0

Bombeli Küt Saç Kesim Modelleri

Bombeli Küt Saç Kesim Modelleri

Bombeli Küt Saç Kesim Modelleri
  • 28 Nisan 2023, Cuma
  • 18985

Bombeli Küt Saç Kesim Modelleri

Bombeli küt saç modelleri kendi içinde de pek çok farklı modele ayrılmaktadır. Kısa bombeli saç modelleri, arkadan bombeli saç modelleri, bombeli kakül modelleri ve bombeli kakül modelleri gibi bombeli saç kesim modelleri, bombeli saçlar ile birlikte ele alınır. Uzun yıllardır popülerliğini kaybetmeyen bir model olması sebebi ile sık sık tercih edilen bu model, her yaştan kadın tarafından kullanılabilir. Ancak saçınızı bu model kestirmek istiyorsanız bakımının nasıl olduğunu ve ne gibi renklerin yakıştığını bilmeniz çok daha faydalı olacaktır.

Bombeli Küt Saç Nedir?

Kıvrımlı bir saç kesimi modeli birçok kişi tarafından bombeli saç kesimi olarak adlandırılır. Bununla birlikte, bombeli saç kesimleri, küt saç kesimlerinin yaptığı gibi saçınızı bükmez ve hacim eklemez.

Özellikle düz saçlar daha pürüzsüz saçlara bu kesim yardımı ile sahip olabilir. Bombeli saç modelleri için saçın önüne ve arkasına (yanlış katmanları kaldırarak) kemerli bir görünüm verilir. Ense ise daha kısa bırakılır. Daha sonra saç dokusuna, saç yoğunluğuna ve saçın kaldırıldığı noktalara katmanlar eklenerek kıvrımlı bir şekil verilir. Ensenin az, saç üstünün ise yoğun olmasının sebebi, saçların daha volümlü yani kabarık bir görüntüye sahip olmasıdır.

Bombeli Küt Saç Kimlere Yakışır?

Bombeli saç kesimleri, özellikle elmacık kemiklerinin çıkık olduğu kadınlara oldukça yakışır. Yandan dökülen uzun saçlar ve asimetrik kesim öne doğru yapıldığında bombeli saç kesimleri daha belirgin ve mükemmel bir görüntü kazanır. Ayrıca bombeli küt kesim, hacimli ve şişkin formuyla dikkat çekmektedir.

Bombeli Küt Saç Hangi Yüz Tipine Yakışır?

Kısa bombeli saç modelleri genellikle ince, seyrek ve cansız saç kesimleri için tercih edilir. Öğrenci saç kesimi olarak kısa saç, kısa bombeli küt saç modelleri ile kendini göstermektedir.

Birçok yüz şekline uyum sağlayan bombeli saç kesimi ile yuvarlak ve oldukça tombul bir yüze ek olarak hacimli, gür saçlara sahip olmak mümkündür. Bu sebeple hem zayıf hem de daha toplu bir yüze sahip olan kadınlar gönül rahatlığı ile bu saç kesimini tercih edebilir.

Bombeli Küt Saç Bana Yakışır mı Nasıl Anlarım?

Pek çok kadın saçlarında çeşitli değişiklikler yapmak isteseler de, hangi saç modelinin kendilerine yakışacağı konusunda emin olamaz ve kafa karışıklığı yaşar. Bunun yanı sıra saçınızı uzun çabalar ile uzattıktan sonra memnun kalmadığınız bir modelde, kısa kestirmek oldukça can sıkıcı olabilir.

Eğer bombeli küt saçın size yakışıp, yakışmayacağından emin olmak istiyorsanız yüzünüzün şeklini dikkate almalısınız. Pek çok kişi için oldukça kullanışlı olan bombeli küt saç modelleri özellikle yuvarlak ve oval yüz hatlarına sahip kadınlar için idealdir. Eğer sizin yüz tipinizde böyleyse, bombeli küt saç modelleri sizler için eşsiz bir seçenek olabilir.

Bombeli Küt Saç Kesimi Avantajları

Bombeli küt saç kesimini kullanan kadınlar pek çok avantajı sebebi ile bu modelden vazgeçmekte zorlanmaktadır. Bu saç modellerinin avantajlarından bahsetmek gerekirse;

  • Nispeten kısa bir model olması sebebi ile bakımı çok daha kolay şekilde yapılabilir,

  • Hafif bir fönle bile saçlarınız uzun saatler uğraşmışsınız gibi bir görünüme sahip olur,

  • Özellikle oval yüzlü kadınlar bu saçı tercih ettiklerinde yüzleri çok daha aydınlık ve zayıf bir görüntüye sahip olur,

  • Avrupai ve modern bir hava katar,

  • Kullanımı oldukça kolaydır.

Bombeli Küt Saç Bakım Nasıl Yapılır?

Hangi yüz tipine hangi kahkül gider sorusu hakkında yapılan pek çok araştırma bulunmaktadır. Eğer dar bir alnınız varsa bütün ve sıkı bir kahkül kullanmanız önerilmez. Bunun yerine daha seyrek bir perçem kullanmak isteyebilirsiniz.

Alnı daha geniş olanlar ise uzun ve sık bir kahkülü daha kolay kullanabilir. Bunun yanı sıra bombeli küt saç modellerine de kahkül oldukça yakışmaktadır.

Bombeli küt saç bakımınızı her zamanki rutin bakımlarınız ile gerçekleştirebilirsiniz.

Bombeli Küt Saça Nasıl Şekil Verilir?

Bombeli küt saçlarınızı duştan sonra kabartarak kurutabilir ve böylelikle daha dolgun bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra köpük kullanarak dalga yapmak da hoş bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır.

Bombeli Küt Saça Hangi Renk Yakışır?

Kısa saç kesimlerinin daha hacimli ve göz alıcı görünmesi için saçlarınıza kırmızı renk verebilirsiniz. Bu yılın saç modaları arasında önce çıkan bombe kesimli modeller, kızıl tonlarındaki renkler ile bir arada kullanıldığında eşsiz ve asil bir görüntü ortaya çıkmaktadır.

Bombeli saç modellerinin kesimi esnasında saç ensede çok kısa kesilerek tepeye doğru kemerli bir görünüm verilir. Bu, kısa saça modern ve Avrupai bir görünüm verir.

Bombeli Küt Saç Modelleri

Bombeli küt saç kesiminde kemerli şekil ustaca elde edilerek kısa katlı küt bir model oluşturulur ve daha çarpıcı bir küt saç kesimi haline gelir. Kısa saça uygulanan tek teknik elbette dalgalı saç değildir. 2000'li yıllardan beri kullanılan bombeli saçlar, günümüzde modern makyajlar sayesinde daha şık ve klas hale gelmektedir.

Omuz hizasında saç modelleri ve uzun saçlar için kâkülleri yüz şeklinize göre kıvırmak saçınızın daha resmi görünmesini sağlayabilir. Kaküllü açık saç modelleri için saça kıvrımlı şekil veren bölgelere krep uygulayabilirsiniz. Bu noktada, bu gibi modellerin kabarık saçlara hangi kesim olur sorusuna da yanıt olabileceğini söylemek gerekir. Omuz hizasında kesilen saç modelleri, kabarık saçların daha sağlıklı gözükmesini sağlayacaktır.

Bombeli uzun saç denilince akla ilk gelen atkuyruğudur. At kuyruğu modeli, zamansız bir saç toplama modelidir. Günlük saç toplama modellerinden biri olan abiye saç toplama modeli, bombeli bir atkuyruğu ile daha şık görünen en pratik saç toplama modeli olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

 

Sıkı toplanmış atkuyruğu saç modeli hala birçok ünlü tarafından saç toplama modeli olarak kullanılmaktadır. Öte yandan bombeli atkuyruğu modelleri de bu aralar da oldukça büyük bir ilgi görmektedir. Evde bombeli bir atkuyruğu oluşturmak için saçınızın düz olan bölgesini ince bir tarakla krepleyerel, krep kısmı toka ile bağladıktan sonra atkuyruğu şeklinde birleştirebilirsiniz. Dolayısıyla bombeli saçlar ile yeni modeller denemek oldukça kolaydır.

Bob Saç Kesim Modelleri

Hacimsiz ince saçlara sahipseniz ve küçük bir alnı sevmiyorsanız, bob kesim modeli saçınıza olağanüstü bir hacim kazandırabilir. Bob modelinde saçlar yüz tipine göre ayarlanarak kesilmelidir.

Küt Saç Kesim Modelleri

Küt saç kesim modelleri oldukça yaygın bir kullanıma sahiptir. Asil ve sert bir hava katan bu model uzun yıllardır pek çok kadın tarafından yaygın olarak tercih edilmektedir. Kullanımının oldukça pratik olması da, tercih edilmesinin sebepleri arasında yer almaktadır.

Seyrek Saça Bombeli Küt Saç Kesim Modelleri

Seyrek saça bombeli küt saç modelleri kestirmek kesinlikle çok mantıklı olacaktır. Bu sayede saçlarınız seyrek olsa bile çok daha volümlü ve dolgun gözükecektir.

Kadın Kısa Kesim Saç Modelleri

Kısa saç kesim modelleri önceleri yalnızca erkekler tarafından tercih ediliyor olsa da, günümüzde kadınlar da sıklıkla kullanmaktadır. Bu sayede hem daha kolay bir kullanım sağlanmakta hem de oldukça Avrupai bir görünüm elde edilmektedir.

Bombeli Kısa Saç Modelleri

Bombeli kısa saç modelleri Hollywood ünlülerinin kullanımı ile başlayan ve ardından pek çok kadının ilgisini çeken saç modelleri arasında yer almaktadır. Bu model saçlar özellikle oval ve yuvarlak yüz hatlarına sahip kadınlar için oldukça iyi bir seçenektir.

Arkası Bombeli Saç Modelleri

Küt saç kesimlerinin aksine, arkası bombeli saç kesimleri arkadan kemer yapar ve kısa, simetrik bir şekilde öne doğru uzanır. Genellikle kulak hizasında veya biraz altında yapılır. Özellikle uzun ve ince yüzlü olanlar için önerilen arkası bombeli saç modelleri, kısa saçın tüm avantajlarını bünyesinde barındırır.

Bombeli Katlı Saç Modelleri

Bombeli katlı saç modelleri, ince telli, düz saçlar için daha çarpıcı ve etkili bir görünüm sağlar. Uzun süredir kendisinde bir değişiklik yapmayanlar ve bu monotonluktan sıkılanlar için harika bir seçenek olabilir. Bunun yanı sıra bombeli katlı saç modelleri hem düz hem de kıvırcık saçlara rahatlıkla uygulanabilir.

İnce telli saçları daha dolgun göstermek için yapılan bu model, Wolfcut kesim nedir sorusuna yanıt olarak da verilebilir.

Önü Bombeli Açık Saç Modelleri

Önü bombeli açık saç modelleri bob saç modelleri olarak da bilinmektedir. Bu modeller sayesinde yüz çok daha aydınlık bir görüntüye kavuşurken, bakımının kolay olması sebebi de sıklıkla tercih edilmesini sağlamaktadır.

Bombeli Topuz Saç Modelleri

Bombeli topuz saç modelleri ile yalnızca gündelik değil, özel günlerde de eşsiz bir şıklık ve imaj yakalayabilirsiniz. Pek çok kişi tarafından tercih edilen bu modeller oldukça asil ve çekicidir.

Bombeli Küt Saçı Ne Sıklıkla Yıkamalıyım?

Küt saç modelleri kullanımı kolay olması sebebiyle sıklıkla tercih edilmektedir. bombeli saç kesimi esnasında saça herhangi bir kimyasal uygulanmaz. Bu sebeple normal rutininize bağlı kalarak saçlarınızı dilediğiniz günlerde yıkayabilirsiniz. Ancak bakımlı ve sağlıklı saçlara sahip olmak için saçların her gün yıkanması önerilmemektedir. Saçın her gün yıkanması çeşitli problemlere yol açabileceği gibi, saç derisinin aşınmasına neden olur ve bu durumda saç nemlenemez.

Saçlarda yeteri kadar nem olmadığı taktirde kabarık ve kötü bir görüntü oluşur. Bu gibi bir durum yaşamamak adına saçınızın kendi nem dengesini korumasına izin vermelisiniz.

Bombeli Küt Saça Hangi Tarz Şampuan Kullanılmalı?

Küt saç kimlere yakışır kadın sorusuna oval yüzlü kadınlara bu modellerin oldukça yakıştığı cevabı verilebilir. Fakat saçların kesimlerinin her zaman güzel gözükebilmesi için bakımlarının düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Saçlara yapılan bakımlar ise saçı yıkamak için kullanılan şampuan ile başlar.

Siz de şampuan seçerken saçınıza uygun olduğundan emin olduğunuz bir şampuan seçmelisiniz. Doğal içerikli ve ağır kimyasallardan arındırılmış bir şampuan seçmek saçlarınızın yıpranmasını engelleyecek ve çok daha bakımlı gözükmesini sağlayacaktır.

Bombeli Küt Saça Hangi Bakım Ürünlerini Kullanılmalı?

Wolfcut nasıl şekillendirilir bu saç modelini kullanmak isteyen kişiler tarafından en sık araştırılan konulardan biridir. Saçları şekillendirmek için yanlış ürünleri kullanmak saçların yıpranmasına neden olabileceği gibi, saçlarınızın parlaklığının kaybolmasını da sağlayabilir.

Wolfcut kesimli saçlarınızı şekillendirirken doğal içerikli ürünler kullanmaya özen göstermelisiniz. Bunun yanı sıra bombeli küt saç modeliniz için çeşitli serumlar ve tonikler kullanmak hem saç derinizi hem de saçlarınızı besleyecektir.

Saçınızı düzleştirici veya saç kurutma makinesi ile kısa sürede düzleştirebilir veya sevimli dalgalar oluşturmak için köpükle kurutabilirsiniz. Dalgalı veya kıvırcık saçlı bir bombeli model kullanıyorsanız, elektriklenmeyi önlemek için düzleştirici ve elektriklenme önleyici sprey kullanmanız önerilmektedir.

Bombeli Küt Saç Bakımı Doğal Yöntemler

Küt saç kesimi kilolu gösterir mi sorusuna, yüzünüze uygun kesilmiş bir saç modelinin sizi kilolu göstermeyeceği şeklinde yanıt vermek mümkündür. Bunun yanı sıra saçlarınıza doğal yöntemler arasında olan zeytinyağı, aloe vera ya da mayonez gibi malzemeler ile bakım yaparak, çok daha sağlıklı ve güzel gözükmesini sağlayabilirsiniz.



 
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için