0

Açık Saç Örgü Modelleri

Açık Saç Örgü Modelleri

Açık Saç Örgü Modelleri
  • 28 Nisan 2023, Cuma
  • 2179

Açık Saç Örgü Modelleri

Açık saç örgü modelleri günlük hayatta hayat kurtarıcı bir yapıya sahiptir. Çünkü kolay bir şekilde yapmanıza, böylece güne hızlı bir şekilde başlamanıza yardımcı olur.

Her ne kadar örgü saça zarar verir mi sorusunun yanıtı evet olarak düşünülse de aslında doğru değildir. Asıl olan fazla sıkı yapmamaktır. Bu durum doğal olarak kırıklara neden olabilir. Daha gevşek bırakırsanız saçlarınız rahatlayacağı gibi zarar da görmez.

Açık Saç Örgü Modelleri Nedir?

Açık saç örgü modelleri oldukça fazladır. Bunların arasında düğüm, şelale, küçük örgüler, kılçık örgü, halat örgü, dağınık örgü ve daha pek çok seçenek vardır. Eğer her birini incelerseniz, size en güzel duranı kolay bir şekilde keşfedebilirsiniz.

Açık Saç Örgü Modelleri Kimlere Yakışır?

Örgülü dağınık topuz modeli her kadına özel bir şekilde yapılır. Bu nedenle size yakışıp yakışmayacağından endişelenmeniz gerekmez. Ancak her güzel modelin, yüz tipinize uyumlu olmayabileceği de unutulmamalıdır.

Açık Saç Örgü Modelleri Hangi Yüz Tipine Yakışır?

Yüz tipine göre saç modelleri, sıradan bir günde daha güzel görünmenize yardımcı olacak bir detaydır. Bu konuda bazı öneriler şöyledir;

  1. Dikdörtgen yüz: Yumuşak geçişler ve katlar, daha iyi sonuçlar almanıza yardımcı olabilir. Oval yüzler: Bu yüz hatlarına neredeyse tüm modeller yakışır. Bu nedenle seçeneklerinizi oldukça geniş tutabilirsiniz.

  2. Kalp yüz: Kulağın altından başlayan dalgalar ve bukleler, sizde daha güzel durabilir.

  3. Kare yüz: Yumuşak geçişler daha hoş bir görünüş sergileyebilir.

  4. Uzun yüzler: Kaküller ve çene uzunluğunda bob kesimler, daha güzel olmanıza yardımcı olabilir.

Eğer bunlara özen gösterirseniz, sonuçlarından memnun olabileceğiniz modelleri görebilirsiniz.

Açık Saç Örgü Modelleri Bana Yakışır Mı Nasıl Anlarım?

Açık saç örgü modelleri hakkında en çok kişilere yakışıp yakışmayacağı düşünülür. Burada temel olan bir modeli ne kadar sevdiğiniz değildir. Çünkü yüzünüz bununla uyumlu değilse, sizde büyüleyici bir görünüm sunmaz. Size yakışması için yüz hatlarınızla doğru orantılı olmalıdır.

Açık Saç Örgü Modelleri Avantajları

Her adın saçlarını kısa sürede yaparak güne başlamak ister. Ancak bazı modellerde bu neredeyse imkansızdır. Açık saç örgü modelleri, bu konuda size büyük bir artı kazandırır. Zira hemen yaparak güne hazır olabilirsiniz. Ayrıca sıradan bir günden, iş hayatına kadar her yede de kullanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra örgü saçlar daha uzun görünmesine de yardımcı olur. Örgü saçı neden uzatır sorusuna toplu ve sıkı olduğu için böyle göründüğü şeklinde yanıt verilebilir.

Açık Saç Örgü Modellerinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Eğer saçlarınıza doğru bir bakım uygulamazsanız, en güzel açık saç örgü modelleri bile sizde kötü durabilir. Bu nedenle rutin günlük bakımlar normal şekilde yapılmalıdır. Ayrıca daha detaylı işlemler için periyodik olarak kuaför ziyaretleri de önemlidir.

Açık Saç Örgü Modellerine Nasıl Şekil Verilir?

Açık saç örgü modelleri birbirinden farklı seçeneklere sahiptir. Bu nedenle her biri ayrı bir şekilde yapılır. Öncelikle bir saç modeline karar vermeniz, ardından da nasıl yapıldığını incelemeniz gerekir.

Açık Saç Örgü Modellerine Hangi Renk Yakışır?

Kadınlar dönem dönem saçlarını boyatma kararı alabilir. Eğer örgü yapılması planlanıyorsa, buna uygun olup olmadığı da hesaba eklenir. Ancak saç renkleri tüm modeller ile uyumludur. Önemli olan ilgili rengin, yüzünüze ne kadar uyumlu olduğudur. Örneğin kırmızı renge boyatmak istiyorsanız ancak yüzünüzde kötü duruyorsa hiçbir model bunu güzel göstermez.

Açık Saç Örgü Modelleri

Kaç çeşit saç örgü modeli vardır? Eğer saçınızı örgü yaptırmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz farklı seçenekler vardır. Bunların hepsini incelerseniz, size en uygun olanı keşfedebilirsiniz.

Şerit Taç Örgü Modeli

Şerit aç örgü, açık saç örgü modelleri arasında seçeneklerinizden biridir. Yapmak için saçınızın sağ kısmından bir miktar almanız ve sonuna kadar örmeniz gerekir. Aynı işlem sol tarafa da uygulanır. Son olarak da yan yana olacak şekilde örgüleri arkada sabitlemektir.

Çiçek Örgü Topuz Modeli

Eğer sade ancak göz alıcı bir saç modeli arıyorsanız, çiçekler ile bezenen topuzlar sizi daha güzel gösterebilir. Bu hem kısa hem de uzun saçlara büyüleyici bir şekilde uygulanabilir. Dolayısıyla özellikle özel günlerde sizi daha güzel gösterebilir.

Şelale Örgü Topuz Modeli

Eğer açık saç örgü modelleri arasında farklı bir seçenek arıyorsanız, şelaleyi de tercih edebilirsiniz. Bunu yaparken saçın önünden bir tutam alıp, kalanı da yukardan sıkıca toplamak yeterlidir. Örmek için ayrılan iki parçayı alıp üçüncü parçayı atkuyruğundaki tutamdan alırsanız topuz yapılabilir.

Örgülü Saç Topuzu

Örgülü saç topuzu da günlük hayatta kullanabileceğiniz seçeneklerden biridir. Burada saçınızı topladıktan sonra, bir tutam ayırarak sonuna kadar örmek gerekir. Son olarak da örülen tutam saçtan geçirilerek tel toka ile saçın üst bölümüne sabitlenir.

Balık Sırtı Saç Örgü Modeli

Açık saç örgü modelleri arasında balıksırtı yapmak istiyorsanız önce ön kısımdan bir tutam saç alarak taramanız gerekir. Ardından bunu tepe noktasından başlayarak örülür. İlk olarak tutam 3’e ayrılmalıdır. Bunun bir tutamı elinizle, diğer iki tutamı da diğer elinizle tutulmalıdır. Ardından iki tutamın arasında tek tutam alınır.

Şerit Örgü Modeli

Şerit örgü modeli saçlar sağ-sol-orta olacak şekilde 3’e ayrılarak başlanır. Orta bölümdekiler lastik toka ile toplanır ve topuz haline getirilir. Kenarda kalan ikiye ayrılarak, ince şekilde düz örülür. Arkada kalana da aynı işlem uygulanır.

Örgülü Dağınık Topuz Modeli

Örgülü dağınık topuz modeli, özellikle düğünlerde kullanılır. Bu daha fazla detay ve özen gerektirdiği için bir kuaföre gitmeniz tavsiye edilir.

Afrika Saç Örgüsü

Afrika saç örgüsü nasıl yapılır? Bu saç modelleri detaylı ve ince bir çalışma gerektirdiği için kuaförlerde uygulanır. Eğer kuaförünüze bilgi verirseniz, hemen çalışmaya başlayabilir. Afrika saç örgüsü ne kadar dayanır diyorsanız, ortalama 3 aylık ömrü vardır.

Cornrows Örgü

Cornrows örgü ne demek? Bu modeller 1990’lı yıllar ile popüler olmuştur. İnce örgü sıralarından oluşur. Görünüm itibariyle balıksırtını andırır. Eğer farklı bir görünüm arıyorsanız, tercihleriniz arasına girebilir.

Açık Saç Örgü Modellerini Ne Sıklıkla Yıkamalıyım?

Saçlar, yapılan modellere göre değil saç tipine göre yıkanır. Örneğin yağlı veya ince telli saçlarınız varsa günaşırı yıkamanız şarttır. Ancak kuru saçlar için bu hafta 1 ya da 2 keredir.

Açık Saç Örgü Modellerinde Hangi Tarz Şampuan Kullanılmalı?

Şampuanlar saç tiplerine göre değişir. Bu nedenle herkes için önerilen bir seçenek yoktur. Örneğin yağlı saçlarda sebumu dengeleyen ürünler ön plana çıkmaktadır. Normal saçlarda ise nem ve yağ oranı dengede tutulabilmelidir.

Açık Saç Örgü Modellerinde Hangi Bakım Ürünlerini Kullanılmalı?

Açık saç örgü modelleri doğru bir bakım ile birleştirildiğinde daha güzel sonuçlar almanızı sağlar. Bu nedenle saç tipiyle uyumlu serumlar, yağlar, köpükler ve spreyler oldukça önemlidir. Bunlar saç yapısına zarar vermemelidir.

Açık Saç Örgü Modellerinde Saç Bakımı Doğal Yöntemler

Evde uygulanabilecek doğal yöntemler, doğru bakım ürünleri ile birleştirildiğinde daha da canlı sonuçlar almanıza yardımcı olur. Bu bakımdan bal, Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, süt, kakao yağ gibi malzemeler kullanılarak farklı karışımlar hazırlanabilir.

Bunların ayrıntılı tarifleri, internet üzerinden kolayca bulunabilir. Evde hemen yapabilir, böylece daha güzel saçlara ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için