0

Brezilya Fönü Erkeklere Yapılır Mı?

Brezilya Fönü Erkeklere Yapılır Mı?

Brezilya Fönü Erkeklere Yapılır Mı?
  • 19 Temmuz 2022, Salı
  • 1095

Brezilya fönü erkeklere yapılır mı sorusunu araştıran kişiler günümüzde Brezilya fönünün erkekler içinde oldukça popüler bir uygulama olduğunu görebilir. Önceleri kadınların daha çok tercih ettikleri Brezilya fönü günümüzde pek çok erkek tarafından saç bakımı için kullanılan yollardan biridir. 
 

Erkeklerde Brezilya Fönü Ne İşe Yarar ?

Son dönemlerde erkek kullanıcılar tarafından da oldukça popüler bir uygulama olan Brezilya fönü kullanışlı bir uygulamadır. Özellikle her gün saçlarına şekil vermek amacıyla saatlerini buna ayıran kullanıcıların zaman tasarrufu yapmasını sağlar. Brezilya fönü uygulamasını yaptıran erkeklerin saçları çok daha düzgün ve sağlıklı görünür. Brezilya fönünün içerisinde yoğun şekilde bulunan keratin saçlara canlılık ve parlaklık verir. Saç bakımı yaptırılan saçlar daha hızlı ve gür şekilde uzamaktadır. Erkekler de yıpranan saçları için Brezilya fönünü tercih edebilir. Dolayısıyla Brezilya fönü ne işe yarar erkek araştırması yapanlar bu uygulamanın çok yararlı olduğunu anlayabilir. Kaliteli içeriğe sahip malzemelerle yapılacak olan Brezilya fönü erkeklerde 4 ila 6 ay süresi boyunca kalıcılık sağlar. Saça özel bir keratin karışımının verildiği bu işlem yaklaşık olarak 3-4 saat sürmektedir.  
 

Brezilya Fönü Erkekler İçin Zararlı mı?

Genellikle uzun ve kıvırcık saçlı erkeklerin tercih ettiği Brezilya fönü kısa saçlı erkekler tarafından da kullanılabilir. Saçın bakımlı ve sağlıklı olmasına yardımcı olan Brezilya fönü bazı durumlarda istenmeyen sonuçlara sebep olabilir. Brezilya fönü erkek zararları özellikle kalitesiz, kötü içeriğe sahip ürünler dolayısıyla gerçekleşmektedir. Bunun haricinde işlem esnasında keratinin içerisinde bulunan formaldehit ısı yardımıyla açığa çıkar. Açığa çıkan bu madde oldukça rahatsız edici bir koku yayar. 
 
Bu kokuyu solumak solunum yolları açısından zarar verici olabilir. Bu sebeple solunum yollarında hassasiyet yaşayan kişilerin bu gibi işlemlerden uzak durması gerekir. Keratin gibi ürünleri kullanmadan önce bu kimyasallara karşı herhangi bir alerjinizin olup olmadığını da bilmeniz gerekir. Eğer bu yönde bir şüpheniz varsa Brezilya fönü oldukça zararlı bir işlem olabilir. Bu gibi durumlarda Brezilya fönü uygulamasından uzak durmalısınız.
 

Brezilya Fönü Erkeklerin Saçlarına Zarar Verir mi ?

Erkeklerin Saçlarına Brezilya Fönü Zarar Verir mi ?

 

Brezilya fönü erkek saça zarar verir mi sorusunun en bilindik yanıtı saçlara verdiği ısıdır. Yüksek ısı sebebiyle saçlarda yıpranma, kırılma ve kopma meydana gelebilir. Eğer saçlarınız işlem öncesinde ısıyı kaldırmayacak kadar yıpranmış haldeyse Brezilya fönü yaptırmanız önerilmez. Uygulama esnasında yüksek ısıya maruz kalan saçların daha sonra dökülme gibi problemler yaşadığı kimi kullanıcılar tarafından görülmüştür.


Brezilya Fönü Erkek Evde Nasıl Yapılır?

Brezilya fönü erkek evde nasıl yapılır konusu bu uygulamayı evde denemek isteyenler için merak edilen bir konudur. Brezilya fönü profesyonellik isteyen bir iş olsa da, bazı durumlarda evde de denenebilir. Burada önemli olan Brezilya fönü esnasında kullanacağınız malzemelerdir. Kaliteli ve kimyasaldan arındırılmış şekilde seçilecek malzemeler Brezilya fönünde en iyi sonucu verecektir. Fakat evde bu işlemi yapmadan önce kullanacağınız malzemelere duyduğunuz herhangi bir alerjik reaksiyon olmadığından emin olmanız gerekir. İşleme sülfat içermeyen bir şampuanla saçlar yıkanarak başlanır. Bu aşamada saçınızı yıkayacağınız şampuanın sülfatsız olması, keratinin saça tutunabilmesi adına önemlidir. Sülfatsız şampuan saçta 15 dakika kadar bekletilir. 
 
Daha sonra su ile durulanır. Durulama işlemi gerçekleştikten sonra saçta kalan su havlu yardımıyla alınır. Daha sonrasında bir fön makinesi ile saç hiç ıslak kalmayacak şekilde kurutulur. Bu aşamadan sonra saç, keratin uygulaması için hazırdır. Başka bir kapta hazırlanan keratin karışımı saça sürülür. Burada önemli olan keratin karışımının saçın her yerine eşit derecede yayılmış olmasıdır. Saçın her yerine yayılan keratin karışımının enseye, kulaklara ve boyuna gelmesi bu bölgeleri tahriş edebilir. Dolayısıyla bu bölgelere bulaştırmamaya dikkat etmek gerekir. Her yerine karışımı sürdükten sonra yaklaşık olarak 1 saat saçta beklemelidir. Bu sürenin sonunda saç şampuan kullanılmadan, yalnızca su ile durulanır. Tüm keratinin durulandığından emin olduktan sonra saçlar tekrar fön makinesi yardımı ile kurutulur. 
 
Bu aşamada keratinin içerisinde bulunan formaldehit maddesi ısıyla birlikte dışarı çıkacaktır. Bu maddenin zararlı etkilerinden korunmak için işlemi yaptığınız odada mutlaka camlar ve kapılar açık olmalıdır. Gerektiği takdirde maske kullanabilirsiniz. En az 180 derecelik ısıyla fönlenen saçlar 2 gün kadar yıkanmamalıdır. Aynı zamanda iz olmaması adına saça bandana ya da toka gibi iz çıkartacak aksesuarlar takmak da tavsiye edilmez. Brezilya fönü erkek kullanımı için oldukça yaygın ve kullanışlıdır. Fakat bu aşamalardan sonra saçınızı her banyoda sülfatsız şampuan ile yıkamanız gerekmektedir. 

 
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için