0

Dağınık Örgü Saç Modelleri

Dağınık Örgü Saç Modelleri

Dağınık Örgü Saç Modelleri
  • 28 Nisan 2023, Cuma
  • 1791

Dağınık Örgü Saç Modelleri

Dağınık örgü saç modelleri 2012 yılı ile birlikte hayatımıza girmiş ve o yıllardan beri yalnızca gündelik olarak değil, şık davetler ve düğünler içinde yaygın bir kullanıma sahip olan saç modellerinin arasında yerini almıştır. Dağınık örgüler davetlerde, plajlarda ve düğünlerde en popüler stil olarak yerini alması ile en dikkat çeken saç modellerinden biri olarak bilinmektedir. Dağınık örgü, hem şık hem modern hem de günlük giyimi yansıttığı için sık kullanılan bir model haline gelmiştir.

Dağınık Örgü Saç Nedir?

Dağınık örgü saç modelleri kadınlara salaş bir hava verirken abiye elbise ile giyildiğinde oldukça şık ve modern bir görünüm sağlar. İnsanların, özellikle kadınların bu modeli sevmesinin başlıca nedenleri arasında kolay bir saç modeli olması ve bu sayede acil durumlarda kurtarıcı görevi görmesi bulunmaktadır. Kısa bir süre sonra bir partiye katılmanız gerekse bile, evde yapabileceğiniz hızlı saç modelleri ile şık ve modern olabilirsiniz. Bu sayede bütün gözleri üzerinize çekebilir ve gece boyu kendinizi eşsiz saç modeliniz ile şık ve güzel hissedebilirsiniz.

Dağınık Örgü Saç Kimlere Yakışır?

Bu model, herhangi bir kıyafet ve makyajla iyi giden uzun saçlar için uygundur. Dağınık örgüyü yandan öne doğru atarsanız çok güzel bir görüntü elde edebilirsiniz. Bu saç önceleri kısa saçlar için uygun görülmediği için tercih edilmese de, şimdilerde saçları omuzlarında olan kadınlarda dağınık örgü modelini yaygın bir şeklide kullanmaktadır.

Dağınık Örgü Saç Hangi Yüz Tipine Yakışır?

Özel bir gün için şık bir şeyler giymek istiyor ancak kıyafetinizi nasıl bir saç modeli ile tamamlanmanız gerektiğini bilmiyorsanız, dağınık örgü saç modelleri sizin için eşsiz bir seçenek olabilir. Bu saç modeli ister abiye kıyafetlerle, ister gündelik kıyafetlerle kullanılabilir. Her halükarda oldukça asil ve şık bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır. Bunun yanı sıra dağınık örgü saç modeli hemen her yüz tipi için oldukça uygun bir saç modelidir.

Dağınık Örgü Bana Yakışır mı Nasıl Anlarım?

Dağınık örgü modelini her zaman kullanabilirsiniz. Tüm kadınların derin örgü becerileri yoktur, ancak bu saç stilini istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Her zaman her yerde kullanılabilecek dağınık örgü modeli gününüzü kurtarır ve saçlarınızı büyük bir uğraş ile yapılmış gibi gösterir. Kakülleri serbest bırakarak yüzünüzün daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu saç modelini kullanmak doğal ve şık bir görüntü elde etmenizi sağlar.

Oldukça kolay yapılan bir saç modeli olduğu için yaparak kendinizde deneyebilirsiniz. Bu sayede size yakışıp, yakışmadığı konusunda da bir fikir edinebilirsiniz.

Dağınık Örgü Saç Kesimi Avantajları

Saçlarınızı dağınık örgü modeli ile kullanmanın birçok avantajı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Saçların örülmesi kırılmasını engeller ve dış etkenlerden saçı korur. Bunun yanı sıra dağınık örgü modeli toplu ve düzenli durması gerekmeyen bir model olduğu için birkaç gün boyunca kullanılabilir. Bu sayede bir davetten sonra partiye saçınızı değiştirmeden katılabilir, ertesi gün bile aynı model ile güne devam edebilirsiniz. Yani dağınık örgü modeli oldukça pratik bir modeldir.

Dağınık Örgü Saça Bakım Nasıl Yapılır?

Saçı örerken püf noktası saçı serum veya durulanmayan saç kremi ile iyice ıslatmaktır. Ardından saçı örmek istediğiniz miktarda ayırarak, örmeye başlayabilirsiniz. Her tutamacın sağ ve sol kenarlarından daha küçük parçalar ekleyerek devam ettiğiniz örgüye, saçınızın bitene kadar uygulama yapmalısınız. Bu noktada dağınık örgü modelinin çok daha kolay olduğunu bilmelisiniz. Çünkü dağınık örgü saç modelleri sıkı bir şekilde örülmesine gerek olmayan modellerdir. Bu modeli daha hafif şekilde örebilir ya da sıkı bir şekilde ördükten sonra bir süre böyle kullanarak, kendiliğinden dağınık örgü saç modeline gelmesini sağlayabilirsiniz. Özetle dağınık örgü modelleri kullanması da yapması da basit olan ve bu sebeple sıklıkla tercih edilen saç modellerinin arasında yer almaktadır.

Dağınık Örgü Saça Nasıl Şekil Verilir?

Dağınık örgü modeli oldukça şık ve farklı görünen saç modelleri arasında yer almaktadır. Bu örgü genellikle uzun saçlar için en iyisidir. Dağınık örgü alttan klasik bir örgü ile başlar ve uygulama boyunca küçük saç tutamları ekleyerek devam eder. Bu uygulamada saçların iyi taranması önemlidir.

Saç örmek daha önce denememiş kişiler için çok zor ve karmaşık gelebilir. Ancak birkaç denemeden sonra alışacağınızı ve kolaylıkla yapabileceğinizi bilmelisiniz. Yalnızca bu model biraz pratik gerektirebilir. Dağınık örgü modeli hem ince telli hem de kalın telli saçlar için tercih edilebilir.

Dağınık Örgü Saça Hangi Renk Yakışır?

Örgü modeliniz ne olursa olsun, dağınık örgü modelini kullanabilirsiniz. Dağınık örgü modelinde saçlar daha sık değil gevşek örülür ve bu sayede kafada ağrı ya da baskı hissedilmesine neden olmaz.

Örgüler, kullanımı kolay ve modaya uygun göründüğü için popülerdir. Birçok model saç örgüsü hemen hemen her boy saça uygulanabilir. Örgüleri tutturmak ve kalıcılığını sağlamak için alanında uzman bir saç tasarımcısından yardım almak mantıklıdır.

Bunun yanı sıra dağınık örgü saç modelleri her renk saç için oldukça güzel bir model olarak bilinmektedir.

Dağınık Örgü Saç Modelleri

Saç şekillendirme uygulamalarından biri olan dağınık örgü saç modelleri özellikle kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Bakımlı ve güzel saçların görünümü ruh halimizi olumlu yönde etkiler. Birçok kadın saçlarını şekillendirmek ve daha iyi hissetmek için çeşitli bakımlar yaptırır ve farklı ürünler kullanır. Örgü modelleri de kadınların en popüler saç şekillendirme kullanımlarından biridir. Birçok farklı saç örgüsü modeli bulunmaktadır. Son yıllarda kadın saçlarında yaygınlaşan örgülü saç modelleri, faydaları nedeniyle kadınlar tarafından büyük beğeni toplamaktadır. Saç örgü modellerini aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür.

  • Düz Örgü: En ünlü örgü modellerinden biri olan düz örgü türünde saçlar üç bölüme ayrılır. Her harekette saçın bir bölümü değiştirilir ve örgü işlemi gerçekleştirilir.

  • Sepet: Özellikle bahar aylarında kadınlar arasında popüler olan sepet örgüsü, saçları düz bir örgü gibi tepeden örer ve ördükten sonra örgüyü gevşetir.

  • Hollanda örgüsü: Hollandalı bir örgü, düz bir örgüye benzer, ancak düz bir örgüden farklı olarak, saç yerine ortadaki iplikçik ile yapılır.

  • Balıksırtı örgüsü: Fransız örgüsü olarak da bilinen balıksırtı örgüsü, saçın üç bölüme ayrılması ve her iki taraftan alınan her bir tutamın ortalanmasıyla yapılır.

Salaş Örgü Topuz Modelleri

Salaş örgü topuz modelleri saça dağınık bir örgü yapılmasının ardından bu örgünün topuz hale getirilmesi ile elde edilir. Özellikle yaz düğünlerinde sık sık tercih edilir.

Çift Dağınık Örgü

Çift dağınık örgüde saçlar ikiye ayrılır ve iki yandan örülür. Gevşek şekilde örülür ve daha salaş bir görüntü elde edilmeye çalışır.

Dağınık Örgülü At Kuyruğu

Dağınık örgülü at kuyruğu modelinde saçlar üç ya da dört parçaya bölünür ve her bölüm ayrı ayrı örülür. Ardından örülen saçlar toplanarak at kuyruğu haline getirilir.

Salaş Düğüm Örgü

Salaş düğüm örgü hem yaz aylarında hem de şık davetlerde sıklıkla tercih edilen modellerden biridir.

Dağınık Örgü & Plaj Dalgaları

Bu saç modeli için öncelikle saçlar plaj dalgaları adı verilen model yapılarak şekillendirilmelidir. Bu modelde amaç saçın plajdan yeni gelmiş gibi, doğal bir dalgaya sahip olmasıdır. Ardından saçın belirli kısımlarına ince örgüler eklenerek bohem ve şık bir model elde edilir.

Salaş Örgü Modelleri

Salaş örgü modeller hem kısa hem de uzun saçların kullanımı için uygundur.

Kabarık Saçlar İçin Örgü Modelleri

Kabarık saçlar için örgü modelleri kullanılmak isteniyorsa saç daha sıkı bir şekilde örülmelidir. Bu sayede saçlar çok daha şık ve derli toplu bir görüntüye sahip olabilir.

Salaş Kılçık Örgü

Kılçık ya da burgu adı verilen bu örgü, klasik saç örgüsünden daha farklıdır. Saçlar burgu haline getirilerek örülür.

Salaş Örgülü Taç

Kısa saçlara takılabilen örgülü taç modeli, saça takılan bir tacı andırır. Saçların iki taraftan ayrıldığı örgülü taç modelleri bayanlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Dağınık Yarım Örgü

Dağınık yarım örgüde saçların yalnızca belirli bir kısmı örülerek arka tarafa atılır.

Dağınık Örgü Saçı Ne Sıklıkla Yıkamalıyım?

Dağınık örgü saç modelleri kullanılırken saça bakım yapmak saçlarınızı daha sağlıklı göstermeyi sağlar. Saç, kafa derisindeki foliküllerden büyür. Saç kökünün bezleri tarafından salgılanan madde yağlı bir yapıya sahiptir.

Saçlarınızı sağlıklı tutmak için saçlarınızı düzenli olarak yıkamanız gerekir. Saçınızı uygun bir tarak ile taramak saçınızdaki dökülmeleri, kiri ve tozu gidermeye yardımcı olabilir. Normal saçlar haftada en az bir veya iki kez yıkanmalıdır. Yağlı saçlar daha sık yıkanmalıdır. Temiz su ile iyice duruladıktan sonra, kurutmadan önce saçınızı nazikçe taramak gerekir. Saçları kurutmak için yumuşak bir havlu kullanılmalıdır. Kurutma işlemi de yumuşak olmalıdır. Sert bir havlu kullanmak veya çok sert ovalamak saçınızın uçlarına hasar verebilir. Saç, elektrikli saç kurutma makinesi ile kurutulabilir. Ancak saç kurutma makinesini saçınıza çok yakın tutmamak gerekir. Bu durumda saç derisi ve saç aşırı ısıdan etkilenebilir.

Dağınık Örgü Saça Hangi Tarz Şampuan Kullanılmalı?

Saçınızda dağınık örgü saç modelleri kullanmak istiyorsanız şampuanınızın seçimini dikkatle yapmanız gerekmektedir. Şampuanlara koku vericiler, renklendiriciler ve kıvam arttırıcılar eklenir. Bu ek maddeler saç derisinde tahrişe neden olabilir. Bunun yanı sıra şampuanlarda kullanılan bazı maddeler alerjik reaksiyonlara da neden olabilir. Bu nedenle şampuan seçerken kalitesi bilinmeyen maddelerden kaçınmak ve içeriklerine dikkat etmek gerekir.

Dağınık Örgü Saça Hangi Bakım Ürünlerini Kullanılmalı?

Saç derinizde kepek varsa, sık sık hafif sabun ve su ile yıkamak yardımcı olabilir. Saça faydalı olduğu iddia edilen maddeler doktor önermediği sürece güvenli olmayabilir. Saçınızı temizlemek için bizzat kullandığınız fırça ve taraklar düzenli olarak sabunlu su ile yıkanmalı ve durulanmalıdır. Dağınık örgü saç modelleri kullanırken saçlarınızın kurumasını engellemek için nemlendirici kremler ve saç bakım maskeleri kullanabilirsiniz.

Dağınık Örgü Saç Bakımı Doğal Yöntemler

Dağınık örgü saç modelleri kullanırken saçlarınızın yıpranmasını engellemek için saçlarınıza doğal ürünler ile bakım yapabilirsiniz. Örneğin şampuanınızın içerisine ekleyeceğiniz çam terebentini saçlarınızın parlak ve sağlıklı gözükmesi konusunda yardımcı olur. Bunun yanı sıra badem yağı ve karınca yağı da saçların hem uzamasını sağlayacak hem de bakımlı gözükmesine yardımcı olacaktır. Eğer dağınık örgü modelinin kabardığını gözlemiyorsanız bu durum saçınızın yeteri kadar nemlenmediğine dair bir mesaj veriyor olabilir. Bu duruda saçınıza doğal zeytinyağı sürerek bir süre boyunca bu yağı kafanızda tutabilir, ardından ılık su ile durulayarak bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için