledikleri alanda rahatlıkla tercih edebilirler. Kare yüz yapısına sahip olan kişilere çift dağınık örgü, taç örgü ve arkadan toplu saç örgüsü çok yakışacak, zarif ve şık görünümler sunacaktır. Üçgen yüz tipine sahip olan kişiler için de dağınık yarım örgü, salaş örgü topuz ve diğer dağınık örgü modelleri oldukça uygun olacaktır.

Değişik Örgü Saç Bana Yakışır mı Nasıl Anlarım?

Saçlarınızı sürekli açık kullanmaktan sıkıldıysanız ve değişik örgü saç modellerinden kullanmak istiyorsanız, hangi örgünün size yakışıp yakışmayacağını anlamanızın neredeyse tek yolu en beğendiğiniz modeli denemek olacaktır. Buna ek olarak sizler tercih edeceğiniz saç örgüsü modelini çeşitli aksesuarlar ile de zenginleştirebilir, böylelikle çok daha kusursuz saç görünümlerini kolayca elde etmiş olabilirsiniz. Bir saç örgüsünü beğendiyseniz ve kendinize yakışıp yakışmayacağından bir türlü emin olamıyorsanız yüz tipinizi de göz önünde bulundurmayı tercih edebilirsiniz.

Değişik Örgü Saç Kesimi Avantajları

Değişik saç örgü modelleri pek çok avantaj sunar ve bu avantajlar sayesinde hemen hemen her yaştan kadın tarafından tercih edilir. Bu avantajların başında ise hiç şüphesiz bu modellerin diğer saç modellerine kıyasla daha yaratıcı, daha özgün ve daha kullanışlı olması gelmektedir. Değişik saç örgüsü çeşitlerinden kendisine yakışan modeli belirleyen kişiler, bu saç modelini diledikleri zaman diledikleri alanda kullanmayı tercih edebilirler. Bu saç örgüsü modeli ile her daim daha zarif ve daha farklı görünümlere sahip olabilirler. Saç örgüsü modellerini kullanmanın dikkat çekmekte olan avantajlarından bir diğeri de bu saç örgülerinin saçların kirlenmesini, dağılmasını ve çevresel faktörlerden etkilenmesini korumakta olmasıdır.

Değişik Saç Örgüsüne Bakım Nasıl Yapılır?

Değişik saç örgüsü kullanmak yukarıda da bahsedildiği gibi pek çok avantajı beraberinde getirir, her daim özgün ve etkileyici görünümler sunar. Ancak saçların doğal yapısını bozmamak ve saçların canlılığını korumak adına saç bakımına gerekli önem mutlaka verilmeli, gerekli özen de gösterilmelidir. Özellikle de bazı günler arka arkaya örgülü saç kullanmayı tercih ediyorsanız saçlarınızı en azından evde olduğunuz vakitlerde açmanız ve saçlarınızın hava almasını sağlamanız gerekmektedir. Buna ek olarak tıpkı diğer saç modellerinde olduğu gibi rutin saç bakımlarını da aksatmamalısınız. Saç tellerinizin yapısına uygun bir şampuan ile saçlarınızı mutlaka yıkamalı, saçlarınızı durulanan veya tercihe göre durulanmayan kremler ile daha parlak görünümlere kavuşturmalısınız. Saç kremi ve şampuan gibi çeşitli saç bakım ürünlerine ek olarak her gün olmamak kaydıyla doğal içerikli saç bakım yağlarından kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Tüm bu aşamalar uygun saç bakım ürünleri ve düzenli aralıklar ile gerçekleştirildiğinde saçlarınız ister örülü olsun ister farklı modellerde olsun her daim canlı, parlak ve de dolgun bir görünümde olacaktır.

Değişik Saç Örgüsüne Nasıl Şekil Verilir?

Değişik saç örgü modelleri çeşitli örme yöntemleri ile ortaya çıkan eşsiz modellerdir. Bu saçlara şekil verilebilmesi ve örgülerin tamamlanabilmesi için belirli örme adımlarını iyi bir şekilde bilmek, hiçbir adımı kesinlikle atlamamak gereklidir. Ayrıca saçların ideal bir şekilde şekil alabilmesi için saç bakımlarının da hiçbir şekilde aksatılmaması gerekmektedir.

Değişik Örgülü Saça Hangi Renk Yakışır?

Değişik saç örgü modelleri her yaştan ve her zevkten kadının hoşuna giden modeller olduğu gibi ve hemen hemen her türlü yüz tipi ile uyumlu olduğu gibi her saç rengine de başarılı bir şekilde uyum sağlayacaktır. Değişik saç örgüsü modellerinden hangi modeli tercih ediyor olursanız olun saçlarınızın rengi ile uyumlu bir görünümü sizlere sunacak, girdiğiniz her ortamda da iddialı saçlarınızla dikkat çekmenize yardımcı olacaktır.

Değişik Saç Örgü Modelleri

Birbirinden çeşitli örme teknikleri ile meydana getirilen bu modeller, sıradan saç görünümlerinden sıkılmış olanların daha özgün ve daha havalı saçlarla bir arada olabilmesini kolaylaştırır. Her bir modelin kendine özgü bir havasının bulunması, kadınların diledikleri alanda ve diledikleri stiller ile bu saç modellerini tercih edebilmesine yardımcı olur.

Taç Örgü Modelleri

Taç örgü modelleri, özellikle de söz, nişan, düğün ve mezuniyet törenleri gibi çeşitli özel günlerde çok sık tercih edilir. Saçın uzunluğu ve kalınlığı göz önünde bulundurularak taç şeklinde örülen saçlar, zarif bir elbise ile tercih edildiğinde ortaya prenses edası katan bir görünüm çıkar. Ayrıca bu örgü modelleri kır düğünü yapacak olanlar tarafından da sık tercih edilir.

Arkadan Toplu Örgü Modelleri

Arkadan toplu örgü de çeşitli özel günlerin vazgeçilmez saç modellerindendir. Gelin saçı olarak dahi tercih edilmekte olan bu örgü modelleri, kişilerin tüm yüz güzelliğini ortaya çıkarırken havalı saçlara sahip olabilmesini de kolaylaştırır.

Dağınık Yarım Örgü

Dağınık yarım örgü modellerinde saçların belirli bir kısmı açık bırakılırken belirli bir kısmı balıksırtı veya mısır örgüsü çeşidi ile örülür. Özellikle de örülen kısım arka tarafa doğru alındığında kişilerin yüz hatları tamamı ile ortaya çıkar. Böylelikle de kadınlar çok daha şık ve güzel bir görünüme kavuşmuş olurlar.

Salaş Örgü Topuz Modelleri

Salaş örgü topuz modelleri de özel gün ve gecelerin vazgeçilmez saç modellerindendir. Hem yukarıda hem de alt kısımda toplanan saçlar, çeşitli tarzlarda örülerek ve saç aksesuarları ile zenginleştirerek ortaya mükemmel bir saç modeli çıkarır.

Çift Dağınık Örgü

Çift dağınık örgü modeli hem günlük stillerde hem de özel davetlerde sık sık tercih edilen modellerdir. İki dağınık örgünün eşsiz görünümü, oldukça özgün bir hava katar.

Dağınık Örgülü At Kuyruğu

Dağınık örgülü atkuyruğu da yüz şeklini ve makyaj gibi unsurları ortaya çıkaran eşsiz modellerden biridir.

Cornrows Örgü Modelleri

Bu modeller tamamı ile marjinal görünmeyi seven ve özellikle de saçları mor, mavi ve gri gibi renklere sahip olan kişiler tarafından tercih edilir. Tüm saçların sıkı bir şekilde tek tek örüldüğü modeldir.

Cornrows Örgü Modelleri

Seyrek Saçlar İçin Saç Örgü Modelleri

Saçları seyrek olan kişiler için en ideal saç örgüsü modelleri dağınık ve geriye doğru olacak şekilde örülmüş olan modeller olacaktır. Bu modeller saçların daha hacimli ve daha dağınık görünmesini sağlayarak saçların seyrekliğini gizleyecektir.

Sıkı Örgü Modelleri

Sıkı örgü modelleri, özellikle de yüz hatlarının keskin detaylarını ortaya çıkarmak ve etkileyici makyajı ile saç tarzını bütünleştirmek isteyenler tarafından tercih edilir. Ortadan ikiye ayrılan ve kulak arkasında sımsıkı bir şekilde örülen saçlar, yüz güzelliğini ortaya çıkarırken saç tarzını da havalı bir şekilde yansıtmaya yardımcı olur.

Gevşek Örgü Modelleri

Gevşek örgü modelleri günlük kullanımlar için çok daha ideal olan modeller olmasına karşın taç ve parlak saç tokaları ile özel günlerde de tercih edilebilmektedirler. Şık olmanız gereken bir günde giyeceğiniz balık model elbise, gevşek örgü ve takacağınız özgün detaylı bir taç ile tüm tarzınızı konuşturmanıza yardımcı olacaktır.

Değişik Örgülü Saçı Ne Sıklıkla Yıkamalıyım?

Değişik saç örgü modelleri şık, zarif ve de özgün görünümler elde etmeye yardımcı olsalar da bu saçların yıkama sıklığına gerekli özen gösterilmelidir. Zaten saçım örülüydü kirlenmemiştir gibi düşüncelere kapılmadan, örgüleri günlerce kullanmadan normal saç yıkama sıklığınızda saçlarınızı yıkamaya devam etmeniz gerekmektedir. Bu sayede saçlarınızın ihtiyacı olan temizlik ve hijyeni sağlayabilir, saç dökülmesi gibi istenmeyen problemlerden kurtulabilirsiniz.

Değişik Örgülü Saça Hangi Tarz Şampuan Kullanılmalı?

Değişik örgülü saç kullanmayı sık sık tercih ediyorsanız hangi şampuanı kullanacağınızı merak ediyor olmanız ve araştırmanız son derece doğaldır. Ancak saç örgüsü modelleri kullanmanız özel bir şampuan kullanımı gerektirmez. Saç tellerinizin yapısına ve şekline uygun olan şampuanı kullanmaya rahatlıkla devam edebilirsiniz.

Değişik Örgülü Saça Hangi Bakım Ürünleri Kullanılmalı?

Değişik örgülü saç kullanmayı sık sık tercih edenlerin haliyle merak ettiği noktalardan bir diğeri de hangi saç bakım ürünlerinin kullanılması gerektiğidir. Ancak normal rutininize devam edebilir, normalde kullandığınız saç bakım ürünlerinden faydalanabilirsiniz. Burada önemli olan nokta, bu bakımları aksatmamak ve saçları uzun süreler boyu örgülü bir şekilde bırakmamaktır.

Değişik Örgülü Saç Bakımı Doğal Yöntemler

Değişik saç örgü modelleri de tıpkı diğer saç modelleri gibi çeşitli bakım yağları ve doğal içeriklerle hazırlanmış olan kürlerle daha canlı ve daha parlak görünümlere kavuşturulabilir. Sizler çeşitli doğal yöntemler ile yalnızca örgülü saçlarınızı değil saçlarınızın sahip olduğu her şekli daha da parlak ve canlı bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için